şehirleri yeniden düzenledikten sonra yaptığım moda nasıl kaydedebilirim?

Users who are viewing this thread

cvhr

Banned
selam gençler,oyuna yeni binalar ekledim,bunları oyundan edit modu açtığımda sorunsuzca yerleştirebiliyorum,yeni bir oyun açtığımdada şehirler yaptığım düzende oluyor ama oyunu kaldırıp yeniden kurduğumda modumdaki şehirler oyunun standart hallerine geri dönüyor.şehirlerin düzenlemelerini moda nasıl kaydedebilirim,bilen varmı?

doğru anladıysam, sen nativenin üstünde değişiklik yapıp sonra da oyunu silip tekrar yüklersen e haliyle kaybolur çalışmaların.

C:\Program Files\Mount&Blade\Modules\Native\SceneObj
burada değiştirdiğin şehirlerin dosyaları var değişiklik tarihinden hangisini değiştirdiğini anlarsın
C:\Program Files\Mount&Blade\Modules\başka mod\sceneobj  buraya onları kopyaLARSAN başka moddada oynayabilişrsin

yok native üzerine yapmadım modu,başka bir mod kullandım.sceneobj leri hazırladım haliyle duruyor,hazırladığım binalar modun içinde.nativele alakası olan hiçyer yok.nedense oyunu yeniden yükleyince,standart halde çıkıyor şehirler,başka bir bilgisayardada denedim yine standart şehirler.

bi soru daha sorucam size,şehirlerdeki terrainborder lar var,hani bazı şehirlere girdiğinizde uzaktaki manzarada deniz,bi iki küçük gemi,bazılarında dağ,tepe görünüyor.bunu nerden değiştiriyoruz her şehir için.mesela çölün ortasında bi şehir yaptım,şehre girince uzakta orman,deniz görünüyor,karlı tepeler var :grin:,edit moddanda o kısım değişmiyor...

:smile: nasıl değişiyor.hangilerini kullanıyoruz sen isimlerini söyle biliyorsan gerisini çözerim

terrain leri nasıl değiştirebileceğimi çözdüm.module_system e gerek yok.lazım olanlar varsa yazayım nasıl yapıldığını; scenes belgesini açıp ''scn_town_1_center'' ı arattırın.bulduğunuz satırda sunu göreceksiniz;

scn_town_1_center town_1_center 256 none none 0.000000 0.000000 100.000000 100.000000 -100.000000 0x20008a110002589600006af30000356b00002c27
  0
  0
outer_terrain_plain

(hemen alttaki satırlar diğer şehirleri gösterir)burdaki outer_terrain_plain i değiştirdiğinizde şehirde uzaktaki manzada değişecektir.oyunun commonres dosyasında terrain_borders ı açtığınızda bununla ilgili modelleri görebilirsiniz,burda beğendiğiniz hangisiyse ismini kopyalayıp yapıştırın.

Vay be tbrk ederım aramıza yenı katılmana rağmen bayağı hızlı oğrenıyorsun bunları bilmiyordum :shock:  :???:

Back
Top Bottom