Açlık ile kale/şehir fethetme

Users who are viewing this thread

Selam forumdaşlar. Aramızdan hiç açlık ile kalr fetheden var mı? Mesela kale fethederken yiyecek stoku 99 gün yazıyor.

Bu şekilde 99 gün bekleyip kale alan vs aramızda var mı? Eski forumlara baktım net bi bilgi yok. Olanlarda birbiriyle çelişiyor.
 
Öyle birşeyin mümkün olduğunu düşünmüyordum, şimdi merak ettim acaba var mı yapabilen?

99 gün kuşatma yapabilecek kadar ordu lazım bir kere. Bu orduya yiyecek nasıl yeter hiçbir fikrim yok. Bu sebeple ben hiç denemedim bile bu olayı.

(Oyunun sıkıntılı kısımlarından biri bence. Bannerlord da bi değişiklik vardır umarım. Sefeebelikde mareşalin bize sığır getirme görevi verdiği gibi bizimde birilerine yiyecek toplama görevi verebilmemiz lazım.)
 
Benim bildiğim kaleler 30 gün şehirlerin de 99 gün açlık sınırı var hiç denemedim açlıkla kale düşüp düşmediğimi ama düşse bile hatta 1000 askerim olsa yine kendim saldırır alırım 2 günde geri kalan 28 günde rahatlıkla zaten zayiatların yerini doldururum.

Ve yine bildiğim kadarıyla bannerlordda açlık sınırı warbanda göre daha önemli bir etken. Hatta dinamik bir yapısı olduğunu düşünüyorum, yani her kalede 30 gün felan değilde lordunun tutumuna göre artıp azalabilecek şekilde olabilir. Belki seçenek bile olabilir , ne bilim savaş zamanı lord emir verip kaleye yicek stoğu bastırabilir. Bunlar bannerlordda olmasa bile modlarla rahatlıkla yapılabilir.
 
Geliştirilmesi gereken bir kısım, gamescomdan hatırladığım kadarıyla kuşatma sırasında pazarlık yapma falan vardı, umarım tatmin edecek kadar geliştirmişlerdir.. ?
 
Ben bi' ara 15 gün kuşatmıştım öyle -hileyle tabii zamanı yavaş geçiremem.- sonra dayanamadım savaşıp almıştım. Her gün kontrol ettim işte sürekli olarak "Hah! Yaşlanıp ölene kadar bu duvarlar bizimdir." tavrıyla karşılaştım, garipti. Umarım Bannerlord'da değişir bu durum açlık muhabbetiyle kale alabiliriz.
 
evet karşınızda bunu yapan bir sazan var. o kadar bekliyorsunuz ve sonuç olarak açlığa dayanamayıp kaledeki garnizon dışarı çıkıyor ve sizinle son gücüyle kale önünde normal savaşıyor. ne hayallerle kuşatıp beklemiştim anasını satayım.
 
Evet 2022 yılından yazıyorum arkadaşlar eğer asker sayınız kaledeki savunan asker sayısından fazlaysa kaleler için 30 gün şehirler için 99 gün bekledikten sonra biraz daha beklemeniz gerekiyor 1 hafta falan sonra teslim oluyorlar. Yani asker sayınız da önemli faktör.
 
Back
Top Bottom