28 Şubat Soruşturması

Soruşturma hakkında ne düşünüyorsun?

• Yapılması gereken birşeydi, bunu hak ettiler.

Votes: 8 36.4%
  • Buraya kadar getirilmemeliydi.

Votes: 3 13.6%
  • Geçmiş gitmiş ne gerek var, biz yolumuza bakalım.

Votes: 3 13.6%
  • Yorum yok.

Votes: 8 36.4%

• Total voters
    22

Users who are viewing this thread

MeRGiT

Hükümetin girişimleriyle başlayan 28 Şubat Soruşturmasına nasıl bakıyorsunuz?

Şahsen yapılması gereken bu ama biraz geç kalındı.Paşalar kaç yaşına geldi?Bu yaştan sonra hapse mi atacaksın?Atsan ne olacak?Yine de adaletin yerini bulması taraftarıyım.

İsterlerse bin yaşında olsun. Öyle veya böyle kandırılmış veya kandırılmamış olsun o insanlara yapılanların hesabı verilmeli.  Hele de "Haksızlık olmasın diye bir taraftan 2 kişi astıysak diğer taraftanda iki kişi astık" diyen insanlar, bu ülkeyi kaç yıl geriye götüren insanlar her halukarda vermeli.

Bu darbe biraz sorunlu bi darbe idi çünkü bir darbenin baraşarılı olması için halk desteğini arkasına alması gerekir ama burada tam tersi olaylar vardı.Aslında çok da bilgili değilim bu konuda ama mesela apo itini her gördüğümüzde"Asmayalım da besleyelim mi" sözüne de hak vermemek elde değil.

@Kaira: Cahil cühela kardeşim, bahsettiğin lafı Kenan Evren tey 1984'te söylemiş. Bunun 28 şubatla ne alakası var? Bilgili değilsen konuşma, bunu yapabilecek olgunluğa sahipsin.

Geçmiş gitmiş dersek tekrar başımıza gelir. Yüz sene önce de yaşansa; sorunun çözüme kavuşturulması ve gerçeklerin açığa çıkarılması gerekir. Ancak şu durumda ne 12 Eylül'ün ne 28 Şubat'ın adam gibi yargılandığına/yargılanacağına inanmıyorum.

Koyurtang said:
@Kaira: Cahil cühela kardeşim, bahsettiğin lafı Kenan Evren tey 1984'te söylemiş. Bunun 28 şubatla ne alakası var? Bilgili değilsen konuşma, bunu yapabilecek olgunluğa sahipsin.

Geçmiş gitmiş dersek tekrar başımıza gelir. Yüz sene önce de yaşansa; sorunun çözüme kavuşturulması ve gerçeklerin açığa çıkarılması gerekir. Ancak şu durumda ne 12 Eylül'ün ne 28 Şubat'ın adam gibi yargılandığına/yargılanacağına inanmıyorum.
Yok 28 Şubat ile ilgili olmadığını biliyorum da konu Kenan Evren ile az buçuk ilgili olduğu için içimden söylemek geldi.

Beyler tartışma konularına fazla girmemeye çalışıyorum,bazı arkadaşlarla aşırı çatışıyoruz ve %100'e kadar yiyorum.Bu yüzden "Buraya kadar getirilmemeliydi."diyerek gitmek istiyorum.Ancak nedeninide söyleyeyim.Bir ülkede "Din" propagandası ile halkı kandıran bir hükumete karşı çıkan askerler yargılanıyorsa(ki bunları yargılayanlamalarının sebebide,Saadetin elinde kalan son oyları almak,Numan'ın yeni kurduğu partideki oylarıda silip süpürmektir bence)zaten yargılayanlarda onların eski adamı.Ha,hazır hükumeti mayalamışken birde görev süremizi uzatıp para kazanalım diyenler varsa,onlarda adaletin karşısına çıkmalı.

Uyarı: Siz iletinizi yazarken yeni bir ileti daha gönderildi. Gönderilen iletiyi incelemeniz önerilir.

Kime göre kandıran?

Karşı çıkmak ayrı, tankları çıkarıp yürüterek korku salmak ayrı. Ayrıca askerin bu tür bir insiyatif kullanması söz konusu olamaz, asker de polis de devletin kolluk kuvvetleridir.

Asker devletin değil milletin,halkın kuvvetidir,asker devletten yarı bağımsızdır(TSK ne Başbakana ne de Cumhurreisine bağlıdır sadece onlara karşı bir sorumluluğu vardır).Zaten millet olmazsa asker,asker olmazsa da millet olmaz ve asker milletin yoğun isteği doğrultusunda devlete müdahale etme hakkına da sahip olmalıdır.Tabi Türkiye'de maalesef böyle olmadı,bazı askeri darbelerde direk halk hedef alındı asıl darbede Halk-Asker iş birliği olmalıdır. Bakınız Mısır'da ki isyanda asker,halka ateş savuran polisin karşısında durmuştu.

Mısır örneğini vermen ironik olmuş. Zira Mısır'da ordu, halkı kullandı. Rejim düştükten hemen sonra, yapılan gösterilerde asker anında müdahaele etti ve ediyor da. Spesifik bir güçten bahsediyoruz. Ordu her daim kendi düdüğünü çalar. Halk ise siperidir.

courage said:
Mısır örneğini vermen ironik olmuş. Zira Mısır'da ordu, halkı kullandı. Rejim düştükten hemen sonra, yapılan gösterilerde asker anında müdahaele etti ve ediyor da. Spesifik bir güçten bahsediyoruz. Ordu her daim kendi düdüğünü çalar. Halk ise siperidir.
Artık diktatör rejim yıkıldığına göre normal değil mi bu? Zaten demokrasi gelmiş oraya.Asker ve halk Diktatör rejime karşı ayaklanmamış mıydı,diktatör rejim düştüğüne göre artık asker olağan görevini yapmak zorunda ve olağan görevinde polisin yetersiz kaldığı yerlerde müdahale etmek varsa bunu da yapacaktır.

Kleidophoros said:
Genelkurmay Başkanı Başbakana bağlıdır.
Milletin yoğun isteğini nasıl ölçecez?
Kleidophoros said:
Genelkurmay Başkanı Başbakana bağlıdır.
Milletin yoğun isteğini nasıl ölçecez?
Benim bildiğim en son bağımsız idi,sadece ona karşı bir sorumluluğu vardı ama Akp değiştirdiyse eğer haklı olabilirsin.Soruna gelirsek bunun cevabını da onlar bulsun.Kanaatimce Halk Devletten memnun değilse zaten bu belli olur.

Olabilir olmasına da, bu kadar iddialı laflar ettiğin bir konu hakkında keşke biraz bilgi sahibi olsaymışsın.

Halk devletten memnun değilse belli olur? Ben memnun değilim; ne yapacaz? Sosyal devlet istiyorum ben; darbe mi yapılacak şimdi?

Kleidophoros said:
Olabilir olmasına da, bu kadar iddialı laflar ettiğin bir konu hakkında keşke biraz bilgi sahibi olsaymışsın.

Halk devletten memnun değilse belli olur? Ben memnun değilim; ne yapacaz? Sosyal devlet istiyorum ben; darbe mi yapılacak şimdi?
Halk dedim,sen sadece bir vatandaşsın,halk diyebilmemiz için senin gibi vatandaşlardan daha nicesi olmalı değil mi?

Ayrıca Anayasanın 117. maddesine göre;"Genelkurmay Başkanı, Bakanlar Kurulu’nun teklifi üzerine Cumhurbaşkanı’nca atanır. Görev ve yetkileri kanunla düzenlenir. Genelkurmay Başkanı, bu görev ve yetkilerinden dolayı başbakana karşı sorumludur.”  Bir bağlılık olmadığını sen de görüyorsun.

Kaira said:
Kleidophoros said:

Halk dedim,sen sadece bir vatandaşsın,halk diyebilmemiz için senin gibi vatandaşlardan daha nicesi olmalı değil mi?
Kaç kişi olunca halk oluyor?

Kaira said:
Ayrıca Anayasanın 117. maddesine göre;"Genelkurmay Başkanı, Bakanlar Kurulu’nun teklifi üzerine Cumhurbaşkanı’nca atanır. Görev ve yetkileri kanunla düzenlenir. Genelkurmay Başkanı, bu görev ve yetkilerinden dolayı başbakana karşı sorumludur.”  Bir bağlılık olmadığını sen de görüyorsun.
Arkadaşım, sorumlu diyor, daha ne desin? Sorumlu ne demek sence? "Başbakan geldiğinde çay ısmarlamakla sorumludur" mu?

Kleidophoros said:
Kaira said:
Kleidophoros said:

Kaç kişi olunca halk oluyor?

Kaira said:
Arkadaşım, sorumlu diyor, daha ne desin? Sorumlu ne demek sence? "Başbakan geldiğinde çay ısmarlamakla sorumludur" mu?
Çok kişi olunca halk oluyor.Bağlılık ile Sorumluluk arasında fark olduğunu düşünüyorum.

Kaira said:
courage said:
Artık diktatör rejim yıkıldığına göre normal değil mi bu? Zaten demokrasi gelmiş oraya.Asker ve halk Diktatör rejime karşı ayaklanmamış mıydı,diktatör rejim düştüğüne göre artık asker olağan görevini yapmak zorunda ve olağan görevinde polisin yetersiz kaldığı yerlerde müdahale etmek varsa bunu da yapacaktır.
Hangi demokrasi gelmiş ki? İnsanlar seçimlerde hile olduğunu konuşadursun, demokrasinin d harfi bile yok orada. Ordu, kendisine destek çıkıp, daha sonra da kendi isteklerine karşı gelen bir halkı susturma peşinde. Başından beridir, "Arap baharı" kisvesi altında yapılan oyunların sonucudur tüm yaşananlar. Yeni bir düzen kuruluyor ve halk ise sadece maşa. Bunda anlaşılmayacak bir durum yok.

courage said:
Kaira said:
courage said:
Hangi demokrasi gelmiş ki? İnsanlar seçimlerde hile olduğunu konuşadursun, demokrasinin d harfi bile yok orada. Ordu, kendisine destek çıkıp, daha sonra da kendi isteklerine karşı gelen bir halkı susturma peşinde. Başından beridir, "Arap baharı" kisvesi altında yapılan oyunların sonucudur tüm yaşananlar. Yeni bir düzen kuruluyor ve halk ise sadece maşa. Bunda anlaşılmayacak bir durum yok.
Yahu sözde de olsa geldi işte, bu da bir şeydir ayrıca tamam Mısır hatalı bir örnek olabilir sen orada vermek istediğim ana fikre baksana.

Back
Top Bottom