Akıllı Telefon-Smartphone

Users who are viewing this thread

Konunun benim telefon almaya karar vermemden çok genel bir akıllı telefon konusu olduğundan dolayı isim değişikliğine gitmeye karar verdim.


Evet arkadaşlar yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Şu an elimde Nokia C6-01 var. Açıkcası Symbian Anna'dan memnun değildim, tam zamanında Belle güncellemesi geldi ve telefon müthiş bir performans artışı gösterdi. Ancak yeni bir telefon alıp bu telefonu da babama vermeyi düşünüyorum ki onun telefonu(Samsung Star, onu da ben almıştım) hurdaya çıktı çıkacak. Önce direk ona almayı düşünüyordum ancak fazla kaliteli istemiyor keza zaten yıpranacak diyor.

Fiyat aralığı çok esnek. Öncelikle aklımda symbiana alıştığım için Nokia N8 vardı. Ancak nokianın modası geçti artık. Android tabanlı bir telefon düşünüyorum ancak piyasada büyük bir rekabet var. 1000 TL civarında bir meblağ olursa çok iyi olacak.

HTC, Huawei, Samsung gibi markaların en zirve telefonlarından aşağılara doğru araştırdım. Huawei Ascend P1 çok hoşuma gitti, ancak kasa tasarımı ve ekranından biraz çekindim. HTC One serisinden X ile Samsung S3 birbirine kıyasıya rakip ve fiyatları 2000 TL civarı olduğu için biraz gözümü korkuttu.

Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum. 1 günlük şarjı yeten, android 4 ics civarı bir işletim sistemi olan, uzun süre kullanabileceğim, maximum kamera kalitesine sahip, uygulama ve tarayıcı desteği hızlı olan ve hız demişken sağlam bir işletim sistemi, ram ve ekran kartı olan bir telefon önerirseniz sevinirim.

 
android alacaksan mümkün mertebe Jekky Bean(4.1) destekli modellerden almaya bak mesela galaxy S2 ve S3 için JeyyBean sözü geldi samsungdan... böylece elindeki telefonun kullanım ömrü biraz daha uzamış olur...

bu arada s2 1300TL civarı fiyatea perakendecilerde, internette 1000TL civarına bulunabiliyor sıfırı...

aynı şekilde galaxy nexus'un da JellyBean desteği var, ama o sadece internette bulunabiliyor ülkemizde sıfır olarak (telefon operatörlerini katmıyorum olaya). bu telefonda yaklaşık 1000Tl civarında...

kısacası androidli alacaksan jellybean desteği olacağından emin ol, telefonu daha uzun süre kullanabilirsin böylece... :smile:
 
Huawei Ascend P1 şu an 4.0.3 ice cream sandwich kullanıyor. Ancak çok yakın zamanda 4.1 jelly bean gelecek. Kısa süre önce duyurusunu yaptılar.

Aslında android takıntım yok. Hatta androide çok yabancıyım. N9 almayı bile düşündüm, ancak işletim sistemi MeeGo'nun çok eksiği olduğu için vazgeçtim.

Bulamazsam n8 alacağım. Symbian Belle gelmiş geçmiş en iyi symbian sürümü oldu. Yani symbian ile android karışımı birşey gibi. Aynı telefonda Anna'ya göre çok farkı var. Kamera, ses, görsellik. Hatta telefonun ısınmasıbile kesildi. Şarjı 2 gün gitmeye bile başladı.

İşte 1000 lirayı fazla geçirmemeye çalışıyorum. Galaxy S3'ün 16gb versiyonu 1999tlden satışa çıktı türkiyede. S3 sayesinde Galaxy serisi Iphone gibi isim yaptı. Para sıkıntısı olmasa mutlaka alınması gerek.
 
fiyat aralığını tam anlayamdım baya bir esnetmişsin ama dertlerinden biri batarya süresi ise xperia serisinden düşün derim. Gerçi 10-15 dk lık farklar bence kriter olmamalıdır. 1000 altında alcaksa sony neo v derim. Kamera kaliteside artısı.

Telefonu ne için istiyorsun daha hızlı internet deneyimimi yoksa kullanışmı. Mesela galaxy w 1.4(neo vdekinin varyantı) neo v 1 ghz. Ama neo v de sony bravia engine ve daha kaliteli kamera sensör var. Bu arada ablama galaxy w aldımi düzenli olarak kullanıyorum bizim aldığımız sorunlumu daha göndermedim ama ram yöneimi berbat, youtube durduk yere atıyor, dizimagdan film izlerken bazen atıyor vb. sanırım icsli bir rom çıkarsa onu atıcam.
 
Samsung Galaxy Ace kullanıyorum tavsiye ederim.Andorid işletim sistemi var dokunmatiği ise gayet iyi MultiTouch özelliği de mevcut.
 
Biraz daha araştırma yaptım. Galaxy Ace çok ucuz bir telefon. Herkesin elinde olmamasına saşmamalı. Sony Xperia Neo V deki kameranın çözünürlüğü beni biraz şaşırttı. Çok estetik bir görüntüsü var. Genel anlamda da kullanışlı telefon.

Xperia Arc S hoş telefonmuş. İsteklerimi de karşılıyor hemen hemen.
http://www.vatanbilgisayar.com/Cep%20Telefonu/sony-ericsson-se_lt18i_blk-xperia-arc-s-cep-telefonu-(siyah)/productdetails.aspx?I_ID=57525#allImages

Eğer incelerseniz fevkalade özellikleri olduğunu görürsünüz zaten. Şimdilik en büyük seçeneğim bu. Araştırmaya devam. :smile:

Edit: Eh, n8deki radyo yayını özelliğine sahi telefonları da incelemek isterim.
http://www.vatanbilgisayar.com/Cep%20Telefonu/nokia-nok_n8_white-n8-cep-telefonu-(beyaz--gumus)/productdetails.aspx?I_ID=50553

Arc S'e göre çok daha eski bir sistemi var. Ancak özellikleriyle bunu kapatıyor.

Edit2: Motorola Motoluxe
http://www.vatanbilgisayar.com/cep-telefonu/motorola-mot_motoluxe_wh-motoluxe-cep-telefonu-(beyaz)/productdetails.aspx?I_ID=60972#allImages

Çok şirin ve hoş bi telefon.
 
motoluxe u önermem adreno 200 gpu ve 800 mhz işlemci var, neo v ondan çok daha gelişmiş(1 ghz + adreno 205).

Ek para verceksen arc s dek gibi kullanışa ve kamera kalitesine yatıracağına donanım kalitesine yatırman daha akıllıca olur. Önceki mesajımda dediğim gibi galaxy w film izlerken operadan atıyor. Neo vdekinin 1.4 lüğü ile bu oluyosa neo vde de aynı sorunlar olabilir. Arc sdede galaxy w deki işlemci var.

Edit:1000 üzerine çıkacaksan s2 düşün derim çift çekirdek ve 1gb ram internette bayağı bir esneklik kazandıracaktır.
 
Evet, veri kıyaslamalarımdan aynı sonucu çıkarmıştım. HTCnin telefonları da çok iyi aslında. HTC One V Galaxy S3e rakip resmen. Bir de Evo3D var ki çok acayip bi telefon. 2 adet kamerası var arkada. 3d resim çekiyo, bugün bi arkadaşın elinde gördüm. Kamera kalitesi de muhteşem resmen.
 
Galaxy wonder? Galaxy W mi? Pek çekici gelmiyor. Herkesin elinde hem. Yani pişti olmak değil de teknolojiden anlayan anlamayan elinde aynı telefonu tutunca kötü oluyor.

HTC çok güzel makineler çıkartıyor. Ancak samsung da galaxy s serisi ile iphonea rakip.
 
Valla 1000 lira telefona vermek akıl karı değil bence.Benim babam da telefon satışı falan yapıyor çok fark görmedim telefonlar arasında.Ben de N82 var hızlandırıyorum interneti opera mini'den akıyor valla.Hem kimsenin elinde de yok  :razz:
 
Sendeki kafada kimsede yok  :razz:

Sdece ablama aldığımdanda değil internette pek çok yerde galaxy wonderda internetten film izlemede sorun olduğunu gördüm. Gerçi internetten film izlemek genel bir sorun, hem işlemciye hem rame abanıyor. Ama galaxy w de ayrı bir abanıyor herhal.

Ahh atrix üretimden kalkmasa onu önerecektimde kalktı be abi.
 
Telefonu parasına göre mi beğeniyorsun sen ? Herkesin elinde olmasının nedeni iyi bir telefon olması.
 
Samsung star da iyi o zaman? Şahsen 3 ayda hurda ettim. :eek:

http://www.htc.com/tr/smartphones/htc-evo-3d/ Çok iyiymiş bu telefonlar. Bana mükemmelin bir altı lazım. Herkes alıyor diye apple ürünü almam, ihtiyacım neyse onu alırım. 
 
ErKuTErDeM said:
Galaxy Ace,Ace Plus,Sony Ericson(bi doğru yazamadım hayatım boyunca) live with walkman(iphone 4 üstü 4s altı bir telefon özellik bakımından bende var gayet güzel)

Ericsson olayı şöyle aklında kalsın "Eric's Son", noktalamalarını, boşlukalrını vs kaldır :smile:

bu dönemler şahsi fikrim Google Galaxy Nexus veya Samsung Galaxy S2 almak yönünde. S3 için param yetişmiyor, pasaportta yok malesef :sad:
 
Nexus vs S2 videolarında s2 daha hızlı değişik bir durum olmuş neden bilmiyorum nete falan daha hızlı giriyor,
http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Samsung-Galaxy-Nexus-vs-Samsung-I9100-Galaxy-S-II özellik bakımındanda s2 daha iyi
 
Orda bilmediğim bi ayrıntı yoktu sanırım. Yine de sağol. HTC üzerinde yoğunlaşıyorum artık. One X çok pahalı. 1999dan giriş yapıyor. One S de 1699 civarı. Yine en uygunu One V ancak o da çok küçük kalıyor. Sensation ya da ucuza gelirse one s alırım. Çok ihtiyatlı telefon. Sürü psikolojisiyle iphone almak yerine bunları tercih etmek daha iyi. Üstelik en basitinde One vde bile android 4.0 + sense 4.0 var. Müthiş bir multimedya ve performans veriyormuş. Kamerası 5mp olmasa direk alırdım. Tereddütsüz.
 
Sen samsung star ı hurda ettiysen abi git ne alıyorsan al, yanına da nokia 3310 falan al konuşmalarını ordan yap.Hurda olma zamanını azalt :grin:
 
Back
Top Bottom