Anadolu Lisesinden Koleje Geçmek

Users who are viewing this thread

Kolejler bana kalırsa pek güzel değil. 3 yıldır gidiyorum ama çoğu kişinin kıçı havada falan filan. Gezilerde ailelerinin durumu çok iyi değilse ortada kalabiliyorsun. Bizim okulda haftada 200 getirenler var hava atanlar çok. Ama hangi koleje gitmene de bağlı.Ben gitmemeni öneriyorum ama karar senin. İyi yanı da var sosyal aktiviteleri çok geniş. Paydos süreleri daha uzun. gibi gibi.

Ha eğer Anadolu lisesinden artık çok baydıysa geçmeni öneririm. Ama öyle çok kötü  bir durum olmadıkça geçme.

Açıkçası okuldaki zaman kaybından rahatsızım. Anadolu lisesinin pek faydasını görmedim şu ana kadar. Sınava avantajlı girmek için doğru seçim olur mu?

Fen lisesi okuyorum haftalık 37 dersin 20'sinden fazlasını boş geçiyoruz. Anadolu'ya geçmeyi aklımdan geçiriyordum ben de. :grin: Demek Anadolu liseleri de tırtmış...

Nikola Tesla said:
Açıkçası okuldaki zaman kaybından rahatsızım. Anadolu lisesinin pek faydasını görmedim şu ana kadar. Sınava avantajlı girmek için doğru seçim olur mu?
Bizim okulda her akşam etüt oluyor. Bazı akşamlar ders çalışma akşamları falan oluyor.Hocalara istediğğin an sorabiliyorsun istediğin gibi çalıştırıyor. Ben okula gelmediğim günlerde etütlerden bayağı fayda gördüm.

Xuechen said:
Fen lisesi okuyorum haftalık 37 dersin 20'sinden fazlasını boş geçiyoruz. Anadolu'ya geçmeyi aklımdan geçiriyordum ben de. :grin: Demek Anadolu liseleri de tırtmış...

Çok verimsiz geçiyor özetle.  Okuldaki derslerin yarısından fazlası böyle.

Kolej Anadolu liselerinden tabiki eğitim açısından 2-3 tık daha önde diyebilirim. Sınav için en iyi ortam koşullar falan kolej de tabiki daha iyidir. Ancak çevre edinemeyebilirsin bazı öğrenciler çok havalılar , zenginler. Tabi senin de durumun iyiyse ne hoş ancak durumu iyi olmayanlar için ezici durum olabiliyor. Tek eğitimi düşünürsen Kolej diyoruz sonuçta gitmeni tavsiye ederim.

Cloudy said:
Kolej Anadolu liselerinden tabiki eğitim açısından 2-3 tık daha önde diyebilirim. Sınav için en iyi ortam koşullar falan kolej de tabiki daha iyidir. Ancak çevre edinemeyebilirsin bazı öğrenciler çok havalılar , zenginler. Tabi senin de durumun iyiyse ne hoş ancak durumu iyi olmayanlar için ezici durum olabiliyor. Tek eğitimi düşünürsen Kolej diyoruz sonuçta gitmeni tavsiye ederim.

1 senem kaldı zaten. Amacım o seneyi verimli geçirip sınavlarda iyi bir şeyler yapmak. Arkadaş çevresi falan pek önemli değil. Ama kaydımı alıp koleje geçmek düşündürüyor beni. Hata mı yaparım diye düşünüp duruyorum.

Çevrende münasip bir kolej varsa mantıklı tabiki de.
Akşam etütleri,yakından ilgi,fiziki şartlar bunlar en baştaki önemli şeyler.
Lise 2 de koleje geçmiştim.Gayet memnunum.Ama şunu söylemeliyim eğer çevrende adı şanı duyulan veya duyulmaya başlanan bir kolej yoksa(çakma kolej) Anadolu Lisesi iyidir.

Yeni bir konu açmak yerine burada sorayım : Sosyal Bilimler Liseleri nasıl ? Giden var mı, varsa memnun mu ?

9. ve 10. sınıfı anadoluda okudum derslerimiz boş geçiyordu falan sonra çeşitli problemlerden koleje geçtim. Dersler gayet verimliydi tabi kadrosu gayet iyiydi. şu anda okuduğum fakülteyi kolej sayesinde kazandım tabi iyi bir devlet okulu koleje de fark atabilir..

Nikola Tesla said:
Arkadaşlar lise 3 öğrencisiyim ve Anadolu lisesinden koleje geçmeyi düşünüyorum sizce ne kadar mantıklı?

Bir 12.sınıf öğrencisi olarak diyorum gayet mantıklı 12.sınıfta. Seni zorlayan yok, sınava çalışırken bir yandan kazık sınav hazırlayan hocalar yok. Okul derslerine yoğunluğundan çalışamıyorsun diye seni tehdit eden hocalar hiç yok. Hatta LYS hazırlanma döneminde ise tüm öğrencilere 100 verip evlerine yolladıklarını duydum. Süper birşey git koleje 1 yıl 1 yıldır üniversite sınavı için rahat edersin.

Öte yandan 1 yılın kaldı zaten kendine çevre edinmeyi bırak 1 yılda edindiğin çevre okul bittikten sonra 1 ayda yok olur. Koleje gittikten sonra LYS, YGS'ye asıl.

Aslında fark etmez ama son sene fark etmez tüm hocalar çalışmadan 100 alabileceğin sorular hazırlarlar 12. sınıfta "Taktir" diye övülen şey "Zi*tirname" ye kadar düşer o kadar gereksiz o kadar boş olur yani. 12. sınıfta sırf sınava çalış. birde 9. sınıftan kalma şeylere :grin:

Artık ne kaldıysa...

Bence o ezilme olayi pek dogru degil. Benim durumum cok iyi kolejde bursluyum ve hicbir ogrencinin hava yapip beni ezdigini veya bir baskasini, gormedim. Ha tabi bu durum gidecegin koleje gore de degisebilir tabi.

Eğitim için kolej daha iyidir ama kesinlikle kolejle birlikte dershaneyede git
Ben kolejden anadoluya geçtim kolejdeki problem şu orada halktan kopuyor biraz insan yani ama lise 3 sün artık o kadar fark etmez senin için kolejin ingilizce eğitimini araştır cambridge oxford gibi sınavlar varsa bence koleji düşün derim 

Koleje giden birisinin dershaneye ne kadar ihtiyacı olabilir ki? Kolej de bir nevi dershane görevi görüyor. Kolej de okuyorsan öğretmenlerini sıkıştırıp bir çok şeyi tekrarlayabilirsin. Ama Anadolu Liselerinde bunu sadece insaflı , iyi kalpli öğretmenler yapıyor.

Cloudy said:
Koleje giden birisinin dershaneye ne kadar ihtiyacı olabilir ki? Kolej de bir nevi dershane görevi görüyor. Kolej de okuyorsan öğretmenlerini sıkıştırıp bir çok şeyi tekrarlayabilirsin. Ama Anadolu Liselerinde bunu sadece insaflı , iyi kalpli öğretmenler yapıyor.
Dershaneye sadece anlamak icin degil ne durumda oldugunu anlamak icin gidersin birader biz sbs 6. Sinifta koleje egitim iyiydi guzeldi deneme sinavlari yapiyoduk sinava bi girdik herkez deneme sinavlarinin 30 puan alti aldi öbur sene herkez dershaneye gitti ve hepimizin puani yukseldi

Back
Top Bottom