Şikayetim Var (Naçizane Önerilerim de)

Oyunun atmosferini bozan sorunları var mı?

  • evet var ve yukarıda sayılanlara tamamen katılıyorum

    Votes: 0 0.0%
  • evet var ve yukarıda sayılanlara kısmen katılıyorum

    Votes: 0 0.0%
  • evet var ama aşağıda sayılanlar değil

    Votes: 0 0.0%
  • hayır yok ve şuanki hali gayet iyi

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    1

Users who are viewing this thread

Öncelikle çok teşekkürler bu kaliteli iş için. Ama ne yazık ki ben teşekkür için değil oyunun bizi içine çeken o müthiş atmosferini mahveden bazı küçük ama tat kaçıran bir kaç sorunu için yazıyorum. Bunların en başında savaş alanına girdiğimizde yukarıda çıkan güç dengelerini gösteren bar, sonra alt tuşuyla düşmanın yerini tespit edebilmemiz, yine alt tuşuyla şehirde aradığımız her şeyin bize gözükmesi, kuşatma aletlerinin can barı, ansiklopediden her bilgiye ulaşabilmemiz gibi şeyler. Bütün bunlar oynanışı kolaylaştırsa da Mount And Blade'i eşsiz kılan şeye zarar veriyor. Bu oyun serisini eşsiz kılan şeyle iyi bir hikayeyi iyi yapan, hatta iyi bir filmi iyi film yapan şey çok benzer. O da bizi içine çeken iyi kurgulanmış atmosferi! Yoksa bu oyundan daha iyi grafiklisi de var, daha kolay oynanış sunanı da, daha estetik oynanış tarzı sunanı da ama hiç birinin başaramadığı bir şey var elinizde lütfen bunu öldürmeyin! Bu oyunu oynarken içine girdiğimiz dünyayla bağımızı koparan yukarıda saydığım şeylerin yerine önerilerim:

1) Bize savaş alanında değil oyunda olduğumuzu hatırlatan yukarıdaki güç dengesi barını tamamen kaldırın ve alt tuşu savaş alanında resmen hile yapmamıza izin veriyor onuda kaldırın isteyen hile olarak kullansın bunları yine. Ve şehirde tanıştıktan sonra şehre girmeden konuşabilelim yani tanışmadığımız kimseyle şehre girmeden konuşmak olmasın yine alt tuşu yalnızca tanıdığımız kişileri ve gittiğimiz yerleri göstersin. Halka sorsak onlarda bizden rüşvet istese mesela kimin nerede olduğunu öğrenmek için çok basit bir ekleme yapmış olursunuz ama oyun atmosferi için çok katkısı olan bir ekleme yapmış olursunuz alt tuşuna basmaktansa! Lütfen keşif ve merak duygularımızı öldürmeyin! Lütfen! (Harita da aradığımız lordları da büyülü bir ansiklopediden öğrenmek yine oyunu mahveden bir şey onu da diğer lordlara soralım hatta lordları ikna etmemiz gereksin sonuçta halktan biriyiz oyunun başında bize hemen her şeyi söyleyip " bu bir oyuuun! " diye bağırmasınlar. En azından ansiklopediyi lütfen kaldırın oyundan ben oradan her şeyi öğrenebileceksem oyunun cidden bir manası kalmıyor! Oradan öğreneceğimizi handan, sokaktan, köyden veya lorddan öğrenelim ki oynamanın ve o mekanların anlamı olsun! Eğer bunlar oyunu çok fazla zorlaştırır uzatır diyorsanız en azından bazılarını bir kez bırakın biz yapalım mesela bir şehirde daha önce tanıştığımız birine şehre girmeden gelen ekrandan ulaşabilmemize itirazım yok.)

2) Sığınağa tıkladıktan sonra gelen ekrana "Eğer şimdi saldırırsanız haydutlar sizi ve adamlarınızı görüp kaçabilir o yüzden fark edilmemek için geceyi bekleyip güvendiğiniz birkaç kişiyi seçip saldırın." yada buna benzer birşey yazmak çok mu zor?

3)Bunu resim olarak ekliyorum çizimler için şimdiden kusura bakmayın. :grin: Bu da örneğin bir haydut grubunu 100. defa takip ederken önce gelen bir loading ekranı sonra haydutla konuşup tekrar loading ekranı ile haritaya dönüp yandaki ekrandan savaşa kendimiz gireceksek "saldır"a basıp tekrar loading ekranıyla savaşa girip savaştan sonra tekrar loading ekranıyla haritaya dönmemek için önerdim.

EU3GU7kX0AcjM7q


Özetle bunlara ek bizi o dünyadan koparan her şey bu saydıklarıma eklenebilir. Diyalogların kötülüğü, çok kolayca bize verilen şehirler, kaleler gibi oynama isteğini öldüren şeyler! Lütfen bunları düzeltin! Bu haliyle oyun warbanddan daha kötü çünkü warbandda başarılan şey ne yazıkki bu oyunda görmezden gelinmiş! Kalradyamızı geri verin! :grin:

Not: Evet kodlama bilmiyorum o yüzden önerdiklerim teknik açıdan yapılamaz şeylerse yada işin benim bilmediğim teknik başka bir boyutu vardır amacım ukalalık değil ama sadece bunlar benim oyunla sorunum olan şeyler ve sizin başka daha iyi çözümleriniz varsa o da beni çok mutlu eder, bu sorunlar çözülsün ve oyun büyük potansiyelini gerçekleştirip hak ettiği gibi mükemmel olsun da nasıl çözülürse çözülsün önemli değil.

İyi çalışmalar, tekrar tebrikler, kolay gelsin ve iyi akşamlar. ?
 
Back
Top Bottom