İkinci Yabancı Dil Öğrenmek

Users who are viewing this thread

Liathbeanna

Section Moderator
Arkadaşlar, ben 9. sınıfa gidiyorum şu anda ve seneye yabancı dil alanını seçmeyi düşünüyorum. İngilizcem diğer arkadaşlara göre daha iyi bir durumda ve ikinci bir yabancı dil öğrenmeyi düşünüyorum. Sizce İngilizceyi tam anlamı ile öğrenmeden bunu yapmak doğru olur mu ve tavsiyeleriniz nelerdir?

İngilizceyi bilen insansan meslek şeçiminde daha rahat edersin tavsiyem eğer ikisinide kaldırabilirsen ikisinide öğren.
Bu arada konuyu bozmak gibi olmasın ama 14 yaş yazıyor profilinde?

Ben de 9.sınıfa giderken en yüksek notlarımı hep İngilizce'den alırdım.Dil bölümüne geçmek için,kendi puanımdan 30 puan düşük bir Anadolu Lisesine geçtim hatta.Ama çok memnunum.11.sınıfa gidiyorum şuan.Eğer İngilizce'ye karşı ilgin varsa,kesinlikle geç derim.Zaten en başından tekrar öğretiyorlar İngilizceyi.9.sınıfla şuanki halim arasında dağlar kadar fark var.Hem İngilizce sadece derste gelişen bir şey değil.İzlediğin dizilerden,ordan burdan kaptıkça daha da gelişiyor.Bir şey bilmiyorum diye düşünme,öğrenirsin okurken  :smile:

Aslında 2. yabancı dil zor olmaz ama benim gibi ingilizceyi filmlerden, dizilerden, oyunlardan, şarkılardan öğrendiysen o  dili de öyle öğrenirsin.. İngilizcen iyi ise yap bence yoksa zor olur..

İlgin olduğu bir dilse hiç sıkıntı olmaz. Ama eğer kendini kasarak öğrenmeye kalkarsan sıkıntı duyarsın, öğrenme süren uzar, yarı yolda bırakırsın. Yani ne biliyim kapı komşunuz almandır onla sohbet etmek istersin almanca öğrenirsin ya da fransızca kulağına hoş geliyordur güzel dil olarak algılıyorsundur fransızca çalışırsın. Bu durumlarda tavsiye ederim önce duolingo gibi programlarla bir temel edin ardından kursa git. Yok sadece ingilizce notlarım yüksek başka fark olması için dile de başlayayım mı dersen boş ver.

10. Sınıfa geçince zaten zorunlu olarak 2. Dil oluyor. Ben derim ki Arapça kas. Şirketler arası tercüman olursun. Ama birşey söyleyeyim. Senin bildiğin ingilizce %10 bilemedin 15lik bir ingilizce.

Okulunun öğretmenlerine fazlasıyla bağlı. 2. yabancı dil eğitimi okulda iyiyse diğer dile geç ( Almanca,Fransızca vs) İngilizce'yi zaten kendin rahat geliştirebilirsin.

king of the kırım said:
10. Sınıfa geçince zaten zorunlu olarak 2. Dil oluyor. Ben derim ki Arapça kas. Şirketler arası tercüman olursun. Ama birşey söyleyeyim. Senin bildiğin ingilizce %10 bilemedin 15lik bir ingilizce.
Duyanda arkadaşın kendisi soylu İngilizlerden gelme sanır

king of the kırım said:
İngilizceyi nasıl doğru kullandığımı nickim zaten gösteriyor MrWesley.
Efsane olur bu savunma :lol: Kardeş İki değil de 3-4 tane yabancı dil bil. İstediğin mesleği yaparsın.

2 tane yabancı dil bilmek genelde işe yarar ama sen ingiliz edb. yada çevirmenlikle ilgili bir yer okursan 2. dil en az ingilizcen kadar iyi olmadan işine yaramaz. eğer hem ing hem tükçe hemde 1 daha bilen bir çevirmen olursan ve bu 3 dili birbirine rahatlıkla çevirebilirsen iş bulman garanti. eğer 3. yeterince iyi olmazsa bir önemi de olmaz ama.

Ikinci bir yabancı dil bilmek ilerki hayatında sana çok yardımı olacaktır fakat hangi dili ögrenmek istediğine dikkatli karar vermeni öneriyorum. Ülkemizde ikinci yabancı dil olarak; Fransızca veya almanca gösteriyorlar fakat bu iki dil bana oldukca sıkıcı ve gereksiz geliyor. Çünkü ikiside Ingilizce gibi Latinceden gelme dillerdir ve birbirine aşırı benziyorlar yani bunları ögrenince yeni dil degilde sanki arkadaşların arasında gizli bir kod dili yaratmış gibi hissediyorsun.

Mesela ben kendim ikinci dil yabancı dil olarak Japonca ögrenmeye karar verdim nedeni ise benim Japon kültürüne olan ilgim ve Anime/manga sever oluşumdur. Böylece kendimi hem ögrenmeye motive etmiş oluyorum hemde Ülkemizde oldukca nadir bilinen bir dili ögrenmiş oluyorum. Eğer seninde benim gibi bir ülkeye ilgin varsa onun dilini ögrenmen senin için daha faydalı olur.

Gelelim diğer soruna ikisinide bir arada ögrenebilirmiyim diyosun onun için çok daha kolay bir çözüm var. Ikinci yabancı dili ögrenirken Ingilizce kaynaklardan çalış. Kelimelerin ingilizce karşılıkarını ögren. Ingilizce yeni ögrenmeye başladığın dili ingilizce grammeriyle karşılaştır. Böylece ikisini birden çalışmış olursun.

Ben doğuştan 2 dilli olduğum için benim için sorun yok :cool: hatta İngilizceyle 3 dil bilmiş oluyorum. :cool:

Wesley Sneijder said:
WalkingSun said:
colombos said:
Ben doğuştan 2 dilli olduğum için benim için sorun yok :cool: hatta İngilizceyle 3 dil bilmiş oluyorum. :cool:
Diğer dil.?
Türkçe ve Kktc Türkçesi'den bahsediyor.
Hayır Rusça :cool: Ben Kurtlar Vadisinden Raskoln.Raskoln Wsley Sneiderı sevmez

Almanca,İngilizceye benziyor gibi.Ablam ve kuzenlerim Almanca dersi almışlar.İngilizceye çok benzediğini,biraz daha sert bir dil olduğunu söylemişlerdi.Tabii onlar temelini falan öğrenmişler  :mrgreen:

Fırsatın varsa mutlaka değerlendir. Ben bu sene aynı anda 3 yabancı dil eğitimi görüyorum. Açıkçası çok da bir sıkıntı olmuyor. Sadece birbirine benzer diller ise, sözcükleri karıştırabilme ihtimalin. O da zamanla öğrendiğin dillere daha hakim olmaya başladığında geçecek bir durum. Elinde bir dil öğrenmek için fırsat geçtiğinde geri çevirme derim.

w4hammer said:
  Ikinci bir yabancı dil bilmek ilerki hayatında sana çok yardımı olacaktır fakat hangi dili ögrenmek istediğine dikkatli karar vermeni öneriyorum. Ülkemizde ikinci yabancı dil olarak; Fransızca veya almanca gösteriyorlar fakat bu iki dil bana oldukca sıkıcı ve gereksiz geliyor. Çünkü ikiside Ingilizce gibi Latinceden gelme dillerdir ve birbirine aşırı benziyorlar yani bunları ögrenince yeni dil degilde sanki arkadaşların arasında gizli bir kod dili yaratmış gibi hissediyorsun.
Öhöm, Fransızca'nın aksine Almanca ve İngilizce Latince'den gelme değildir, İngilizce'nin temeli Almancadır ve Almanca Latince'den ayrı bir gruptur.

Bunu söylemekle beraber öğrenim kolaylığı açısından ikinci yabancı dil için Almanca tavsiye ederim, İngilizce'den daha zor olsa da İngilizce temelin olması Almanca öğrenmeni kolaylaştırır. İnsan İngilizce'nin kolaylığına alışınca sonraki yabancı dilleri özümsemesi zor olabiliyor ama zaten İngilizce kadar kolay başka bir dil olmadığı için en azından alakalı bir dil seçerdim yani.

Back
Top Bottom