Amazon Prime Türkiye | Masumiyet Müzesi

Users who are viewing this thread

Wuthrad

Grandmaster Knight
140120191636592366840_2.jpg

Dijital yayın devi Amazon Prime henüz Türkiye için bir yapımda bulunmamıştı. Ancak Netflix'in Türkiye için art arda dizi yayımlamasıyla Türkiye pazarının dizi sektöründeki karını fark eden Amerikan firması Türk dizilerinin çekilmesine karar verdi.

Dedikodulara göre Edebiyatımızın Nobel ödüllü çağdaş yazarlarından Orhan Pamuk’un 2008 tarihli Masumiyet Müzesi adlı romanı, Amerikan devi Amazon Prime tarafından ekranlara uyarlanacak. Ertuğrul Özkök'ün açıklamasına göre romanının uyarlama hakları için görüşmelerde oldukça ilerleme kaydedildi. Hatta, romanın erkek kahramanı Kemal Basmacı için hangi oyuncunun tercih edileceği konusu bile yazarla birlikte masaya yatırıldı. Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy ilk önerilenler. Ancak Ulusoy'un hem Netflix dizisinde oynaması, hem de yazar tarafından tasvip edilmemesi nedeniyle Tatlıtuğ'un bir adım önde olduğu belirtildi. Öte yandan bir internet sitesinden duyurulan habere göre bu proje halihazırda iki yıldır gündemdeydi ve senaryolaştırılması tamamlandı.

Projenin arkasında Eric Barmack isminin olmasıysa dikkat çekici. Kendisi Netflix'te Dark, The Rain gibi başarılı yapımlara imza atmıştı.
 
Back
Top Bottom