Pandora Hearts
Konu: Duke Evleri'nden(dukedoms) birinin varisi olan Oz Bezarius, 15 yaşına basar. Babasının yokluğunda şimdiye kadarki hayatı zengin ve rahat geçmiştir. Fakat reşit oluşunun kutlanacağı törende tüm bunlar değişir. Oz, anlayamadığı bir nedenden dolayı Abyss adlı karanlık bir hapishaneye yollanır. Buradan ise kan lekeli, siyah bir tavşan olan Alice adlı bir "zincir" tarafından kurtarılır ve onunla bir anlaşma yapar. Abyss'e düşüş nedeni, Alice faktörünün tüm bunlarla bağlantısı ve Pandora adlı organizasyonun kendisinden ne istediği ise bundan böyle yavaş yavaş çözülmeye başlayacaktır... | Tür: Aksiyon, Fantazi, Doğaüstü Güçler | Çıkış yılı: 2009 | Güncel bölüm sayısı: 25 |
İçerik Yorumu: Başrol karakteri Oz'un Fullmetal Alchemist'ten bildiğimiz Edward Elric'e karakter olarak çok benzediğini söylemem gerekir. Ayrıca hikayenin geçtiği dünyanın tasarımı da mükemmel ötesi olmuş. Bir çok animede gördüğümüz gothicvari kıyafet özentiliği yok. Tamamen kendine özgü bir havası var. Hikayenin biraz kafa yaptığını söylemem gerekir. Yine FMA ile benzeşiyor. Abyss'in öteki tarafa benzemesi vs çok etkiledi beni. Komedi unsurlarını bir kenara bırakmamış. Ama klişe anime diyaloglarından çok ayrı bir seviyede konuşmalar. Başrol karakterin her yere çöküşünde tekrar ayağa kalkıp "hehe, beni böyle yenemezsin pes etmicem hıaaaeemmıııınaaae" demesi gibi durumlar pek görülmüyor bu animede. Kurabiyelere karşı zaafı olan fakat zekasını kullanmayı fevkalade becerebilen bir başrol var. Mangakanın da çizimi iyiymiş. Fakat stüdyonun da kalitesi mükemmel bir iş çıkartmış. Karakterlerin duygularını belli etme yolları çok detaylı olmuş. Genel anlamda çizimler de çok iyi. Ama beni etkileyen ana unsur müzikleri oldu. Alışagelmişin dışında bir müzik kataloğu var.
Embed sınırı 2 olduğu için link halinde veriyorum bir kaçını.
İlk açılış müziği - Parallel Hearts
OST albümünden
Parting Song
Everytime you kissed me x5
Şiddetle tavsiye edilir...