Pentagram said:
Esad neler yaptı bilmiyorum, Türk ve Batı medyasına da güvenmiyorum. Ama muhaliflerin ellerinde uçaklar, helikopterler olsa hiç vurmayacak gibi konuşuyorsun. Ceza verdiler sivillere saldıranlara diyorsun, bunu söylerken kendin de inanmıyorsun bence. Bir binada teröristlerin yoğun miktarda silah depoladıkları istihbaratı gelse, sen o binanın içerisinde sivil olup olmadığını bilebilir misin? Hani uçaklardan canımız sıkıldı şuraya bomba atalım diye bomba attıklarını düşünmüyorum. O mühimmatlar o kadar da ucuz değil. Sivilleri kalkan olarak kullananlara kızmalısın. PKK'nın doğuda yaptığının aynısını yapıyorlar. Bunlar biraz daha gelişmiş versiyonu PKK'nın. Şimdi bana Esadcı deme, Esad umrumda değil. Ben ülkemin çıkarlarını düşünüyorum çünkü ülkeler duygulara göre değil çıkarlara göre yönetilir.
Medyanın geneline güvenmek normal bir şey değil. Batı Türk Rus farketmiyor. Sputnik'in Erdoğan hakkında 3 ay önce bi de şimdi yaptığı haberlere bak mesela. Sosyal medya ve savaş muhabirleri gibi, bu tür gelişmiş yeni nesil medyayı, bağımsız medyayı takip etmek daha sağlıklı.
Muhaliflerin elinde uçaklar helikopterler olsa sivilleri vurmazlar mıydı demek hiçbir mantıklı tartışmada söylenecek bir şey değil, insanları yapmadıkları bir şey yüzünden suçlamak yanlış.
Yahu insani yardım konvoyları vuruldu kaç kez, adamlar artık üstü açık getirmeye başladılar, içinde silah yok diye göstermek için, domates ekmek vs havadan görünüyor onu bile vurdular. Kaç kez şehirleri ablukaya aldılar, insanlar açlıktan susuzluktan öldüler. Buraya yazmak istemediğim çok daha kötü şeyler oldu. Ölen insanları bile yediler belki de. Kimse bir şey demedi. Işid geçen gün cerablus'tan çıktı gitti, niye onları kimse vurmadı, sivil deniyordu? Suriye de muhaliflere gelince sivil olmuyor mu? Oraya gelince niye istihbarat diyorsun? Kaç kez kimyasal silahla varil bombalarıyla saldırdı. Bunun neresini savunacaksın. Havada parçalanıp her yere sıçrayan bomba attılar adamlar. İstihbarat gelir orayı bombalarsın o zaman, bir şehri bombalamak ne demek? Muhimmat dediğin nedir bugün ortadoğu da. Muhalifler haricinde hemen hemen tüm kesimler mühimmat sıkıntısı çekmiyor. Pyd-pkk bile sadece türkiye'de bir bölge için onlarca rpg kullanabilir hale geldi. Işid desen öyle. Musul'da Irak ordusunun hangalarındaki silahlarını ele geçirdi. Esadçıları zaten Ruslar ve İran besliyor. Ki karada Esad'ın şii milisler haricinde kara gücü kalmadı. Hep havadan bombalaması da bundan dolayı zaten. Muhaliflerin Halep operasyonu bunun göstergesi. 3 günde bir şehir alabilir misin karşında doğru dürüst kara gücü olsa? Muhaliflerin stratejik olarak ilerleyişi var ama karşında kara gücü doğru dürüst olsa yine de alamazsın. Yakalananların hepsi şii milislerdi. Yani İran tarafından doğrudan sahaya gönderilen veya İran destekli Suriye güçleri bunlar.
Sen de ülkenin iyiliğini istiyorsun ben de ülkenin iyiliğini istiyorum. Demek ki birimizden birisi yanlış düşünüyor. Suriye Reyhanlı saldırılarını görüp Esad'ın bu savaşı kazanmasını istemek, Mihraç Ural'ın kurduğu Hatay örgütünün amaçlarını, bu adamın Esad tarafından nasıl fonlandığını görmüyorsun o zaman. Atatürk hayatı boyunca niye Hatay için uğraştı mesela? Ben Atatürk'ün yaptığı çoğu şeye karşı çıksam da devletçi politikasını genel olarak beğenirim. Hatay batı tarafından çizilen sınırın dışına çıkmaktır. Esad bunun için özel bir örgüt kurup hatay'ı bizden çıkarmak istedi Mihraç Ural aracılığıyla. Güneyimizde pkk devleti kurduruyorlar ne yapacaksın içe kapanık mı yaşayacaksın buralara müdahale etmeden mi yaşayacaksın? Korkak içe kapanık, dışarıda ne oluyorsa olsun biz karışmayalım politikası diye bir politika olmaz.