Anime/Manga

2019 Yaz Sezonu'ndaki animelerden ilginizi çeken oldu mu?

  • Evet, bir ya da birkaçını mutlaka izlerim.

    Votes: 5 17.2%
  • Evet ama biraz sönük gibi.

    Votes: 3 10.3%
  • Bilemedim moruk / Henüz bakmadım

    Votes: 6 20.7%
  • Hayır, hepsi çöp gibi

    Votes: 6 20.7%
  • Anime izlemeyen bir plebim

    Votes: 9 31.0%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Baktım yeni sezon animeleri çıkmaya başlamış hemen foruma baktım cioss yine iş başında :grin: Eline sağlık cioss 5 tane seçmiştim bu sezondan senin yorumlara bakarak 5 tane daha ekledim. İlk bölümleri çıksın  belki sayıyı biraz düşürüm.
 
Tensei ****ara Slime ve Goblin Slayer alır bu sezonu rahat rahat. Slime sıradan isekai animeleri kadar sıkıcı, bayat değil; mangası gayet iyi gidiyor ayrıca ama animenin ilk bölümünde bazı kısımları kısa kesmiş, değiştirmişler. Umarım devamı da aynı olmaz, bazı karakterler daha mangada çıkmamasına rağmen animenin openinginde vardı.
 
argon45 said:
Tensei ****ara Slime ve Goblin Slayer alır bu sezonu rahat rahat. Slime sıradan isekai animeleri kadar sıkıcı, bayat değil; mangası gayet iyi gidiyor ayrıca ama animenin ilk bölümünde bazı kısımları kısa kesmiş, değiştirmişler. Umarım devamı da aynı olmaz, bazı karakterler daha mangada çıkmamasına rağmen animenin openinginde vardı.

Katılıyorum. Goblin Slayer isekai animesi değil. Fantastik evrende geçen goblinlerle kafayı bozmuş üst seviye duygusuz bir maceracının hikayesini anlatıyor. Slime'da gayet güzel. Mushoku Tensei ayarında, eğlenceli ve ilgi çekici. Yalnız karakterimiz sapık değil, ecchi ve harem teması yok.
 
SSSS.Gridman bakayım bir şans vereyim dedim her yerde başrol kızın çizimlerini görünce. Çizim itibariyle karakterler çok güzel. Mecha yönü mecha değil. Eski tv serisi varmış Ultraman diye onun günümüzde animeleştirilmiş hali gibi bir şey. Mechalar olsun olmasın demiyorum ama bu kaiju ve mecha yönü resmen leş ya. Bayağı kötü yani. Harbi leş. Bu kısımlar hariç anime çok güzel. Hafiften gizem var, biraz ciddiyet var. İzletecek gibi duruyor ama sonra kaiju muhabbeti geliyor ki iğrenç ötesi. Yani en azından beni hiç ama hiç sarmadı. Şaka amaçlı anime yapmış gibiler.

Yapımcı stüdyo da Darling in the Franxx'ı yapan stüdyo, haliyle beklentisi yüksek izleyici kitlesi var. Ama animenin kalanının tamamı çok güzelken bütün bu kaiju ve mecha muhabbeti içine etmiş ona bayağı sinirlendim.
 
Uzun zaman sonra tekrardan anime izlemeye karar verdim.Yarım bıraktığım animeleri bitireceğim.Bu arada izlediğim en iyi animelerden 2.'si Tokyo Ghoul oldu.Death Note ilk izlediğim animeydi ve baya etkilenmiştim.Tokyo Ghoul'da kendini baya izlettiren bir anime.
 
Sen nasıl bir çamış çıktın Escanor  :shock:

tenor.gif
 
Uzun süre sonra can sıkıntısından anime izleyeyim dedim.

Bu yılın popüler animeleri olduğunu öğrendiğim Boku no Hero Academia ve Darling in the FranXX izledim.

Boku no Hero Academia çakma Naruto olmuş. Zaten tür olarak da Shounen. Tamamen çerezlik bir şey.

Darling in the FranXX içinse iç kıyıcı bir havası vardı. Sevmem böyle animeleri. Ama ana fikir çok kötü değildi. Aslında son bir kaç bölüme kadar gitişattan memnundum. Sonuna doğru memnun olduğum ve olmadığım kısım sayısı arttı. O yüzden sonu iyi mi kötü mü tam bilemiyorum. Fena değidli sanki. Bolca klişelik vardı ama. Nedense izlerken sürekli School Days'i hatırladım. Alakası yok ama aha dedim böyle bir şeye bağlanacak. Ama öyle olmadı. Sanırım narrative benzerliği.
 
blend S bitirdim gayet hoş şirin bir animeydi, bu tür şirin karakterlerin olduğu, erkek ve dişi karakterler arasında hafif cinsel gerilim bulunan anime önerilerinizi bekliyorum
 
çok büyük bür SNK fanı olduğumu bilen bir arkadaşın önerisi ile Akame ga Kill! başladım, ancak aklım hala Blend S'te kaldı. şunu aradan çıkarayım şirin minnoş kawaii bir animeye başlayacağım.

ulan aslında en iyisi SNK'nın karakterlerinin okulda geçirdiği şirinli versiyonuydu hem karakterler arasındaki diyaloglar ana animeden geldiğinden çok hoşuma gidiyordu hem mangaya göndermeler yapılıyordu hem de çizimler çok güzeldi ama o da çok kısaydı ve hemen bitti malesef
 
attack on titan 112 çok bomba olmuş, spoiler vermeyeceğim ama final arc'a girildi artık sanırım. dananın kuyruğu kopacak artık, okumayanlara şiddetle tekrar okumalarını tercih ediyorum. olaylarla ilgili bir ton teori okudum hepsi de bir yerlerde mantıklı ama gerçeğin ne olduğunu ancak aylar sonra görebileceğiz malesef
 
kierra said:
attack on titan 112 çok bomba olmuş, spoiler vermeyeceğim ama final arc'a girildi artık sanırım. dananın kuyruğu kopacak artık, okumayanlara şiddetle tekrar okumalarını tercih ediyorum. olaylarla ilgili bir ton teori okudum hepsi de bir yerlerde mantıklı ama gerçeğin ne olduğunu ancak aylar sonra görebileceğiz malesef
Eren'in ya kafası bin parça olmuş ya da öyle bir plan yapmış ki başarmak için bunları bile göze almak zorunda. Göreceğiz.
Son sahnede Zeke'in yaptığı muhteşemdi. Levi'ın sağ çıkması çok zor. Şu ana kadarki en stresli bölüm olabilir.
 
SNK'da son zamanlarda yaşananlar ile ilgili çok güzel yazılmış biraz uzun olan teori, redditte şuan bu konuşuluyor ve beni de doğruluğuna inandırdı şahsen.

öte yandan Levi ile ilgili düşüncelerim:

SnK evreninde her karakterin kendini bağladığı bir ana amaç var, ve bu amaç genelde karakterlerin hep sonu oluyor. sona ulaşan/ulaşmaya yaklaşan karakterlerin büyük değişim geçirdiğini daha önce gördük.

Mikasa >> Eren'e olan sevgisi === nasıl sonuçlandı gördük
Armin >> Okyanus'u görmek === aynı şekilde
Erwin >> Bodrum katına ulaşmak === bu uğurda can verdi
Eren>> Tüm titanları yok etmek === kendisi nefret ettiği titanlara dönüştü ve katliam makinesi gibi insanları öldürüyor
Levi >> Erwin'e verdiği sözü tutmak (beast titan'ı yani zeke jaeger'i öldürmek)

Ben bunun Levi için olumlu biteceğini düşünmüyorum. Zaten 112'de Levi'ın aynı Erwin'in ölmeden önce gördüğü gibi daha önce ölmüş askerleri, dostlarını flashback gibi görmesi Levi'ın öleceğinin üzerine kocaman bir bayrak dikti. Ayrıca Zeke'nin şu an için hikayede çok önemli kilit bir nokta olduğunu düşünüyorum, o yüzden Isayama'nın onu henüz öldüreceğinden şüpheliyim, ama Levi'ın hikaye için önemli bir konumu yok. Ben hiç Ackerman hayranı olmadım (animeyi izleyen hemen herkesin aksine) ama Levi'ı Mikasa'dan daha çok seviyordum, eğer ölürse mutlaka üzüleceğim, ama Zeke şuan benim için daha önemli.

Ayrıca son chapterlarda Eren'in yaptıklarını haklı bulsam da, masada yaptıkları biraz zalimceydi ve ben bile Eren'e çok yakıştıramadım. bunu da üstte linkini attığım teoriye bağlıyorum artık. keşke şöyle 6-7 ay dondurulsam da hepsini art arda okusam.
 
Hala SNK takip eden mi var ya :razz:

Bu sene Steins Gate 0 çıkmış. Çokça anime izlediğim dönemde en sevdiğim 2. ya da 3. animeydi. Yeni sezon çıktığını görünce mutlu oldum hemen izleyeyim dedim. Bir baktım ki hiç bir şey hatırlamıyorum. İlk bölümü izledikten sonra mecbur eski sezonu bir daha izledim. Harbiden ne kadar iyi olduğunu hatırladım. Sonra yeni sezona devam ettim tabi. Hiç beklediğim gibi olmadı bayağı karmaşa yaşadım. Visual Novel'i çıkmış onu animeye çekmişler. Ve konu aslında ilk sezonun öncesini anlatıyor.
Fakat eski olayların başka bir zaman çizgisinde farklı bir şekilde yaşanmasını ve önceki sezondaki dünya çizgisine ulaşmasını anlatıyor.
Aslında izlerken çok fazla steins gate zaman yolculuğu kurallarına aykırı geldiğini düşündüm. Fakat bittikten sonra bu kuralların güncellendiği ve iyileştiği fikri kafamda oturdu.

Genel olarak sezondan bahsedersek, ilk sezondaki gizem, dram yoğunluğunun aksine bunda aksiyon ve tam becerilemeyen bir dram vardı. Karakterler de eh işte seviyesinde. Ciddi olarak cringe dönemler yaşattı izlerken. Ama genel olarak kötü diyemem. İlk sezon 10 üzerinden 9 ise bu 7 idi benim için. Gerçi çok beğenenler de olacağını/olduğunu düşünüyorum. Konu bakımından iyi senaryo işleyişi bakımında kötü bir sezon olduğunu düşünüyorum.
Özellikle son 2 bölüm yıprattı beni. Sezon içerisinde o kadar boşa harcanan zaman varken sondan bir önceki bölümün boşluğu ve son bölümde her şeyin bir araya tıkıştırılması cidden sinir bozucu. Hatta sezonun 24 ya da 25 değil de 23 bölüm olması sonunun ne kadar aceleye getirildiğini gösteriyor.

Umarım ilk sezon sonrasını gösteren bir sezon da 6 yıl sonra olsa bile görürüz.
 
Back
Top Bottom