Önceki oyunda olup bu oyunda eksikliği hissedilen şeyler?

Users who are viewing this thread

Bu konuya önceki oyunda olup bannerlordda olmayan şeyleri ekleyelim. Ve bu özelliklerin oyunda nasıl geliştirilip ekleneceğiyle ilgili tavsiyeler yazarsak bence çok güzel olur.

Öncelikle 2 arkadaşımız ile single haritasında coop gibi tavsiyelerden uzak duralım onu herkes söylüyor benim bahsetmek istediklerim ziyafet yapmak, karakterin kitap okuması gibi şeyler.

Kitapların eksikliği
Önceki oyunda hanlardaydı sanırım arada sırada denk geliyorduk toplamda 5-6 kitap satıyorlardı. İyi bir para karşılığında bu kitapları alıp okuyorduk.
Yeni oyunda nasıl geliştirilerek eklenir?
Yine aynı kitap satan elemanlardan satın alabiliriz Ve lordların envanterinden kuşatmalardan vs. sancak düşürdüğümüz gibi ama daha nadiren kitap düşebilir. Ve bu kitaplar gene bizim belirli özelliklerimizi veya kontrol zekilik gibi özelliklerimize artı puan katabilir. Hatta oyuna okuma yeteneği ekleyebilirsiniz. Bu yetenek sayesinde bir çok kitap eklenebilir oyuna ve bu kitaplar okçuluktan ,ticarete bize artı özellik katar. Hatta oyunda bir sürü kitap toplarsak şehirlerimize kütüphane inşa etme özelliği gelir sonra bu kütüphane sayesinde hem krallığımızın prestiji artar hemde klanımızda veya krallığımızda bulunan diğer npcler bu kütüphaneden yararlanarak özelliklerine artı katarlar.

Kamp yapamamak
Warbandda köyde bekleme var mıydı hatırlamıyorum. Yoksa belki diyeceksiniz ki nasılsa köylerden kalelere her yerde konaklama imkanı var bannerlordda. Ama bu özelliğin olmamasıda dikkat çekiyor.
Yeni oyunda nasıl geliştirilerek eklenir?
Total warda ordularımıza kamp yaptırabiliyoruz haritada istediğimiz yerde ve bu bize savunmalık bir karargah sağlıyordu. Bannerlord da bazen haritada sabit durduğum oluyo onun yerine kamp kursak mesela. Bu kampa belli bir miktar asker bıraksak aynı klanda birlik kurmak gibi ve biz ayrılsak bile o kamp sabit dursa. Ve bulunduğumuz bölgeye göre bu kampın yapısı değişebilir. Kuzaitler ve Aserailerde ağaç bulmak zor olacağı için savunmalar çok düşük olur mesela ama askerler daha az yemek yer ve ava çıkar ve erzak biriktirirler. Böyle bölgelere göre çeşitli avantaj dezavantajları olabilir. Biz 200 askerle yakınlarda savaşırız 50 asker kampta kalır arkamızı kollar. Bazen öyle bir pozisyonda kalıyoruz ki düşman ordusu dibimize gelince asker bırakıp kaçmamıza gerek kalmaz onlar önce kampa saldırır bizde tüyeriz. Hatta erzağımız ve hazinemizin bir kısmı kampta kalırsa onları kayberiz. Ya da döner kampa saldıranları püskürtürüz.

Atölyelerin ham maddesi
Direkt atölyeye girip hammadde koymak.
Bannerlordda nasıl geliştirilerek eklenir?
Atölyeleri kurcalayalı çok oldu belki değişmiştir veya bu özellik zaten vardır ama nasıl geliştirileceğide önemli. Atıyorum bir köy kil üretiyorsa o köyde kil üreten işi bizim kontrol etmemiz ve köyü ve işi korumamız böylece çıkan kili şehirde çömlekçimize bağlayabilmemiz lazım. Böylece ucuza çömlek üreten atölyeden çıkan malları istersek direkt alıp pahalı bir pazarda bizzat satarak iyi kar yapabilmeliyiz.

Köy inşaatlarının olmaması
Hatta kaleyede yapamıyoruz. Köy inşaatlarını aynı zamanda bir üstteki maddede de bahsettim.
Bannerlordda nasıl geliştirilerek eklenir?
Zaten bu inşaatlar sanırım hep yazıda kalıyor sur dışında görsel olarak bir etkisi var mı bilmiyorum. Ama warbandda olan inşaatların bu oyunda da eklenmesi lazım.

Kaleye şehre girmenin anlamı kalmaması
Bannerlordda konuşmak istediğimiz karakterler üst menüde gözüktüğü için warbanddaki gibi şehre girip lonca lideri aramak veya kalede lordla bizzat konuşmayı seçmediğimiz için bazen diyorum madem böyle oyunu tasarlayacaktınız şehirleri sadece kuşatmalarda gözüken ve konuşurken lordların arkasında gözüken bir blur silüet olarak tasarlayabilirdiniz böylece oyunu 7 yıl beklemek zorunda kalmazdık biraz daha erken çıkardı. Ama şimdi bu konuşma kısayolu yüzünden tasarladığınız şehirler ve kale içleri çoğu zaman girmediğimiz için oyunun atmosferini eksiltiyor. İlla bu özelliği kullanacak insanlar varsa bunu oyun başında seçimle kapatıp açma falan olması lazım. Böylece bir lordu veya şehirde iş yapanları bizzat yürüyerek ulaşalım.

Warband görevlerinin eksikliği görev çeşidi azlığı
Warbandda olan gergin görünüşlü adam, mektup teslim etme, casus bulma gibi görevler gibi görevlerin daha detaylanarak bannerlorda eklenmesi lazım. Yani zaten oyun lord olduktan sonra çoğu görevi yaptırmıyor. Oyuna yeni çeşit bir sürü görev lazım ki hem para hemde lordlarla ilişki kasabilelim ama oyun bize hep git 8 tane vlandiya şampiyonu eğit gel diyor. Ben bu kadar saçma ve sıkıcı bir görev görmedim. İşin sonunda 3 ilişki kazanacam diye her türlü kaybedeceğim bir görevi niye yapayım. Oyunun hatta şu görevi kaldırması lazım kimse yapmıyor çünkü. Zaten asker bulup yetiştirmek zor.

Görevler dışında da krallıkların yokolması
Şuan gördüğüm kadarıyla kuzaitleri yenerken tüm lordları kendi tarafıma çekip kalan yönetici klanın tüm üyelerinin kellesini alınca kuzait yokoldu. İmparatorluğu anagörev sayesinde daha rahat yokettim. Geriye sadece yerleşim yeri kalmayan Vlandiya,Sturgia, Batanya, Vlandia kaldı. Sturgianın bir sürü lordunu yine kendime çektim bir tek yönetici klan kaldı. Vlandianın yarısı bana katıldı. Batanya ve Aserai tüm klanlarıyla devam ediyor. Şimdi hepsine savaş açtım hatta bazılarının askeri gücü 0 kaldı. Sturgia 10 askerle dolaşıp duruyor ama hiçbiri yokolmadı. Hani tamam Kalradyayı birleştir achievmentini aldım sinematikler falan çıktı ama krallıklar şöyle bir kaybolmadılar. Warbandda tüm birlikleri esir düşünce krallıktaki lordlar ve kralın kendisi taraf değiştiriyor veya diyarı terk ediyordu. Şuan oyunda bunları bir türlü yokedemiyorum çünkü elemanlar gidip lordlarıma yenilip esir düşüyor bu yüzden kellelerini alamadığım için krallıklarını sona erdiremiyorum.

Evet bunların çoğunu önemsiz diyebilirsiniz ama birileri bunları warbandda düşünüp yapmıştı. Yani bir önceki oyunda önemli olan bu oyunda niye önemli olmasın ki?
Sizinde önceki oyunda var olan ve geliştirilip eklenebilir dediğiniz şeyler neler? Bende aklıma geldikçe eklerim konuya.





 
Ziyafet düzenlemek
Önceki oyunda ziyafet için erzak eşya alıp eşimizle tüm krallığı davet ediyorduk. Hatta Düzenlenen Turnuvayı kazanırsak bir leydiye ithaf ediyorduk ve ziyafetler sayesinde baya ilişki kasabiliyorduk.
Bannerlordda nasıl geliştirilebilir?
Daha çok görsel ve animasyonla desteklenebilir. Bi zahmet yeni doğmuş çocuğumuza falan altın takabilirler mesela.
 
Bozuk Üslup
Ziyafet düzenlemek
Önceki oyunda ziyafet için erzak eşya alıp eşimizle tüm krallığı davet ediyorduk. Hatta Düzenlenen Turnuvayı kazanırsak bir leydiye ithaf ediyorduk ve ziyafetler sayesinde baya ilişki kasabiliyorduk.
Bannerlordda nasıl geliştirilebilir?
Daha çok görsel ve animasyonla desteklenebilir. Bi zahmet yeni doğmuş çocuğumuza falan altın takabilirler mesela.
cidden yeni doğan çocuk *** muamelesi görüyo
 
Last edited by a moderator:
Senin söylediğin şeyleri ben dahil kaç kişi yüzlerce defa tekrarladı da, yerin kulağı yok ki şu forumda, bir sabah uyandığımızda veya steam'i açtığımızda gelen güncelleme içinde istediğimiz şeylerden basit dahi olsa 2-3 tane şey görelim...

En üstte fix yazıyo ya her güncellemenin konu başlığı altında, o an iğrenti geliyo insana ama ne çare. Gelecek olan şeyler de zaten hali hazırda eklenmiş mekaniklerin 1 tık detaylandırılması olur, sahneler tasarımlar zırhlar et voila.
 
Benim fikrimce, sadece grafikleri geliştirilip önümüze sunulmuş bir oyun. Açıkçası daha iyi olabilir diye şans veriyorum hala çünkü gerçekten son güncellemeler bunu destekliyor ( Beta Patch Notes v1.1.0 ).
 
Back
Top Bottom