Need More Info [1.6.3]Crash on startup

Users who are viewing this thread

Version number
1.6.3
Branch
Main
Modded/unmodded
Yes, but I removed mods.

Rufus1223

Recruit
Summary: Right after intro movie before main menu game crashes every time with this message "rglGPU_device::create_texture_array failed at d3d_device_->CreateTexture2D! (Translated) Occurence of GPU device was put on hold. Use object GetDeviceRemovedReason to find the correct action." The crash doesn't happen on 1.6.4 beta and didn't happen on 1.6.3 beta or 1.6.2 stable, only started occurring after 1.6.3 went into stable.
How to Reproduce: Just start the game
Have you used cheats and if so which: Unrelated
Scene Name (if related): First loading screen
Media (Screenshots & Video): Computer Specs:
OS: Windows 10 Home 64bit 20H2
GPU: GTX 1080
GPU Driver Version: 472.12
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz 4.00 GHz
RAM: 16,0 GB
Motherboard: ASUS Z97-P
Storage Device (HDD/SSD): OS on HDD, Game on SSD
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
This crash is a GPU crash. Which is different from the other crashes that can be caused by gameplay actions. While we are still investigating the issue there is not a definite fix that we can offer on this issue at the moment. You can try the workaround below but please note that it is not a solid fix. Thanks for reporting. Sorry for any inconvenience.

A possible fix for RGLGPU_DEVICE::LOCK_TEXTURE Crash
If you are crashing in the middle of the game with the “RGLGPU_DEVICE::LOCK_TEXTURE” error, you can try the workaround below to fix it:
  • Expanding the swap size on your hard disk. You can find more info regarding this here.
 
Top Bottom