Tamsah 说:
Öyleyse kendine Osmanlı torunu demenin bir anlamı yok ayrıca Osmanlı'nın kuruluş hikayelerini dinlemenizi/okumanızı tavsiye ederim.
"nice alimle tartıştım yendim, nice cahille tartıştım yenildim."
Hz. Mevlana
Vaka-i Hayriye'de de Yeniçerileri barındıran Bektaşi ocaklarının kapatılması resmen Osmanlı işi, hadi Osmanlı da Osmanlı değil mi şimdi?
Bir ocak vardır ruhsallıkla ilgilenir, bir ocak vardır devletin içine nüfuz etmek ister. 1299 yılından günümüze kadar çok şey değişti, ve artık bu tür işler yürüten insanların çoğunun ucunda göstermeselerde politik bir hırsı var. Bugüne kadar tek politikaya karışmadığı için devletçe kaldırılmamış Mevlevi cemaati var, ki onlar diğerlerinden farklı da. Hâlâ birşeylerin peşinden giden ikiyüzlü insanlar için aynısını söylemek doğru olmaz.