.

Users who are viewing this thread

Sadece okuldan gelirken mi ?

Çok yoruluyorsundur veya uykunu alamamışsındır.

Kitabı çok yakın veya çok uzun süre okursan bu gözünü ağrıtır.(Çünkü gözlerin kesintisiz belirli bir yere bakar.)Bundan dolayı göz dinlemek ister ve buda en iyi bir şekilde uyku ile olur.Sana tavsiyem şu Aralıksız kitap okuma 30 dk oku 5 dk dinlen sonra bidaha başlarsın.Dinlendirme gözlüğüde alabilirsin.

Benimde genelde öyle oluyor okuldan gelip okursam.Her ne kadar yorgun hissetmesekde yorgun oluyoruz ve kitabı okuduktan sonra canımız uyumak istiyor.Ayrıca hasanxxl'in verdiği tavsiyeyide uygula.Gözümüzün yorulmasından kaynaklanıyor zaten uyku ihtiyacımız.

Yüzünü yıkayabilirsin, gözlerine biraz su vurursun. Ben öyle yapıyorum, bir süre idare ediyor. Eğer akşam uyuman biraz uzun sürüyorsa yatmadan öncede okuyabilirsin. Ben hemen uyuyamadığım için yatmadan evvel okuyup öyle uyuyorum.  :smile:

Onun dışında arkadaşlar zaten faydalı sayılabilecek birkaç tavsiyede bulunmuş.

Valyrian said:
Yüzünü yıkayabilirsin, gözlerine biraz su vurursun. Ben öyle yapıyorum, bir süre idare ediyor. Eğer akşam uyuman biraz uzun sürüyorsa yatmadan öncede okuyabilirsin. Ben hemen uyuyamadığım için yatmadan evvel okuyup öyle uyuyorum.  :smile:

Onun dışında arkadaşlar zaten faydalı sayılabilecek birkaç tavsiyede bulunmuş.
+1

Ayrıca suyun soğuk olması çok daha fazla etki yapar.

Yahu, Şu dinlendirme gözlüğü çok etkili bir şey babam kullanıyordu merakımdan bir gece takayım dedim evin içinde öylece dolaştım hem yakışıyor :grin: hemde insanın gözü hani ne biliyim günün yorgunluğu ile artar gözlüğü taktığım an feraha erdim :grin:

Bilmiyorum kaçta geliyosun ama tavsiyem ikindi namazını kıl,salavat getir,kahve filan iç uykun açılır. :wink: (Farklı bakış açısı :razz:)

Bunun iki sebebi vardır. Ya kitap ilgini çekmiyordur ya da hakikaten uykun vardır, yorgunsundur. Tabii gene de havanın durumuyla kapalılığıyla ya da ok sıcaklılığıyla alakalı olarak da uykun gelebilir. Normal. Benim tavsiyelerimse kitap okurken bir çaydanlık çay içmen. Çayı bitirdikten bir, bir buçuk saat sonra da bir Türk Kahvesi iç. Ayrıca aralıksız olarak saatlerce okumaya çalışma. Yarım saat oku üç beş dakika dinlen.

Back
Top Bottom