Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread



Aga bee 0.808 ile başlayıp şunları görmek duygulandırdı. Üstelik 200 saat Bannerlord oynayıp şehirlerin yerini bilmezken bunda her şeyi ezbere biliyorum.

Ben de izlemiştim, şehirleri köyleri bilmek ayrı bir oyunda tutuyor seni gerçekten güzel oluyor. Ve ve ve bu kadar eski oyunda bile sefer haritası ve mapte sis olması peki :grin:
 
Ben de izlemiştim, şehirleri köyleri bilmek ayrı bir oyunda tutuyor seni gerçekten güzel oluyor. Ve ve ve bu kadar eski oyunda bile sefer haritası ve mapte sis olması peki :grin:
0.808 yeni sistemlerde açılmıyor çözümü vardır da uğraşmadım. Gog'dan orijinalini indirdim. Mutlaka oynamalısın. Arenada savaşırsak adamlar mesafesini koruyor :grin: . Animasyonlar çok tırt ama sırf kara şovalyeleri yenmek için oynayacağım. Sonra da kapatacağım.
 
Bu oyunun diplomasisi adamı çıldırtır. Tee ebesnin nikahındaki adamlar bana savaş açıyorlar. 4-5 ay ordu bile gönderemiyorlar. Sebepsiz yere isteyen savaş açıyor saçmalığa bak. EU4 oynayıp saatlerce casus belli ile uğraşıp müttefiklerle savaşmayı göze aldıktan sonra bu yavanlık çok koyuyor insana. Mis gibi ticaretten krallığa doğru yükseliyorum. Dakika başı şak şak savaş açılıyor ama hiçbir sebep yok. Sınır komşum bile değil
 
Oyunun sonlarında doğru çok büyüdüğünüzde, diğer krallıklar hep size savaş açıyor. Nerdeyse hiç birbirleriyle savaşmıyorlar. Keşke saldırmazlık anlaşması gibi bir şey gelse de biraz rahatlasa late game.
 
Şu anlattığınız şeylerin çoğu diplomasi moduyla düzeltilmiş, saldırmazlık anlaşması, ittifak vs. Keşke casus belli de olsa. Ne bileyim karşı devletin köylülerine saldırma, izinsiz toprak ihlali, hatta belki kız kaçırma... Ama neredeeeee.
 
Şu anlattığınız şeylerin çoğu diplomasi moduyla düzeltilmiş, saldırmazlık anlaşması, ittifak vs. Keşke casus belli de olsa. Ne bileyim karşı devletin köylülerine saldırma, izinsiz toprak ihlali, hatta belki kız kaçırma... Ama neredeeeee.
Dediklerim diplomasi modu aktifken olan şeyler. Maalesef Diplomasi modu çok yüzeysel. İttifak antlaşması yaptığım krallık hiçbir sebep yokken ittifak bozup bana savaş açıyor. Saldırmazlık antlaşmaları da öyle atıyorum 200 günlük antlaşma yapıyorsun 201. gün sana savaş ilan ediyor. Yeterli nüfuz varsa her şeyi yapıyorsun. Ayrıca antlaşma yapmayı mod çok sınırlıyor. İstediğimle istediğim kadar saldırmazlık imzalayamıyorum. Krallıklar arası ilişki de yok. Dün dost olduğumla antlaşma biter bitmez sebepsiz savaşabiliyorum.
 
Valla şurada kaldı 2 ayları, dengelesinler artık şu işi. Ama daha önce de dediğim gibi sözde tam sürümü çıkaracaklar, sonra patchler ara ara gelmeye devam edecek. Bu oyun daha çok delirtir bizi. Şu potansiyeli şöyle heba ettiler ya ne diyeyim. Bu kadar yüzeysel bakmak, bu kadar dümdüz bir oyun yapmak yerine biraz derinlik katsalar, biraz daha roleplay ögeleri ekleseler efsane olacaktı, şimdi kestane oldu.
 
1 karakter ömrü kadar zaman harcayıp barış içinde, ticaretle açtığım tüm atölyeler(atölye sınırı kaldırma olduğu için +40 adet) krallığımı kurar kurmaz herkes savaş açtığı için duman olmuş AS:grin:A:SDAS:grin: Gerçekten bu sistemi kim düşündüyse ellerinden öpüyorum. Bari savaş bitene kadar ambargo falan uygulayın. Zaten tüm ülkeler ikişer ikişer sürekli savaş açıyor. O zaman ben nasıl ticaret imparatorluğu kuracağım? Bu oyunu kodlayan insanların kafası çalışmıyor mu? O kadar atölyenin sahibine iade edilmesi nasıl bir saçmalık? Sanki 10 yıl barış içinde geçirdiğimiz var da atölye işleticez. Oyun seni savaşmaya ve adam kesme fetişine mecbur bırakıyor. Bu sebeple de bir yerden sonra her şey tekrara biniyor. Late game'de kral olmak early game'de köylü olmaktan daha sıkıcı.

Edit: Allah çarprsın gına geldi artık gına. Aseray taraflarına yerleşkelerim var. Tüm dünya ile savaşı tam bitirdim artık biraz dinelinicem diyorum. Şak ebesinin örekesindeki Sturgiya savaş açıyor. Şak bilmemnerdeki 1 şehirli asi bilmemnesi bana savaş açıyor. La yeter bu oyunu yapanlar hiç mi late game'e kadar oyunu oynamadınız? Kervan yolda düzülür mantığıyla oyun yapmışlar resmen.

Edit 2: Bir yerden de karının biri sürekli komplo görevi veriyor. Verdiği görevler de git şu haydut kampını bas git şu kompocuları öldür vs. Ulan savaştan başımı kaldırdığım mı var görev yapayım? Kaldı ki görevlerin hepsi 3 IQ seviyesine göre yazılmış. Şu komployu durdur görevini 10 mb'lık mod olarak yükledik o yüzden bu kadar sığ deseniz inanırım. Hatta en azından modculara bak farklı bir şey denemişler en azından diye takdir ederim.

Edit 3: Tüm saydıklarımla barış yapıp (hile yardımıyla tabiki yoksa sıfırdan krallık kurmak imkansız) tam derin nefes aldığım saniye Kuzey İmp. savaş ilan etti. Direkt alt+f4. Daha da kral olanı ...
 
Last edited:
kalkanlar ile ilgili bir güncelleme yapılacak mı?
sanırım birkaç tanesi üzerinde çalışmışlar oyun ilk çıktığında işte hız farkı falan koymuşlar ama ondan sonra kalan bütün kalkanlar hep aynı sadece dayanımları farklı. perklerde de kalkan üzerine ele avuca gelir birşey yok.
 
Eski bir dosttan tavsiye: Bir kral oldunuz ve emrinizde 1000 kişilik ordu mu var? 5 şehir 4 kale tımar edip önünüze geleni kesiyor musunuz? Namınız tüm haritaya yayıldı ve sizi tanımayan kimse kalmadı mı? Sakın sahibi olduğunuz şehirdeki çapulcular ile konuşmayın. Çünkü üzerinde kıyafet olmayan haydut koskoca "kralı" ölümle tehtid edip adamlarını üzerine salıyor ve oyun zevkinizi katlediyor. Eğer oyundan zevk almak ve kendi RP'nizi yapmak istiyorsanız TW'nin dayattığı çoğu "RPG" ögelerinden uzak durun ve mümkünse modlar ile boşlukları doldurun.
 
Back
Top Bottom