1.4.0 Beta yı nasıl buldunuz

Beta Nasıl


  • Total voters
    80

Users who are viewing this thread

Keşke tahmini bir süre verseniz şöyle büyük güncellemeler için de askere gitmeden şu oyunu rahat rahat oynayabilsem gözüm açık gitmesem şu askerliğe yıllardır bekliyorum yeni oyun çıksın diye çıktı erken erişim yaptınız aldık tamam ama erken erişimin en azından daha güzel olmasını bekledik beklenti yüksekti biraz hayal kırıklığı yaşadım. Oyun muhteşem sorun yok ama bu kadar hata üstüne ana hikaye'nin oynanamaması bir yerden sonra hep bir looptasın devamı yok hikaye yok hikayede buglardan ilerleyemiyorsun özellikle şu komployu durdur görei sürekli savaş açılıyor başka bir şey yok. Neyse tek ümidim askere gitmeden şu oyunu gönül rahatlığıyla oynayıp zevkimi alabilmek.
Askere gitmenize ne kadar var bilmiyorum ama nacizane tavsiyem askere gitmeden önce değil askerden sonra oynamayı düşünün. Oyunun en az bir yılı var gibi görünüyor çünkü.
 
Her eleştiri ve her öneri bizim için doğru ve yapmak istediğimiz şeyler olduğu algısı yanlış bir algı. Banner neden yok, çünkü performansı istediğimiz düzeyde değil. Bir gecede çözülen sorunlar var da biz çözmüyoruz diye bir olay yok. Zamanla sorunları çözdükçe ekleyeceğiz.
Ben paramı veriyorum kardeşim sen yapmak zorundasın, yapamazsan hakaret ederim de çok güzel bir yaklaşım, tebrik ederim. Kimseye oyunu zorla satmıyoruz. Mümkünse eğer eleştirilerimizi hakaret seviyesine taşımadan yapalım. İyi eğlenceler.

Eline Sağlık. Hiç bir zaman anlamadım şu oyunu sadece kendisi için çıkarılmış gibi davrananları....
 
Artık şehrim veya kalem kuşatıldığında bildirim geliyor olması güzel oldu. Fakat hala yapılması gereken çok şey var diye düşünüyorum. Ayrıca kullanılan silahlarda daha fazla çeşitlilik beklerdim. Warbanddan farklı olarak yeni tip silahlar olmalıydı. En azından bir tane yakın mesafe bir tane de uzak mesafe silahı eklenmeliydi. Ama hala umudumu kesmiş değilim. Yapabileceğinize inanıyorum.

Yetenekler konusunda da biraz eksik var gibi. Warbandda talimci yeteneği vardı. Talim alanları vardı. Açıkçası yeteneklerde arttırılmalı bence. Her stat grubuna birer yeni yetenek daha eklenmeli ve verilen puanlar stat puanı olarak 3 seviyede bir tane, yetenekler için verilen puanlar ise her seviyede iki tane olmalı. Şuan ki haliyle sistem dışında yeteneklerin Warbanddan farkı yok hatta daha kısır (Atletizim yeteneği hariç. Gerçekten muazzam olmuş.)

Son olarak Savaş sırasında birliklerimize verdiğimiz emirler gelişmeli. Hedef gösterebilmeliyiz. Mesela okçu birliklere ''Piyadelere saldır!'' veya ''Süvarileri hedef al'' şeklinde emir verebilmeliyiz. Eğer böyle olmazsa okçular saçma bir şekilde etrafta koşturan süvarileri vurmaya çalışıyor ve yaklaşan piyade sürüsüne neredeyse hiç saldırmıyor. Bu durum açıkçası sinirimi çok bozuyor. Warbandda da bozuyordu ama o zamanlar oyun yeniydi ve tatmin ediyordu. Artık bu imkansız. En azından benim için öyle.
 
Lafı cımbızla ayıklama kardeşim. Hakaret edenlere denilmiş bir laf o, başından okursan.
Sence sadece o kısmını mı okudum kardeşim? Taleworlds'te çalışan birinin her ne olursa olsun böyle bir şey demesini hoş mu buluyorsun? Yani bir açıklaması var mı sana göre? Bu şuna benziyor. Yemek yemek için bir restorana girdin ve sipariş verdin. Siparişini yedikten sonra herhangi bir memnuniyetsizlik yaşadın ve bunu dile getirdin. Restoranda çalışan sana diyor ki: Zorla mı yedirdik?
Seni tanımıyorum ama forumda şirketin avukatlığını yapanları anlayamıyorum. Sonucunda tüm oyuncu kitlesinin de memnun olabileceği bir sürece neden ket vurmayı görev ediniyorsunuz? Kimse sorunlardan bahsetmezse bu sorunları gün yüzüne kim çıkaracak? Oyunun yapımcısı da erken erişimi bunun için açmadı mı kardeş? Neyse daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Oyunun bu halinden memnunsanız böyle devam edebilirsiniz. Zaten devam ediyorum aktif olarak oynuyorum vs diyeceksin, tamam o zaman mutluluklar kardeşim. :wink:
 
Müşteriyi kendi haline bırakıp basitçe uyarmak varken aynı seviyeye inip kimseye zorla oyun satmıyoruz demek şirket imajına zarar verir haklı haksız olduğuna bakılmaksızın. Mr. Yetkili burada hatalı davranmış ama fazlada üstünde durmaya gerek yok bence sonuçta verilen mesaj belli, eleştiriler öneriler değerlendiriliyor sorunun/sorunların çözümü için ellerinden geleni yapıyorlar anlayış göstermekte fayda var.
 
Oyunun şu an ki halinden memnun değilim ve oyunun erken erişim olacağını bilerek satın aldım. Eksiklikler dolayısıyla eleştirebilirim fakat bu eleştirileri önceden eksik olacağı yönünde bilgi verilmiş içeriklere yöneltmek ve bunu durmadan tekrar etmek maalesef oyun hakkında bilgi edinmek,tartışmak ve konuşmak isteyenlerin durağı olacak olan forumu boş içerikler ile doldurmaktan başka bir şey değil. Bunu söylemekten yoruldum ama oyunun sizin için uygun göreceğiniz oynanabilirliğini anlayabilmek için sadece 1 hafta satın almayıp internetten gerekli veriyi toplayabilirdiniz ardından yama notlarını okuyup oyun istediğiniz seviyeye geldiğinde satın alabilirdiniz. Erken Erişim konsepti hakkında gerekli bilgi verildi diye düşünüyorum satın almadan önce ne ile karşılaşacağımı çok iyi biliyordum eksiklikler dert etmiyorum şahsen zaman giderilecektir. Ayrıca bahsettiğiniz gibi oyunu daha iyi seviyeye getirmek için sorunlarınızı ve önerilerinizi forumda paylaşabilirsiniz kimsenin bu konuda size engel olacağını sanmıyorum. Kısacası bahsi geçen restoran bana yemeği nasıl hazırlayacaklarını gayet iyi anlatmıştı. Acaba siz siparişi vermeden garson ile konuştuğunuzdan emin misiniz?
Uzun uzadıya cevap verecektim ama bannerlord npc'lerinin dediği gibi, boşver. Hayatta başarılar.
 
Sence sadece o kısmını mı okudum kardeşim? Taleworlds'te çalışan birinin her ne olursa olsun böyle bir şey demesini hoş mu buluyorsun? Yani bir açıklaması var mı sana göre? Bu şuna benziyor. Yemek yemek için bir restorana girdin ve sipariş verdin. Siparişini yedikten sonra herhangi bir memnuniyetsizlik yaşadın ve bunu dile getirdin. Restoranda çalışan sana diyor ki: Zorla mı yedirdik?
Seni tanımıyorum ama forumda şirketin avukatlığını yapanları anlayamıyorum. Sonucunda tüm oyuncu kitlesinin de memnun olabileceği bir sürece neden ket vurmayı görev ediniyorsunuz? Kimse sorunlardan bahsetmezse bu sorunları gün yüzüne kim çıkaracak? Oyunun yapımcısı da erken erişimi bunun için açmadı mı kardeş? Neyse daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Oyunun bu halinden memnunsanız böyle devam edebilirsiniz. Zaten devam ediyorum aktif olarak oynuyorum vs diyeceksin, tamam o zaman mutluluklar kardeşim. :wink:

İlk yazdığın kısımdaki konuya birebir katılıyorum. Olmasaydı böyle bir yazı ben yazacaktım. Zorla aldırmadık cümlesi her ne olursa olsun müşteriye söylenebilecek ya da yazılacabilecek bir şey değil. Demek ki umurlarında değil yazılıp çizilen tosuncuk vakası gibi olmasa inşallah.
 
Teşekkür ederim size de. Muhabbetin devamlılığı konusunda istekli değilsiniz ama gerçekten 1 örnek vermek istiyorum kendimden, bahsettiğiniz söylemin bir yetkili tarafından dile getirildiğini düşününce oldukça rahatsız edici durabiliyor ama şu kısacık 18 senelik hayat deneyimimde oynamak istemediğim veya para vermek konusunda yeterli bulmadığım hiç bir dijital ürüne para vermedim. ‘’Erken Erişim’’ konseptinin yeteri kadar üzerinde durulduğunu düşünenlerdenim. Oyunun resmi çıkışından 1 ay önce gibi nasıl bir tabloyla karşılaşacağımın farkındaydım. Maalesef şu an önümüzde simülasyon ve içerik konusunda çok eksik bir oyun var. Çıkış öncesi süreci sıkı takip etmiş ve beklentilerini törpülemiş biri olarak bu sürece tanık olmamış bazı insanların isyanlarına çok fazla empati geliştiremediğim zamanlar oluyor. Ofansif bir tutum içinde bulunduysam özür dilerim. İyi günler.

Bende sana şöyle cevap vermek istiyorum 28 senelik hayat deneyimime dayanarak. Herhangi bir mal sahibi, bir müşterisine bu üslupla konuşamaz, konuşmamalı. Bu durum eğer iş ahlakı diye bir şey var ise iş ahlakına uygun değildir. Ayrıca müşterisine değer vermediğini gösterecen açık ve net bir belirtidir.
 
Anlamak istediğiniz gibi anlar , bakmak istediğiniz gibi bakarsanız . Ciddiye alınmayacaksınız . Oyunun yapımcıları da farkında sizin küçümsediğiniz bu oyunu sevenler , arkasında olanlar da farkında. Hakaret , küfür ile eleştiri yaptığını sanan mağara adamları var forumda (globalde de var) oyunu sadece kendisi için çıkarılmış . "Ben bunu istiyorum banane buda olcak yaaa daha bu yok mu ben bu oyunu oynamam çööppppp" gibi itici gereksiz insanlar da var. Eminim emek verenler bırakın almasaydınızı anasının karnından çıkmamış olmayı diliyodurda dile getiremiyodur. Millet olarak zaten eleştirmeyi bilmiyoruz. Eğer ki bu insanlardan değilseniz size yönelik bir "satın almasaydın" lafı söz konusu değil. Olacağınıda düşünmüyorum.
 
Yönetim ekibinin sözlerini çarpıtmaktan vazgeçin. Daha önce gereksiz konu açan birine karşı söylenen sözü alıp forum geneli için söylediğini öne sürerek moderatörü hedef tahtası yaptıkları oldu. Burada Hadsiz bir yoruma sert bir cevap verilmiş ama üzerinize alınmanız gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü sadece tek bir kişi için söylenmiş.

Globalde ve Türkçe Forumda Paronoya sıkıntısı olan arkadaşlar olabilir. Tosuncuk benzetmesi falan yapıyorlar. Oyun sürekli düzenli güncelleme alıyor ve ilk oyun olan Warband erken erişim sürecinden sonra oluşmuştu. Kült klasikler arasına girdi. Oyunun Alfa sürümü yine klasik olabilir. Bu süreçte katkıda bulunmak istiyorsanız, Hata ve Geri bildirimde bulunun. Ben bununla uğraşamam diyorsanız, forumda isyan etmek yerine oyunun erken erişimden çıkmasını bekleyin.

Zaten Erken Erişim adından yapımın eksik olacağını bilmeniz gerekiyordu. Sipariş verir gibi şu olsun, bu olsun tarzı bir üslup takınırsanız, sert cevap almanız işten bile değil. 5 - 15 Milyon Dolar verip kendinize özel oyun yaptırmış gibi konuşmanın anlamı yok.
 
Oyunun alfa sürümü dediğin
Ben de o zaman bahsettiğiniz ‘’malın’’ standartlara uygun her kesime pazarlanan bir ‘’mal’’ olmadığından bahsedeyim size. Yaş vurgusuna takılacağınız kadar dediğimi anlamaya çalışsaydınız Dijital bir ürünün bahsettiğiniz ‘’Herhangi bir mal’’ olmadığını görürdünüz. Satın alacak kitleyi belirleme ve yönlendirme amaçlı oyunun erken erişim olduğunun kaç defa altını çizdiler. Tüm bu detaylara göz gezdirince bir diyalog esnasında geliştirici şahsın oyunu zorla satmıyoruz demesi evet kaba fakat bir o kadar da mantıklı bir söylem gibi duruyor.
Ben bu oyunu bilerek isteyerek büyük bir beklenti, özlemle aldım. Ayrıca bu oyunla 2006 da tanıştım. Aldığım "mal" ında herşeyin farkındayım. Kimse bana yani müşteriye zorla aldırmadık bu oyunu size diyemez, dememeli. Neyse uzatmıyorum kardeşim. Bir yanlışlık olmuştur herhalde (Pardon)
 
Arkadaşlar konunun dışına çok fazla çıkıyorsunuz. Tamam, tartışmayı bitirelim her gelen yeni bir konu dışı yorum yazmasın artık yoksa hepsini raporlayacağım şimdi teker teker. Her seferinde aynı şey oluyor moderatör gelip yargı dağıtıp konuyu kapatıp gidiyor. Konu üzerine konuşmak isteyen bilgi almak isteyenler de ortada kalıyor. Anlamayanlar için anlatayım. Her söylediğiniz öneri oyuna eklenecek sanmayın. Adamlar performansına güvendiklerini ve oyuna yakıştığını düşündüğü şeyleri "kendileri seçerek" ekleyecek sizin paşa gönlünüze göre değil. Öneri vermek ayrı, bunları yapacaksınız demek farklı şeyler. Sonrasında edilen o hakaretler küfürler karşısında söylediği söz bence sabrın taştığını gösteriyor sadece ben hiçbir kötü anlam aramadım altında. Müşteriysen de müşteriliğini bil diyor adam sana, hakaret edince bırak müşteri satıcı ilişkisini insan ilişkisi bile kalmıyor arada. Davalık bir durum bu arkadaşlar, bu bir suç yani bunu bilin, internet ortamı diye gevşiyor insanlar ama birine hakaret etmek bir suçtur. Emojilerle konuşmadıkça söyleyiş tarzı anlaşılmıyor yazı yazdığın ortamlarda ama bence orada gayet sakin bir şekilde edilmiş bir söz bu. Ama sabırları taşmış yani belli. Siz üstünüze niye alınıyorsunuz başta hakaret edenlere söyleniyor bu eleştirenlere değil. Ben de eleştiriyorum ama hiçbir zaman hakaret etmedim mesela. Geçenlerde forumla ilgilenilmedi diye eleştirdik problem çözüldü ne güzel ya da çözüleceği söylendi yani, takip etmedim forumu bir süredir. Hakaret eden olunca eleştiriler de dikkate alınacak şeyler olmaktan çıkıyor malesef. Sen kendini adamın yerine koy sana hakaret edilen bir yazıyı okumaya devam etmek ister misin? Ben şahsen umursamam. Ama güzelce anlatan adamın eleştirisini okursun çünkü o sana hakaret etmemiş yanlış olduğunu gördüğü şeyleri belirtmiştir.
 
Last edited:
Şunu belirtmek istiyorum sanırım yanlış anladınız, benim kişisel bir sorunum yok. Bahsettiğiniz gibi sürekli bu eksik şu eksik diye de forumda konu açmıyorum, ya da hakaret etmekle tehtit etmiyorum. Ben sadece resmi bir çalışanın kullandığı üsluba hayret ettiğimi ifade ettim. İnsanların oyunla ilgili beklentileri gökten vahi ile bildirilmedi, oyunun yapım aşamasına başlandığından bu yana geçen süreçte firmanın katıldığı oyun fuarlarında verdiği röportajlarda, yaptığı söyleşilerde anlattıkları ve vaat ettikleri şeylere dayanarak insanlar bu beklentiye girdi. 2016'dan sonra neredeyse her sene sonu bu sene çıkıyor ha çıktı ha çıkacak diye (şimdi tam tarihleri hatırlamıyorum ama resmi olarak oyun 2-3 defa şu zaman çıkacak dendi ve sonra ertelendi haberi duyuldu) insanların beklentileri çığ gibi büyüdü. Oyun satışa sunulduğunda ise büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü gerçek anlamda bitmemiş bir oyun ile karşılaştılar. Geçen sene erken erişime açılacağı duyurusunu yaptıklarında oyunun full sürüme yakın deneyim vereceğini söylemişti Armağan Yavuz. Sonucunda ise stabil olmayan yarım yamalak bir demo geçti elimize. İnsanlar haklı olarak buna tepki gösterdi, göstermeye devam ediyor. Ve bunun neticesinde hala bir umut arayarak gelip forumda bunu dile getiriyor. Zaten umrunda olmayan biri uğraşıp hesap açmaz. Karşılığında ise oyunu zorla satmıyoruz tarzı bir yaklaşım buluyor. Yani gerçekten burada bir tuhaflık yok mu? Hoş bir tutum değil. Bir lafı alıp uzatmanın da anlamı yok, umarım taleworlds'teki çalışanlar bu şekilde düşünmüyorlardır. Yaptığım metafora geri dönecek olursam, benim yemeği sipariş ettiğim restoran her hafta dev blog yayınlayarak, yemeğin içinde şu da olacak bu da olacak diye pazarladı. Aynı şekilde garson' fulle yakın bir deneyimden bahsetmişti. Sonucunda hüsran oldu. Yalnız olmadığımı da oyunun erişime açıldığında 200k aktif oyuncusu varken şuan 30-40kya düştüğünden anlayabiliyorum.
 
Last edited:
Şunu belirtmek istiyorum sanırım yanlış anladınız, benim kişisel bir sorunum yok. Bahsettiğiniz gibi sürekli bu eksik şu eksik diye de forumda konu açmıyorum, ya da hakaret etmekle tehtit etmiyorum. Ben sadece resmi bir çalışanın kullandığı üsluba hayret ettiğimi ifade ettim. İnsanların oyunla ilgili beklentileri gökten vahi ile bildirilmedi, oyunun yapım aşamasına başlandığından bu yana geçen süreçte firmanın katıldığı oyun fuarlarında verdiği röportajlarda, yaptığı söyleşilerde anlattıkları ve vaat ettikleri şeylere dayanarak insanlar bu beklentiye girdi. 2016'dan sonra neredeyse her sene sonu bu sene çıkıyor ha çıktı ha çıkacak diye (şimdi tam tarihleri hatırlamıyorum ama resmi olarak oyun 2-3 defa şu zaman çıkacak dendi ve sonra ertelendi haberi duyuldu) insanların beklentileri çığ gibi büyüdü. Oyun satışa sunulduğunda ise büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü gerçek anlamda bitmemiş bir oyun ile karşılaştılar. Geçen sene erken erişime açılacağı duyurusunu yaptıklarında oyunun full sürüme yakın deneyim vereceğini söylemişti Armağan Yavuz. Sonucunda ise stabil olmayan yarım yamalak bir demo geçti elimize. İnsanlar haklı olarak buna tepki gösterdi, göstermeye devam ediyor. Ve bunun neticesinde hala bir umut arayarak gelip forumda bunu dile getiriyor. Zaten umrunda olmayan biri uğraşıp hesap açmaz. Karşılığında ise oyunu zorla satmıyoruz tarzı bir yaklaşım buluyor. Yani gerçekten burada bir tuhaflık yok mu? Hoş bir tutum değil. Bir lafı alıp uzatmanın da anlamı yok, umarım taleworlds'teki çalışanlar bu şekilde düşünmüyorlardır. Yaptığım metafora geri dönecek olursam, benim yemeği sipariş ettiğim restoran her hafta dev blog yayınlayarak, yemeğin içinde şu da olacak bu da olacak diye pazarladı. Aynı şekilde garson' fulle yakın bir deneyimden bahsetmişti. Sonucunda hüsran oldu. Yalnız olmadığımı da oyunun erişime açıldığında 200k aktif oyuncusu varken şuan 30-40kya düştüğünden anlayabiliyorum.
Oyunun Steam mağaza sayfasında "Neden erken erişim" başlığı altında oyunun eksik olduğu, sorunlar ile karşılaşılabileceği, önceden vaat edilen bir çok şeyin henüz yapılamadığı açık bir şekilde belirtilmiş. Buna rağmen satın alıp, satın aldıktan sonra hakarete varan eleştiriler yapmak bana çok saçma geliyor. Yaptığın metafora göre restoran satışı yapmadan önce açıkça yemeklerin sorunlu olduğunu menüye bariz bir şekilde yazıyor. Yine de sipariş edip, beğenmeyince hakaret edenler var. Restoran kendini savunarak, bize aptal demeniz doğru değil, kimseye zorla satış yapmadık diyor. Ben burada yanlış bir şey göremiyorum.
Müşteri olmak kimseye, tüzel veya gerçek kişilere hakaret etme hakkını vermez.
 
Oyunun Steam mağaza sayfasında "Neden erken erişim" başlığı altında oyunun eksik olduğu, sorunlar ile karşılaşılabileceği, önceden vaat edilen bir çok şeyin henüz yapılamadığı açık bir şekilde belirtilmiş. Buna rağmen satın alıp, satın aldıktan sonra hakarete varan eleştiriler yapmak bana çok saçma geliyor. Yaptığın metafora göre restoran satışı yapmadan önce açıkça yemeklerin sorunlu olduğunu menüye bariz bir şekilde yazıyor. Yine de sipariş edip, beğenmeyince hakaret edenler var. Restoran kendini savunarak, bize aptal demeniz doğru değil, kimseye zorla satış yapmadık diyor. Ben burada yanlış bir şey göremiyorum.
Müşteri olmak kimseye, tüzel veya gerçek kişilere hakaret etme hakkını vermez.

Bize diyorlar ki "çorbanın tuzu yok ama gelecek" tamam, eyvallah bekleriz. Ama bize çorba getirildiğinde boş bir tabak geliyor ve diyorlar ki "biz size eksiklikleri söyledik." ne derdin? İşte burada olan olay da bunun aynısı. Bize tama yakın bir deneyim deniyor sonra bazı özellikler olmayacak deniyor ve oyun çıkınca bakıyoruz zaten özellik diye bir şey yok.
 
Oyunun Erken Erişim olması tüm sorunları göz ardı edeceğimiz anlamına gelmiyor. Tam sürüme yakın bir deneyim olacağı söylendi.
Tam sürüme yakın bir yapımda İçerik sıkıntısı ve optimizasyon sorunlarının olmaması gerekirdi.
 
Bize diyorlar ki "çorbanın tuzu yok ama gelecek" tamam, eyvallah bekleriz. Ama bize çorba getirildiğinde boş bir tabak geliyor ve diyorlar ki "biz size eksiklikleri söyledik." ne derdin? İşte burada olan olay da bunun aynısı. Bize tama yakın bir deneyim deniyor sonra bazı özellikler olmayacak deniyor ve oyun çıkınca bakıyoruz zaten özellik diye bir şey yok.
Oyun boş falan değil 150 saat oynata bilen bir oyuna boş demekte ayrı bir kafa
 
Back
Top Bottom