öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. iyi çalışmalar kolay gelsin.
evet vakit buldukça diğer konulara da değinirsek memnun olurum gerçekten 1.1 den bu yana bir çoğuna değiniyordum mesajlarımla.
bu oyunda hile 1 para ya da 1 tane en dandik ayakkabıda bile yapılsa belli oluyor. ai nin yaptığı hile oyuncunun huzurunu bozar anında anlar diye düşünüyorum bence açmayın böyle kalsın. 2-3 krallık ile savaşmama durumu çok önemli değil. yani benim oyunumda kuzaitiz, güney ile savaşırken sturgia bize savaş açtı bu çok normal ve güzel. sonra orduların toplanıp bizden daha az askeri ve gücü olan sturgia yı önce temizlemeye yönelmesi daha da güzel. gittik orda sibir e kadar girdik ordularımız güçlendi deneyim kazandı askerler falan filan ganimetimizi aldık dönüyorduk bana ait uriskala kalesinin önüne geldik hoop gittiler kuzeye savaş açtılar. sorun şurada ki güneye 2 kale 1 şehir vermişik köy kalmamış güneyde yağma yemedik kuzey bize savaş açsa gık sesim çıkmıcek ya da güneye inip toprakları koruyup düşmanın elit askerlerini bertaraf edip kuzeye öle savaş açsalar gene tamam. bu şekil aynı anda 3 değil 4 savaş olsun ama mantıklı olsun. Bile bile intahar beni dellendirdi
Belki yiyeceği veya parası bitti boncuk kağanın o sebeple oradayken savaş açtı bilemiyorum ama çok saçma oldu.
oyun içerisindeki savaşıda uzatalım lütfen. 5. maddede belirtmiştim. bir miktar daha askerler zor ölse, yıkılması biraz zaman alsa zırh değerine göre tabi. tüm askerler kalkanı ve savunma gardını bozup paldır küldür Allah ne verdi ise kılıç sallamaya odaklanmasa, birlikleri yenileceğini anladığında geri çekip o yuvarlak zamazingoya alsa bizimkilerde yaklaşıp ölmekten korksa benden emir bekleyip pozisyon alsa yani hoş olur 1 dk 2 dk en fazla 7 dk savaş yerine belki 15-20 dk yarım saat savaş olur. Kalan askerleri ile savunma pozisyonunda yavaş yavaş savaş alanından geri çekilse mesela ne bilim? kılıç savururken arkasını dönüp kaçması sonra yolda mal gibi ölmesi hiç hoş değil
Savaşların bir ehemmiyeti yok birde mesela adamın 700 kişilik 2 ordusunu kesiyoruz oyun gününe göre 10 gün sonra karşımızda tekrar aynı 2 ordu. Beylerin toplanması biraz daha vakit alsa daha makbule geçebilir hiç olmazsa savaş kazanmanın ya da gereksiz savaşlar yapmanın bir dezavantajı olur. ha birde şu savaşa başlamadan önce askerleri yerleştirme ( kuşatma ve meydan savaşı ) olacak mı acaba?
yakın uzak farketmiyor hacı abi. gerçekten bir dene 2 krallığa savaş aç ve kendine 2 kale al düşmana yakın otur kalenin birinde. 1 saniye bak 1 saniye başka birşey ile uğraşmaya vaktin olmayacak. o 2 kaleye ait 4 köye nasıl çöküyorlar biliyor musun böle zombi istilası gibi kendini öle bişeyin içinde hissedeceksin ben ne oynuyom ya la diceksin
durum aynen bu şekil ciddiyim. köyleri salsan düşman baskın versin aman diye kale yiyeceksizlikten garnizon geberiyor, ekonomi bozuluyor, köy kapanıyor görev yapamıyosun asker alamıyosun alış veriş olmuyor bilmem ne, o köyden köylüler şehre mal götüremiyor yan etkisi çok köy baskınının. Ha bundan şikayetçi değiliz yan etkileri baya çok gerçekten çok mantıklı düzenlenmiş ancak iki krallıktaki her klanın en az 2 elemanını senin köylere baskına gönderecek. yani en az 20 soylu ile karşılacaksın. bu da 20 savaş demek... gidecekler sonra geri gelecekler bu sefer topladıkları 40-50-60-70 acemi ile. o acemiler ile köyü basacaklar belki hiç askerin ölmeden yenmeye başlayacaksın ama bunalacaksın. ama o ai yenildiği yere gene 40 acemi toplayacak babasının garnizonundan 10 tane deneyimli asker alıp gene gelecek. ben işte orada kayışı sıyırıyorum.
evet karmaşık ve sizin yaptığınız oyun ai gerektiren bir oyun. 1999 yılında ilk bilgisayarımı aldım. daha googleyi şunu bunu bırak windows xp yoktu
o tarihten bu yana en beğendiğim oyun hani oyunu biz yaptık kendi memleketimden birileri yaptıyı da geç bana hitap ettiği için rakipsiz At ve Kılıç. Oyunu daha o günden takipteyim bu adamların herşeyi bırakıp ai yapması lazım diyordum 12-13 sene evvel. Birçok oyundan başarılı ai var tebrik ediyorum kendinizi cyberpunk şu bu kıyaslamayın. Ai kafayı yemiyor bir kere. Oyunda 524 saatim geçti bir kere saçma sapan ai hareketi görmedim. Göründü ise de 1-2 defa olmadık şeylerden kaynaklıdır, bana hissettirmemiştir/yansıtmamıştır. Yazılımsal sıkıntılar, ai ye verilen komutlarda oyun dünyasına göre eksiklikler var. yoksa gerçekten çok başarılı yaptığınız ai. geliştirilmesi gerekiyor sadece. Oyuncuya oyunu oynanabilir yönde geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
bende o çok gömenlerdenim. hatta temmuz ayıydı sanırım düşündüm yani parayı aldı gitti dedim oyun bu diyecekler. ama buradaki dert benim giden 130 tl param değil. forumda takılan o mesaj kasan, mesaj sayısı çok olunca kendini bilir kişi zanneden her yorumun altına 10 mesaj yapıştıranları geçiyorum büyük çoğunluk para karşılığı değil aslında. Ya da ben öyle hissediyorum benim için verdiğim 130 tl önemli değil 500 tl olsa idi gerçekten alırdım oyunu (yanlış anlamayın babasının parasını har vurup harman savuran zengin çocuğu falan değilim ortalama geliri olan bir aile babasıyım) bir kere bahsettiğiniz gibi Türkiye için muhteşem bir öncülük yapıyorsunuz ve yenileri İnşaAllah gelir. Oynamaktan oynatmaya doğru bir serüvenin öncülüğünü yapmış oluyorsunuz aslında. Beklentinin yüksek olması oyunun potansiyeli. Alt mesajda bahsetmiş olduğunuz gibi oyunun potansiyeli çok geniş çok daha büyük firmalar dahi böyle bir oyuna soyunmak istemiyor uğraşı çok geniş diye. İnsanların isyanı da bu sebepten ötürü. Yani çok fazla yüklenmeleri bir an önce biraz daha içerikli ve daha kompleks bir oyun istiyorlar. Sade, ata binmiş elinde kılıç ile buglu bir savaş simulasyonu oynamak istemiyorlar. Sizin şahsi olarak şirket içerisinde nelere karşı çıktığınızı, politika esnasında neler yaşandığını biz tabiki bilemeyiz. Evet bazı şeyleri sadeleyip düz geçivermek günlerce vakit kaybının önüne geçiyor. Ancak 8 yıldır beklemede olduğumuz için bu isyanlar. Yani birçok arkadaşımın da aynısını düşündüğü kanaatindeyim. Mesela 2015 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam Bannerlord yayınlanmıştı köyleri kaleleri geliştirme falan vardı şuanki sizin kendi motorunuz ile yaptığınız oyun ile warband kırması birşeye benziyordu farklı bir oyundu. Onu Mount&Blade: Bannerlord olarak yayınlayıp şuanki oyunu Mount&Blade II yapabilirdiniz. hem parasal açıdan hemde oyuncu kitlesini susturma adına güzel olurdu. ha şöle yapaydınız iyiydi böle yapaydınız kötüydü geçmişe mazi derler geçti gitti ancak 8 yıl geçti ve gerçekten bekledik... Herşeyi yapabileceğimiz bir açık dünya oyunu bekledik. Halen daha beklemedeyiz
Bekliyoruz
Kolay gelsin, iyi çalışmalar ve BAŞARILAR dilerim. Allah-u Teala yar ve yardımcınız olsun. Vakit ayırdığınız için de ayrıca teşekkürler.