Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Spam
Elbet birgün reis.. @Royalus
OdgJX6.png
Elbet bir gün @Royalus Hocam...
 
@Royalus gg



bir sorum var bu modun hangi mod oldugunu bilen var mi? Aura tarzi bütün vücudumu etkiliyor yoksa yapan, halihazirda sadece zirhin oldugu bölgeyi mi etkiliyor sadece onu merak ediyorum bir de zarar görebildigi türde bir ok hazirlamis mi hazirlamamissa biraz kurcalayip modu, üstüne ekleme yapip kendi kendime sordugum bir sorunun cevabini almak istiyorumda. Bide eger düsündügüm yolla yapmissa belki zarar gördükce parcalanan bir zirh bile olusturulabilir oyun icinde (Kendi halimde denemek icin merak ediyorum)

edit: postu instagram sayfasindan gördüm fakat yorumlardada hangi mod oldugu yazmiyordu, hesap normalde benim klandan birine ait ama %99 redditten begendiklerini koydugu icin sayfaya büyük ihtimalle oda bilmiyor hangi mod oldugunu. Biraz kendimde aradimda bulamadim modun orjinalini belki burada bilen vardir diye soruyorum.

edit2: mutelenenlerden bilen varsa discord nickim Neyzen Tevfik#4047 yada steam arkadas kodum 73034289
 
Last edited:
Flaming
Bloc gerekçelerini sunmuş, eleştirildiği kısımlara cevap vermiş.
O zaman niye uyarı aldım yahu devam ettirmedim ki olayı :smile: Ki bence bu arkadaşın bir derdi var benimle. İlk saçmalaması da bu değil. Sanki bana bir şey demek haddiymiş gibi bir tavır içinde kaç aydır. Neyse, canın sağolsun Homeros.


Bu arada "Bu ne yahu 20 sayfa bir şey konuşulmuş bu konu ne böyle" diyenler vardır. Bannerlord ile alakalı olduğu için tam ne olduğunu çok detay olmadan açıklayayım ana hatları ile. Düzeltmek isteyen düzeltir. Şuradaki arkadaş bazı hatalar olsa da bir şekilde özetlemiş durumu

Bundan 2-3 ay önce Total Conversion modlarından kişiler TWye mektup yazdılar. Nelerin onları engellediği ile alakalı. Bunlardan en basiti olarak gördüğüm şey internal isimli bir erişim belirleyici ile alakalıydı. Normal şartlarda eğer düzgün bir kod yazma temelini takip ediyor ve planlı ileliyorsanız tüm bu erişim belirleyiciler çok yararlı şeylerdir. Fakat Bannerlord herhangi bir patternı takip etmediği için bunu kullanmak da yersiz. Yine de başlarda ben bunu rahat kaldırırlar ve tamamen kaotik kod yazma şekillerinden dolayı orada olduğunu söylesem de bana "Hayır bilerek koyulduğu ile alakalı bilgi aldık" diyenler oldu. İnanmadım o ara ve zaten kaldırılmasının kolay olacağını söyledim. Zaten dediğim gibi mühim bir şey değil Bannerlord kodu için. Kod zaten spagetti. Karman çorman. O yüzden bunun kaldırılmasının modculara yararı, TWye ise neredeyse 0 etkisi olurdu. Fakat yine de sanki bu zamana kadar üstün mühendislik örneği gösterilmiş gibi bunda da 2 ay harcayarak "bazı yerlere ekledik, hepsini de kaldırmadık" şeklinde açıklama yaptılar. Öncelikle açıklamanın saçma olması, iletişim sorunları olması ayrı konu ( çünkü ekledikleri şey işin en sonunda 4 tane falan iken kaldırdıkları sayı çok daha fazlaydı ) diğer problem ise, aylarca adam akıllı bir şey eklenmeyip, üstüne bir de böyle basit bir isteği bile yüzde yüz yerine getirememiş olmaları, üstüne bir de anlamsız ve komik açıklamalar yapmaları benim kişisel olarak burnuma kötü kokular getirmeye başladı. Bu kadar basit bir şey için bile pürüz çıkaran şirketin gelecekte çok bir şey yapabilmesine imkan vermem kişisel olarak. Ama bak X kadar kaldırmışlar demekle olmuyor. X kadar şeyi normalde bir haftada kaldırmak varken aylarca hararetli tartışma sonrası kaldırmayı başarıyorsan buna kimsenin enerjisi kalmaz. Modcular zaten boş zamanlarını veriyorlar. Hayatlarının 24 saat - iş = Bannerlord işi şeklinde ayarlanması gibi bir durum olamaz. Hem topluluğun hem de bazı modcuların toksikleşmesi de cabası. Topluluk çok anlamsız bir kafa yapısına girdi ve TW bundan keyif alıyor ve/veya bu durumu değiştirmek için bir şey yapmıyor. İşlerini kolaylaştırıyor çünkü. Ben kişisel olarak böyle bir saçmalığa daha fazla zaman ayırmak istemedim. Benim verdiğim emeğin de başkası tarafından kullanılmasını da istemem - zaten bırakıyor olmamın ana amacına ters kodu vermek. Bırakıyor olma sebebim zaman alıyor olması değil değmeyen bir topluluğa ve şirket için bir şeyler yapıyor olması. Modu 10 kişi de 10 bin kişi de oynasa benim düşüncem bu olurdu. Ragequit attın modu bıraktın diyenler var fakat durum o değil, durum artık yeter deme durumu. Bir anda olan bir şey değil.

Biz aylarca Taleworlds'e modlara bel bağlamaması gerektiğini modlardan en çok kullanılanların ana oyuna eklenmesi gerektiğini söyledik. Neler yapılırsa modcuların işi kolaylaşır neler yapılırsa zorlaşır onları anlattık. Çoğu görmezden gelindi, kalanlar da genelde reddedildi. Aynı şekilde önerilere de bu şekilde davranıldı. Oyuna eklenen bir elin parmaklarını geçmeyecek yeniliklerin tek sebebi de mexxico, emre gibi topluluk ile içli dışlı olan adamlar sayesinde oldu.

Bunun bu konuyla ne alakası var diyeceklere şunu diyeyim, eğer bir mucize olmazsa, ne 1.6.0, ne 1.8.0 ne 2.0.0, hiçbirisinde oha diyeceğiniz bir özellik olmayacak. Çünkü yapmayı düşünmüyorlar kafa yapısı olarak. Ancak şanslıysanız bir developer görür ve bunu itme şevkini kendisinde bulursa bir şekilde bir yerlerde basit de olsa bir eklenmesini görürsünüz. Onun dışında paylaştıkları şeylerin yüzde sekseni zaten önceki "roadmap"lerden doğrudan kopyala yapıştır. Kalan yüzde yirmi de en az 6 ayda çıkıyor.
Beklentilerinizi düşürün. Bunu istiyorlar çünkü. Bariz yani bu artık bence.



bir sorum var bu modun hangi mod oldugunu bilen var mi? Aura tarzi bütün vücudumu etkiliyor yoksa yapan, halihazirda sadece zirhin oldugu bölgeyi mi etkiliyor sadece onu merak ediyorum bir de zarar görebildigi türde bir ok hazirlamis mi hazirlamamissa biraz kurcalayip modu, üstüne ekleme yapip kendi kendime sordugum bir sorunun cevabini almak istiyorumda. Bide eger düsündügüm yolla yapmissa belki zarar gördükce parcalanan bir zirh bile olusturulabilir oyun icinde (Kendi halimde denemek icin merak ediyorum)
Şu olabilir - https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/129?tab=description
3. Ranged Submodule - this makes all bows and crossbows as well as thrown stones do cutting damage. While they will still obliterate light units, they will also mostly bounce off very heavy armor.
 
Konu ile alakasız konunun uzatılması
Şirket bir garip, çalışanlar bir garip -bir yayında soru soran oyuncuya hakaret edilmişti-, forum moderatörleri ayrı garip. :lol: Biri bana tartışmak için kaşındın dese kıl olurum.

Oyun o kadar yavaş ilerliyor ki artık Taleworlds'le bağlantılı her şey batıyor bana. Ne yol haritaları belli, ne oyunun çıkacağı zaman belli. Ya arkadaş bu oyuna bundan daha fazlasını ekleyemecekseniz oyalamayın insanları. Yok daha ekleyeceğiz bazı özellikler diyorsanız, ekleyin de bozuk ya da kırık neyse oynayalım artık. Oynayıp geri bildirim verdikçe düzeltin. Yeter ki görelim şu lanet olası özellikler neymiş artık.


@Bloc'un yazdıklarını okudukça dehşete düşüyorum. İşin o tarafıyla pek ilgilenmezdim bugüne kadar ama anlaşılan oyunun modlama kısmı da facia olacak. Senelerdir oyun geliştiren bir firmanın en ufak öneride "Onları modculara bırakalım" demesi utanmazlıktır. İş ahlakına aykırıdır. Bu topluluk nasıl oluyor da buna ses çıkarmıyor ANLAMIYORUM. Rezillik boyut değiştiriyor artık. Keşke tam sürüm çıkmadan EA oyunları iade etmek gibi bir seçenek olsaydı.

 
Konu ile alakasız konunun uzatılması
Biri bana tartışmak için kaşındın dese kıl olurum.
Mesajın düzenlenmiş hali o gördüğün :grin:

Oyuna güncelleme gelmiyor uzun zamandır, zaten 1.5.10 u geri çektiklerinden sonra ortalık daha karıştı. Gerçekten sırf duel modun geleceğini bildiğimden oyuna karşı 1 beklentim var. Başka da bir beklentim yok oyundan.
 
Senelerdir oyun geliştiren bir firmanın en ufak öneride "Onları modculara bırakalım" demesi utanmazlıktır. İş ahlakına aykırıdır. Bu topluluk nasıl oluyor da buna ses çıkarmıyor ANLAMIYORUM.
Topluluğun "onu modcular halleder/ekler/yapar" kafasında olması yüzünden TW'de "modculara bırakalım" diyor zaten.
Ne yol haritaları belli, ne oyunun çıkacağı zaman belli.
Görünüşe göre ciddi ciddi bu yıl sonuna çıkartmayı düşünüyorlar, tam bir tarih vermeselerde 2021 sonundan 1-2 kez açıkca bahsettiler. 5/10 sayfa arkada şöyle bir yazı paylaşmıştım, daha sonra başka sitelerde de benzer haberi gördüm; bu da durumu gösteriyor zaten az çok.

Bu arada gördüğüm kadarıyla yeni eklenen kültür özelliklerinin bir kısmı eskisine kıyasla daha kötü gibi. Khuzait'in hız bonusunun gidip yerine at üretimine %25 bonus ve birlik geliştirmesine %10 indirim anlamsız olmuş, şehirlerden %20 daha az gelir olayı da öyle.Benzer durum Sturgia ve Vlandia için de geçerli, umarım tekrar bir üzerine dururlar.
 
Evet galiba bu tesekkür ederim.


O modu bulucam diye kafa yorarken yaklasik 3 ay önce üzerinde calisip biraktigim minik mod geldi aklima buraya fotograflarini atmistim(tabi patch gelince bozulmustu sonra birakmistim kenara). Hani küfür haznesi genis olan biri vardi tw de bilen bilir, biri siegede kizgin yag dökme neden konmuyor gibi soru sormustu, bannerlordun bunu kaldiracak gücü olmadigindan bahsetmisti vs vs. benim meslegim degil, adam akilli bir modcu degilim (bloc un bahsettigi C# expertlerinden degilim maglesef) ama oyunu kurcalaya kurcalaya bir seyler denemistim. ( videoda 0.07 ile 0.12 arasinda sola bakarsaniz aslinda mümkünmüymüs bir düsünülebilir) biraz dijitürk gibi konuyu oradan oraya cektim ama videoda burada dursun. Bannerlorda hobi olarak böyle bir seyle ugrasan biri bunu yapabiliyorsa. Kaliteli bir mod ekibi neler yapabilir. Hatta tw neler yapabilir diye düsünün.

 
Bu arada gördüğüm kadarıyla yeni eklenen kültür özelliklerinin bir kısmı eskisine kıyasla daha kötü gibi. Khuzait'in hız bonusunun gidip yerine at üretimine %25 bonus ve birlik geliştirmesine %10 indirim anlamsız olmuş, şehirlerden %20 daha az gelir olayı da öyle. Benzer durum Sturgia ve Vlandia için de geçerli, umarım tekrar bir üzerine dururlar.
Hay yaşa, ben de bunu dile getirecektim. Bu saatten sonra mümkün değil tekrar bir değişiklik getirilmez ama cevapsız kalacağını bile bile şu soruyu sormak istiyorum. Bu özellikleri yazmak ve uygulamak kimin fikriydi allasen? Hiçbir getirisi olmadığı gibi götürüsü de yenilir yutulur gibi değil. Birlikler kırk yılın başında bir gelişiyor cüzi bir tutar ile, köylerde işim kalmamış at ile eşek ile. Toplam gelirimden her gün %20 kesinti yaşıyorum. Neden?
 
bu yeni kültür bonusları ile alakalı başlıklar var. Oralara geri dönüşlerinizi yazarsanız geliştiriciler tarafından değerlendirilme şansı artar. @MachiavelIi @argon45 Ben şahsen bu yeni artı - eksi mantığını sevdim. Bunun üzerine dengeleme çalışmları yapılabilir.
 
Yeni konu başlatayım, duel moddan beklentiniz neler? Ben dövüşmeden önce istediğim silah türünü para verme sistemi olmadan seçebilmek ve deneyebilmek istiyorum. Herkesin giyeceği zırh da aynı olmalı gibi. @MArdA TaleWorlds duel mode hakkında bilgi verebilme imkanın var mı?.

Düzenlenmiş derken? Düzenlenmemiş hali nasıl?
Konu kapandı artık boşver.
 
Topluluğun "onu modcular halleder/ekler/yapar" kafasında olması yüzünden TW'de "modculara bırakalım" diyor zaten.

Görünüşe göre ciddi ciddi bu yıl sonuna çıkartmayı düşünüyorlar, tam bir tarih vermeselerde 2021 sonundan 1-2 kez açıkca bahsettiler. 5/10 sayfa arkada şöyle bir yazı paylaşmıştım, daha sonra başka sitelerde de benzer haberi gördüm; bu da durumu gösteriyor zaten az çok.

Bu arada gördüğüm kadarıyla yeni eklenen kültür özelliklerinin bir kısmı eskisine kıyasla daha kötü gibi. Khuzait'in hız bonusunun gidip yerine at üretimine %25 bonus ve birlik geliştirmesine %10 indirim anlamsız olmuş, şehirlerden %20 daha az gelir olayı da öyle.Benzer durum Sturgia ve Vlandia için de geçerli, umarım tekrar bir üzerine dururlar.
ben genelde sturgia oynayan birisiyim,digerlerine pek bakmadım açıkcası.ama sturgia eskisinden iyi bence şuan.öncesinde sadece karlı arazide hız bonusu vardı ama oyunda karlı alan çok yok.battanya ormanda hızlıydı mesela,orman çok daha fazla yani karlı alanlara göre.sturgia özellik bakımından en gereksiz,en güçsüz olandı.youtubeda izledigim videolardada insanların geneli sturgia yı seçmem bu yüzden diyordu.atlarından dolayı khuzaitleri,hızlı geliştigi içindi sanırım vlandiyayı çok seviyorlar genelde.ayrıca hem + hem eksileri olması benim hoşuma gitti.üzerinde düzenleme/daha dengeli bi hale getirme olabilir tabi,orası ayrı bi konu.
 
Back
Top Bottom