Users who are viewing this thread

Bu konuda oyunun;

>Resmi modlarını
>Topluluk modlarını
>Bannerlorda benzer diğer benzer oyunların çok oyunculu oynayış içeriklerini

inceledikten sonra,

>>(çok oyunculu oynayış için) en çok neleri görmek istediğimizi listeleyip yazalım.
..


>Olabildiğince kısa cümlelerle, liste halinde; en çok istediğimiz mp_beklentilerimizi yazdıktan sonra, bunlarla iilgili konuşalım. Ayrıca gerekiyorsa zaman zaman bu beklenti listelerini güncelleyelim..

6HNIX.jpg


Faydalı, merak uyandırıcı ve ufuk açıcı bir konu olması dileğiyle..
 
Multi de adam sayısı çok olsa bile oyunda ruha dair hiçbir şey yok. Atmosfer lazım, müzik lazım. Onun dışında adam gibi oyun modu gelse bari bunlar o kadar ruhsuz ve sıkıcı ki anlatamam.
 
Multi de adam sayısı çok olsa bile oyunda ruha dair hiçbir şey yok. Atmosfer lazım, müzik lazım. Onun dışında adam gibi oyun modu gelse bari bunlar o kadar ruhsuz ve sıkıcı ki anlatamam.
Neler eksik mpde ki gameplay sana ruhsuz geliyor? Şu şu şu olsun isterdim diye listele. Ayrıca oyuncu sayısıyla ilgili modlar özelinde bir isteğin varsa onu da listeye maddele. Özel olarak hangi modları BLde görmek isterdin? Bunlari ve diğer başka MP ile ilgili en çok gormeyi istediğin seyleri listele, yolla buraya.


Şahsen ben de bir liste yapacağım ama önce ~2000mesaji kabaca suzmem gerek. Soon.
 
Multi de adam sayısı çok olsa bile oyunda ruha dair hiçbir şey yok. Atmosfer lazım, müzik lazım. Onun dışında adam gibi oyun modu gelse bari bunlar o kadar ruhsuz ve sıkıcı ki anlatamam.
Yani bana da çok ruhsuz geliyor. Nedenini bilmiyorum, Warband'da müzikleri kapatıp oynadığım için şu "Müzik gerek" argümanı da geçersiz kalıyor. Grafik vb. olsun her anlamda gözle görülür bir ilerleme var ama Warband'de 6 kişi kalkanları tutup koştururken hissettiğim yağmacı hissiyatının birazını dahi Bannerlord'da hissetmiyorum. Onun dışında oyun modlarının kesinlikle geleceğini hatta çok daha iyi olarak önümüze sunulacağını düşünüyorum, Warband'ın düello sistemine kıyasla gelmekte olan sistem çok daha mantıklı ve güzel olmuşa benziyor.
 
Neler eksik mpde ki gameplay sana ruhsuz geliyor?
Hocam nedense oyunda o atmosfer yok gibi ya. Mesela skirmish oynadım ama o kadar sessiz sakin ki, uykum geliyor resmen oynarken. Buradaki mesele adam sayısının çokluğu da değil gibi, TDM giriyorum 20 30 kişi var haritada ama yine de oyunda o atmosfer yok ruh yok, bundan dolayı müzikleri istemiştim belki biraz lore katar diye @Rkar
Oyun modu olarak tartışma postunda dediğim gibi Dominion modunun gelmesini isterdim ama şuan tekrardan buraya açıklamaya çok erindim
 
Hocam nedense oyunda o atmosfer yok gibi ya. Mesela skirmish oynadım ama o kadar sessiz sakin ki, uykum geliyor resmen oynarken. Buradaki mesele adam sayısının çokluğu da değil gibi, TDM giriyorum 20 30 kişi var haritada ama yine de oyunda o atmosfer yok ruh yok, bundan dolayı müzikleri istemiştim belki biraz lore katar diye @Rkar
Oyun modu olarak tartışma postunda dediğim gibi Dominion modunun gelmesini isterdim ama şuan tekrardan buraya açıklamaya çok erindim
For Honor'u elli saat oynadım, usta bir oyuncu olmasam da biliyorum oyun modları ve karakterlerini. Ancak Dominion modunun Bannerlord'a uygun olduğunu sanmıyorum. Mobilite olmadan ağır bir oynanış ile hiç keyifli olmaz, özellikle dörde dört falan mümkün değil. Bölge ele geçirme gibi çok temek bir unsur alınıp Bannerlord'a keyifli bir şekilde uyarlanabilir ama ona da "Dominon" diyebilir miyiz bilmiyorum.
 
Mobilite olmadan ağır bir oynanış ile hiç keyifli olmaz,
Evet bu benim de aklıma gelmişti, o konuda haklısın sanırım. Bölge ele geçirme ele alınarak belki bir mod yapılabilir ama şu oyunun ruhsuz olması olayı sadece bende var galiba.
 
Tüm mesajlarıma değil ama açmış olduğum önemli konulara hızlıca bir göz attım ve temel bazı şeyleri değerlendirmek üzere topladım. Fazla kirden ışıltı azalmasın diye, karalama fazlalıklarını ise sildim.

KAPASİTE VE MOD BEKLENTİLERİM
>200v200 kuşatma
>50v50 kaptan
>1000 kişi kapasiteli; KCD tarzı geniş bir haritada PW tipi bir mod
>16x kişilik, açılır kapanır kapıların-kamera sisteminin, özel seslendirmelerin, yaratıkların olduğu vs üzerinde iyi düşünülmüş; -uzay istasyonunda DTV tarzı- bir mod
>50v30 sıralı, çağsal boyunca karşılaşma(bir A takımı bir önceki çağın daha zayıf ekipmanlarına sahip ama sayıca fazla; her maç sonu 2 takım da sonraki çağı oynar; bir seri maç)
>100v100 Antik mısırda kuşatma (yahut sadece çağsal karşılaşma modunda, antik mısırın geçtiği bir bölüm)
>Hide & Assasinate modu (10 kadar bölgeye uğrayıp bir süre kalmak ve sırayla geçmek suretiyle; kral ve korumalarının en son noktaya kadar ilerlemesi ve kral ölmeden bu bölgelerin alınıp geçilmesini hedefleyen mod. Saldıranlar sürekli spawn olur ilgili bölgelerinde / kralın korumaları ise öldüklerinde tekrar doğmazlar; ama korumaların silah ve zırhları çok iyidir, saldıranların aksine)
>Battleroyale modu

ÇEŞİTLİLİK-İŞLEVSELLİK-USTALIK SİSTEMİ
>Daha fazla kuşatma silahı(siege weapons)
>Kuşatma silahlarını daha işlevsel şekilde kullanabilme(isabet alanı göstergesinin eklenmesi)
>Ustalık sistemi gibi bir sistemin yetenek ayağı ile; daha yetkin(özelleştirilmiş ve gelişmiş yetenekle) olarak kuşatma silahlarını kullanma

BEĞENİLEN TASARIMLAR-MEKANİKLERE AÇIK YEŞİL ALANLAR(coğrafi engelsiz)-USTALIK SİSTEMİ
>Oyuncu sınırlamayan, eğer coğrafi engel yoksa her yönden içeri sızılabilecek; kale tasarımları(ustalık sistemindeki ustalık eşyalarıyla, coğrafi engel yoksa; tam uyumlu olarak çalışacak şekilde)
>Kale içinde de aşılamayacak fiziki engeller yoksa (görünmez=oyuncu sınırlayıcı bariyerler olmaksızın) tam geçişkenlik(ustalık sistemi eşyaları ile)

DÖNÜŞTÜRME-KULLANILABİLİRLİK-MEKANİKLER
>Kuşatan ve kuşatılanların tamir/üretim/tüketim için kullanabileceği unsurların mevcudiyeti(tahta, su gibi şeyler; yahut toplanabilir ve sıhhat/zehir maddelerine dönüşecek; diğer hammaddeler, vs)

HİSSİYAT
>Warbanda yakın combat akıcılık hissi
>Warbanda yakın hareket pürüzsüz hareket hissi
>Warbanda yakın silah/saldırı isabet hissi


BAZI RENKLER-HAFİF KOORDİNASYON
>Kışkırtıcı-korkutucu-alaya alan karakter animasyonları (battlefield üzerinden obje alıp kullanarak yapılan animasyonlar (düşman ceset bütünlününü/parçasını sallandırmak gibi next level animasyonlar) da dahil olmak üzere)
>Özelleştirilebilir ıslık oluşturma ve ıslık çalma (düşmanı çağırma/dosta seslenme amaçlı ıslık kullanımı = buradaki güzellik, sesli iletişime bırakılmamalı, bence yerini tutmaz)


FREEDOM veya 2sUSTALIK SİSTEMİ-ÇEŞİTLİLİK-MEKANİK-KİŞİSELLEŞTİRME-KOORDİNASYON
Ekipman seçiminde tam özgürlük
veya
>>Sınıf sisteminde zenginleştirici iç geliştirme(2aşamalı ustalık sisteminin bir ayağı ile*)
>olası bir geliştirmede; ustalaşılan sınıftaki uygun kıyafet seçenekleri ile ustalık eşyasına özel kaplama seçeneklerinin sunumu(oyun içi para veya gerçek para ile satın alınabilir türde ekipman ve silah kaplamaları)
>sınıf altında ustalaşılan alana özgün, işlevsel özel silah çeşitlilği

RENK
>Çokouyuncu oynayışa özel wild animals & bunların saldırı-ölüm animasyonları + oyunda genel,seyrek ve bölgesel hayvan sesleri

RENK
Animated loading screens
>

MAKUL ESNEKLİK
>Her iki maç sonunda bir, sonraki haritayı seçme oylaması (seçilmeyen haritalar, standart harita akışını izlemeyi takip edecek şekilde)

RENK-KOORDİNASYON
>S&M mod DLCsinde; NW'ye göre daha gelişmiş(çalım animasyonlu) & çok fazla müzik barındıran "PİYANO" ve ayrıca ve elbette ve tabiki ve kesinlikle ve pekala; çokoyunculu "21" masa oyunu(blackjack)(oyun içi sınıf seçmede kullanılan parayla oynanacak tarzda da belki ayarlanabilir).
>S&M gibi bir moddaki piyanoda veya resmi kuşatma haritasındaki bir savaş enstrumanında; yazılımlarla birlikte özelleştirilebilen; çalgı çengi.

>Bannerlord içindeki herhangi bir modda(resmi/DLC vb) kullanılabilecek; taşınabilir tablo-resim-önizleme sistemi(tuval, palet vs ile temel ekipmanların kullanımı + oturma animasyonu sonrasında resim çizme; çizileni önizleme ile görebilme..)

RENK
>Kitap açma, okuma, sayfaları değiştirme. Kitaptaki seçeneklerle etkileşimde bulunabilme.


RENK-KOORDİNASYON
>Uçan vasıtalarla hareket edebilme
>Bu vasıtalarda yön belirleyebilme(uçan bir balondan-vs- düşmanın üzerine alan hasarlı yanan yağı dökmek, ok atmak, bölge ele geçirmeye çalışma için bu riskli vasıtayı kullanmak için)


EKSİKLER-RENK-USTALIK SİSTEMİ-KOORDİNASYON
>Görüntü yükleme mesafesi isteğe bağlı artabilmeli
>Bazı ağaçlar ve bazı otlar daha yüksek çözünürlükte sunulmalı
>Daha iyi ışıklandırma/renklendirme
>Daha karanlık geceler olmalı
>Daha karanlık gecelerde kullanılabilen torch lar ve yakılıp-söndürülebilen(saldırı-savunma taktiği gereği) sabit ateş kaynakları olmalı
>Daha yoğun geçen hava olayları görülebilmeli

BİRBİRİNİ SINIRLAMAYAN AMACA UYGUN MODLAR(rekabetçi sınırlı eğlence/kişiselleştirilmiş & çeşitlendirilmiş sınırsız eğlence)
>Ranked karşılaştırmalar için ayarlanacak casul formun yani; her şeyin çok dengeli ve benzer tasarlandığı rekabetçi maçların; isteyenlere sunulması. (ranked maçlar olmasın demiyorum; ranked modlar, mpdeki diğer alanları etkilemeyen ayrı bir alanda olmalı diyorum)


ÖZEL DEĞİŞİMLER VE ETKİNLİKLER
>senede birkaç kere gelen özel eventler görmek
>eventlere özel haritalar görmek
>eventlerle veya eventler olmaksızın istatistiksel(kriterlere ayrılmış scoreboard sistemi ile) challenges görmek.

RENK
>Warbandın klasik harita ve modellerinin remastered formlarının; Bannerlordda uygun bir şekilde(DLCde veya sırıtmayacak bir modda; event haritası veya özelleştirme unsuru olarak) sunulması




Kuşatma haritalarında tüm kule ve ana binaların kullanılabilmesi + kuşatma silahlarının isabet alan öngösterimleriyle vs ilgili iki karmaşık bağlantı:

Bir diğer önemli ve karışık; çözümlenmesi gereken konu(iki ayaklı ustalık sistemi karalamaları):


#5471 nolu mesajımdaki önemli geri beslemeden iyileştirme unsurları çıkabilir, böyle bir olasılıkla oyun daha iyi olabilir.



Şimdi ben bu toparladıklarıma bakınca; Bannerlord'un çok oyunculu oynayışını kanlandıracak, onu havaya kaldıracak bir atmosfer için şöyle kısa, öz ve temel bir liste değerlendirmesi yapabiliyorum:

1- Kişiselleştirici, renklendirici, koordinasyon artırıcı, mekanik kullandırıcı, bağlayıcı bir "iki aşamalı bir ustalık sistemi" gerekliliğinin ne kadar önemli olduğunu görüyorum. (2 aşamalı ustalık sistemi önerimin neye benzediği şu konuda çözümlenebilir: https://forums.taleworlds.com/index...ilmiş-Çokoyunculu-bannerlord-deneyimi.441799/ )
2- Sunucu kapasiteleri ve modların ne kadar önemli olduğunu görüyorum.
3- Combat - hareket- isabet hissinin ne kadar önemli olduğunu görüyorum


(
Warbandda beğenilen 3 temel şey:
1- Kalelere münkün olan her yerden [ekipman olan Warband modlarında ekipmanı bizzat yerleştirme/kullanma suretiyle] girebilme; kale içinde de aynı şeyi tekrarlayabilme. (mantıklı özgürlük/çeşitlilik)
2- BL'ye göre yüksek kapasiteli sunucuları ve değişik, eğlenceli modları.
3- Akışkan combat hissi, hızlı hareket ve tatminkar isabet hissi

>Şok point:
1-Ustalık sistemi ile no1, yani sınırlandırmayan; mantıklı özgürlük BL için de kazanılabilir.
2-Sunucu kapasitesi malesef warbbanddan geri kalabilir.
3-Hareket hissi tercihe bağlı gelişecek şekilde sunulabilir. İsabet hissi herkes için sabit olarak iyileştirilebilir. Combat sistemi ise warbanddan geri kalabilir.
=Şu an Bannerlordda bu 3 maddede de eksikler-pürüzler var. Bunlar oyunu ruhsuz hissettiren bazı ana sebepler. Turuncu ve yeşil kısımlarda yapılacak detaylı çalışmalar ile bu ruhsuzlık büyük oranda yok edilebilir.
)


Bunlar haricinde ne kadar renklendirici, oyunu benimsetecek güzel geliştirmeler var vs derseniz "ilgilisine" spoiler kutucuguna tıklayabilirsiniz.

Hatta @AVRC mp ustadımızı da buraya eklemek istiyorum. İngilizce forumda değil burası, gözden kaçar belki.. Hem faydası dokunacak bazı şeylere rastlanabilir bu toparladıklarım arasında..


Spoiler a eklenti güncellemesi.
 
Last edited:
Ben kesinlikle emote sistemi gelmesini istiyorum. Hem multiplayer için hemde singleplayer için. Emote sisteminin ruh katacağını düşünüyorum. Umarım bir gün gelir
 
Battle ve arenayi atlamışım ben ama zaten demirbaş onlar. Bir diğer mod beklentim; capture the flag modu. Düşman bayrağıni alıp kendi bölgene götürmeye çalışma şeysi... Bu da güzel mod.


Baska MP favori beklentilerini paylaşacak olan?
Battle modun geleceğini duyurmuşlardı değil mi? Onun hakkında hiç bilgim yok nasıl bir oyun moduydu o?
 
Battle mod, mantıktan uzak olmayan mapler, dedicated sunucu açma şansı vermek ve daha neler neler. Ama görüldüğü üzere, replay sistemi gelecek dendi tamı tamına 7.5 ay önce şimdi nerede? Adından bile söz edilmiyor multiplayer planlarında. Düello modu gelecek diyeli kaç ay geçti? Videosunun üstünden bile 2 ay geçti. Yani hevesli bir sekilde bir şeyler isteyebilmek hala güzel, evet düşündük yapacağız denmesini görmek güzel ama sonucunda düzgün çalışan şeyler bile bozuluyor. Skirmish modunda dengeleme yapmaya çalıştıkları bir dönem vardı şaka gibi, çoçuk yapmaz bunu. Atlının etkinliğini azaltmak için firlatmalilarin damage ini artırıyorlar eyvallah, atın canını veya atlının koltuk damage ini düşürüyorlar. Bir şeyi buffliyorlar, ona karşı olan şeyi de nerfliyorlar, böylelikle yine dengesizlik oluyor. Etkinliği arttirmiyorlar, op olanı degistiriyorlardi sadece. Velhasil, topluluk hala canlı ve hala güzel fikirler üretiyor, umarim elle tutulur içeriklerle buradaki insanları mutlu edebilirler.
 
Last edited:
Battle mod, mantıktan uzak olmayan mapler, dedicated sunucu açma şansı vermek ve daha neler neler. Ama görüldüğü üzere, replay sistemi gelecek dendi tamı tamına 7.5 ay önce şimdi nerede? Adından bile söz edilmiyor multiplayer planlarında. Düello modu gelecek diyeli kaç ay geçti? Videosunun üstünden bile 2 ay geçti. Yani hevesli bir sekilde bir şeyler isteyebilmek hala güzel, evet düşündük yapacağız denmesini görmek güzel ama sonucunda düzgün çalışan şeyler bile bozuluyor. Skirmish modunda dengeleme yapmaya çalıştıkları bir dönem vardı şaka gibi, çoçuk yapmaz bunu. Atlının etkinliğini azaltmak için firlatmalilarin damage ini artırıyorlar eyvallah, atın canını veya atlının koltuk damage ini düşürüyorlar. Bir şeyi buffliyorlar, ona karşı olan şeyi de nerfliyorlar, böylelikle yine dengesizlik oluyor. Etkinliği arttirmiyorlar, op olanı degistiriyorlardi sadece. Velhasil, topluluk hala canlı ve hala güzel fikirler üretiyor, umarim elle tutulur içeriklerle buradaki insanları mutlu edebilirler.

Umarım iyileşmeler olur bakalım.

Şundan
miKNS.png

Şuna doğru
qEqn7.png

bir iyileşme bile önemli. (Keep içi dolaşılabilir bir keep. Üstüne de siege silahları konmalı tabi. Ve her zamanki gibi kaba bir taslak bu)

ZETQP.png

czVpR.png

jf3K5.png

xO78E.png

qEqn7.png

dTXvG.png

9-nyF.png

iVM8g.png
 
Bu konuda oyunun;

>Resmi modlarını
>Topluluk modlarını
>Bannerlorda benzer diğer benzer oyunların çok oyunculu oynayış içeriklerini

inceledikten sonra,

>>(çok oyunculu oynayış için) en çok neleri görmek istediğimizi listeleyip yazalım.
..


>Olabildiğince kısa cümlelerle, liste halinde; en çok istediğimiz mp_beklentilerimizi yazdıktan sonra, bunlarla iilgili konuşalım. Ayrıca gerekiyorsa zaman zaman bu beklenti listelerini güncelleyelim..

6HNIX.jpg


Faydalı, merak uyandırıcı ve ufuk açıcı bir konu olması dileğiyle..
1-Multiplayer Rank sistemi gelmesi lazım. Csgodaki gibi level seviyesi gelip bazen de 30-40 kuruşluk kartlar çıkması lazım.
2-Warbandda samimiyet dolu serverler gibi serverların açılması lazım.
3-Multiplayerda ruh yok. Rekabetçi sistemlerin gelmesi lazım yeni oyun modları gelmeli.
4-Takım içi sesli sohbet gelmesi lazım.
Benim isteklerim bu yönde.
 
Warband'i deneyimledikten sonra oyunun Multiplayer'ına bir çok yenilik gelir diye umuyordum, hâla da umuyorum;
1-Battle mode.
2-Emote Sistemi. Abi rakiple savaşmadan önce bi selamlama hareketi yapsadık veya kılıcımızı rakibe doğrultarak düelloya davet etseydik ya da yere falan oturabilseydik en azından. Bunun gibi 10'a yakın animasyon eklenmeli bence hem multi için hem SP için
3-Oyun içi rank sistemi ve rank ile rakip eşleştirme gelmesi elzem bir konu. Özellikle benim gibi MP'ye biraz yabancı kişiler için oyun bazen ölme simulasyonuna dönebiliyor ve eğlence yerini sıkıcı bir deneyime teslim ediyor.
4-Daha detaylı klan odaları. En azından klan liderinin yanı sıra klan içi rütbe sistemi getirilmeli. Hatta Taleworlds'ün yapacağını bilsem daha cüretkâr davranarak her klan için klan evleri (map) hazırlamasını isterdim. Hatta bu evleri galibiyetlerimiz doğrultusunda bir gold sistemi getirerek kişiselleştirebilir ve kazanılmış turnuvaların kupalarını bu evlere koyabilirdik mesela. Ayrıca klan üyeleri bu evlerde antremanlarını da yapabilirler.
5-Klan armalı zırhlar ve mp için kişiselleştirilmiş silahlar. Oyuncular turnuva kazanıyor bari kazananlar için skinlenmiş silahlar getirilse çok hoş olurdu.Ya da yukarda bahsettiğim gold sistemi ile bu skinleri satın alabilirdik. Ayrıca klan armamızı zırhımıza işleyebilmeliyiz bence.
6-Duyuru ekranı getirilmesi iyi olur. Forumdan haberdar değilken turnuvalar nerede düzenleniyor haberim yoktu.
7- SP'deki turnuva arenaları MP'ye gelsin. Özellikle Empire turnuva sahneleri çok güzel. Duello arenaları olarak kullanılabilir.
8- Çeşitli oyun modları. Örneğin Raid modu ile bir takım kasabaya zarar verirken bir takımda kasabayı koruyabilir. VIP Guard modu ile bir takım soyluyu korurken diğer takım soyluyu öldürebilir. Bunlara benzer çeşitli oyun modları eklenebilir.
9- Trainer botu. Warbandde duello serverlarında vardı bannerlord'a eklenmemesi için bir sebep göremiyorum. Hatta belki Taleworlds bu botları rehber bot olarak kullanır ve böylece bot yeni başlayanlar için basit saldırma/savuma eylemlerinin yanında chamber, feint, zincir saldırı gibi combat çeşitleri hakkında bilgiler verebilir. Yeni başlayanların uyum sağlaması daha kolaylaşır böylece. Duel arenasına bir kaç tane arena master bot ekleyebilirler, eklemelilerde bence.

Warband'i rekabetten ziyade arkadaşlarımla birlikte MP'de keyifli saatler geçirmek ve rol yapmak için oynuyorum genelde. Bannerlord'da da bu durum değişsin istemiyorum kendim için ve benim gibi düşünen oyuncuların olduğunun farkındayım. Taleworlds oyunu e-spor haline getirmek istiyor ki oyun şu anki haliyle e-spor olmakta da güçlük çekiyor bence. En basitinden güncelleme notlarındaki silahların, zırhların ve atların veri değerleri değişmesini çoğu insan umursamıyor. Sadece gerçekten oyunun rekabetinden zevk alan ve kendini/klanını belli seviyelere çıkarmak isteyen insanlar bu konuları dikkate alıyor ve bu insanlar bir avuç kadar. Multiplayer'ı oynayan çok az kişi gözüküyor şu anda. Bu sebepten dolayı hem benim gibi rekabetten ziyade eğlence arayanlar hem de espor olmasını isteyen oyuncular için çeşitli güncellemeler gelmeli.
 
Back
Top Bottom