1.1 GÜNCELLEMESİ! [WB] [SP] Fatih'in Emri - Osmanlı

Users who are viewing this thread

comod-logo.png


1.1 güncellemesi çıktı! İndirme linkini aşağıda bulabilirsiniz. Önce 1.0 sürümünü indirip sonra 1.1 güncellemesini üstüne atmalısınız. Modda bir hata bulursanız, veya sadece selam vermek isterseniz yorum ataın. İlginiz için teşekkür ediyorum


Warband için, rubik'in Custom Commander'i üzerinden geliştirdiğim, Özellik ve Grafik Kalitesi üzerine yoğunlaştığım, Yarı-Tarihi Sandbox/Yenilenme türünde tarihi bir mod. Tarihteki olaylar, kişiler ve bölgelerden esinlendim.



ÖZELLİKLER
Conqueror's Order'da yenilenmiş özellikler, animasyonlar, harita, efektler, ekipmanlar, karakterler, ses efektleri, müzikler ve yeni bir oyun atmosferiyle karşılaşacaksınız. Yenilik sayısı sayamayacağım kadar fazla olduğundan bu kısımda, hem rubik'in yapmış olduğu hem de kendi yaptığım geliştirmelerden sadece en önemli birkaçına yer verebildim.

*Yükseliş ve İsyan
Modun başlıca özelliklerinden biri, devletlerin içinde iç savaş çıkmabilnesi, ve yıkılmış devlet parçacıklarının ittifak ile yeniden birleşebilmesi. Oynanış üzerinde en çok etkisi olan özelliklerden biri olacak. Bu noktada gerçekte olmayan devletler de göreceksiniz.

*Görüntü Kalitesi
Warband'ı günümüz oyunlarına biraz daha yaklaştırmak için, görüntü kalitesi üzerine olabildiğince yoğunlaştım. Yeni bir atmosfer, shader'lar ve gökyüzünün dışında, hemen hemen tüm dokuları Gelişmiş Yapay Zeka aracılığıyla yenileyip elle yeniden renklendirdim. Modellemelerden kötü görünenleri yumuşatıp ekipmanları yenileriyle değiştirdim.

weapons3nt.jpg

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-28-14-16-09-78.png


*Custom Commander
Savaşa başlarken komutanınızı kahramanlar arasından seçebiliyorsunuz. Yani, karakteriniz bayıldığında savaşı simüle etmek yerine eğer varsa başka bir kahramanla devam edebileceksiniz.

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-31-22-21-46-97.png


*Sahne Şehir-Menüsü
Şehirlere girdiğinizde artık şehri sinematik bir şekilde gösteren bir sahne-menü ile karşılaşacaksınız (Viking Conquest'tekinden). Eski şehir menüsünden çok daha iyi gözükse de, eğer şehirlere hemen girip çıkan biriyseniz Mod Ayarları menüsünden kapatabilirsiniz.

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-31-22-44-13-59.png


*Haydut Liderleri
Kendinize güveniyorsanız, oyun ilerledikçe gruplaşıp vahşice etrafa saldıran yüzlerce kişilik haydut topluluklarına bir dur demeye çalışabilirsiniz. Kolay olmayacak, ama eğer önce Lonca Başkanı ile görüşerek ilgili görevi alırsanız, kayda değer miktarda para ödülü sizi bekliyor olacak.

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-08-10-15-21-47-94.png


*Yerliler&Yabancılar
Her taraf, kendi bölgesinde hızlı hareket ederken, farklı bölgelerde daha yavaş hareket ediyorlar. Örneği araplar çöl bölgesinin yerlileri olduğundan ve ekipmanları çöle uygun olduğu için çölde hızlı hareket ederken, karlı bölgelerde daha yavaşlar. Bu durum her taraf için geçerli.

*Arayüz
Arayüzde yenilikler yapıldı, ekranın üstünde bir mini-harita ve karakterlerin üzerindeki can barları da buna dahil. Savaşta oldukça işinize yarayacağınızı düşünüyorum.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-23-22-53-26-52.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-22-22-24-45-12.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-23-23-06-13-10.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-23-23-05-03-37.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-26-18-19-37-10.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-23-23-00-54-77.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-23-22-49-53-61.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-31-22-18-48-100.png

Mount-Blade-Warband-Screenshot-2019-10-31-23-16-11-11.png

MODDA BULUNAN DEVLETLER
  • Osmanlı İmparatorluğu
  • Altın Orda Devleti
  • Akkoyunlular
  • Macaristan Krallığı
  • Haçlı İttifakı (Kurgusal Devlet)
  • Memlük İmparatorluğu
SIKÇA SORULAN SORULAR
Sorulan ve sorulması muhtemel sorulara burada yer verdim, yine de tabii ki yorumlarda istediğinizi sorabilirsiniz.

*Neden Diplomasi değil de Custom Commander?
Modu Diplomasi üzerinden geliştirmek yerine Custom Commander üzerinden geliştirme sebebim, Custom Commander'in oyun üzerinde daha çok etkisi bulunduğunu ve benim temama daha çok uyduğunu düşünmem. Yani devletler arasındaki ilişkileri geliştirmek yerine oyunun temellerini geliştirmeyi tercih ettim.

*Ateş ve Kılıç'ta da oynayabilir miyim?
Teorik olarak, evet. Ama, mod Warband'ın 1.166 sürümüyle gelen yeni kodları barındığdığından hatalarla karşılaşmanız muhtemel.

*Modu geliştirmeye devam edecek misin?
Hem evet, hem de hayır. Modu, eğer önemli bir bug varsa (sanmıyorum, defalarca test edildi) veya çok istenen bir özellik olursa ufak güncellemelerle geliştirebilirim. Ama onun dışında, Bannerlord'u geliştirmek için can attığımdan bu modun benzerini, çıktığında Bannerlord üzerinden geliştirmeyi düşünüyorum.

*Ne zaman çıkacak?
Modun yapımını tamamladım. Kısa sürede yüklemeyi düşünüyorum.

*Hikayesi var mı?
Mod Sandbox türünde olduğundan bir hikayesi yok. Ayrıca başlangıç görevini de uygun olmadığından kaldırdım. İstediğiniz şehirden gelişmeye başlayabilirsiniz.

İNDİRME LİNKLERİ
V1.0 (1.18 GB)
  • Çıkış versiyonu.

MODDB'DEN İNDİRİN:https://www.moddb.com/mods/conquerors-order-restoration-and-rebellion/downloads/conquerors-order-10
GOOGLE DRIVE'DAN İNDİRİN:https://drive.google.com/file/d/1-jC2HdpqSlpxkPuCXFcoWHOlOa95BrxZ/view?usp=drivesdk

V1.1 Güncellemesi (42 MB)

  • Osmanlı İmparatorluğu asker ağacı yenilendi, diğer devletlerin asker ağaçları düzenlendi.
  • "Kırılabilir silahlar" özelliği artık açılıp kapatılabilir (mod ayarları menüsüne göz atın) ve silah kırılma ihtimali yarı yarıya düşürüldü.
  • Uçan ağaçlara neden olan bug düzeltildi.
  • Arena sahneleri gereksiz ot ve ağaçlardan temizlendi.
  • Soylu olunca sancak seçmenizi engelleyen bug giderildi.
  • Ateşli silahlar artık daha pahalı. Bazı diğer eşyaların fiyatları dengelendi.
  • Rastgele-karışık cinsiyet özelliği kaldırıldı.
  • Bazı ekipmanlar yeniden renklendirildi, dokuları yenilendi ve çakıllardaki mip-map eksikliği giderildi.
  • Haritadaki konumlarda iyileştirmeler yapıldı.
  • Performans iyileştirmeleri ve bug düzeltmeleri...

MODDB'DEN İNDİRİN: https://www.moddb.com/mods/conquero...ebellion/downloads/conquerors-order-11-update
GOOGLE DRIVE'DAN İNDİRİN:https://drive.google.com/open?id=10kO639z7NdWrvjutwXDIZBx9yBVY0fFi
 
Last edited:
Tam da efsane bir mod buldum diyordum ki, dosya boyutunu gördüm.
1.18 GB ne yahu? ben 500 mb'lık moda bile şüpheyle yaklaşıyorum ya çalışmazsa diye :grin:
Neyse, hayırlı olsun :smile:
 
MhmtSnmz said:
Tam da efsane bir mod buldum diyordum ki, dosya boyutunu gördüm.
1.18 GB ne yahu? ben 500 mb'lık moda bile şüpheyle yaklaşıyorum ya çalışmazsa diye :grin:
Neyse, hayırlı olsun :smile:
Selamlar, modda kullandığım texture'lardan dolayı (1K-2K arası) mod boyutu yüksek oldu. Ama çalışacağına garanti verebilirim :smile:
 
dostum yaptığın moda bayıldım.kaplamalari,şehir ortamındaki renkler inanılmaz.bide korktum oyunun boyutu yüksek kasma filan olur diye.oyundaki herşeyi max a aldım girerken ve çıkarken pc tertemiz.çünkü pc m çok iyi değil,bazı modları silmek zorunda kalmıştım bu yüzden.neyse eline sağlık,bugün sabahlıycam gibi :grin:
 
Amidamaru said:
dostum yaptığın moda bayıldım.kaplamalari,şehir ortamındaki renkler inanılmaz.bide korktum oyunun boyutu yüksek kasma filan olur diye.oyundaki herşeyi max a aldım girerken ve çıkarken pc tertemiz.çünkü pc m çok iyi değil,bazı modları silmek zorunda kalmıştım bu yüzden.neyse eline sağlık,bugün sabahlıycam gibi :grin:
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Modun optimizasyonuna çok uğraştım :smile: Beğenmediğin kısımlar olursa yoruma yaz, bir sonraki yamada düzelteyim. İyi oyunlar
 
bir kaç sorunu farkettim.ilk sorun şu,tüm haritayı açtıkdan sonra ctrl+t yapınca inanılmaz kasma ve fps düşüşü oluyor ( belki benim pc den de kaynaklanabilir bu durum ).bazı ağaçları yukarı da gördüm :grin: 20-30cm yukardalar..(şimdi söyliyeceklerim ise benim arzum doğrultusunda :grin:) belki bir-iki devlet ve bide askerlere biraz daha yüklenirsen efsane olur bu mod.ben baya beğendim valla teşekkürler  :grin:
 
Modu beğendim, gayet güzel ve emek harcanılmış bir mod. Bilmiyorum, belki benim bilgisayardan dolayıdır belki de modda olan bir bug, havada garip resimler falan olması skyboxes hatalı gibi geldi. Birde asker ağaçlarına biraz daha çaba harcasan gerçekten tadından yenmez bir mod olur. Her şey için ellerine sağlık.
 
1.1 güncellemesiini görmemişim oyunda 60. günüm baya güzel mod hoşuma gitti sadece manisa köyüne girince sancak seçmemi isteyen bir bug oluştu şimdi 1.1 versiyonunu denicem
hata işte burada:
https://i.hizliresim.com/P7Lnm8.jpg

milleti yıllarca bekletip sonra da dosyalarım silindi bilgisayarım bozuldu diyenlere inat mükemmel bir iş çıkarmışsın seni tebrik ediyorum gördüğüm bir kaç eksiği buraya yazmak isterim
mesela 3 tane mehmed paşa olması çok kötü olmuş ikisinden biri mehmed raşid paşa öbürüde pepe mehmed paşa olabilir :grin:
savaşlarda köy sahnesinde ölünce ne güzel kafamızı mausla kafamız dönüyor ama normal savaş sahnesinde dönmüyor
 
Arkadaşlar diplomacy modunun gelişmişi yada litdum un gelişmişi sayabilir miyiz yani modun özelliklerini tam anlayamadım. Diplomacy seçenekleri mevcut mu kral olmamız üzerine mi kurulu yapısı
 
Arkadaşlar diplomacy modunun gelişmişi yada litdum un gelişmişi sayabilir miyiz yani modun özelliklerini tam anlayamadım. Diplomacy seçenekleri mevcut mu kral olmamız üzerine mi kurulu yapısı
Diplomasi seçenekleri yerine diplomasi altyapılı oyunlarda göremeyeceğiniz özellikler var
 
Back
Top Bottom