Search results for query: *

  1. CavalryMan

    Yeni Forum

    Yıllar önce bu forum çok canlı bir forumdu gerek mod atölyesi gerek oyun oynadığımız diğer kısımlar olsun gerçekten foruma bişeyleri merak edip girdiğim zamanlar olduğunu hatırlıyorum. Güzel insanlar ve güzel tartışma, makara ortamı vardı çoğu kişinin nickini hatırlamıyorum ama gerçekten güzel insanlar vardı ve hepimiz yaşlandık galiba. Foruma üye olduğumda 14-15 yaşlarımdaydım şuan 22'yi bitiriyorum nerdeyse, her zaman bannerlord çıktığında büyük bir sükse yapacağını, yeni ve büyük bir kitleyi, mod meraklılarını foruma toplayacağını düşünmüştüm ama yanılmışım. Hızlı tüketen bir nesiliz ve bannerlord beklentileri hiç bir açıdan karşılayamayan warband'ın gelişmiş grafikli bir versiyonu olduğu için bu gerçekleşmedi. Ben ve benden bir önceki jenerasyon okul-iş-güç davasına düştük, zaten ülkede kimsenin tadı tuzu yok, benim bile hayatım farklı yerlere kayıyor gibi. Küçükken bana eğlenceli vakit geçiren bir forumdu burası ama artık burası da kurumuş. RIP TW :cry:
  2. CavalryMan

    Gelecek Planları

    Eeee şey şey yama notlarının Türkçe çevirisi yakında yayınlanacak :smile:
    ''ofisi kapattık, stüdyoyu dağıtıyoruz 10 yıldır da aynı projeyle uğraşmak sıktı, kazandığımız para da bize yetti'' deseler şaşırmam ve içim rahatlar, beklentiye girmek üzüyor.
  3. CavalryMan

    Gelecek Planları

    Eee arda anlatsana biraz 2020 martta oyunu çıkarıp 2 yıldır neredeyse hiç bir gelişme yapmayan, ilk oyunlarının bu kadar satılmasını sağlayan modcular ve eski oyuncu topluluğunun dediklerini hiç sallamayan bir şirkette çalışmak nasıl bir his ? Sen de ''ya bu adamlar 8 yıl beklediler oyunu erken erişim falan dalgasına çıkardık ama aslında 2 yıldır hiç bi cacık yapmadık'' hissine kapılmıyor musun ?
  4. CavalryMan

    Bloc'un TW developerlarından daha yaratıcı içerikler üretmesi sorunsalı

    @Bloc aştı kendini, ondan daha nice güzel şeyler bekliyoruz. Ama keşke bunları yayınlasa, yani bunları yapıp bize gösterip sonra da vermemesi daha çok hırsa bürüyor insanları, ama olsun be. Göstermesi de yeter. Gösteripte bize vermesin yeter, buna da şükür.

    @CavalryMan Cadıcık nerelerdesin görüşemiyoruz seninle ya.
    Bilemiyorum ya belki tüm özellikleri birleştirip expansion mod gibi yayınlar diye umuyorum özellikler baya güzel ama sanırım oyuna tam entegre etmemiş çoğu deneme sürümünde. Bana gelirsek okul iş vs koşturuyorum foruma girmek aklım ucundan geçmedi ta ki bloc'un videoları youtube da random karşıma çıkana kadar :grin:
  5. CavalryMan

    Bloc'un TW developerlarından daha yaratıcı içerikler üretmesi sorunsalı

    Bloc'u çok eskiden beri biliyorum forumdan, bannerlord çıktığından beri foruma doğru düzgün girmiyorum hatta eskilerden kimse kalmadı gibi. Bloc'un bu kadar güzel ve TW'un vanilla oyuna koyması gereken şeyleri gayet güzel modlar halinde yapması çok hoşuma gitti helal olsun :) Bu ve bunun gibi...
  6. CavalryMan

    Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

    Oyuna neler eklenmesini istiyorsunuz? Düşüncelerinizi merak ettim yenilik tavsiyelerini okumayı seviyorum.
    Şimdi biz oyunu 8 sene bekleyen bir topluluğuz, ben foruma üye olalı 6-7 sene olmuş aynı zaman mod geliştiricisiydim yani zamanında bu forumda yüzlerce sayfa öneri istek yazıldı, onlarca konu açıldı ancak belli ki en ufak bir öneri bile not alınıp geliştiricilere ulaştırılmamış TW'nin yaptığı en büyük hatalardan birisi bu zaten.
    Bizim neler istediklerimize gelirsek oynayan herkes fark etmiştir ki oyun seni içine çekemiyor sadece haritada meydan savaşı ve kuşatma yaptığın bir oyun var karşımızda (hala kuşatmada askerlerim -3 iq gibi hareket ediyor 20 aya rağmen) oyunda kral veya bir krallığın klanı olmadan önce yaptığın yapabileceğin nerdeyse hiç bir şey yok, 20 asker topladıktan sonra savaşacak haydut grubu bile bulamaz oluyorsun hatta asker kaçağı partileri bile gördüğümü hatırlamıyorum. Kervan kurmak istesen gerçek zaman/para olayında verimsiz haliyle sıkıcı ve vakit kaybı oluyor, görevleri yapayım desen 1000 dinar için 1000 takla atıyorsun görevler çok niteliksiz ve silik. Taht varisi-isyan-entrika ve diplomasi eventleri mevcut değil veya çok soyut, oyunun 20. gününde de 2000. gününde de ordunu güçlendirmek için köy köy gezip ufak gruplara saldırmaya çalışıyorsun. Aile kurma-klanı genişletme olayları fazla yavaş gelişiyor, bir ara çok agresif oynayıp 10 çocuğumdan hiç biri yetişkin olamadan tüm kıtayı ele geçirmiştim karakterim yaşlanamadan tüm kıtaya hükmetti yani öyle diyeyim sana :grin:. Ya arkadaş hala lordu-kralı olduğum şehre girerken bir tane yoldaşla ve yaya olarak giriyorum, halk ve şehir muhafızları beni hiç penisine takmıyor xD Oyuncu lordu olduğu şehre girdiğinde halkın refah durumu iyiyse ben şehirde gezerken ''Long Live My Lord'' veya şehir açlıktan kırılıyorsa ''You selfish B*stard'' gibi seslendirmeleri duymak veya halkın bir araya gelip bizi taşlaması yemin ederim zor bir özellik değil, şuan oyuna hakim bir modcu otursun 1 haftada yazar bunu koskoca TW bunu düşünemiyor mu ? Dediğim aynı şey lord salonuna gittiğinde de geçerli hadi lordlara dublaj eklemeyin ama kralı olmuşum adam hala ne var diye yaklaşıyor bana yada ne bileyim haritada gelip benden borç falan istesin asker istesin bir etkileşime girsin, erkek kardeş eklemişler kardeşle hiç bir ekstra diyalog veya farklı hiç bir şey yok handan aldığın robot npc'den farksız. Hadi bunları yapamadınız savaş mekaniklerine odaklandınız diyelim, ya savaş alanında doğru düzgün ses-konuşma bir şey yok, askerlere saldır değil de yerinde kal komutu verince koskoca savaş meydanı kütüphane gibi kimseden ses çıkmıyor, madem savaşta moral elementine göre yaptınız kaçan askerler ''Mercy'' diye bağırsın kovalayan ''Run for your lifes you B**tards hahaha'' falan diye bağırsın yani kısaca oyunda kağıt üstünde olan şeylerin biraz fiziki yansımasını görelim. Bu saydıklarım çooook basit şeyler 20 ayda bu dediklerimin 20 katı yapılabilirdi, captivity events modu bile oyunda random eventler eklemiş, TW'nin en ufak böyle bir girişimi yok. Belli topluluklar ve görev zincirleri olabilir (örn:skyrim hırsızlar çetesi görev zincirleri ) tabi görevler sadece haydut sığınağı basmaktan ibaret olmamalı, öyle yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi, oyuncunun aklıyla alay edilmesi can sıkıyor.
  7. CavalryMan

    Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

    Oyunu çıktığı ilk gün aldım, ilk girdiğimde bug dolu grafikleri dışında içerik olarak warband'tan hiç bir ekstrası olmayan bir oyun vardı karşımda. Şimdi girdim bir kaç bug dışında değişmiş düzeltilmiş bir oyun yok, içerik yok bi' cacık yok, bloc'un yaptığı modlar bile TW'den daha geniş vizyon sahibi olduğunu gösteriyor. Tw oyunu geliştirmediği gibi modcuları destekleyecek hamlelerde de bulunmamış, bloc'un modlamayı bırakmasının sebebi de bu olmuş gördüğüm kadarıyla. Oyun çıkarken hayalini kurduğumuz köklü krallıkları, karakterleri, yaratamadık hatta taht varisini destekleyip bile çıkarıp bir krallığı yıkamadık. Gelecek planları diye kocaman konu açmışsınız, savaş ve şehir sahneleri eklemekten bahsediyorsunuz şaka gibi, hele cutscene gibi koyduğunuz şeyden bahsetmiyorum bile. Covid-19 dönemindeyiz evden çalışıldı diye oyun ilk çıktığı zamanlar ben de dahil herkes sabırlı ve anlayışlıydı ama 20 ay olmuş be kardeşim bu kadar eleman evden değil internet kafeden çalışsanız bile daha çok yol kat alırdınız 20 ayda. Şayet ben 2000 saat warband+200 saat F&S oynamamış olsaydım bannerlordu 200 saat değil 20 saat oynar bir daha suratına bakmazdım, benim beklentim 3000 saat oynayabileceğim daha sonra modlara gömüleceğim bir bannerlord idi. Bu yazıyı yazma sebebim hayal kırıklığına uğramış ve başarılı gördüğüm bir firmanın en büyük projelerinde bu şekilde çuvallamış olmaları. Üzdün beni TW, 8 sene bu oyunu bekledik, 200 saat oynayıp bırakmak için miydi ?
  8. CavalryMan

    Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

    La olm koca kral oldum, kıtanın yarısına hükmediyorum ama başkente kumandan/general atayıp şu askerleri eğit diyemiyorum, şu bölgelerde xx miktarda devriyeler gezdir diyemiyorum. Kral mıyım hıyar ağası mı ?
  9. CavalryMan

    noldu şimdi 1.5.10 betaya ?

    taleworlds ağam bizimlen eğleniyir
  10. CavalryMan

    Vlandiyaya Çökmek

    Hocam bu nasıl oluyor. Ben oynarken ölenler oluyor ama beni aday yapmıyorlar. Klan seviyeniz kaç?
    Kanka şuan klan seviyem 5 ama kral olduğumda 4 idi. İnanılmaz Bir savaşçıydım kardeşimi levazım subayı yaptığım için ordu kapasitem sanırım 140'tı ama çapulcu dahilherkese daldığım için askerlerim hep top seviyeydi yanimeydan savaşında yenilmez bir lorddum sanırım o yüzden aday yaptılar. Bu arada ana görevi yaptım uzun süre ejderha sancağını kendime verememiştim ama bir süre sonra aktif hale geldi şuan vlandiya hükümdarı benim diyerek sancağı kendime aldım herkesin içinden geçiyorum. Sıkıldığım için hile de açtım savaşta can hilesi basıp kalenin kapısını içerden açıyorum hemne :grin: bir de aldığım şehirlere 300-400 vlandiya çavuşu atıyorum aynı yeri bir daha savunmamak için bitti gitti :grin: Belki imparatorluğu yıkarsam hileyi kapatırım.
  11. CavalryMan

    Vlandiyaya Çökmek

    Arkadaşlar ana hikayeyi yapmadım lordları aramak uğraştırıcı gelmişti, bende vlandiyanın hizmetine girip kaleleri şehirleri üstüme alıp kaçıp kendi krallığımı kuracaktım. Ben böyle çakal bir plan yaparken derthert lavuğu 52 yaşında zortu çekince oylamayla beni kral yaptılar (ben sadece 10 nüfus...
  12. CavalryMan

    Oyunun hala içeriğinin boş olması

    Karşı taraf savaş mı açtı? O zaman kellesini alabilirsin ve sana (savaşta olduğun devlet hariç) kimse düşman olmaz. That's it. Şunlar çok basit şeyler ya...
    Yoo baya ben kendi krallığıma sahibim bana savaş açan ülkenin lordunun kelleyi alıyorum herkes düşman oluyor bana.
  13. CavalryMan

    Oyunun hala içeriğinin boş olması

    Aynen öyle kardeş, bir de mesela bu leydiler tam korkak la hiç biri kaçmayı kabul etmiyor, illa gidip başlık parası ödüyorum. Ben istiyorum ki leydi ailesine karşı çıksın ben kaçayım ve kızın ailesinin klanı bana düşman olsun (krallığı değil), o krallığın şehrine girdiğimde warbandda olduğuı gibi peşimden kiralık katil yollasınlar.
  14. CavalryMan

    Oyunun hala içeriğinin boş olması

    hacı oyun iyi hoş hani bazı beğendiğim yönler var ama harbiden warbannda yapılacak daha çok şey vardı ya sanki, taht varisi falan vardı bilmiyorum oyun şuan sadece lord kesmek ve kuşatma yapmaktan ibaret, üstelik oyun idam etmeyi o kadar kapatmış ki ulan savaştayım adam savaşta ölünce sorun yok ben kafasını kesince mi sorun oluyor la ? Hadi zalim olmayı anlarım da niye onursuzum oluyorum olm erkek gibi dövüşmüşüz kaybetmiş ben canını almayı tercih ediyorum sonuçta savaş bu, üstelik benim öldürdüğüm adamın savaşta olduğu krallığın klanların bile ilişkisi benle -100 e iniyo hemen. İdam özelliği böyle olunca lordları tarafa çekme işi iptal oluyor. Hala benle esir olan lordla konuşup kendi servetinden istediğim miktarı talep ederek salamıyorum adamı kaleye koyuyorum ya kaçıyor yada 2k altın ile takas kabul edildi diyor bana sormadan ? Oyun daha çıkmadan söylemiştim bize saldırmak isteyen bir lord var diyelim ve adam onurlu, benim adama ''Boş yere kan akıtmaya gerek yok seninle ben birebir halledelim bunu'' diye bir seçenek olmalı, lord kabul etti etti etmezse o zaman savaşırız hem adamı yenersek harbiden ölsün bu sefer hem biz ölelim varise kalsın save (oyun otomatik 2 varis veriyor zaten). Oyunu şuan geforce now dan oynadığım mod vs de yükleyemiyorum ama 140 lira verdiğim bir oyunda bu kadar kanser olmamalıyım. Arkadaşlar size sözüm olsun, sağlam bir pc alırsam ve mod yapmayı becerirsem taleworldsün bile ağzını açık bırakacak bir diplomasi modu yapacam bu nedir la.
  15. CavalryMan

    Oyunun hala içeriğinin boş olması

    zamanında ne kaliteli bi imza yapmışım la, çalan o kadar çok kişi oldu ki :grin:
  16. CavalryMan

    Oyunun hala içeriğinin boş olması

    Arkadaşlar selam, Uzun zaman sonra tekrar bannerlord oynamaya başladım, oyun şuan modsuz olarak oldukça boş mu bana mı öyle geliyor ? Ulan kral oldum imparatorluğu yıktım bol bol kelle aldım (düşmanımı idam edince herkes bana düşman oluyor saçmalık ) vs ama şehrime gidiyorum karıma (ben...
  17. CavalryMan

    Mafia Trilogy - 2020

    Sadece Mafia 1 oynamak için alırım. İki ve üç tırttı.
    Linç yemek istemiyorum hatta 1. oyunu yakın zamanda tekrar bitirdim ama bence 2.oyunun hikayesi daha organikti, 30'lu yaşlarında taksici olan hatta bir bakıma sünepe sayılabilecek bir adamın tesadüf eseri şehrin en önemli gangsterlerinden biri olmasından ise, Sicilya asıllı, ergenlikten itibaren suça itilmiş bir savaş gazisinin yavaş yavaş mafya olma hikayesi bana daha gerçekçi geliyor. Kesinlikle 1.oyunda çok sağlam bir mafya oyunu, hatta çıktığı zamanın şartlarına göre çok güzel emek verilmiş detaylara sahip ama gene çıktığı dönemin şartlarından mıdır bilinmez hikaye anlatımında kopukluklar var, böyle olaylar oluyor ama böyle bölük pörçük hissiyatı uyandırmıştı bende o yüzden ana karakterin nefreti ve merhametini hissedememiştim. Mafia 2 bence grafik olarak remake isteyen bir oyun değil, hikayeyi bir tık uzatsınlar textureleri elden geçirsinler hatta geçirmeseler bile hala oynanır kendince tatlı bir dokusu var o oyunun. Mafia 3 mafia serisine hakarettir, hatta kara bir lekedir. Ne yapıp ne edip desinler ki böyle şeyler yaşanmadı, vito scalletta, lincoln clay gibi bir barbar köylüyle hiç tanışmadı, farklı bir son yazsınlar vito ve joe için, mafia 3 çıkmaması gereken bir oyundu.
  18. CavalryMan

    Mafia Trilogy - 2020

    mafia 1 ve ya mafia 2 ye bide online kısım eklesinler, bu oyun gençliğimi yesin öyle diyim.
  19. CavalryMan

    Oyun içerisinde takıldığınız kısımlar

    Bende anlamadım o işi bide çocuk oğlan mı kız mı nasıl anlayacaz yazmıyor hiçbişe adını alparslan koydum inşallah kız değildir
    Eğer çocuk tek çocuk değilse kardeşlerine ansiklopediden girdiğin zaman ''erkek kardeş'' veya ''kız kardeş'' yazıyor. Dikkatimi çekti genelde erkek oluyor, eğer kardeş yoksa L tuşuna basıp klan kısmında üyelerden çocuğun tipine bakarak da anlayabilirsin, çocuğunuz oldu bildirimini çarpıdan kapatmadığın sürece ismini değiştirebiliyorsun çocuğun ama ikiz çocuklarda bug oluyor sadece bir tanesinin adı değişiyor diğeri değişmiyor.
  20. CavalryMan

    Oyun içerisinde takıldığınız kısımlar

    Kendi çocuğumuzu sadece 18 yaşına gelince mi gruba alabiliyoruz veya şehirde görebiliyoruz ? Jahrein ufak çocuğu grubuna almış anlayamadım onu.
Back
Top Bottom