Daha iyi bir multiplayer deneyimi için ufak tefek önerilerim

Users who are viewing this thread

kargicii

Regular
Selamlar hem geliştiriciler hem oyuncular ,

Malum uzun süredir mpye pek el atılmıyor gibiydi , bundan sonra muhtemelen mpye de yoğunlaşılacak gibi geliyor , birkaç öneri sıralamak istedim.

1- Skor tahtası. Tab tuşuna basınca çıkan scoreboard fazla büyük satırlardan oluşuyor. Bir kişi için adeta 1cm yer kaplamış , böyle olmaktansa sadece ilk 3 kişinin profil fotoğrafı görünsün ama geri kalanların profil fotoğrafı görünmeden warbanddaki gibi sadece isim ve skorları sıralansın. Böylece taba bastıktan sonra aşağı kaydırıp kendimizi veya başkasını aramak zorunda kalmayız , biraz sıkıcı oluyor açıkçası.

2- At hızı. Warbandda her fırsatta atlı oynardım , kargı+at benim için olmazsa olmazdı ama bannerlordda atlar o kadar hızlı ki , hem ata binerken hem de yerde iken atlılarla uğraşmak çok zor olmuş. Yarış atı gibi gidiyoruz açıkçası azıcık ping fazla olsa hedefi kaçırıyorum , veya yerde iken aniden sağdan soldan atlılar çıkıyor ,ortalık karışıyor. Bence biraz yavaşlatılmalılar.

3- Maç aralarında oyundan atılma <bence bu acil bile> , üst üste 3 maç oynadığımı hatırlamıyorum bannerlordda, mutlaka maç aralarında ülke seçme ekranında oyun donuyor ve kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Başka yerlerde de okumuştum , bunun çözüme ihtiyacı var.

4- Deathmatch. En güzel oyun modu bu bence. Hele arenadan/şehirden ziyade biraz daha arazili bir yerde olursa tadından yenmiyor.

5- Gemi ve botlar. Single playera gelir mi bilmem ama lütfen multiplayerda napoleonic wars gibi gemi ve botlar olsun. Bence bunu yapmak çok zor olmayacaktır ancak gelirse oyuna çok renk katacaktır. NW modunda big ship ele geçirip savunmak , botlarla denizden ateş açmak çok güzeldi , eminim bannerlorda da yakışacaktır. Lütfen düşünün bunu , dlc falan değil direkt oyunun kendisinde olmalı bence. Sadece hayal etseniz bile eminim sizin de canınız eklemek isteyecektir :grin:

6- Seslendirme. Napoleonic warsta c tuşuna basınca birşeyler diyordu , hiç olmazsa 3-5 farklı cümle ile bannerlordda da c tuşuna basarak savaş narası atma vs. seslendirme yapılabilir diye düşünüyorum. Hep o moddan örnek verdim ama mp anlamında orada çok yenilik olduğu içindi.


Şimdilik aklımda bunlar var. Multiplayerda büyük düzenleme yapacağınızı tahmin ettiğimden şimdiden yazayım dedim , başka fikri olan varsa yorumlarda yazabilir konunun devamı gibi , teşekkürler.
 
4 deki modu biraz acarmisin? tdm var su an, takimsiz deathmstch mi istiyorsun?

2- nin çözümü ustaliksistemi gibi bir sistemde bulunabilir, kapsamli bir calismada.

6- bence emotelar/seslenmeler(bizim sececegimiz seslendirmeler, c ye basinca rastgele gelen tarzda degil)/ıslik menu tuslarindan seçilebilir şekilde oyunda olmalı evet. sesli iletidimin yeri ayri, bunların yeri ayrı.

skorla ilgili de sunu diyim. baxi izel midlarda kullanılmak üzere gunluk ve haftalık live scoreboard listeleri da lazim.
 
Peki, kazanilan oyuncu puanlarini kaydedip gunluk ve haftalik top20yi ana menude bir yerde anlik olarak gosteren bi sistemle entegre şekilde deathmatch tarzi bi moda da sicak bakar miydiniz?

Gunluk ilk 15 e girene 300exp, ilk 5e 500exp odul de olcak
(Haftalikta 3k & 5k. )

Bence bunlar olursa daha bir keyifle oynardiniz deathmatch vari bir modu.

(level kazanıminin oyunici para kazandirdigi ve bu oyunici palarlarla; gercek parayla satın alinan kosmetiklerin de alinabildigi bir sistemde gecerli olmak kaydıyla" )

(ustalik sistemi ve diger dokunuslarla birlikte, sahada anlamlı bir sekilde var olarak daha cok eglenen, eglence haricinde scoreboard rekabeti ve daha ileri kisisellestirme icin oyunparasi kazanma cabasinda oynayis öngörüsü" )
 
Last edited:
Peki, kazanilan oyuncu puanlarini kaydedip gunluk ve haftalik top20yi ana menude bir yerde anlik olarak gosteren bi sistemle entegre şekilde deathmatch tarzi bi moda da sicak bakar miydiniz?

Gunluk ilk 15 e girene 300exp, ilk 5e 500exp odul de olcak
(Haftalikta 3k & 5k. )
Bence mantıklı , ana ekranda patch notu , haberler kısmı yerine sıralama konabilir. Zaten herkesin seviyesi vs. Belli , yanlış anlamadıysam bunların liste halinde sıralaması olacak diyorsunuz. Zaten böyle şeyler rekabeti artırıp çok oyunculu oyunlarda adeta bağımlı yapan bir özellik. Puana göre klan sıralaması da olabilir.
----------
Ek olarak birkaç özellik daha aklıma geldi, battle royal veya açlık oyunları tarzında bir mp modu güzel olabilirdi. Hatta en azından multiplayer sunucularında modlanma özelliği tanırsanız belki özel sunucu kuranlar bir şekilde böyle modlar yaparak bize sunabilirler. Yani misal açlık oyunları adlı mod vardur , bu modu oyuna ekleyip multiplayerda gereken sunucuya girdiğimiz zaman direkt açlık oyunlaru tarzı bir çatışma yapabiliriz.

Hatta gemi eklemeyecek olsanız dahi böyle bir esneklik tanınırsa muhtemelen gemiyi birileri ekler mpde görebiliriz. Warbandda vardı ufak tefek değişik serverlar.

Son olarak aklıma şimdi geldi , invasion moduydu sanırım , buna da ihtiyaç var. Botların akınlarına karşı 3-5 arkadaşla survival şekilde savaşmak çok güzel olabiliyor.
 
Back
Top Bottom