... ve Tanrı konulara Gözardı Et diye bir buton koydu ... lakin henüz yatışmadığınız ve hala laf sokma çabasında olduğunuz için cevap verme zahmetine giriyorum. Hiç kimse faşist demediği halde faşist değiliz biz havasında olmanız komikmiş mesela.
BilgeKagan_Otuken said:
Biz sadece vatanını milletini seven Türklüğü ile gurur duyan insanlarız ne başkalarını küçük görürüz nede kendimizi büyük görürüz.
Senin vatanın, vatandaşı olduğun Türkiye Cumhuriyetidir. Gurur duyacaksan 81 yıllık cumhuriyetle duy. İlla epikleştireceğiz, olmaz diyorsanız da çözümünü de söyledim. İnsanlığı sevin, insancılıkla gurur duyun.
BilgeKagan_Otuken said:
Ama bizim buradaki varlığımız devam edecektir.
Önüne gelene konumdan defolun dediğin için aynı tepkiyi karşıdan bekliyorsun sanırım. Size gidin, burada istemiyoruz diyen olmadı bilakis başarılı bir klan olabilmeniz için temenni de bile bulunduk.
Metehan_Otuken said:
Biz burada bir klan sayfası açtık, ama ne yazık ki sayfamız hem saçma trollemeler yüzünden; ''özenti'' diye yaftalanmamızdan, buna istinaden bizim de bazı hırçın cevaplarımız yüzünden bir tartışma sayfasına döndü. Etki - tepki meselesi diyebiliriz buna. İdeolojileri bu oyun forumuna karıştırmaya gerek yok, hele hele sahip olunan ideolojilere karşı olan ideolojilere düşman olmaya hiç gerek yok. Biz oyunumuzu oynayalım sadece. Aslında bu hırçınlığın en büyük sebeplerinden biri de yanlış anlaşılmaktı belki de. Gerçek hayatta bu klanın üyelerini tanısaydınız oldukça geniş bir perspektife sahip, son derece rasyonel ve ''kafatasçılık'' gibi bir düşünceden çok çok uzak insanlar olduğunu görürdünüz. Fakat bize yapılan bu gereksiz ve önyargılı yaftalamalar klanımızda tabi ki de büyük bir tepkiye sebep oldu, zaten sonra olan olayları siz de biliyorsunuz. Klan sayfasının ilk haline gelince, kabul etmeliyiz ki sayfa açılırken kötü bir koordinasyon sorunu yaşadık. Ama ertesi gün koyduğumuz tanıtımın 'yeterli' olduğunu düşünüyoruz
Bu benim ''tartışma meselesi için'' attığım son mesaj olacak. Artık bu tartışmayı bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Herkese iyi oyunlar.
Sanırsam bu klanın ağır abisi oluyorsun. Aklı başında birine benziyorsun ve bu cidden önemli birşey. Söylemlerinde haklısın, etki-tepki durumu ve forumun yıllarca sahte-çerez klanlar tarafından spamlanmış olmasının verdiği tecrübe sizi yanlış tanımladı. Düşüncelerin oldukça olgun, konuşup anlaşılacak birisi olduğunu kabul ediyorum.
Tartışmak güzel birşey, fikir alışverişini ve doğru yanlışların bulunması için gerekli bir eylem. Fakat tartışmanın bir üslubü olmadığı zaman sinir bozucu görüntüler ortaya çıkıyor. Amacım dalga geçmek, kavga* çıkarmak ya da burada sizi aşağılamak değil. İdeolojinizi yanlış bulduğumu ve klanın henüz yeterli olmadığını söyleyerek başlamıştım. Klan sayfanız ve üyeleriniz yeterli durumdaysa diğer kısmını konuşmaya gerek yok. Oyunda başarılar dilerim şahsi olarak. Uzun ömürlü olması dileğiyle.
Birkaç ilave yapıp konuya girmemek üzere çıkıyorum.
Sungur06 said:
Ötüken klanın lideri çok saygı bir kişidir ve forumda yaş ortalamasının Biraz yukarındadır.Burada atılan yorumlar galiba siyasi olarak atılmış.
Henüz bu sabah kaydolmuş ve daha sadece
4 saat online olmuş birisinin forum yaş ortalamasını bilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Yıllarca forumda vakit harcayan, sayısız insanla diyalog kuranlar bile henüz bir kesinlikten emin değilken; bununla ilgili yaş ortalamasını belirlemek için konular açılmışken yeni yetme birinin gelip bu arkadaş forumun ortalamasından büyük ve saygın biridir demesi de çok hayret verici. Yeni tanıştığın birinin çok saygın birisi olduğunu düşünmen hoş gözüküyor, gerçekçi değil.
TengriKagan_Otuken said:
Ubsilon Xeforian Cioss said:
Bu arada sizin amacınız nedir? Ne ayaksınız ötüken felan? Orta asya özentiliği mi var? Bir de klan yazıyor ama klan dışında herşeye benzedi mübarek.
Keşke bu mesajını, sana verilen cevaplardan sonra yazdığın gibi düşünerek yazsaydın. Lakin sen diğer saçmalayan arkadaşların gazına gelip alaycı bir şekilde sorgulama yapmaya kalkmışsın. Gördüğüm kadarıyla da cevabını fazlasıyla almışsın.
Kimsenin kimseyi sorgulamaya hakkı yok. Birisi forum kurallarını alıntılamış. Keşke daha ilk mesajda bunu yapsaydın. Konu yanlış bir şekilde açılmış olabilir, trollük yapmak yerine rapor yollasaydınız. Ben bu saçma arkadaşlar için rapor etme tuşunu kullandım.
Oyunda görmemeniz konusunda ise; oyunu yaklaşık 2 senedir oynuyoruz. 2-3 aydır ise klan taglarımızla oynuyoruz. Oyunda gereksizce Tk yapan arkadaşlar yüzünden kendi serverımızı kurduk.(TR_Otuken) Bize en çok sorulan soru Ötüken'in ne anlama geldiği. Bunun için ilk mesajı yeterince açıklayıcı yazdık.
Ayrıca diğer iyi dilekleriniz için teşekkürler. Klana katılmak isteyen arkadaşlar steam üzerinden Borann diye arama yaparlarsa bana ulaşabilirler.
Forumda yeni olduğunuz için görmezden geliyorum, senin hatan bunu yanlış anlaman. O attığım ilk ileti son değil. Konuyu sondan geriye doğru mu okudun yoksa?
O değil de 11 üyesiniz ve 7si kurucu.
Burada kurucudan kastınız, kurucu üye/onur üyesi tadında birşeydir umarım. 7 kişinin lider olup 4 kişinin üye olduğu bir klan biraz fazla "lol" bir görüntü oluşturuyor zihinlerde.
Ha son olarak:
TengriKagan_Otuken said:
Klana katılmak isteyen arkadaşlar steam üzerinden Borann diye arama yaparlarsa bana ulaşabilirler.
BilgeKagan_Otuken said:
Bu arada steamden borann ı eklersen klana alım ile ilgili onunla konuşabilirsin.
Umarım hepiniz aynı kişi değilsinizdir.