Öneri ve Fikirler

Users who are viewing this thread

Negasonic Teenage Warhead

Grandmaster Knight
Old Guard
Tüfekçi başına destek olmak, motive etmek ve fikir vermek amacıyla bu konuyu açmış bulunuyoruz. Şu olsun bu olsundan ziyade modda görmek istediklerimizi yazalım. Ben başlıyorum.

Galiba 2. sürüm anadoluda geçecek geçmeyecekse bile herzaman görmek istemişimdir. Mesela battal malkoçun karargahının kale gibi olması hiç hoş değildi. Hangi film bilmiyorum ama orman gibi bir yerde ağaçların arasına karışmış bi mekan vardı bildiğin kamuflaj onun olmasını çok isterdim.
 
Bir kaç yeni zırh görmek isterdim doğrusu.  :smile: Benim için değil yoldaşlar için. Ayrıca yoldaşların yapımı, kurgusu çok güzel olmuş burdan tekrardan Tüfekçi Başını tebrik ediyorum.


Vurmalı, kırdılı, aksiyonlu, kaleden kaleye atlamalı, filmler deki gibi kalede baş düşmanı arayıp bulup öldürmek, prensesi kurtarmak gibi görevlerin olmasını isterdim.

Ve de yan görevler, easter egg görevler.
 
- GrandTÜRK karargâhına ormanın içinden geçilip varılmasını düşünmüştüm. O zamanlar zor gelmişti, sonra da unutmuştum. Şimdi düşündüğümde o kadar da zor değil gibi geldi. Şimdi oyunu biraz kolaylaştırıp biraz geliştirecek bir sistem için uğraşmasaydım bunu kısa sürede ekleyebileceğimi söylerdim. Ama kısa süre için söz veremiyorum bu basit değişiklik için bile.

- Anadolu'yu eklersem Osmanlı'yı eklemem gerekecek. Osmanlı eklenirse komşularını da eklemek lazım. Safeviler, Avusturyalılar, Venedikliler gibi. Hepsinin kaleleri, şehirleri, köyleri, askerleri vs. :smile: Aslında tüm Avrupa'yı eklemeyi düşünüyorum. Tabi bunun için çok daha fazla zamana ihtiyaç var.

- Yoldaşlar için nasıl yeni zırh olabilir? Yoldaşların savaşta giydikleri ile normal hayatta giydikleri farklı, çoğunun. Biraz ayrıntılandırmak lazım bunu.

- Filmlerdeki gibi görevler eklenebilir. Bunlara bakacağım. Yan görevleri de açabilirsin biraz ve easter egg dediğin şeyler 1-2 tane var tabi hatırladığım şu anda ama orada sürprizler olabilir. :smile:
 
Orayı bir arkadaşımız çok oyunculu haritası olarak yapmıştı. O yüzden değiştirmek istemiyorum. Yalnız ona giden yolu değiştirmek istiyorum.

Sen sahneyi göster ona göre bakalım ne yapılabilir.
 
Sırf moda yorumda bulunabilmek için foruma üye oldum.  :shifty: Koyu bir Battal Gazi filmi hayranı olarak uzun süredir bekliyordum, çıktığı gibi indirdim ve modun ana senaryosunu gün itibari ile bitirdim. Öncelikle modun yaratıcısı olan Tüfekçi Başı'yı emekleri için tebrik ediyorum, gerçekten eğlenceli ve gelişime açık bir mod yarattığını söyleyebilirim.

Yapılan eleştirilerin aksine ben zırhları yeterli buldum, zaten bu tarz tarihi bir modda zırhların ön planda olmasının görsel şov haricinde faydası olmayacağı düşüncesindeyim. Ben biraz daha farklı konulara değinmek istiyorum;

Birincisi; Battal Gazi'yi Battal Gazi yapan bana kalırsa kesinlikle filmde yer alan yan karakterlerdir. Ana senaryoda büyük bir çoğunlukla gerçek senaryonun dışına çıkılmış. Örneğin ben Eski Kraliçe Christina'ya neden yardım ettiğimizi anlayamadım, biraz boşa zaman kaybıydı. Christina'nın bize verdiği element daha farklı bir göreve ya da karaktere bağlanabilirdi. Cadı görevini ise tamamen ütopya buldum, sinir bozucu olarakta nitelendirebilirim. Görevi bitirene kadar neredeyse klavyeyi parçalıyordum. :smile: Eğer gerçekten bu kadar değerli bir taş elde edilecekse tıpkı alışık olduğumuz Battal Gazi gibi 100-150 kişilik bir orduya karşı mücadele edip bu taşa ulaşmak hem gerçekçi, hem zor, hem de bir nebze daha zevkli olurdu. Bunlar küçük örneklerdi tabi.. Tüfekçi Başı filme ne kadar hâkim bilemiyorum, fakat bana kalırsa eğer bu tarz bir mod yaratılacaksa modda kesinlikle Battal Gazi'nin ölümsüz aşkı Elenora, dostu Hammer Usta (Ahmet Turani), baş düşmanları Delibaş Alyon, Chen Yu, Hançer Dimitros gibi karakterler yer almalıydı. Açıkçası bu karakterlere rastlayamadığımdan dolayı diğer yoldaşları da gereksiz buldum diyebilirim.
Eğer bahsettiğim konuda bir şeyler düşünüyorsan, bu karakterlerin senaryo ve diyalogları konusunda ilerleyen dönemlerde destekçin olabilirim. @Tüfekçi Başı

İkincisi; bu mod WFAS'a ne kadar uyumlu emin olamadım, neden WFAS'ın seçildiğini de bilemiyorum fakat Battal Gazi'nin tüfeklere ve silahlara karşı mücadele etmesini adaletsiz buldum. Şahsen modun sonuna kadar kılıç ve oktan başka kesinlikle silah kullanmadım. Sırf bu yüzden silah kullanan ordulara karşı çok zorlandığım anlar oldu. Modun ilerlemesi söz konusuysa silahların kaldırılmasını, kaldırılmasa dahi minimum seviyeye indirilmesini gerektiğini savunuyorum.

Sonuca bağlamam gerekirse; ben modu beğendim tüm eleştirilerin ve eleştirilerimin aksine senaryonun güzel yanları da vardı. Örneğin son sahnedeki devin hikayesi ve bundan sonraki süreçte neler yaşanacağı büyük merak uyandırıyor, yaratıcı bir senaryo dahilinde çok güzel yerlere bağlanabilir. Ben şahsen eğlendim, oynamaya da devam ediyorum, daha Köprülü senaryosu var sanırım. :smile: Darısı diğer dostların başına..

Tekrar tebrik ederim Tüfekçi Başı, başarılarının devamını diliyorum.
 
Uzun değerlendirme için teşekkür ederim. Daha da uzun yazılar istiyorum bitirenlerden. Bunlar çok yararlı oluyor.

Şimdi Battal Gazi'nin torununun torunu oluyorsunuz oyunda. Asıl Battal Gazi 700-800 sene öncesinde kalıyor haliyle. Aynı yan karakterleri koymak olmazdı. Yine de burada çok ümitsizliğe kapılmayın.

Senaryo ise henüz tamamlanmadı. Belli bir temeli olmasına rağmen ben bile nasıl bitireceğimi bilmiyorum. O yüzden görevler sizi şaşırtmasın. Ayrıca senaryoyu oynarken normal oyunda da ilerlemeniz gerekitiğini düşündüm. Böylece dövüşe dalıp senaryoya kitlenmenize gerek kalmayabilirdi. Cadı görevi de senaryonun bir parçası. En az 4-5 farklı boyut düşündüm. Cadı görevindeki ortam onlardan biri.

Mod için WFaS'ı seçmemin nedeni, WFaS'çı olmam. Mod diye aşağılanan, hatta yapımcılarının bile yalnız bıraktığı, benimse Warband'tan daha çok beğendiğim WFaS.
Aslında Battal Gazi ve WFaS yani ateşli silahlar çok bağdaşmayan şeyler. Bunun farkındayım. Ama yine de buradan güzel bir senaryo çıkabileceğine inandım. Senaryonun tamamı bitmedi. Bitince fikriniz değişebilir. Ama Antonları, Alyonları, Dimitrosları modda görürseniz şaşırmayın diyerekten ileriki sürümlerin sürprizlerini bozmadan bitireyim. :smile:

 
Moda yeraltı mağaraları eklenebilir, bu mağaralarda düşmanla çatışalım. Mağaranın büyüklüğü hakkında bir şey diyemem yaparsanız size kalmış fakat savaşlar max. 60 kişiyle olsun. Partizan savaşı gibi falan olsun. Bu mağaraları 'temizlememizi' hükümdar bizden istesin. Mağaralar bir nevi düşman cephaneliği gibi bir şey olsun. Biri isyan edince, onu işte burada donatsınlar. Sonra saldırtsınlar. Bizde sorunu kökten halletmek için hükümdarımızın emriyle yeraltı mağaralarına saldıralım.

Yapılması zor gibi görünüyor, daha önce hiçbir modda görmedim. Yapılırsa galiba ilk olacak.
 
Back
Top Bottom