Recent content by Aemilius

 1. Aemilius

  Yökyöpelit

  Comrade Temuzu said:
  Koulupäivinähän aurinkoa ei näe ollenkaan, kun kasilta kouluun, ja neljältä kotia. Pimeellä kouluun, pimeellä pois. Ei masenna pätkääkään.
  Njoo, luulisin että tää riippuu aika vahvasti fysiologiasta. Mulla ainakin päivänvalon puute tuntuu vaikuttavan jonkin verran aivojen sisäeritykseen.

  Tosin ei niin että mua erityisemmin suomalaisen kulttuurin agraarista perintöä oleva luonnoton auringonperässäjuoksemisaikataulu viehättäisi. :smile:
 2. Aemilius

  Count's Artcorner/ Screenshots of finished items thread

  Very nice indeed!

  Have you considered adding some diversity to the troops' kits? AFAIK, the legionnaires of a single early Principate unit would have carried numerous varieties of Gallic helmets with some being, for example, bronze or silvered.

  Are you planning on doing historically correct Gallic saddles for the horses?
 3. Aemilius

  Yökyöpelit

  Valvon, mutten tahtoisi. Päivällä nukkumisesta tulee yleisesti darrainen ja kämäinen fiilis, ja hukkaan menee arvokkaita päivänvalon tunteja.
 4. Aemilius

  Meriläinen hörhöilee ja viher-vasemmistolaiset komppaa

  pienelläkin valtiolla on aina mahdollisuus pistää kampoihin isoille valtioille
  Mikseivät Viro ja muu Baltia toimineet näin toisessa maailmansodassa ja välitömästi sen jälkeen? Metsäveljiä ei koskaan organisoitu eikä liike loppujen lopuksi saanut paljoa aikaan.

  Eikä vakinaista armeijaa tuhota, varsinkaan Suomen oloissa, yhdellä ohjusiskulla, vaikka se olisi kuinka massiivinen.
  Toden totta.

  Kenttäarmeija
  Oli termi joka minua hämmensi. Kalskahti jotenkin isompaa sotilasyksikköä merkitsevän termin suomennokselta.
 5. Aemilius

  Meriläinen hörhöilee ja viher-vasemmistolaiset komppaa

  Jhessail said:
  Ja mistä ihmeestä toi persu-heitto tuli?  :eek: Onko se nuoremman polven yleishaukkumasana sen vanhan kunnon fasistin tilalla?
  Ilmeisesti. :grin: Fasismi taitaa olla nykyihmiselle jo niin etäinen käsite että muut poliittiset liikkeet pitää vetää käyttöön nimittelyssä.

  Tiivistetty vastaukseni: Taliban on tapellut kymmenen vuotta maailman kehittyneinta suurvalta-armeijaa vastaan. Sotahistoria on täynnä vastaavia esimerkkejä.
  Eikös tämä esimerkki vähän onnu siinä, että USA yrittää pitää yllä imagoa jollakin tapaa humaanina valtiona, eikä siten käytä tuhoisampia aseita sissejä vastaan sodassa joka kuitenkin on pohjimmiltaan rauhanturvaamisoperaatio? Varsinkin jos tästä seuraisi mittavaa tuhoa siviiliväestölle, jonka lomassa Taliban pääasiassa toimiikin.

  Venäjällä tuskin olisi täysin samanlaisia rajoitteita, varsinkaan kun sillä - kuten taisit jossain kohtaa perustella - ei varmaankaan olisi Suomeen varsinaista kiinnostusta: pikemminkin kuvittelisin sotatilanteessa Venäjän etenevän Suomen poikki kohti Skandinavian öljyvaroja ja strategisesti tärkeää Atlantin rannikkoa, jonka Hitlerkin laivoilleen valloitti tukikohdiksi. Kun otetaan huomioon, että jopa Ruotsi (!) olisi pudottanut ydinaseita Suomeen siviiliväestöstä piittaamatta vastaavassa tilanteessa, epäilen etteikö Venäjä voisi tehdä toimia jossainmäärin samankaltaisella piittaamattomuudella siviilejä ja infrastruktuuria kohtaan.

  Muutoin tosin luulen, että olet oikeassa. Vietnam taitaa olla esimerkki (melko) onnistuneesta sissisodasta suurvaltaa vastaan?

  Kenttäarmeija oli aikanaan puoli miljoonaa sotilasta, nykyäänkin 350,000. Suurempi kuin Norjan, Tanskan, Hollannin, Belgian, Sveitsin, Baltian maiden ja ties kuinka monen muun Euroopan maan.
  Siis mitä tarkoitat tällä? Ammattisotilaita ja reserviä? Maavoimia? Rauhan- vai soda-ajan vahvuutta? Ja jättäen sivuun argumentit ammatti- tai asepalvelusarmeijoiden mahdollisista tehokkuuseroista, eikö kuitenkin ratkaiseva tekijä ole miesvahvuuden suhde puolustettavaan maaperään?

  Tämä siis oikeastaan aiheesta tietämättä ja henkilönä, jonka asiantuntemus sotahistoriasta jää melko hataraksi siinä 1500-luvun jälkeen. Hyviä pointteja sulla on muutoin. :grin:
 6. Aemilius

  Hauskoja Youtube videoita :)

  Suomessakin islamin uskoisia on 37 - 41 000.
  Vanhoillislestojakin on n. 75 000, eivätkä nekään vielä ole valtaväestön valta-asemaa uhanneet. Eli enpä usko että mitään maahanmuuttaja-apokalypsiä on horisontissa siintämässä  :lol:

  Muutenkin videossa oli hassua se, että käytettiin pätkiä elokuvasta Children of Men, jossa siis ksenofobialla ratsastava hallitus kerää ulkomaalaisia keskitysleireille. Lisäksi videon lopussa islamin puolelle liittyvät vielä mustalaiset ja kommarit - kumma ettei juutalaiset. Lopuksi itä-Eurooppa pelastaa päivän. :lol:
 7. Aemilius

  Hong Kong man shoves cucumber up his a** in suicide attempt!

  Your threads just keep getting better and better Temujin. :lol:
 8. Aemilius

  M&B Warband Beta version 0.801 is released

  How is slicing onions different from slicing anything else? I want to know so that I am able to imagine the punishment in graphic detail.
 9. Aemilius

  M&B Warband Beta version 0.800 is released

  Everything is new and shiny and Vaegirs got helmets? Can't wait to get to play this patch, seems pretty awsum.  :smile:

  Great job Taleworlds.
Top Bottom