Search results for query: *

1. 1000 Kişiyle 100 Kişilik Şehri Alamayan Monchug!

kuşatma zorluğu modu vb getirilmeli, isteyen koçbaşı mancınık yapıp gerçek bir modda oynasın, isteyen de 4 tane merdivenle kaleyi fethedebilsin.Aslında sorun kuşatma araçlarının çok geç yapılması, bunlar da modlarla halledilir
  2. Resolved Launcher Açılmıyor

Edit:Kendi kedime çözdüm belgelerdeki klasörü silince düzeliyor.
    hangi klasörü sildiniz, nasıl çözdünüz
  3. Bir buçuk ay sonra tekrar oynadim ve...

Hüsran malesef.Bir yandan yapayım derken bir yandan bozmuşlar.Oyunun bir kısmı geri ingilizceye dönmüş, bazen ana haritada fps droplar oluyor vs.Anlamiyorum heralde bi 7-8 yıl sonra da tamamlanmış halde oynayacaz artık ?
  4. Vlandiya Lordlar Turnuvası

Bence turnuvaları ilk baştaki gibi zor yapmaları lazım.Her turnuvayı kazanmamız gerekmiyor
  5. Birtakım Tavsiye, Eleştiri ve Temenniler...

Güzel bir video-inceleme olmuş.Kimileri gibi 200 saat oynadıktan sonra kesinlikle bu parayı etmiyor, bu oyun düzelmez vb. eleştirisinden ziyade, oyunda gördüğünüz eksikleri güzelce ifade etmişsiniz. ??
  6. Oyunu bitirdim incelemem ve yorumlarım

Güzel inceleme, tşkler.Oyunu en çok eksik kılan şey
    1)Campaign ama görevinin düzenlenmemiş olması
    2)Diplomasi

1-Mesela Khuzait seçince dese ki, kendini tanıtmak için kuzaitli eşrafın 10 görevini tamamla.Boylece mantıken de uyumlu olur, bir lord olmadan önce kendi halkımıza yardim etmiş oluruz.Hem de güzel bir ana görev döngüsü olmuş olur.Ne bileyim sonra dese ki, 20 adet turnuva kazan vs. Çok kolay yapılabilir şeyler bunlar.Ana görev 10 tane lordla konuşmak, sonra iki kişiyle daha konuşuyoruz ya kendi krallığımizi kuruyoruz ya lord oluyoruz.Bence böyle lord olmak, kral olmak falan oyunun tee ileri aşama görevleri olmalı.Umarim tam sürümle düzeltirler.

2-Diplomasi kesinlikle düzeltilmeli.Mesela total war serilerinde sizden oldukca zayıf bir devlet asla size savaş açmaz.Bir şekilde savaşsanız bile sizinle barışmak için yalvarır.Burada öyle birşey yok.Herkes kafasına göre savaş ilan ediyor, bize barış teklifi falan zaten hiç gelmiyor.Sadece şu lordumu serbest bırak diyor o.Diplomasi coook ama coooook eksik.Klanlar-devletler arası Ticaret antlaşmaları, saldırmazlık antlaşmaları, askeri ittifak, savunma ittifakı, devleti vergiye bağlamak, lordlarimiza kendimiz ordu kurmaksizin bir şehire,bir kaleye saldırmalarını emretmek vs.

Hatta bu saatten sonra yapılması imkansız da keşke biz gitmedigimiz bölgeleri göremesek.Biz gittikçe oralarda ne olduğunu görebilsek, diğer türlü oralar sis olsa, gözükmese.Simdi her an her şeyi görünce çok merak olmuyor.Ama düşünün, biz khuzait topraklarında takılıyoruz, çapulcu kesiyoruz, ordumuzu topladık hadi şu kuzey imparatorluğuna dalalım diyoruz bir baktık vlandiya taa oraya kadar ilerlemiş, veya stugriya'ya saldıralım derken Aseray bayrağı görüyormuşuz şok oluyoruz falan? Bu total warda çok olurdu.Bizans'a girecekken Venedik sağolsun çok önce davranmış oluyordu ?
  7. Bannerlord Almayı Düşünenler Bu Videoyu İzlesin!

Konuyu bu şekilde açınca özellikle oyunun satin alınmaması gibi bir anlam cıkmış.Bannerlord genel değerlendirme falan olsa anlarım da, almayı düşünenler bu videoyu izlesin diyince tünelden önceki son çıkış, almayın gibi bir anlam çıkıyor.Ustelik bunu da oyunun resmi forumunda paylaşıyorsunuz.

Ben anlamıyorum, erken erişimde olan oyunu 150 saat, 180 saat oynayıp bu alınmaza getiriyor herkes.Hangi single oyunu bu kadar oynadınız da almayın demeye getiriyorsunuz?Erken erişimde, hataları eksikleri çok fazla var ama oyunu 100-150 saat oynayıp da bu alınmaz demek hem nankörlük oluyor, hem de insanları korsana itiyor.

Ben de şöyle diyeyim oyunu satın almayı düşünenlere, kesinlikle alınır arkadaşlar.Ben uzun zamandır bu kadar uzun süre aralıksız bir oyuna bağlandığımi hatırlamıyorum.Gunden güne geliştirilmeye de devam ediyor.Eksikleri tabi ki var ama, bu oyun alınmaz demeyi gerektirir nitelikte değil.Ha eksiklikleri de zaten oyunu 80-100 saat oynadıktan sonra fark ediyorsunuz.
  8. Diplomasi Tarafında Ne Gibi Gelişmeler Bekliyorsunuz? Önerileriniz Neler?

Diplomasi zor olmalı ama mantıklı da olmalı.Her konuda yazıyorum, bu konuda lider totalwar oyunlarıdır.Benim gördüğüm eksikler:
    1-)Savaş-baris ilan ederkenki dengesizlik.10 şehirli vlandiya ile 1 şehirli batanyaya bu teklifler için harcadığım nüfus aynı olmamalı.
    2-)Kale, şehir fetihleri çok daha fazla nüfus vermeli.Her yeri fethediyoruz ama nüfus hala yerlerde,bu başlı başına bir saçmalık.
    3-)Saldırmazlık anlaşması yapilabilmeli krallikllarla.Ben Vlandiya ile pakt yapıp batı sınırımı güvene aldıktan sonra imparatorluğa çökebilmeliyim.
    4-) Military alliance-defensive alliance gelmeli.Ama bu krallikllarla değil bağlı olan klanlarla olmalı.Mesela ben sadece krallığa değil, o klana savaş ilan edebilmeliyim.Ha duruma göre o devlet de, o lordunun durumuna göre bana savaş ilan edebilsin.Diğer türlü adamin nüfusu 10, neredeyse atacaklar onu, ona savaş ilan ediyorum, tüm devlet bana savas ilan ediyor.
    5-) Devletler vassal olabilmeli.Mesela ben batanyanin son şehrini de alırsam onlar yok olmamak için kalan tüm ordularıyla benim krallığıma katılmayı teklif edebilmeli.
    6-) Krallığı paylaştırma teklifi gelebilmeli, Mesela bayağı büyüdük, artık kontrol zor, çok yüksek bir nüfus ile birbirimize savaş ilan etmeden,düşman olmadan, aynı imparatorluğun kuzey,guney,batı olması gibi, bizim kralligimizin veya diğer devletin de bolunebilmesi mümkün olmalı.Lordlar da ilişki olarak kime yakınsa o klanın kurduğu devlete katılmayı falan tercih edebilmeli.

Oyunun diploması anlamında çok eksiği var.Hani lüzumsuz bir sürü politika var yüzüne bakilmayan ama diploması yok.
  9. 1.4.0 Beta yı nasıl buldunuz

Kardeşim olay 150 saat oynamak değil istrsen 500 saat de oynarsın o 150 saat'in hikaye modu için söylüyorum özellikle içeriği boşsa ne zevk alırsın amaç yok hikaye yok görevler yok dandirik dandirik bir görevler, diploması yok o yok bu yok oyundan 150 saati gir kaleleri al başka bir amaç yok ilk 10 dk hikaye gerisi boş beleş görev içerikleri kötü sıkıcı sürekli aynı şey dönüyor bi ilerleyiş yok bunnlardan bahsediyorum. Meraklandığım bir konu var bunun cevabını sayın yetkililerden alabilirsem ona göre sevinçle tam sümü beklicem. Ana görev yok gibi bir şey en azından benim gördüğüm öyle komployu durdur görevine geldim oyun aşırı sıkıcı bir hal almaya başladı zaten buraya kadar 0 diploması ile geldim çünkü diplomasi yapılmıyor yokmuş sanırım veya düzeltilcekmiş falanmış. Sorum şu şekilde Tam sürümde ne gibi farklılıklar olacak şimdi ki oyundan ? performans'ı falan sormuyorum ana hikaye oynanışı ve multiplayer için yenilikleri soruyorum.

Hocam az bişey oyun mekaniğini anlasaniz tam sürümde çok daha fazlası olacağını anlarsınız.Erken erişim notunda mesela pek çok karaktere seslendirme yapılacağı belirtilmiş.Suan hangi karakterde seslendirme yapılı durumda?Şuan oyunun ana gorevi yok.Cunku henuz oluşturulmamış daha.Tum modculara açık halde oyun, bunu her firma yapmaz.Yine özel bir türkçe forumu var.Hangi oyunun yapımcılarına hitaben yazı yazabiliyorsunuz böyle?Gidin ingilizce öğrenin yazın forumlarda,nitekim bu ets2 Türkiye modu değil demi.Henuz içi bomboş olan bir oyunu 150 Saat oynamışsınız laf ediyorsunuz burada. Oyun her güncellemede daha iyiye gidiyor.Bakin son güncellemede 160 tane lord eklendi.Bu takdir edersiniz ki 1 günde olacak birşey değil.Yapimcilar eminim ellerindeki havuzu, oyuna en iyi optimize edecek şekilde sunmaya gayret ediyorlar.
  10. 1.4.1 Beta Performans

Betada multi oynanmıyor değil mi
  11. Bannerlord muhteşem detay!

Baya detaylı şunu görmeyenler baksın :grin: https://streamable.com/4n4mtn

Bu da çok ince olmuş gerçekten ?Oyun motoru gerçekten geliştirmeye çok müsait.Şu oyunun bi campaign görevini düzeltseler, taktik-formasyon kısmını total war gibi yapsalar bir de optimizasyonu tam manasiyla duzeltseler gerçekten harika bir oyun olacak.
  12. Bannerlord muhteşem detay!

Askerin öldükten sonra, son nefesini vermesi.Bug mı, detay mı bilemiyorum ama mükemmel gözüküyor. Videoyu 18:23'ten sonra izleyin
  13. Lordların Ordu Kurması

Ileride bunu düzelteceklerdir.Mesela şu bölgelere saldırabilsin diye komut verilebilir.Bir de bu klanların toprak sahibi olması bölgesel olarak belirli olmalı.Mesela sınırı olmayan bir yere biz dahil oylamaya girememeliyiz.Ya siniri olanlar girmeli ya da daha once hiç toprağı olmayanlar.Haritadan bakınca hangi klanın hangi bölgeleri yönettiğini rahatlıkla anlayabilmeliyiz. Revyl şehriyle husn ül fuq şehrini aynı klan yönetememeli.
  14. Multiplayer için mızrak kullanımını geliştirme taktiği

Mızrakla saplamak çok zor olabiliyor.Oyunda single player girip özel savaş modunu açın 250 vs 250 (veya kaç ise ordu sayısı) atlı savaşı yapın savaş bittikten sonra bir sürü başıboş at var.Onları düşman niyetine mızraklayın :twisted: Mızrağı yedikten sonra 4 nala koşmaya başlıyorlar bir de o...
  15. Resmi modlama aracı ne zaman paylaşılır?

Yapımcılar şu anda mod kullanımını aşırı artırmak istemediklerinden yakın zamanda paylaşmazlar herhalde. Yavaş yavaş crash hataları bitip, optimizasyonla oyun stabil hale geldikten sonra çıkartmaları muhtemel.
    Katılıyorum.Oyun zaten tutuldu, DLC ile bir sürü şey satacaklardır.Haliyle modlama işini en azından ilk başlarda sınırlı tutmak isteyeceklerdir.
  16. Savaşırken sizi en çok zorlayan devlet hangisi?

Ben meydan savaşları için Vlandia ve Aseray diyorum.Aseray'da çok fazla atlı birlik var ve nispeten daha güçlü.Vlandia'da ise arbaletcileri çok güçlü.Bir de mızraklı süvarileri fena. Kale kuşatmalarında ise Batanya gerçekten çok zorluyor.Okculari çok güçlü, baltalı bir birliği var onlarda...
  17. Ordu için öneri!

Oyunun en zayıf yani bence dediginiz husus ve formasyon ayarlaması.Tamam çapulcular paldır küldür saldırsin da 700 kişilik ordumuz var çapulcu gibi dağınık rastgele saldırıyorlar.Ama mutlaka düzenlenecektir bu bence
  18. Mevcut Campaign'inizden Görüntüler

Bir konu içinde imparatorluk şehrinin meydan resmini görmüştüm meydanda koca bir heykel vardı roma tarzında ama hangi şehir bulamadım.
    (y)
  19. SSD'nin Bannerlord Oynanışında Yarattığı Fark

Hayırlı olsun, ram de alırsanız, performans olarak en az 15-20 fps artış sağlayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.Asagidaki konuda ssd'nin fps droplari kaldırdığını, oynanışa etki ettiğini söylediğimde yemediğim laf kalmamıştı ?Neyse arkadaşlar da umarım konuya yorum yapıp değerlendirmede bulunurlar.
Back
Top Bottom