Anime/Manga

2019 Yaz Sezonu'ndaki animelerden ilginizi çeken oldu mu?

  • Evet, bir ya da birkaçını mutlaka izlerim.

    Votes: 5 17.2%
  • Evet ama biraz sönük gibi.

    Votes: 3 10.3%
  • Bilemedim moruk / Henüz bakmadım

    Votes: 6 20.7%
  • Hayır, hepsi çöp gibi

    Votes: 6 20.7%
  • Anime izlemeyen bir plebim

    Votes: 9 31.0%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Ben sırf önyargımı kırmak için oturup bütün MCU filmlerini çıkış sırasına göre seyretmeye başladım, en son Guardians of the Galaxy vol2 izledim sırada Thor:Ragnarok falan var, ve önyargımda haklı olduğumu anladım. Shounen diyoruz ama SnK'daki hikaye bütün şu MCU filmlerinden 10 kat daha iyi bence. Avengers serisi zaten en iyi MCU filmleri, onlar olmasa çekilecek çile değil. Şuan izlemekte sabırsızlandığım bir tek Infinity War var önümde, ama ondan önce Ragnarok ile Black Panther izleyeceğim çıkış sırasından dolayı.
 
Shounen görmek istiyorsan Naruto, Bleach, One Piece gibi şeyleri olmadı yenilerden Boku no Hero Academia falan izlemen lazım. SnK gibi başka bir seri bulamıyorsun ama. Çok spesifik bir örnek. Bu şekilde düşünürsek Hollywood'un kataloğunda animelerdeki yapım kalitesi, işleyiş yok. Death Note kadar bile içerik yok onu da çalarak ve içine ederek kendilerine uyarlayarak yapıyorlar.
 
Tokyo Ghoul'un bütün sezonlarını bitirdim.

Tokyo Ghoul'un ilk sezonuna başladığımda efsanevi bir animeyle karşılaşacağımı düşünmüştüm.Ama sonuç beklediğim gibi olmadı.Sanki animede bir şeyler eksik gibiydi.İlk sezonda Rize-chan'ın kalasların altında ölmesi ama 4.sezonda Akira-san'ın büyük yara alması ve sonucunda ölmemesi benim açımdan çok saçmaydı.Ayriyeten o kadar yıl çarpışan CCG ile ghoullerin uzun süre çarpışmalarına rağmen hep beraber hareket etmeliyiz sözüyle ghoullarla iş birliği yapmasıda çok saçma gelmişti.Ve finalin 20 dakika olması yetersiz olmuş.Ama animenin karakterleri efsaneydi.Hikaye yönünden eksikti.Çok iyi bir hikaye çıkabilirmiş.
 
SnKyı manga olarak okumak kendine edebileceğin en büyük eziyet. Özellikle mangaya yeni başlıyorsan çizim olarak daha başarılı şeyler ortaya koyan mangaları okuyabilirsin. Ayrıca yine manga animesi çıkmadığı için okunan bir şey değil, kendine has çekici yanları var. :lol:

Türkçe çevirisi var mıdır bilmiyorum ama Vagabond ile başlayabilirsin. Oldukça uzun bi seri, tek sorunu yarım kalmış olması. Hala umudumuz var biteceğine dair.
 
vagabond neymiş diye baktım yine samuray çıktı adam obsesif samuraylara karşı anime önerisi istersin samuraylı anime önerir manga önerisi istersin samuraylı manga önerir sen kesin dark soulsu da uchigatana oynayarak bitirmişsindir
 
Yalan yok. Uchigatana favorimdi. :razz:

Ama sadece tema bakımından değil, görsellik bakımından üst düzey bi manga. Aynı mangakanın dağcı temalı bi mangası daha vardı. O da epey güzeldir.
 
SNK'in animesini güncel takip ediyorum. Mangası siyah-beyazdı galiba, onun için ilgimi çekmedi pek. Aklımda gantz ve tokyo goul var. Animelerini izlemiştim beklentimin altında kalmıştı. Mangası daha mı iyi gerçi onu da bilmiyorum :grin:. Bir de Bleach'in animesi manga devam ederken bitti sanırım o yüzden acaba mangasına mı başlasam diyorum. Devamını merak ediyorum baya.
 
Gantz güzel, animesi onun baya başarısızdı mangasına oranla. Mangası epey uzun, kendine özgü çizimleri olan bi seriydi. Okunması gereken bi seri özellikle türü ve o temayı seviyorsan. Tokyo Ghoul hakkında hiçbir fikrim yok.

Bleach'in sadece son bölümünü okuyabilirsin. Merak ettiğin kısımlar varsa da wiki'de detaylı bilgileri vardır. Ben son iki arc'ını takip ederek okumuştum animeyi hiç izlememe rağmen. Zaten seriye karşı öyle aşırı bi ilgim yoktu ama o noktaya kadar takip edip de sonuna kadar okuyanlara acıdım. Çok kötü bi sonu var. Resmen Kubo "Para suyunu çekince bitsin de yeni bir şey çıkarayıp ondan para kırarım." kafasında baştan savma bir son yaratmış.

Ayrıca mangaların çoğu siyah-beyaz, bu yüzden okumazsan zaten otomatikman %95'lik bir kısmı eleniyor. Renk konusunda bu kadar ciddi rahatsızlık duyuyorsan Webtoon'lara bakabilirsin. Ancak onlarda da çizim kalitesi nadiren üst düzey oluyor. Sayılıdır yani güzel webtoon çizen.
 
@hobeto
Valla iyi oldu söylediğin. Manga konusunda baya cahilim :razz:. Çoğunluğu renklidir diye düşünüyordum. Siyah-beyaz takıntım var ama alıştıktan sonra problem olmaz. Gantz'dan başlıyorum. Okuduktan sonra yazarım gene.
 
İlla ki bulursun ama İngilizce oku en azından. Onda bile bazen okuyacak yer bulamıyoruz yetmiyor çeviriler. Japonca okumayı öğrenebilsem çözüm olacak bir nebze.
 
Cioss Julius U.X. said:
İlla ki bulursun ama İngilizce oku en azından. Onda bile bazen okuyacak yer bulamıyoruz yetmiyor çeviriler. Japonca okumayı öğrenebilsem çözüm olacak bir nebze.

Japonca yetse neyse. Ondan sonra Çince, korece okumak isteyeceksin. Onların çevirisi daha az. Bazı en popüler manhwaların bile çevirisi %70-80lerde. Yüz bölüm geriden geliyor. Sonra gidecek LN/WN okuyalım diyeceksin ohoo uzun iş.
 
Aslında şöyle bakmak lazım: Manga mı okuyacaksın, o mangaların dijital ortama geçenlerini okuyabiliyorsun. Dijital ortama geçenlerin okumak için Japonca bilmen gerekiyor. İngilizce okumak istersen dijital mangalardan sadece İngilizce'ye çevrilenleri okuyabiliyorsun. Türkçe okumak istersen daha da daralıyor İngilizce'den Türkçe'ye çevirilenleri okuman gerekiyor. Japonca-Türkçe çeviren gördüm ama pratikte neredeyse bütün Türkçe çeviriler İngilizce çevirilerden geliyor. İngilizce çeviri ne kadar iyiyse o kadar çevirilebiliyor max. Üstelik Türkçe'ye çeviren kişilerin dil bilgisi ve çeviri yeteneği de çok etkiliyor. Liselilerin manga çevirileri o kadar da iyi olmuyor okurken.

Yani en ideali İngilizce okumak. Japonca bilmek çok daha avantajlı ama Japonca öğrenmesi daha spesifik kalıyor aslında İngilizceye kıyasla öğrenmesi daha kolay olmasına rağmen. İngilizce artık bir zorunluluk. Bilmemek, kullanmamak çoğu şeyden kısıtlar.
 
Hiragana ve Katakana çok kolay da Kanji bütün işi bozuyor. Yüzlerce Kanji var ve her biri bir kelime oluyor. Bazen iki Kanji birleşince bambaşka kelimeye falan dönüşüyor. Dil bilgisi olarak Türkçe'den bile kolay Japonca. İşte tek sorun Kanji ezberlemek.
 
Back
Top Bottom