In Progress [1.5.9] Extreme FPS drops on campaign map

Currently viewing this thread:

Version number
1.5.9
Branch
Main
Modded/unmodded
No, I didn't use any mods.

Tulor

Recruit
Summary: FPS on the campaign map has fallen dramatically on the campaign map. This is specific to a save file that was started during 1.5.8. FPS while on the campaign map falls to 25 REGARDLESS of video or performance settings. If you hover your mouse over a settlement or a warband (including the players) the FPS instantly shoots back up to 70-90. If you open the game menu the fps shoots back up to 70-90. The FPS drops to 25 regardless of the speed settings including pause.
How to Reproduce: Hover mouse over a city and then move mouse over empty terrain to see the bug take affect.
Have you used cheats and if so which: None ever
Scene Name
Media: Imgur Gallery Showing FPS drops responding to mouseover menu
Gallery

Computer Specs
:
OS: Microsoft Windows 10 Home
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
GPU Driver Version: 27.21.14.5671
CPU: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor, 3400 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s)
RAM: 16GB
Motherboard: Gigabyte B450M DS3H-CF
Storage Device (HDD/SSD):SSD
 

Tulor

Recruit
Hmm, I noticed in my last screenshot that I had one of those super super old invisible tracks popping up. Is this issue related to millions of those tracks being stored?
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
We have a special performance build to check for these issues by collecting telemetry data. Can you switch to that build, test your performance and send us your data?
  1. Switch to “perf_test” from the Steam betas tab. You can find more info about it here.
  2. Open the game as usual and proceed to the stage where you are experiencing performance issues.
  3. Before the performance issues start, toggle the profiling tool by holding the “right shift” and pressing the “T” key.
  4. Record for 20-30 seconds, press the toggle key combination again. Please keep in mind that, the more you record, the more upload time it will require.
  5. Find the "test.tmcap" file in the "...\Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_Client" folder. You can find the "Mount & Blade II Bannerlord" folder inside Steam’s application library folder.
  6. Finally, upload the file to the "upload.taleworlds.com" site. Please write your username and this threads URL into the description box so that we can find it easier. It is appreciated if you provide more information about your PC, what you were doing while the game was recording and your graphics configuration. If the data you are trying to upload is too big or the site fails to upload, you can use an alternative site to upload your data. If you choose to do that please left a reply to this thread with the download link.
 

Tulor

Recruit
Okay MArdA. I went ahead and uploaded the file and some more system information. I'd like to report a bug with the upload page. If you put text in the description box and then click to another tab, or just click outside of the active text input frame, and then click back to the text description box it deletes everything you had written.
 

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
M&BWBWF&SNWVC
Got the file, forwarded to the team Thanks! We are aware of that bug, we are working on a new site but no ETA sadly.
 

NervX

Recruit
When you get results on this can you please post them here couse i have the same problem thanks
 

NervX

Recruit
And it seems that the longer you play on a save the worse it gets becose i loaded older save and it wasnt as bad there
 
Top Bottom