Ölürsek ordumuza ne olacak ?

Users who are viewing this thread

Diyelim ki 1 varisimiz var ve kale de duruyor (varis henüz çocuk da olabilir), biz ise oluşturduğumuz karakterle ordu toplayıp harbe giriyoruz ve ölüyoruz, ordu başında kimse olmadığı için ordu tamamen dağılıcak mı yoksa bu ordu varisimizin safına mı veya kalenin garnizonuna mı dahil olucak ?

Sizin düşünce ve fikirleriniz neler bu durum hakkında ?

 
Tamamen duruma bağlı olur bence. Eğer muharebede yenilgiye uğradıysak kalan askerler esir düşer. Savaşı kazanırken şanssızlık eseri biz ölür isek ordunun bize bağlılığı ve moraline göre değişir bu durum. Kiralık askerler yeni bir ordu arayışına girebilirler. Bizim yetiştirdiğimiz askerler ise varisimize ya da kaleye dönebilirler.
 
Bence onu ayarlamışlardır. Yani belki de sadece yaşlılığa bağlı ölüm olacaktır veya oğlan büyüyene kadar ölme işi olmaz. Eğer her savaşta ölme ihtimalimiz olursa daha ilk savaşımızda ölürsek ne olacak?
 
General Shepherd said:
Sorumu bu şimdi,

Sen ölürsen ordu ölür, ordu ölürse, hepimiz ölürüz.!

Düz mantıkla öyle de, ne bileyim, 250 kişilik ordumuz varsa 200'ü öldü diyelim, ordunun 100'de 0,5 veya 1'i asker kaçağı olsun, bir kısmı derebeyinin kalesi veya şehrine gidip garnizona yerleşsin.

 
darkred21 said:
Bence onu ayarlamışlardır. Yani belki de sadece yaşlılığa bağlı ölüm olacaktır veya oğlan büyüyene kadar ölme işi olmaz. Eğer her savaşta ölme ihtimalimiz olursa daha ilk savaşımızda ölürsek ne olacak?

Emin değilim ama sanki bir günlükte, savaşırken ölme ihtimalimiz var diye okumuştum, bulursam eklemeye çalışırım.
 
Büyük ihtimalle ordunun bize olan sadakat ve moraline göre bir sistem oturtulacaktır. Ordu bize ne kadar bağlı ise(bu konuda moral, bizim ünümüz vesaire göre bir değişken belirlenebilir.) o kadar fazlası sahip olduğumuz kaleye dönerken bir kısımda dağılacaktır elbette. Savaştan sağ kalan 500 asker ise bunların hepsinin geri dönmesi beklenemez ama sallıyorum şanımıza göre 400'ü geri dönerken 100'ü dağılabilir. Bir kısmı kaçak olarak yağmacılık yaparken bir kısmı tamamen silinebilir.
 
lezalit'in ordunuzda olup olmamasına bağlı olarak, duruma göre sonucu değişen olaydır. lezalit'iniz yoksa kaybetmeye mahkumsunuzdur.
 
büyük ihtimalle savaşırken ölüm olmayacak o yüzden kafan rahat olsun
 
Back
Top Bottom