İşlevsel Modlar

Users who are viewing this thread

O modu da kurup denedim ama maalesef savaş/barış seçeneği aktif olmuyor. Başka kralların boyunduruğu altında devam edeceğiz bu düzelene kadar.

Manuel olarak Savaş için Köy yağmalaman barış için para vermen lazım. Üzücü ama uzun zamandır çözmediler. Bununla ilgili Diplomacy Fixed isimli bir mod var ama güncellemeye ihtiyacı var. Çünkü oyun çöküyor. Düzeltikleri zaman ekleyeceğim.
 
Konu güncellendi. Yeni Modlar eklendi. Mod Çeviri konusunun linki eklendi.

(Kolaylaştırılmış Demircilik) - Yeni
EasySmithing

Silahları erittiğiniz zaman daha fazla parçanın açılmasını sağlıyor.


(Klan Emirleri) - Yeni
Party AI Overhaul and Commands

Klan üyelerinize Warband yapımındakine benzer emirler verebiliyorsunuz.

(Klan Emirleri Türkçe Çevirisi) - Yeni
Party AI Overhaul and Commands Turkish-Translation





Oyundaki Bellek(RAM) Optimizasyonu An itibari ile sıkıntılı olduğundan 8 - 16 GB RAM çok farkediyor. İşlemci ve Ekran kartlarımız arasında çok fark yok. Ayrıca bir kaç ince ayar yaparsan performans artabilir.

Ses Efektlerini 0.30 Ana Ses ve Diğer Sesleri 0.50 yap. Gölge Filtrelemeyi Statik - Dinamik değil. Sadece Statik yap. Oyunu tam ekranda aç. Belleğin az olduğundan Memory Cleaner programını indir. Ayarlardan beş dakikada bir bellek temizlemeyi aktif et. Bununla ilgili Performans Arttırma Rehberi isimli konuya bakabilirsin.
Teşekkürler hocam deniycem. Memory Cleaner'ı zaten kullanıyorum. Ses efektlerini ve gölge filtrelemeyi dediğin gibi yapıcam umarım olur. Bu arada benim PC nedense oyun tam ekrandayken çok fazla drop veriyor pencerelide daha iyi performans alıyorum.
 
Sakın şu modu yüklemeyin. Saveleri bozuyor. Kaç gündür açtığım her save bozdu durdu. Ticarette bir şeyler satıyorum xp yükselmiyor. Her yolu denedim. Tüm modları tek tek kaldırdım. En başta da bunu. Hatta steam de dosyaları doğruladım. Ona rağmen bu lanet moddan kurtulamadım. Launcherde community yazıyordu. Pek önemsemedim ama insan ticarette bir şey satınca xp yükselmez mi ? Benim ağzım yandı sakın yüklemeyin. Tüm modları sildim gene aynı sıkıntıyı yaşadım. En son buna yordum.

Şunu düzeltiyorum arkadaşlar. Modun bir suçu yokmuş. Oyun da bug buldum. Teknik servis konusu da detaylıca yazdım.
 
Şunu düzeltiyorum arkadaşlar. Modun bir suçu yokmuş. Oyun da bug buldum. Teknik servis konusu da detaylıca yazdım.

Günah Keçisi Mod, Bende yaşadığım çökmeler ile ilgili modları suçlardım sonra baktım Beta 1.2'de sıkıntı var. Alfa 1.1' geçtim. Sonra yine crash alıyorum. Modları sildim düzelmedi. Üstüne Save yandı. Yeni kayıt ile aynı hatayı aldım. Ana görevi mod ile tamamladım. Sorun düzeldi. Yani çoğu zaman oyundan kaynaklı olabiliyor. Bir mod girişte crash vermiyorsa genelde sorun çıkarmıyor.
 
Bir kaç tavsiyem olacak
Birincisi mod isimlerini Türkçeye çevirmen bence yanlış olmuş açıklamada zaten ne işe yaradıklarından bahsetmişsin.
İkincisi biliyorsun konuyu başından beri takip ediyorum takip ettiğin mantığı anladığımı düşünıyorum ama yine de birbirini kapsayan ve aynı eklentiyi farklı şekillerde sunan modlar var. Mesela bannerlord tweaks kurduğunda listedeki en az 5-6 modu kurmana gerek kalmıyor ve işin kötü yanı bu modları beraber çalıştığında hata almasan bile son yüklenen mod diğerlerinin üstüne yazıyor ve mod içeriği çalışmıyor. Eğer tüm modları listede tutmaya kararlıysan da en kapsamlıdan en basitine bir sıralamayla notlarda da bunu belirterek düzenlersen daha aydınlatıcı olur indirecekler için.

Ayrıca buypatrols modunun çevirisini yapmıştım bence en gerekli modlardan biri, son güncellemeyle pek çok hatayı da çözmüşler deneyip eklemeyi düşünebilirsin
 
Buypatrol güzel mod bende kullanıyorum AI lerin devriye kurması baya iyi oluyor özellikle.Cok bi diyalog olmadığı için tr yama bakmadım hiç ama isteyen onuda kurabilir tabi eline sağlık
 
Ben buna benzer bir hata aldım. Geliştirici Konsolu adında bir mod var. Onunla ana görevi tamamlayınca düzeldi. Sürekli aynı yerde crash alıyorsan, deneyebilirsin. Sanırım bu hataların modlarla alakası yok. Ana görevden kaynaklanıyor.
Şu mübarek günlerde allah seden razı olsun müdür vallahi 3-4 gündür oyun oynayamıyordum.
 
Şuraya ufak bir uyarı bırakayım;

Modların açıklamalarını dikkatli okuyun ve kurmadan önce iyice düşünün. Bazı modlar sıfırdan save dosyası açmadan çalışmayabiliyor, bazı modlar sonradan kaldırılırsa save dosyanız açılmayabiliyor. En temiz mod kullanım şekli sıfırdan bir save ile başlayıp o savede hiç mod eklememek ve çıkartmamaktır.
 
Ben oyunu sıkıntısız bir şekilde baya uzun süre oynadım. Daha sonra mod kurdum 1 2 tane ama oyun açılmadı. Modları kaldırdıktan sonra oyunun açılışı acayip yavaşladı ve hiç sorun yaşamayan ben haritada gezerken bile takılmalar başladı yani oyun acayip ağırlaştı. Ne şehirlerde kasmadan, takılmadan gezebiliyorum ne de meydan savaşında savaşabiliyorum. Var mı önerisi olan?
 
Geri bildirim yapmayacağınız sürece betayı tavsiye etmiyorum. Sadece yeni özellikleri denemek için bakın. Betada Uzun oynanış düşünmeyin. Ben Modları Alfa sürümünde deniyorum orada kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Bannerlord Sürüm Numarası:1.2.0 Beta

Yükleyip-sildiğin modların ismi: Krallık kurma ve sancağımı taşı modlarını kurmuştum ama yaklaşık 4 gün oluyor galiba bu süreç içinde pek fırsatım olmadı ama ara ara girdiğimde çok ağır haldeydi oyun.
 
Back
Top Bottom