Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Votes: 0 0.0%
  • Muharrem İnce

    Votes: 1 7.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Votes: 9 64.3%
  • Sinan Oğan

    Votes: 4 28.6%

  • Total voters
    14
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

2 ayrı şerh var. 5+5 kuralı olduğu için eski parlamenter sistemde seçilen aday yeni sistemde 2 dönem daha aday olabilir. Diğer görüş önceki sistemde CB olan kişinin ikinci kez aday olamayacağı yönünde. Konu AYM'ye götürülür muhalefet tarafından, karar verilir reis yeniden aday olur.
 
reis kendi isteğiyle aday olmayabilir bence. erken seçim olmazsa tabi. bir de şu da tuhaf. ilkleri rasyonel olan, yaparım, kırarım, astığım astık, kestiğim kestik, benim dediğim olacak diyen grup atatürkçüler iken, ülkemizde şimdi rasyonel olanlar, eğitimli olup bir şeyleri düzelteceğiz biz, şunları yapacağız diyenler islamcı / seküler dindarlar. yapalım, halledelim, selametle çözelim diyen bir grup bunlar. burada bayağı bir değişim var. bu kesimin muhalifi ise irrasyonaliteden besleniyor. onun içinde çözüm üretemiyorlar sadece popülizm ve propaganda üretiyor. diğer yanda adamlar 'biz çalışıyoruz' nüansı yaratıyor. ( son 10 seneyi göz ardı ediyorum. )

Belli bir kesim için 2. atatürk gibi bir şey oldu tayyip erdoğan. ölmeden de ülke üzerindeki nüfuzunu bırakacağını da sanmıyorum. ama düşük ihtimal olsa da aday olmayı bırakabilir ileride.
 
Last edited:
olur mu olur.

ya yok ya tam viktoryan döneminde yaşıyoruz türkiye de. insanların neredeyse %70'i ön yargılı yüzsüz ve ahlaki çelişkilerle dolu falan. bundan sonra ne değişse neme. şurda 70 sene yaşıcaz zaten onunda % bilmem kaçı travmalarla geçti toplum olarak.

İstanbul sunumu yapılmış hoş olmuş.
 
Last edited:
En güzeli beyinsiz kesimde olmak he, tek derdin sahibinden de asla kafana göre alamayacağın ama %0.99 faiz oranlı kredi ile alabileceğin ev araba beğenip 15-20 yıl kira veya benzin parası öder gibi ödemek :wink:
 
Ayasofya' nın Lozan' dan önemli olduğunu gördük bugün. Anıtkabir pandemi gerekçesiyle kapalı tutulurken, tekbir getirerek yürümek serbestti. Yüzlerce kişinin Ayasofya' da toplanması pandemi kurallarına uygundu. Kadına şiddete karşı yürümek yasak iken, Atatürk' e lanet okuyarak yürüyenlere bir yasak yoktu. Ülkemden daha ne kadar soğuyabilirim derken, her gün daha kötü oluyor. Bıktım artık forum. İçimi dökmek istedim. Boğazımda taş var sanki. Yutkunuyorum ama gitmiyor.
 


tatlı bir program olmuş. yorumlarda şöyle bir şey farkettim bu videonun yorumlarında ekrem imamoğlu ile alakalı iyi yanlarını kötü yanlarını ya da işte şöyle adamsın böyle kralsın yorumlarını hiç görmedim. millet pek takmıyor gibi. ya da konuşulabilecek bir şeyi, bir yanı yok. diğer videoları, (çatlak şanzel, ali babacan, atilla taş, nedim şener vsvs) böyle değil mesela. ali babacana işte odtüyü şöyle birinci işte ted koleji işte laik eğitim vs diye bahsediyorlar. oysaki bu videoda mansur yavaş hakkında yorum yapılmış, fahrettin koca hakkında yorum almış onlarda videonun altında en beğenilen yorumlar. sanki biraz mansur yavaş'ın gölgesinde kalmış ekrem imamoğlu. mansur yavaş hiç mansur yavaş olmasaydı ekrem imamoğlu'nun popülerliği daha yüksek olurdu daha çok sevilirdi. sahnenin tek yıldızı olarak bütün gözler onun üzerinde olurdu bu iyi mi kötü mü bilmiyorum ama ekrem imamoğlu için kötü sanırım. çünkü ileride siyasi kariyerini ilerletmek isterse ( kendisi siyaseti bırakmak istediğini söyledi) millet bu zamanlarda bir belediyeci olduğu için ne yaptığını hatırlayacak nasıl yaptığını değil. coşkuyu değil. söylenen güzel sözleri popülizmi vs değil. mansur yavaşla kıyaslanacak ve kıyas libidoyu öldürür. hehe :grin:
 
Last edited:
Ayasofya' nın Lozan' dan önemli olduğunu gördük bugün. Anıtkabir pandemi gerekçesiyle kapalı tutulurken, tekbir getirerek yürümek serbestti. Yüzlerce kişinin Ayasofya' da toplanması pandemi kurallarına uygundu. Kadına şiddete karşı yürümek yasak iken, Atatürk' e lanet okuyarak yürüyenlere bir yasak yoktu. Ülkemden daha ne kadar soğuyabilirim derken, her gün daha kötü oluyor. Bıktım artık forum. İçimi dökmek istedim. Boğazımda taş var sanki. Yutkunuyorum ama gitmiyor.
Çok öncesinde, Atatürk'ün yürüttüğü tek parti sisteminden çıkmayacaktık, ne pahasına olursa olsun. Şu anki din veya milliyetçilik yoluyla uyuşturulmuş millet, ABD'den ithal demokrasiye geçişin ve 80 darbesiyle zaten karnesi iyi olmayan demokrasinin iyice moronlaşmasının bir sonucu. Demokrasi çoğu millet için iyi değilken biz 'Söz milletindir!' deyip şimdiki milli irade muhabbetinin toplumda köklenmesine ve yükselen devletin demokrasi aracılığıyla uluslararası hükme bağlanmasına sebep olduk. Uyuşmamız gerekiyordu, hassas noktamız dindi, Amerika da bizi böyle kandırdı.
 
Last edited:
dolar 2 gün önce 6,85 idi bugün 7 olmuş. bir 5-6 ay daha döviz krizi çıkmadan pc alma hayallerim var her gün acaba bir şey oldu da 8'e fırladı mı diye kontrol edeceğim artık, bu nasıl ülke anlamadım gitti
 
Bitcoin de 2 gün önce 65k idi şimdi 80k'ya fırlamış. Mal gibi abi bu grafikte bir bokluk var fırlayacak yatırım yapalım diyen arkadaşımı dinlemedim... 2 aydır fırlayacak fırlayacak diye 90-100 lira kar etmek sıktığı için.
 
Muharrem İnce parti kuracak diyorlar. Bence kurmamali ama kurarsa Ali babacan yerine Muharrem inceye oy vereceğim. Ha birde şunu ekleyeyim CHP seçmeni imamoglu-kilicdaroglu fetişistligi yapan CHP seçmeni kadar yüzsüz bir seçmen grubu yok. The akpliler bile daha iyi. Bunlar hiçbir zaman başarılı olamazlar. Zaten CHP'nin içine öyle insanlar dolmuski Parti'nin solu da kalmamış c'side. Eksiye bir giriyorum diyorumki amann yarab nereye düştük la. Sadece ekside değil bazı arkadaşlarımda öyle düşünüyor.

-Ekrem İmamoğlu nun rteyi 2.turda yendiği ve kurtarıcı olarak görüldüğü.
-Muharrem İnce oyları bölecek kaypak hain vatan haini, daha kotulerini hakaret batı bir şekilde söyleyenler
-Deva partisi kurunca iyi, ince kurunca abooow
-Aynı yesilcam filmlerindeki üçkağıtçı esnaf gibi sagin oyları bolunsunde biz başa gelek birde Tayyip gibi bir adam yaratak tayyipte zayiflasin oyları alıp iktidar olak zihniyeti akıllara ziyan. Birde bunu düşünerek orgazm olanlar var... Ziyaaa. N.
akp=chp akp=vatan hainliği, yiyicilik

"kursun ve %1 i alsin artik biz de kurtulalim yeter iyi ki cb adayi oldu surekli meydana cikmaya calisiyor. yavas veya imamoglu varken senden baskan olmaz ergen" adam inceye böyle bir şey diyor lan. Millet delirmiş. Karşısına geçemeyeceği adama ergen diyor.

cb seçiminde tek başına (chp genel merkezinin destek vermemesine rağmen) yüzde 31 gibi bı oy aldı. chp örgütünün arkasında olmamasına hatta bu adama kumpas kurmasına rağmen... Diye devam eder. Benim diyecek bir şeyim yok Türkiye'deki seçmen ve siyasetçilerin buyuk bir miktari yüzsüz ve ahmaktir. Sol sağdan dahada beter bence. Çünkü hem ortalaması akpnin ortalamasıyla ayni. tek farkı yüzsüz olması. Ve keyiftar olması. Bı halt olmaz bu ozelliklere sahipbolan insanlarda. Başımıza gelen her şeyi de hakediyoruz. Ölüp gidek kepenkleri kapatıp gidelim yok olalım diyecemde o yönde de gidiyoz zaten.

Beni Türkiye solundan sogutanda budur.
deli gibi linç yiyor m.ince ya.

bu adamın atatürkçülüğünden şüphe eden kendisine bı baksin.

parti kurmasına karşıyım yeri chp'nin başı ancak 2023'de (ya da olası bir erken seçimde) cb adayı olma isteği anasının ak sütü gibi helaldir, hakkıdır. imamoğlu ve yavaş başarılı olabilir ancak unutulmamalıdır ki onların kökeni de chp değil sağ tandanslıdır. Biri anapli biri ülkücü. Ve bizim solunda umudu bu adamlar. İkiside fena adamlar değiller. Ama yuzsuzlugunde bı manasi yok. Kilisdar ve CHP içindeki bilmum kişiler gitsin ince ve İmamoğlu gelsin onada razıyım. Hani birbirlerini dengelerler. Yoksa bunlardan hiiic bişi olmaz. Ama buda mümkün görünmüyor.
 
Last edited:
İktidarın oy kaybettiğini gören parti kuruyo. Üstüne konuşmaya gerek yok bence. Bu dönemlerde yeni partiler seri türer şaşmamak lazım. 2 sene içinde daha çok şey değişir. Tr hareketli ülke.
 
2.tura zaten 2 tane aday çıkacak ne olursa olsun. bundan 1 1.5 sene önceki bı demecinde ince diyordu zaten kararsızlar çok artiyor artacakta buda yeni siyasi gelişmelere gebedir gibisinden. Sonuçlarını yerel seçimlerde gördük meclis çoğunluğu olmasa da büyük belediyeleri kaybettiler. Hemde İstanbul gibi sembolik bı şehri. Daha önce de olmuştu AKP'nin ilk seciminde. böyle durumlarda en iddialı, sağlam kadrolu, herkesi kapsayan vizyonlu parti diğer partileri baraj altında tutturarak iktidara geliyor meclis çoğunluğu ile. Ve artık siyasi arenada bu daha çok biliniyor ona göre oynuyor herkes.
 
İnce'nin parti kurmasının CHP'yi çok parçalayabilecek olduğunu sanmıyorum; çünkü kendisi yıllar önceki o tanınmış çizgisinden neredeyse Tayyip çizgisine doğru kayıyor. Yeni parti kurması o kadar bölmez sanırım, ama başarılı olacağına da pek ihtimal vermem
 
Back
Top Bottom