WB 2011 Tamamı Çözülmüş Çıkmış Sorular (Warband With Fire And Sword Rehberi)

Users who are viewing this thread

ATAKCocuk

Recruit
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumda ziyaretçi olarak dolaşıyorum, yeni üye oldum ilk mesajımda bu. Bu rehberde tamamen karşıma çıkmış ve çözdüğüm sorunlar var eh biraz da karşıma çıkmamış sorunlar. Neyse uzatmadan başlayayım:
BAŞLANGIÇ
İlk olarak oyunu hileli mi hilesiz mi oynayacağınıza karar verin. Eğer M&B'yi daha önce oynamamış veya iyi oynayamamış biriyseniz hileyi açın ancak bir süre sonra sıkılabilirsiniz. Size tavsiyem girişte hileyi açın ancak oyunda sadece zorda kaldığınızda kullanın. Zorluk derecelerini ayarlarken %35-40 civarı yeni başlayanlar için iyidir ancak oyunun tiryakisi olanlara bu seviyeyi %60'a çıkarmalarını tavsiye edebilirim. İleriki dönemlerde bu kademeyi düşürür veya yükseltirsiniz. Oyunda kaydetmeden çıkmayı etkinleştirin ama belli bir riski vardır. Uzun süre kaydetmezseniz bir hatada gider oyununuz. Bu yüzden bu seçenek açık durmasa bile sık sık kayıt edin tek yapmanız gereken ESC>Kaydet.
KRALLIK SEÇİMİ

Krallık seçimi tamamen size kalmış. Eğer çok dayanıklı, sabırlı ve askeri deha değilseniz oyuna az yerle savaş yapan bir krallıkta başlayın. Size önerim İsveçtir şayet kendileri beni en çok şaşırtan devlet olmuştur. Eğer Türk'üm Türk kalacağım diyorsanız Kırımları seçebilirsiniz ancak Babealı olmayana çok yükleniyorlar :smile: Gerçekten Kırımlar diğer devletler için tam bir başbelası. Her ülkeye çekinmeden savaş açabilirler deli yürektirler ve en büyük düşmanları Kazak ve Ruslardır. Bu arada Rus Madamları o kadar güzel değil. Krallıklardan birine girmeden önce gidin ve kırk haramilere(akıncılar, haydutlar vb vb) saldırın. Bu da kilit önem taşır çünkü bunu yaparken seçeceğiniz devletin dışındakilere hatta o devletin düşmanlarınkine saldırın. Bu dediğim devriye için geçerli. Kervanları rahat bırakın, köylüleride. Görevlerde acımayın ama hiçbirine. Bir süre sonra güzel bir ordunuz, zibil gibi paranız olacaktır. Gidin ve hükümdara benim neden bir köyüm yok diye haykırın, lord olun. Lord olur ama vasal gibi olmazsınız. Zaman içinde bunlarda olacaktır.
[size=24pt]DEVAM EDEN SORUNLAR​
Tüm lordları tek tek gezin birazda yavşayın ve görevlerini yapın. Takıldığınız görevlerde forumdan bakabilirsiniz sonuçta forum bedava. Bir süre sonra sizin de bir köyünüz sizin de bir kaleniz sizin de bir şehriniz sizin de kendi püskevit fabrikanız olacaktır. Bu şehirlere, köylere, kalelere bakın, onlar benim tek sevgilim(ND'den seçmeler). Şaka bir yana gerçekten şehirlerle, köylerle, kalelerle iyi geçinin valiyle sık sık konuşun ticaret yapın para kazanın binalar yapın. Savunma tah... çok işe yarar adını tam yazamasamda. Kendinize ekipman alırken grubunuzu atlamayın, yandaşlara da silah verin. Kendinize silah alırken çok çabalamayın ileride kendi şehirlerinizde yaparsınız. Bunun için kale veya şehirlerde Silah Ustası, Zırh Ustası, At Bakıcısı var. Bunları valiyle konuşup atıyorsunuz sonra da gidip şehre tıklıyor>Şehir Meydanına Git>3'ünden 1'ini seç ve sipariş et. Bu kadar basit sonra sipariş tamamlanıyor ve gidip alıyorsunuz. Grubunuzu büyütmek için Liderlik özelliğine yüklenmeyin, namınıza, morale yüklenin en çok bunlar etki eder. Grubunuz için yeniçeri, bayrak gibi askerleri ya yaptığınız bir savaştan sonra kurtarılmış esirler bölümünden ya da yine bir şehir veya kalede atadığınız Kale Kumandanı'ndan temin edebilirsiniz. Paralı asker kampları ise daha süper bir yerdir nakit çalışır kredi kartı geçmez. Mustafa evladım beni dinliyorsan şu televizyona çık(Kusura bakmayın televizyonda Müge Anlı var adamın teki bağırıyor etkisinde kaldım). Asker sıkıntınız varsa hanlara gidin için geçmiş olsun. Şaka şaka hanlarda paralı süvariler var, paralı mızrakçılar var zorlarsanız paralı o*ospu bile bulabilirsiniz. Onlardan daha önemli olan yandaşlar var bunları alın ve kurduğunuz akademilerde eğitim verin sık sık özelliklerine bakın ve mühendislik gibi grup özellikleri geliştirin.
HAY BÖYLE İŞE
Oyunda sık sık hatalarla karşılaşırsınız bunları atlatmak zordur. Sorun bize söyleriz biz. Diyorlar ki efendim ben krallığımı kurdum, önceden asisi olmadığım krallıkta bir kalem, şehrim vardı bu bende değil onlarda gözüküyor. Bu bir bugdur çek sifonu kurtul. Yapmanız gereken tek şey bir taht varisine katılmak sonra yemin bozmak ama sonuçları ağır olur onur kaybedersiniz filan filan bir şehir için değmez bekleyin düşmanlar orayı alsın sizde onlardan alın. Krallığınıza vasal alamazsınız, sadece bir taht varisini desteklerseniz lordları kendi tarafınıza çekersiniz. Benim size tavsiyem oyunu oynadıktan sonra belli bir krallıkta olun. Sonra zengin olursunuz ayrılın ve kendinize en yakın hissettiğiniz varise gidin ve yemin edin oyunun tadı buradan sonra çıkıyor. Lordları kendi tarafınıza çekmek için onların söylediği her kelimeyi dinleyin ve ona göre bir cevap verin mesela adaletsiz dediyse bu adam sana adalet sağlayacak der ve çekersiniz. Aslında ikna, zeka karizma özelliklerinizi geliştirip kendini düşün veya aklını kullan aklını, aklını alırım ama taksitle veya bir çok seçenek var gibi şıkları kullanıp kolayca kendi tarafınıza çekebilirsiniz. Benim size diyeceklerim bu kadar bir sorununuz olursa burdayım yaz buraya yapıştır duvara. Bu kadarını yaparsanız sonrasında sorun olmaz zaten. Hadi iyi oyunlar.
NOT: Savaş taktiklerinizi kendiniz geliştirin ben bir şey söylemem bu konuda.
SORULAR
darkofnest said:
bence isveç oyundaki en güçlü krallık isveç atlısının zırhı okadar kalınki bi ok atıyım dedim 0 zarar verdin dedi silahla bile bazenleri 2 atışla öldürüyorum ok napsın ona  :?:
Yapılacak tek bir şey var kafadan atış, yüksek zararlı ok ve yaylar kullanma, seri atış. Eğer istersen sana bir sır veriyim onlara karşı kalkan kullan ve adam dik vurduğunda bloke edersen kafasına kadar geri çekiyor kılıcı tam o anda saldır çok rahat öldürürsün.
 
çok iyi olmuş rehberin yeni bilgiler ekleyip güncelle birde çoğu kişi krallık olarak  kırımı seçin diyor ben seçtim bence askerleri okadarda iyi değil bi savaşa girdik kazaklarla hemen firar ettiler bundan sonra açacağım oyuunda isveçi seçcem atlısından piyadesine her türlü askeri harika hileyle oynadığım zamanlarda bile en az 2 defa ctrl+alt+f4 e basınca ölüyo isveç askerleri demem oki oyuna ilk defa başlayacaksanız isveçi seçin
 
Sorular varsa söyleyin yardımcı olalım bu arada evet en iyi askerler İsveç'te en iyi ateşli silahlar Kazak'da en iyi atlar Kırım'da en iyi kılıç Rus'da en iyi zırhlar Lehistan ve İsveç'te. Böyle dağıtmışlar her yere.
 
bence isveç oyundaki en güçlü krallık isveç atlısının zırhı okadar kalınki bi ok atıyım dedim 0 zarar verdin dedi silahla bile bazenleri 2 atışla öldürüyorum ok napsın ona  :?:
 
Teşekkür ederim soru olması önemli değil merak uyandırsın yeter elimden geldiğince yardım ederim.
 
ben sadece kırım multiplayer rehberini karşı ülke isveç olarak yazdm destan oldu :grin:

e cok ayrıntılıda yazsa eleman sayfalar yetmez
 
Hocam ben Eski kraliçe Christinayı tahtına kavuşturdum daha sonra kırım ve lehistanı ortadan kaldırdım elimde bu iki ülkenin Vasılaları vardı serbest bıraktım,serbest bıraktım diye isveç yani kendi devletim bana düşman oldu çernigov ve Konisg..die bir şehirin vasılasıydım ama artık buralarada alınmıyorum,isvç devriyeleri önümü kesip; 'nöbet sırasında konuşmamız yasak beyim' diyolar isveçli lordlar önümü kesip savaşıyoruz savaştan sonra ben bunların önünü kesip görev veriyorum bunlara..yani oyun saçma bi duruma girdi,bağlılık yeminimi bozmak istiyorum nasıl yapabilirim?? :???:..Kraliçe Christina ya etmiştim yeminimi
 
Bu konuyu açan abi bana yardım ett kırım beni almıyodu devletine bende sinirlendim isveç devletine gittim vasılaları oldum vasılalıktan ayrılmak istiyorum şimdi . Abi bak şimdi notlarda isveç krallıgında vasıla olarak adım var ama krala gidiyom yemin etmem gerektigi gosteriliyor yemin ediyom sonra ayrılım diyom kendini kanıtla diyo sonra kırıma gittim yemin edim dedim son isveş kralına baglısın olmaz diyo  abi yardım ett :grin: :grin:
 
Back
Top Bottom