Geliştirici Güncellemesi #2: Modlama Araçları ve Daha Fazlası

Users who are viewing this thread

MArdA TaleWorlds

Community Support & Localization
Community Support
devupdate2.png


Selamlar Kalradya savaşçıları!

Bu geliştirme güncellemesinde, oyunda yapılan bazı yeni ve yakında yapılacak değişikliklerin yanı sıra, bu ayın sonuna doğru paylaşmayı umduğumuz ilk modlama araçlarına da göz atacağız!

Bu yüzden kendinize bir fincan çay alın, arkanıza yaslanın, rahatlayın ve videonun keyfini çıkarın.



Selamlar Kalradya savaşçıları!

Bu geliştirme güncellemesinde, oyunda yapılan bazı yeni ve yakında yapılacak değişikliklerin yanı sıra, bu ayın sonuna doğru paylaşmayı umduğumuz ilk modlama araçlarına da göz atacağız!

Bu yüzden kendinize bir fincan çay alın, arkanıza yaslanın, rahatlayın ve videonun keyfini çıkarın.

SAHNE DÜZENLEYİCİ
Sahne Düzenleyiciye ve onun birçok aracına bir göz atarak başlayalım.

Sahne Düzenleyici, harita tasarımcılarımız tarafından dünya haritası da dahil olmak üzere oyunun tüm haritalarını oluşturmak ve düzenlemek için kullanılır.

Arazi Seçimi ve Arazi Yükseltme araçları, modcuların çeşitli boyutlarda araziler oluşturmasına ve geometrilerini şekillendirmesine olanak tanır. Bu menü ile kullanıcılar ayrıca yükseklik ve malzeme haritalarını dışa aktarabilir veya yenilerini içe aktarabilir.

Arazi Katmanı Boyama aracıyla, mod geliştiricileri araziyi çöl kumları, yemyeşil çimenler veya taş gibi çeşitli dokularla boyayabilir. Bu araç aynı zamanda kolaylıkla orman ve tarım arazileri oluşturmak için de kullanılabilir.

Bu arada, Bitki Ekleme aracı çok daha kontrollü bir durumdadır ve çeşitli kayaların ve bitki örtüsünün yerleştirilmesi gibi detay çalışmaları için çok uygundur.

Varlık Ekleme, mod geliştiricilerinin Bannerlord'un tüm prefab model havuzunun yanı sıra oyuna ekledikleri tüm yeni modellere de erişmesine olanak tanır. Bu modeller, daha sonra basit döndürme ve ölçek değişikliklerinden, dokularını veya rengini değiştirmeye, fizik özelliklerini değiştirmeye veya ses, ışık ve parçacık efektleri ve komut dosyaları eklemeye kadar birçok şekilde manipüle edilebilir.

Atmosfer Düzenleyici, mod geliştiricilerinin bir dizi önceden ayarlanmış atmosfer arasından seçim yapmasına veya yenilerini oluşturmasına olanak tanır.

Son olarak, Küresel Işıklandırma aracı, gerçekçi aydınlatma koşullarını simüle etmek için önceden hesaplanmış aydınlatma değerlerini sahneye yerleştirir.

Sahne Düzenleyicinin yanı sıra, bir dizi başka modlama aracını paylaşacağız.

AĞ DÜZENLEYİCİ
Ağ düzenleyici, mod geliştiricilerinin ağları içe ve dışa aktarmasına ve bazı özelliklerini ayarlamasına olanak tanır.

MALZEME DÜZENLEYİCİ
Malzeme düzenleyici, mod geliştiricilerinin malzemeleri ve özelliklerini oluşturmasına ve tanımlamasına izin verir.

DOKU DÜZENLEYİCİ
Doku düzenleyici, mod geliştiricilerinin dokuları içe ve dışa aktarmasına ve bazı özelliklerini ayarlamasına izin verir.

PARÇACIK DÜZENLEYİCİ
Parçacık düzenleyici, birçok dahili özelliği kullanarak parçacık efektlerinin oluşturulmasını ve düzenlenmesini sağlayan oldukça kapsamlı bir araçtır.

KUMAŞ DÜZENLEYİCİ
Kumaş düzenleyici, mod geliştiricilerinin ağlar için kumaş simülasyon değerleri tanımlamasına izin verir.

MODEL GÖRÜNTÜLEYİCİ
Son olarak, model görüntüleyici, birden fazla varlığın birlikte yüklenmesine izin verirken, mod geliştiricilerinin ağları, dış görünümleri ve animasyonları incelemesine olanak tanır.

Bu araçlar için bazı temel dokümanları araçların yanında paylaşacağız. Bu metin havuzunu zaman içinde genişletmeyi planlıyoruz.

Oyuna göz atmadan önce, modlama araçları test grubumuza geri bildirimleri ve bu araçlar üstündeki destekleri için teşekkür etmek istiyoruz.

Öyleyse, modlama araçlarını aradan çıkardığımıza göre oyun güncellemelerine bir göz atalım.

OTOBLOK
Seçenekler menüsünde blok yönünü otomatik olarak ayarlayarak, oyuncuların artık tek oyunculu modda düşman saldırılarını engellemek için klavye veya fareyi kullanarak bir yön seçmesine gerek kalmayacak. Sistemin en yakın tehdidi bulmaya çalışması için oyuncuların yine de blok tuşuna basması gerekecek ve bu da gelen saldırı için doğru blok yönünü otomatik olarak seçecektir.

DÜZEN YAPAY ZEKASI GELİŞTİRMELERİ
Çok sayıda Düzen YZ değişikliği, düzeltmesi ve iyileştirmesi yapıldı, o kadar çok ki hepsini bu videoda ele alamayız. Özetlemek gerekirse, oyuncular taktikleri daha doğru kullanan ve saha savaşlarında daha etkili tepki veren ve savaşan çok daha verimli bir Düzen YZ beklemelidir. Tüm bu değişiklikler, ilgili yama notlarında tam olarak açıklanacaktır.

MIZRAK TUTMA
Mızrak tutma, uygun bir çift elli gönderli silah kullanan herhangi bir birim için yeni bir pasif duruştur. Tutulmuş bir gönderli silah, belirli bir hızın üzerinde kendisine temas eden her şeye, koltuklanmış kargı gibi bir hasar formülü kullanarak hasar verir. Şu anda mızrak tutma yalnızca çok oyunculu modda etkindir.

KANCALI MIZRAK VE ATTAN İNDİRME ANİMASYONLARI
Kancalı mızraklar, piyadelerin başarılı itme saldırılarıyla binicileri bineklerinden atmasını sağlar. Şu anda bu mekanizma yalnızca tek oyunculu modda mevcuttur, ancak kapsamlı bir şekilde test edildikten sonra bu özelliği çok oyunculu oyun modumuzda da tanıtmayı umuyoruz.

YENİ STURGİYA ZIRHLARI
Sturgiya eşya havuzuna iki yeni pullu göğüs zırhı eklendi. Her iki parça da Ortaçağ Slav zırh tasarımlarına dayanıyor ve benzersiz bir görsel stil ve dokunuş katmak için pirinç aksesuarlar ile süslenmiştir.

YENİ STURGiYA KALKANLARI
Yeni zırhların yanı sıra, oyuna üç yeni Sturgiya yuvarlak kalkanı da eklendi. Bu büyük, yuvarlak, ahşap kalkanların merkezinde bir demir parça bulunur ve tasarımında Viking çağının kalkanlarından ilham alır.

Videodan keyif aldığınızı umuyoruz ve aşağıdaki yorumlar bölümünde görüşlerinizi okumak için sabırsızlanıyoruz.

İzlediğiniz için teşekkürler ve bir dahaki sefere sizi tekrar görmeyi umuyoruz!
 
Last edited:
En son güncelleme notlarının Türkçe halinin neredeyse 1 yıl önce geldiğini düşünecek olursak, bu komik olaya da şaşırmamak lazım
 
Türkçe çevrimler iyi, hoş. Geç olsun, güzeli olsun bunda da sorun yok.
Ama, mp bölümü ile ortak bir türkçe forumda, duyuru kısmı olsa da orada paylaşılsa bunlar daha iyi olmaz mı? Mp hep üvey evlat gibi farklı bir yerde kalıyor.
 
Bence böyle bir şeyde güç olsun geç olmasın, sonuçta bu özellikler eskide kaldı ve çevirisi bence pek bir anlam ifade etmiyor artık. Yine de emeğinize sağlık.
 
Back
Top Bottom