İlkbahar Lakırtısı

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Farkı yoksa bunların gereksiz yere iki kategoriye ayrılmasının ve rastgele verilmesinin (birine bozuk üslup, birine flaming cezası verilmesinin) flamingin anlamını bilmeyen biri için kafa karıştırıcı olması çok normal ve yine buna ben sebep olmuyorum.
 
Bildiğim kadarıyla art arda ileti göndermeye flaming deniyor. Eğer bunun yerine öncekilere yaptığın gibi hakaret uyarısı vermiş olsaydın bir şey demeyecektim
Flaming, kişisel tartışmaya sebebiyet verecek iletilere deniyor. Tabii bu tarz iletilerin bir sınırı var. Biz şu an seninle tartışıyoruz mesela, ancak kişiselleştirmediğimiz için ortada flaming durumu olmuyor. Ayrıca, üyeleri kışkırtacak tartışma çıkmasına zemin hazırlayacak iletilere de flaming veriyoruz. Hakaret, bozuk üslup aralarında çok az fark var. Küfür kısaltmaları için bozuk üslup kullanılıyor mesela ama neticede bir şey fark etmez.
ayrıyeten senin hakaretine maruz kalmayacaktım
Nerede sana hakaret etmişim? Ne demişim ki sana hakaret olarak görüyorsun? Kör müsün sen, dememi hakaret olarak mı algıladın? Eğer öyleyse, kardeşim sakın insan içine çıkma. Çünkü insanlar daha sana neler neler diyecek, bir bilsen. Ufacık şeyleri büyütüp bana hakeret ediyorlar ağlaklığı yapıyorsun. Olayı kişileştirmeye çalışıyor, beni art niyetle tartışmaya sokmaya çalışıyorsun. Yarattığın izlenim bu.
Küfür edenin iki gün sonra tekrar yazması söylemim bu üyeye ithafendi çünkü susturulma cezası kalkmış görünüyor. Buna ne diyeceğini merak ediyorum
Bu ne diyeceğim biliyor musun? Forum kurallarını düzgünce okumadan benimle kuralların işleyişi hakkında tartışmaya girme. Verdiğimiz ceza puanlarının bir süresi var, daha önce ceza alan üyeler açıklayabilirse sevinirim. Sonsuza kadar susturulmuş olarak kalacak hali yok. Arkadaş susturulma cezasını küfür ettikten sonra aldı, aradan vakit geçince susturulması kalktı ama aldığı ceza puanı hala duruyor. 5 Puanlık bir ceza vermişim, bu 1 günlük susturma demektir. 1 gün suskun kaldıktan sonra cezası kalkar ancak 5 puan olarak verdiğim ceza numarası 1 ay boyunca profilinde kalır. Bu 1 ay içinde bir 5 puan daha vermiş olsam, toplam 10 puan edecek. Bu durumda 3 hafta susturma almış olacak. Sistem böyle, umarım anlatabilmişimdir. Üye arkadaşlar daha iyi açıklar belki.

Rastgele uyarı verildiğini nereden çıkartıyorsun? Aralarında farklılıklar var. Bozuk üslup, uygunsuz davranış, hakaret cezalarının açıklaması farklıdır. Bu uyarıları alan arkadaşlar bilir. Bozuk üslup ile Flaming aynı şey değil. Eğer anlaşılmışsa, lütfen konuyu sakız gibi uzatma.
 
Homeros, bu seviyesiz üslubun üzerine seninle tartışmayı sürdürecek değilim çünkü seviyemi koruduğum sürece zararlı çıkacağımı biliyorum. Ancak şu bir gerçek ki ortada küfür eden kişinin bir gün sonra geri dönebilmesi ve yeniden küfür etmeden önce bir ay süresinin olması gibi suistimale açık, hakarete uğrayan taraf için adaletsiz bir durum var. Bunu dile getirdiğim zaman da uyarı alıp seviyesiz muamelenle karşılaştım. Ne diyelim kararı okuyucu versin.
 
Ancak şu bir gerçek ki ortada küfür eden kişinin bir gün sonra geri dönebilmesi ve yeniden küfür etmeden önce bir ay süresinin olması gibi suistimale açık
Bu söylediğin şey çok saçma ve mantıksız. Küfür etmeden önce bir ay süresinin olması... yani...diyeceğim bir şey yok :grin: Senin de başka bir spam yapmadan önce 1 ayın var, haberin olsun.Forumun işleyişi hakkında bilgi eksikliğin olduğunu kabul etmelisin. Birine art arda iletiden ceza versem, 1 gün susturulsa. 1 gün sonra tekrar art arda ileti atabilme ihtimali var. Nasıl olacak? Nasıl forum işleyişi, sistemi dilerdin bilmiyorum; üzgünüm. Ortada niye bir adaletsizlik olsun, onu da anlayamadım. Forumda yüzlerce kişiye bu tarz cezalar verdik, kimse ortada bir adaletsizlik olduğunu söylemedi. Cezanın sebebiyle alakalı adaletsiz bir durum olduğunda gereğini yaptık. Verdiğim cezalarda haksız ve yanlış değerlendirmede bulunduğumu gördüm ve cezaları sildim. Üyelerin tekrar değerlendirmemi istedikleri raporları tekrar değerlendirdim.
Ama verdiğim cezanın süresi ile ilgili adaletsizlik olduğunu ilk kez sen dile getiriyorsun. Üstelik forum işleyişinden de haberdar olmadan.
Bunu dile getirdiğim zaman da uyarı alıp seviyesiz muamelenle karşılaştım. Ne diyelim kararı okuyucu versin.
Terbiyesizlik yapıyorsun. Sana spam uyarısı verdim, tartışmamızla alakalı bir uyarı vermedim. Sanki haksız yere sana düşmanca bir tavırla uyarı vermişim gibi izlenim yaratıyorsun.
yeniden küfür etmeden önce bir ay süresinin olması gibi
Bu acımasızca bir yorum. Ön yargı ve gerçekleşmemiş bir ihtimal üzerinden başka bir üyeyi zan altında bırakıyorsun. Sanki sürekli küfür eden biriymiş gibi. Forumun işleyişi böyle, ortada suistimal olarak görülen bir durum yok. Kendini haklı çıkarmak için gayret ediyorsun. Bu tavrına alışkınım. Adama 1 gün susturma verdim, adam döndü. Küfür etmiş mi? Beni tekrar küfür edip etmediği ilgilendirir. Eğer tekrar küfür etmişse ve ben gereğini yapmamışsam o zaman suistimal vardır. Tekrar ve ısrar ediyorum, forumun kuralları oku; işleyişini kavramaya çalış.

Bu arada oradan kendine de flaming ve bozuk üslup cezalarını ver. Sonuçta kurallardan muaf değilsin.
Kendime 1 puanlık bozuk üslup, 3 puanlık da flaming cezası veriyorum. 1 günlük susturma eder bu. Pazartesi günü görüşürüz.
 
Ben de küfür edenlerin bir gün cezalandırılmasını komik, saçma ve haksız buluyorum. İtiraz edilip edilmediğine değil, ortada adaletsizlik olup olmadığına bakalım. Bence hakarete uğrayan sen olmadığın için bunu anlamakta zorlanıyor olabilirsin ama hakarete uğramış hemen hiç kimsenin karşı tarafa verilen bir günlük susturulma cezasını yeterli görmeyeceğine eminim. Çözüm olarak küfür etmeyi spam ile aynı kefeye koymak yerine daha uzun süre susturulma cezası verilmesi düşünülebilir.

Beni suçluyorsun ama iletim spam olmadığı ve konuyla o kadar da alakasız sayılamayacağı halde spam uyarısı vererek "haksız yere düşmanca bir tavırla uyarı vermişsin gibi" izlenimi sen yarattın. Ve de kimseyi zan altında bırakmadım. Alıntıladığın kısmı yazarken o küfür eden üyenin değil herhangi bir üyenin bunu yapabileceğine değinmiştim.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom