--_....öneri...._--i

Users who are viewing this thread

Bazılarınıza saçma gelebilir ama oyunda heyecan yok.Mesela köyleri yağmalarken harita modunda değil kendin savaş modunda nasıl askerleri öldürüyoruz onun gibi meşalelerle evleri yangına vereceksiniz.Başka bir örnek yağmalarken evi de basacaksın.Kapı kırmalar filan...Sadece dışarıda geçmeyecek olay...

Mesela oyunda yolculuk ederken de 3d olması gerekiyor.Harita modu olmasa daha iyi olur gibi geliyor.Bence oyun öyle daha bir heycan verici olur.Askerleriniz peşinizde.Kervana eğer saldıracaksanız onunla konuşma yapmadan direk hucuma kalkacaksınız.Onların haberi bile olmayacak bir anda savaş gerçekleşecek.Sesli emirler olacak.Tuzak kurabileceksiniz.Yani oyun gerçekçi bir simulasyon olması gerekiyor.

Benim bazı fikirlerim bunlar.Bunların yapılması fazla zor olabilir ama yapılırsa çok güzel bir oyuna dönüşür.Oyun olmaktan çıkar hatta.Fikirleriniz bekliyorum...

öneri güzel de bir şey söyleyeceğim. Burası öneri bölümü olduğu için buraya gelen başlıklar hep öneriler. Başlığın adını --_....öneri...._--i koyacağına 'Oyunun heyecanını arttırıcı öneriler2 ya da 'oyunun heyecanını arttırmak' yapsan çok daha açıklayıcı olmaz mıydı?

Aslında bunu gerçekleştirmek kolay sadece yeni animasyonlar,gerçeğe uygun harita,detaylı şehir planlamaları,ses doyaları yapılması gerekiyor.Bunlar epeyce zaman alabilir ama çok güzel olacağına inanıyorum.Bu arada oyundaki yapay zeka arttırılmalı ve hile kaldırılmalı.Benim düşüncem bu...

Dün akşam aklıma bir şey geldi.Bir örnekle açıklayım.

Siz kamp alanında çadırınızda uyurken askerlerden birisi sizi uyandırmaya
geliyor ve sizi dışarı çağırıyor.Siz de kalkıp  gidiyorsunuz.
O da ne askerleriniz 1 kişiyi sürükleyerek getiriyor.
Siz  sesli bir şekilde onun kim olduğu soruyorsunuz , onlarda cevap veriyor.
Bu adam size savaştan önce size suikast düzenleme planları yaparken yakalandı efendim.
Sonra size soruyorlar ne yapalım diye.Siz sesli bir şeklide cevap veriyorsunuz.

istediğiniz cevabı:

-Onun kafası bedenine ağır kesin gitsin...
-Soyup düşmana gönderin...
-Eşeğe ters bindirin ağzınada elma sıkıştırın soyup savaştan önce ortada gezdirin...
-Bırakın gitsin...

Tabi bunlar sözde olmayacak 3d görüntülü.Mesela kale kuşatırken oraya kamp kuracaksınız.Her gün
kampta dolaşıp son duruma bakacaksınız.Askerle kalede koşturup duracak.Siz mancınıkları
kuracaksınız. Hızlı vakit geçirmekmi sorun ozaman da şöyle çözümler önerebilirim

-Kitap okuyacak
-Orduyu gözden geçirecek
-Uyuyacak
-Talim yapacak

En çok istediğimde bir komutan gibi strateji yapmak.Askerleriniz yerleştirme,hücuma kalacak
asker sayısı,nasıl hücuma kalkacakları , tuzak kurmak ... Bunlar gibi birçok üretebiliriz.

Bunlar olursa oyun 300 mb değil 4 gb olur okadar.

umutkurtuluş said:
olurdu tabi ama sonra sataşanlar oluyor.

Bu yanıtı sanırım aşağıda alıntıladığım yazıya verdin.

Oguzhan said:
Burası öneri bölümü olduğu için buraya gelen başlıklar hep öneriler. Başlığın adını --_....öneri...._--i koyacağına 'Oyunun heyecanını arttırıcı öneriler2 ya da 'oyunun heyecanını arttırmak' yapsan çok daha açıklayıcı olmaz mıydı?

Hayır tam tersine başlık,içeriğini özetlemezse sataşmalara maruz kalırsın. Ayrıca üst üste 4-5 defa ileti girmek yerine "modify" (düzenle) butonu ile son yazdığın iletiye ekleme, çıkarma yapabilirsin.

.......
-Onun kafası bedenine ağır kesin gitsin...
-Soyup düşmana gönderin...
-Eşeğe ters bindirin ağzınada elma sıkıştırın soyup savaştan önce ortada gezdirin...
-Bırakın gitsin...
.....

ben senden korkmaya başladım lan?! aklına bu mu geldi :D iblis :D

doğru anladıysam harıta modu olmucak ama boyle olursa at ve kılıçın npclerinde sankı 2100 yılının radarı var sana 200 metre oteden ok atıyo bu yüzden zor bi fikir

Kansome said:
Bunun için tamamen farklı bir oyun üretmek gerekir gibime geliyor.

bu arkadasın dediğine katılıyorum

Bir kaç yıl sonra olur :P
  Kervanı nereden göreceksin ? Ya Şehirleri ??
Ayrıca sen yolda giderken arkandan adamlar saldırsın iyimi ??

bence cok zor oynanir o zaman oyun. aniden arkandan banditler saldiriyor yada sen gidrken tek basina kafana bir ok yiyiyon falan oyun zorlasir ama fikirde kotu degil tabi. bence bi dusunulmeli...

Ama böylede tadı çıkmıo tek başıma 100-200 adam kesiom.Öle hiç olmazsa aniden saldıracaklar korkusu war dikkatlisin askerlerinde dikkatli.Bide tabikide kamp kurduğun yerde gözcülerin olacak tepede veya gizli biyerde.Askerler yaklaşırken bağıracaklar ve savaş....

Ya arkadaşım hiç mi Two Worlds,Gothic tarzı oyunlar oynamadınız.Zaten eğer öyle bir sistem gelirse(ki imkansız kadar zor) ordular o kadar büyük olmaz.En fazla 20-25 kişilik şövalye grupları olur.

Back
Top Bottom