Anime/Manga

2019 Yaz Sezonu'ndaki animelerden ilginizi çeken oldu mu?

  • Evet, bir ya da birkaçını mutlaka izlerim.

    Votes: 5 17.2%
  • Evet ama biraz sönük gibi.

    Votes: 3 10.3%
  • Bilemedim moruk / Henüz bakmadım

    Votes: 6 20.7%
  • Hayır, hepsi çöp gibi

    Votes: 6 20.7%
  • Anime izlemeyen bir plebim

    Votes: 9 31.0%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

9 Şubat'ta Code Geass'ın devamı olan Code Geass: Fukkatsu no Lelouch film olarak çıkıyormuş. Lelouch'u tekrar göreceğiz sanırım. Sonrasında da yeni seri gelir. Valla o kadar iyi geldiki bu. Zaman geçmez şimdi.
 
Finde said:
Hala SNK takip eden mi var ya :razz:
niye olmasın ki, siz sıkıldıkça animeleri mangaları yarım bırakıp bırakıp başka animelere mangalara mı geçiyorsunuz? :grin:

113 daha offical olarak çıkmasa da bazı sızıntılar okudum, ve gördüklerimden hiç memnun değilim.

levi yine kesmiş biçmiş zeke'i. levi'ın bu kadar OP olması sinirimi bozmuyor değil hafiften.


 
Ben dandik animasyonlu harem/ecchi temalı kötü kötü tek sezonluk anime batağına düştüm. Kurtulmaya çalışıyorum. Yeni sezona ilgi duyamıyorum yani.
 
rasgele goblin slayer diye bir anime buldum, ilk bölümünü izledim içinde baya baya rape var hiç beklemiyordum böyle bir şey çıkacağını. sword art online çakması DLCsi falan sandım başta bildiğin MMORPG dünyasında geçiyor çünkü anime. ana karakter biraz boş geldi ama daha 3. bölümdeyim ileride açılır belki
 
:lol:

Bunlar hep uzak kaldığın için şu kültürden böyle geliyor. Oysaki bu sezon medyuma hakim her insanın beklediği serilerden biriydi. Kaldı ki mangası da epey güzeldir. Isekai değil bu arada, yanlış anlaşılma olmasın. Daha çok FRP dünyası gibi, zar atma mevzusunu hikaye gibi yedirmişler. Kendine has bi tarzı var. Tek kusuru şu gereksiz CGI kullanımı.



Bu çift de efsaneydi. :lol:
 
goblin slayer'de 8.bölüm bitti bugün 12'ye gelirim herhalde ama anime aşırı boş bir animeymiş sadece ilk bölüme iki rape iki gore koyup ilgi uyandırıp izleyici çekmeye çalışmışlar diye düşünüyorum anime hakkında olumlu diyebileceğim tek şey openingi güzel olmuş onun dışında ana karakter sürekli zırhla gezen kask takılıyken yemek yiyen robot gibi davranan ağzından sadece "goblinler nerede" ve "goblinleri öldürelim" sözleri çıkan sap bir karakter ama nedense çevresindeki her kız buna abayı yakmış durumda keşke benimle çıplak yatağa girse sarılarak uyusak modunda anlam veremiyorum bazı şeylere

EKLEME: elf karakterin sürekli orukuburuku deyişi ve bir tane seksi mage kadının yavaş yavaş sindire sindire konuşması animeyi çekilebilir kılan ufak detaylardan, ayrıca çizimleri de gayet güzel olmuş zaten 8 bölüm çizimleri hoşuma gittiğinden dayandım yoksa direk salardım

şu anime bitsin Kimi No Na Wa ve Koe No Katachi filmlerini izleyeceğim ikisi hakkında da çok güzel şeyler duydum beklenti hypeım 9/10

 
Kimi no Na Wa çok güzel bir anime-filmdi, izlemeyen herkes izlemeli. İlk kısmı çok açmasa da ikinci kısımda çok toparladı ve baya merak ettirdi, plot falan hoşuma gitti epey. Myanimelist'te 9.14 puan ile top2 olmasının sebebi varmış. 3.sıradaki Steins Gate ile de baya benzeştirdim ben, o yüzden Steins Gate sevenlere iki kez öneriyorum. Kıçıkırık marvel-dc filmlerini izlemek yerine böyle filmleri izlemeyi tercih ederim, en azından hikaye var.
 
İzlemeyi düşünüyordum, sen söyleyince artık izleyeyim dedim. Gerçekten çok güzeldi. İç ısıtan bir hikaye.

Ama biri de takvime bakıp aralarında 3 yıl olduğunu anlayamadı mı?
 
Valla ben farketmemiştim beklemiyordum böyle bir şey olacağını o yüzden plotu görünce afalladım ki bu da filme olan iyi görüşümü arttırdı. Ancak ben yine son kısmı biraz kötü buldum, onca şey yaşanmış yaşandıktan sonra 2-3 yıl boş boş gezinmişler bir şey arıyorum ama tam olarak ne aradığımı bilmiyorum kafasındalar. 2-3 yıl yaşanır mı öyle yahu, direk high-school hallerinde birbirlerini bulmaları gerekiyordu o timeskip lüzumsuz olmuş biraz. Son sahnede birbirlerinin yanından geçip gittiklerinde lan acaba bunlar hiç tanışmadan mı bitirecekler falan dedim de sonunda oğlan cesaretlenip sordu yoksa tüm yaşananlar ggydi
 
kierra said:
Kıçıkırık marvel-dc filmlerini izlemek yerine böyle filmleri izlemeyi tercih ederim, en azından hikaye var.
Sonunda benimle aynı düşüncede biri. Nasıl deliler gibi izleniyor süper kahramanlı "iyiler-kötüler temalı" filmler anlamıyorum. Bu arada filmde çalan şarkılar Radwimps'in. Ben filmi onların kliplerinden görmüştüm de izlemiştim. Japon şarkılarını seviyorsanız kesin o grubun şarkılarını da seversiniz.
 
Bilmiyorum bana çok amaçsız geliyor. Lisedeyken Grafik Animasyon dersinde izletiyordu hocalar Yenilmez'leri falan en ufak bir duygu uyandırmamıştı içimde. Hep bi ön yargım var o tür filmlere karşı.
 
Önyargıdır o zaman. Çünkü MCU'nun tutma sebebi sıradan süper kahraman işleyişine sahip olmamaları. Ki çizgiromanlardaki süper kahraman felsefesi çok çok eskiye gidiyor. Arada bir sürü film denemesi yapılsa da Tobey Maquire'lı Spider Man'e kadar tutmuyor, kimse de film olacak kadar ciddi değerlendirmiyor zaten. Benzeri şekilde 2008'de MCU'nun ilk filmi Iron Man çıkmadan önce yine kimse ciddiye almıyor ama film başarı getiriyor. MCU da zamanla oturuyor yerine. Bugünkü kadar küresel başarı getireceğini kimse beklemiyordu ama.

Yani tabi ki dünya toplumuna uygun bir genelliği var ama o kadar yıl tutmamış filmler varken bunlar şans eseri mi tuttu? İşte tam tersi eleştirdiğiniz iyi vs kötü işleyişinden ayrılıp farklı bir yönde kendi evreninde gerçekçi çoklu-film mantığı uygulandığı için tuttu MCU. DC ise bu başarıyı gördükten sonra taklit etmeye çalıştı ama pek tutturamadı. Kaç film çıktı daha Aquaman ancak tutabildi.

Yani Marvel batılı anlamda yaptığı işlerle çok da umurumda değil anime konusunda ama önyargılarla haksız davranmamak lazım. Avengers oldukça başarılı, kaliteli ve sağlam bir fikirdi. Üstelik 20 filmlik, 10 seneyi açan bir proje bu. Oturup baştan uygun sırayla izlemeyi denebilirsin.
 
Back
Top Bottom