Resolved [1.5.4] Excessive delay when opening Save/Load menu: Electric Boogaloo

Currently viewing this thread:

Version number
1.5.4
Branch
Beta
Modded/unmodded
No, I didn't use any mods.

Apocal

Master Knight
Summary: It takes a few minutes (not exaggerating) for the save or load menu to open. I previously reported the same issue and it went away after 1.5.0.
How to Reproduce: Click Save As or Load in options.
Quest/Settlement Name (if related): N/A
Media (Screenshots & Video): N/A
Version: 1.5.4
Installed community-made modifications: None.
Computer Specs:
OS: Windows 10 Home
GPU: NVidia GeForce GTX 860M
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz (8 CPUs), ~2.6GHz
RAM: 16GB
Motherboard: VN7-591G
Storage Device (HDD/SSD): Samsung SSD 860 EVO M.2 1TB
 

elysebluemoon

Community Support
Community Support
Hi, the QA team informed me that the reason for this might be because of a high number of save files in the save folder. Can you try deleting some of your older save files and check if the delay continues?
 

Apocal

Master Knight
Hi, the QA team informed me that the reason for this might be because of a high number of save files in the save folder. Can you try deleting some of your older save files and check if the delay continues?

Yeah, I'll check. I have about 450 save games.
 

Apocal

Master Knight
Hi, the QA team informed me that the reason for this might be because of a high number of save files in the save folder. Can you try deleting some of your older save files and check if the delay continues?

Yeah, that seems to have done the trick, thanks.
 
Top Bottom