2015 Aralık

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Yellow Flash said:
Peki sizce bir kıza böyle mesaj atılır mı? Atılmazsa neden?
5Mo8al.jpg
Bundan 1000 yıl önceki zihniyettte olsa atılırdı da şuan Selamun Aleyküm terimleri sadece (malesef) erkekler ve okey masaları arasında kullanıldığından biraz tuhaf gelebilir diye düşünür iken tam bilgiye sahip olmadığımı düşünüp gogııl amcaya soruyorum bu sırada da Cioss Julius U.X. reyizin mesajını görünce okuma tempoma hız veriyor ve dediğine katılıyorum bakmaya üşenenler şuraya bakabilir http://www.sorularlaislamiyet.com/article/8154/kadinin-erkege-selam-vermesi-erkegin-kadina-selam-vermesi.html .

@Yellow Flash : ihtilam var sayılıyor mu  :iamamoron:

 
Erasmus programı çerçevesinde Türkiye’den İtalya’ya giden öğrenci, Roma’da 1800 yıllık sütuna adını yazdı. Gözaltına alındıktan sonra 2 bin 200 euro tazminat cezasına çarptırılan öğrenci, serbest bırakıldı.
İtalyan Corriere della Sera gazetesinde yer alan habere göre, Aziz M. adlı bir Erasmus öğrencisi, İmparatorluk Forumları’ndaki (Fori Imperiali) sütunlardan birine bozuk parayla adını yazdı.
Pazar günkü olay sonrası çevredeki diğer turistler tarafından İtalyan güvenlik güçlerine ihbar edilen öğrenci gözaltına alındı. Bir gece polis merkezinde bekletildikten sonra adliyeye götürüldü.
‘Yasak olduğunu bilmiyordum’
Aziz M. adliyedeki ifadesinde, “Orada başka isimlerin de yazılı olduğunu gördüm. Ben de kendi adımı yazmak istedim. Bunun yasak olmadığını sanıyordum” dedi. Aziz M. tarihi kalıntılar açısından Roma’nın en zengin bölgesi olan Palatino Tepesi’nde yer alan bu esere ağır hasar verdiği gerekçesiyle 200 Euro para cezası ödedi. Serbest bırakılan Aziz M. Roma Belediyesi’ne ise 2 bin Euro tazminat daha ödemek zorunda.
‘Vandal adını ölümsüzleştirdi’
Corriere della Sera, haberinde, “İki gün önce tutuklanan vandal, adını sütunlara kazıyarak ebedileştirdi. Tarihin bir parçasına acımasızca iz bıraktı” gibi ifadeler kullandı. Gazete bu izin, ancak çok hassas ve pahalı bir restorasyondan sonra yok edilebileceğini de belirtti.
Palatino Tepesi’ndeki sütunun tarihinin M.S. 2’nci yüzyıla dayandığı belirtiliyor. Venedik Meydanı (Piazza Venezia) ile Kolezyum arasında kalan ve bir açık hava müzesine ev sahipliği yapan Palatino Tepesi’nde Roma’nın köklerinin bulunduğuna inanılıyor.
Roma Mitolojisi’ne göre Palatino Tepesi, Roma’nın kurucuları Romulus ve Romus’un dişi bir kurt tarafından bulunarak hayatlarının kurtarıldığı yer.
Rus turist 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı
Geçen yıl da Kazbek Akaev adlı bir Rus turist, yine aynı bölgede yer alan Kolezyum’un (Flavianus Amfi Tiyatrosu) duvarına adının baş harfini kazımış, 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Kaynak: Al Jazeera
 
Felix said:
İyi de o adam (üniversiteli sanırım) yapılmaması gerektiğini bilmiyor mu, yok bilmiyorsa 12 yıl ilk ve orta öğretimi boşuna okumuş bence. Başkası yapmış bende yapayım gibi mantık olabilir mi ya
Zaten bahane uydurmuş, suç işlediğini biliyordu bunu yaparken. :lol:
 
Ülkedeki herhangi bir terörist oluşum nasıl sınırdan silah kaçırabiliyor bunu açıklayabilecek var mı? Ben kılıç getiremezken sınırdan nasıl DShK veya Dragunov SVD kaçırabiliyor? Airsoft'tan (AK serisi için konuşuyorum) döndürülmeleri dışında bir şey gelmiyor aklıma.
 
Redstone Knight said:
Ülkedeki herhangi bir terörist oluşum nasıl sınırdan silah kaçırabiliyor bunu açıklayabilecek var mı? Ben kılıç getiremezken sınırdan nasıl DShK veya Dragunov SVD kaçırabiliyor? Airsoft'tan (AK serisi için konuşuyorum) döndürülmeleri dışında bir şey gelmiyor aklıma.
Çünkü sen terörist değilsin.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom