Çocuk Yapma Rehberi

Users who are viewing this thread

sezgin_perk

Grandmaster Knight
resim1bm.jpg

Cesur bir maceracı olarak, yeni şehir ve köyler keşfettiniz, ticaret yaptınız, turnuvalarda namınıza nam kattınız, düşmanlarınızın korkulu rüyası oldunuz. Birçok askeriniz var ve belki bir kaleniz. Tüm bu mücadelenin içinde yalnızlık çekebilirsiniz. Belki bir hayat arkadaşı, belki toprağınızda yolunuzu gözleyecek veya diğer lordlarla yakınlık kurmak için kullanabileceğiniz birini bulmak istediniz.

Kızın ailesi sorun çıkardı, başlık parası filan derken, öyle yada böyle biriyle evlenmeyi başardınız sonunda.

resim2a.jpg

Bu çetin mücadele tabiki devam etti ve edecek. Yalnız her savaşta, aldığınız her yarada, ölümünü gördüğünüz her askerinizde içinize bir korku düşebilir. Bu toprakların efendisi olarak, siz öldükten sonra sahibi olduğunuz bölgelerin idamesinin ne şekilde olacağı sizi düşündürebilir. Belki de size bir veliaht lazımdır ? Bundan sonrasını soru cevap şeklinde de yapabiliriz :

- Oyunda nasıl çocuk yapabilirim ?
+ Yapamazsın.

- Modlarla filan, hiç mi oluru yok ?
+ Yok.

- Abi bir ton heves ettik bizde.
+ Sakin ol genç adam, bir düşünelim.

Bir dahaki oyunlarda çocuk olma sisteminin gelmesi için Armağan Beyi her yolla taciz edebilirsiniz. Aslında yani çocuğunuz olmasın, biraz elinizdekilerle de yetinin demek istiyorum. İki ok atın, iki kılıç sallayın, nedir yani çocuk çocuk ?

Eğer "Harbi la. Düşündüm de hiç gereği yok çocuğun filan. Hem filmde görmüştüm, savaşlarda beni etkiler" diye düşündüyseniz konudan çıkabilirsiniz demektir. Eğer hala fikriniz değişmedi ve hala çocuk sahibi olmak istiyorsanız okumaya devam edebilirsiniz. Peki şimdi ne yapabiliriz ?

Öncelikle bu oyun rpg ögeleri olan ve bağımsızlık sunan bir oyun. İlle de çocuğum olsun boy boy diyen arkadaşlar için birkaç yöntem düşündüm. Öncelikle oyunu role play(rol kesme olarak çevirebiliriz) bir biçimde oynamıyorsanız, bu yöntemler sizi pek tatmin etmeyebilir. Oyunda yapabileceğimiz ufak ve kolay değişiklikler ile pek de "oğlum" diye sarılamayacağımız, fakat içten içe sevebileceğimiz karakterler oluşturabiliriz.

Yöntem 1-)

Senin ismin bundan sonra Kemal.

Çocuğunuz olsa ona ne isim verirdiniz ? Ahmet,Barış,Kemal,Gıyabettin...

En sevdiğiniz yoldaşı, hanlarda arayın ve grubunuza katın. Mesela bu yoldaş Artimenter olsun. Yoldaşı yanınıza aldıktan sonra oyunu kapayın. Ardından oyunun bulunduğu klasörde :

mountblade warband\Modules\Native\languages\tr\troops

Steam için

C:\program files\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\Modules\Native\languages\tr

Şeklinde olabilir

Eğer modlu oynuyorsanız, Native klasörüne değil mod klasörüne girmelisiniz.

isimli .csv uzantılı dosyayı not defteri ile açıyoruz. Ardından CTRL-F komutu ile arama kutusunu açıyoruz. Daha sonrasında istediğiniz npc'nin ismini bulup siliyoruz ve yerine istediğimiz bir ismi yazıyoruz.

trp_npc15|Artimenner
trp_npc15|Canım Oğlum Atom

Tebrikler. Artık bir oğula sahipsiniz. Oğlunuzu sevin, ona küçük süprizler yapın. Ona güzel zırhlar, kılıçlar alın. Toprak sahibi yapın oğlunuzu. İri siyah gözlü, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar verin ona.

Bu sizi tatmin etmedi mi ? Bu sakallı benim oğlum olamaz mı diye düşünüyorsunuz ? Şöyle de bir şey var :

Yöntem 2-)

Tanrım beni baştan yarat !

Morgh's M&B Warband Mod Tools adlı program ile, istediğimiz karakterin tipi de dahil olmak üzerine birçok özelliğini değiştirebilirsiniz.

Öncelikle buradan programı ve ufak bir Türkçe bilgilendirmesini bulabilirsiniz :

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,108783.msg2653390.html

Direkt link :

http://mountandblade.mircon.de/wrapper/editor_download.htm

Programı indirdikten sonra :

resim3c.jpg

Böyle bir ekran gelecek önümüze. Üst tarafı ellemeyelim. Alt taraftaki browse seçeneğine tıklayıp, oyunun kurulu olduğu yerdeki, üzerinde değişiklik yapacağımız modu seçiyoruz.

Sonra gelen ekrandan Troop Editor seçeneğini seçelim.

resim5db.jpg

Bir sürü troop gelecek önünüze, bu gözünü korkutmasın. Sol altta küçük bir bölüm var, aramak için yapılmış. Oraya "npc" yazın. Oyundaki tüm npc'ler önünüze serilecektir. Burdan istediğinizi seçin ve gördüğün gibi özelliklerin istediğini değiştirin. "Benim oğlum güçlü kuvvetli olsun, 15 kişiye karşı tek başına saldırsın" diyorsanız onu buradan über güçlü yapabilirsiniz. Abartmamakta fayda var.

Son olarak yüz ayarlama mevzusu var. Alt tarafta gördüğünüz gibi "face code" isminde bir yer var. Oraya gireceğiniz kodla oğlunuzun yüzünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Fakat bu yüz kodlarını istediğimiz gibi değiştirmiyoruz tabiki.

Öncelikle oyunda yeni bir karakter açın ve bu karakterin yüzünü, oğlunuzda olmasını istediğiniz yüz gibi tasarlayın. Ardından "Karakter" penceresine girin. Sol alttan "İstatistik" ve ardından "Karakteri ihraç et" deyin. Belgelerim\Mount&Blade Warband\Characters bölümüne karakterinizin adıyla bir metin dosyası oluşacaktır. Bu dosyaya girin ve en alttaki "Face key"leri teker teker kopyalayıp, Troop Editör'de daha önce gösterdiğimiz yere yapıştırın. Bu işlemden sonra kaydetip, editörden çıkın.

Tebrikler, artık sizin de, sizin boylarınızda bir çocuğunuz var. Onla beraber düşmanla omuz omuza çarpışabilirsiniz, zaten ölmüyorlar. Kıyamam derseniz, arkada beni bekle dersiniz, o bekler.

Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım beklentinin çok yoğun olduğu bu konuya, az da olsa bir çözümüm olmuştur.

En az 3 çocuk, unutmayın. İyi eğlenceler.
 
İyi düşünmüşsün Sezgin, sen harcanıyon buralarda. :razz: Cidden güzel düşünce olmuş.
 
Oyunun el verdiğince bir şeyler yapmaya çalıştım. Tamamen bir anda aklıma gelen bir fikirdi.

Kararsiz_Atom said:
TheSystem said:
Arkadaşlar oyunda yeniyim,ama acemi değilim.Oyunda Leydilerle Filan Beraber Mercimeği Fırına Atabiliyormuyuz ?

Bir de Suno Leydisi İsolla ile evlenebiliyormuyuz ?

Evet oyunda çocuk oluyor.

Burada beni kimse ciddiye almadı. Fakat ciddi ciddi burada aklıma geldi :grin: . Umarım çocuk özlemi içinde yanıp tutuşan arkadaşlar, azıcık edit ve biraz role play'in katkısıyla çocuk sahibi olabilirler.
 
Harika olmuş diyebilirim. Cidden yaratıcı çocuk olarak olmasa bile kardeş vb şekilde roleplay yapabiliriz. Çocuk olunca ufak olsun istiyor insan :smile: Aslında Bannerlord'da eklenebilir ama zaman kavramında sıkıntı çıkacaktır. Sen 1000 gün içersinde oyunu bitiriyorsunuz bu günde çocugu başlar başlamaz yapsan 3 yaşında olur. Bu durumda Bannerlord'un büyük olacağını ve oyunu 2000 gün süreceğini düşünürsek çocuk 6 yaşında olur. Şahsen ben benim yanımda savaşlara katılması isterim. (Haremde kurarım) Kale alma verme olaylarının Bannerlord'da zorlaştırılması gerekir diye düşünüyorum 300 güne geldiğinizde herkes kale değiştirmiş olmamalı bence. Daha yeni yeni ordular toplanmış sefere gitmeye çıkmış olmalı ve kaleye saldırırken almak daha da zor olmalı Warband'da tek merdivenden çıkarken adamlar ölüyor zorluk derken bunu kastetmiyorum. (Sen zorda oyna görürsün yorumları demeyin %115 de oynuyorum ve acayip kayıp veriyorum) biraz uzun bir yazı oldu ama neyse :smile:
 
colombos said:
Toprak verirseniz size bağlı bir lord olur hemde

Oyunda gerçekten çocuk yapma olsaydı, şu an yapabileceğinizden çok da farklı bir şey yapamazdınız gibi geliyor bana.

Yanınızda savaşıyor, toprak verebiliyorsunuz, size lord oluyor. Daha ne bekliyorsunuz ki ?
 
Ya iyide gerçekten çocuğun olmuyor ki. Sadece ismini yüzünü falan değiştiriyoruz. Aslında Bannerlord ' da bu olsa iyi olurdu.
 
Back
Top Bottom