İngilizce öğrenmek istiyorum

• Thread starter Thread starter BioActive
  • Start date Start date

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

BioActive

Arkadaşlar ben ingilizce öğrenmek istiyorum.Kısa süre veya uzun süre fark etmez.Seneye ingilizce kursuna yazılacağım.Ben şimdiden başlamak istiyorum.İngilizceyi nasıl öğrenebilirim? Yada öğrenmek için ilk neler yapmalıyım?

Keşke foruma az göz gezdirseydin.
www.duolingo.com
Edit:Oyunları ingilizce oynamak büyük katkı sağlar misal Skyrim.Sonracığıma D&R de falan illa yeniler için basit eğitici kitaplar vardır veya kitap mağazalarında kendin takılabilirsin biraz.Bol bol yabancı dizi izleybilirsin ve çoğu insan dalga geçsede minikte olsa katkısı olur telefonunun dilini ingilizce yap hiç bir şey anlayamayacağından sürekli sözlükten kelime çalışırsın.Ayrıca 1.seviye ingilizce öykü kitaplarıda iyidir.
Edit2:Duolingo başlarda çok basit ancak ilerleyince gerçekten zorlaşıyor ve çok iyi yardımcı oluyor dil bilgisi kıyafet spor günlük yaşam vs her şekilde ilerliyorsun.Konu sonlarında test falan oluyorsun ayrıntılı bilgi için girebinin açtığı duolingo konusuna bak.

Bak ingilizce çok basit şahsen bende iyi bilmiyorum ama şöyle -- You are warrior. -- böyle yazınca "savaşçısın , "sen savaşçısın" ama eğer soru sormak istersen "are" kelimesini başa alıyorsun yani: "Are you warrior ?" "Sen savaşçı mısın?"  :D benim gözümde ingilizce bundan ibaret.

Realist Kupa said:
Keşke foruma az göz gezdirseydin.
www.duolingo.com
Burda neler anlatılıyor

@Kimmer o kadarını bende biliyorum.Ben biraz daha genişletmek istiyorum ingilizcemi.

Haklısın bende az biliyordum sonra arkadaşın biri geldi bu örneği verdi artık oyunlarda türkçe yamaya filan ihtiyacım olmuyor. Belki sende de işe yarar diye düşündüm.

öncelikle hiç bilmiyorsan işin zor.eger biliyorum daha iyi olsun diyorsan kitap film vb. yararlı olur.stage 1 ingilizce kitap okudugun gun sıkıntın kalmaz.

edit

I was a warrior
Im a warrior
I will be a warrior 
demekten ibaret değil en azından günlük turkcede olduğu gibi yabancı dilde de bazı kalıplar sıklıkla kullanilir orn.some any when while as..as  comperative superlative etc. yani anlayacagin hiç bilmiyorsan kursa falan git tabi masrafli oluyor

Duolino iyi sitedir. Girebi sayesinde keşf ettim. Şu an bayağı ilerledim orada. Yakında Almanca'ya geçeceğim o sitede.

Sakallı said:
öncelikle hiç bilmiyorsan işin zor.eger biliyorum daha iyi olsun diyorsan kitap film vb. yararlı olur.stage 1 ingilizce kitap okudugun gun sıkıntın kalmaz.
Biliyorum az çok.Sorun olmaz yani.

@Samdomanld o zaman bende buradan az çok öğrenmeye çalışayım.

Realist Kupa'nın da söylediği gibi Duolingo var, yararlı bir site. Yamulmuyorsam Android ve iOS uygulamaları da var. Adım adım ve temelden başlayarak uygulamalı bir şekilde ilerliyorsun. Günde yarım saat bile ayırsan birkaç aya baya ilerlemiş olursun, en azından kursa gittiğinde yabancı kalmazsın ve öğrendiklerini tekrar etmiş olursun.

Sağolun arkadaşlar tüm yorumlarınız için.Duolingo'ya başlayacağım.Konuyu kilitliyorum.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom