[SP] - Freelancer - Askerlik Modu

Users who are viewing this thread

Anlayacağınız üzere, mod tamamen Türkçedir.


Dz8aW.jpg

Image: Battle in the Bog by kazzeth
Freelancer artık M&B için neredeyse bir klasik. En sevdiğiniz modla Warband oynadıysanız, muhtemelen bu konsepte aşinasınızdır.


Hakkında
Freelancer, gereklilikleri karşıladığınız sürece herhangi bir lordun partisine katılmanıza izin verir. Hiç kimse olarak başlayın, sıkı savaşın, rütbe atlayın, daha iyi donanımlar edinin, yeni numaralar öğrenin, taktiklerinizi artırın. Parti sahibiniz size ödeme yapsın, sizi beslesin.


RMEWr.jpg

Nasıl Çalışır?
Bir orduya yazıldığınızda - gerçek bağlılığınız ordu sahibine olacaktır. Lideriniz ölürse, sizin de anlamınız kalmaz - parti dağılır. Efendiniz yenilirse, ya esir düşersiniz ya da seni esir alan kişiler gitmene izin verir - ama özgür bir şekilde. Aynı lordun ordusuna katılmak istiyorsan, o kişiyi tekrar bulmalısın.
Doğrudan savaşlara katılabilecek veya siz kenarda beklerken başkalarının savaşmasına izin verebileceksiniz. Tarihsel olarak, bu mantıklı değil - yani sadece sıradan bir askerken savaşlara katılmaması - ancak oyuncuyu sıkmamak adına bunu eklemek istedim. Herkes savaşmak istemeyebilir sonuçta her saniye.


LpD3h.jpg

Orduya nasıl katılırım?
Bunu doğrudan lider ile konuşarak yapabilirsiniz. Sıradan bir köylünün bir Lord'a gidip bunu istemesinin saçma olduğunu biliyorum ama olayları karıştırmamak için mantıklı yolun bu olduğu kanaatine vardım.
İlk başta bazı gereklilikleri karşılamanız gerekir
- Herhangi bir yere sahip değilseniz(şehir, kale vb.)
- Klan seviyeniz 2'den azsa
- O ulusla savaşta değilseniz
- Lider Minor Ülke değilse (yani Beni Zilal vb.)
o zaman katılabilirsiniz.

Adımları takip edin:
  1. Normal Giriş/Selamlama vs
  2. "Konuşmak istediğim bir şey var" 'a tıklayın
  3. "Ordunuza katılmak istiyorum" a tıklayın
  4. "Sizi asla yarı yolda bırakmam. Nasıl katılabilirim?" a tıklayın.
  5. "Bana güvenebilirsiniz. Sizi asla yarı yolda bırakmayacağım." a tıklayın
Tebrikler. Artık daha büyük bir ordunun parçasısınız. Her zaman en temel seviyeden başlayacaksınız. Katıldığınız ülkenin ekipmanlarını giyeceksin. Onların renklerini ve sancağını kalkanınızda taşıyacaksınız


JhcIv.jpg

Askeri Kamp, Kaçaklık
Şu anda bu seçenekler sandığınız kadar güçlü değil. Gelecekte, daha fazla seçenek ve özelleştirme eklemeyi planlıyorum. Asker kampı, izin isteyebileceğiniz yerdir. Gelecekte, yoldaş arkadaşlarınızla oyun oynayabileceğiniz bir kamp sahnesi ekleyebilirim. Eğitim vb. yapılacak alanlar.
Sadece Hizmet Seviyesi 2'deyseniz izin isteyebilirsiniz ( izin = normal şekilde ordudan çıkmak ). AMA, eğer bulunduğunuz ülke artık hiç kimseyle (herhangi bir büyük devlet ile) savaş halinde değilse, o zaman küçük bir ücret ödeyerek ordudan ayrılabilirsiniz (kademe * 2)
Savaş yokken partiden ayrılırsanız, efendinizle herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ancak, devlet hala savaş halindeyken ordudan ayrılırsanız, Lord ile olan ilişkiniz darbe alır. Bu, hizmet seviyenize bağlıdır - yani başarılı ve tanınırken ordudan ayrılırsanız daha yüksek bir etki yaratır.
Ordudan kaçarsanız, krallık tarafından kaçak ilan edilirsiniz, -35 ceza puanı alırsınız. Dikkat edin, ekipmanı elinizde tutmayacaksınız - bunu daha sonra değiştirebilirim, ancak birçok yüksek kademeli birimin ekipmanının oldukça pahalı olduğunu biliyorum haliyle bu durumun kullanılmasını istemem bu amaç için.


DyAfu.jpg

Terfiler, Maaşlar ve Bonuslar
Terfiler, öldürme sayınıza bağlıdır. Öldürme sayısı ayrıca maaşınızı da belirler.
Mevcut günlük ücret hesaplaması aşağıdaki gibidir:
Asker Ücreti + (Öldürme Sayısı * 2) + Kademe * 2
Tier ve Hizmet Düzeyi şu anda eşdeğerdir ve gelecekte değişebilir. Tier/Hizmet Seviyesi hesaplaması aşağıdaki gibidir:
  • Öldürme Sayısı 4'ten az = Hizmet Düzeyi 1
  • Öldürme Sayısı 14'ten az = Hizmet Düzeyi 2
  • Öldürme Sayısı 34'ten az = Hizmet Seviyesi 3
  • Öldürme Sayısı 49'dan az = Hizmet Düzeyi 4
  • Öldürme Sayısı 79'dan az = Hizmet Seviyesi 5
  • 80'in üzerinde Öldürme Sayısı = Hizmet Seviyesi 6
Daha Yüksek Hizmet Seviyesi, daha iyi bir donanıma erişiminiz olacağı anlamına da gelir. Ve yukarıda açıklandığı gibi, ordudan ayrıldığınızda Lord ile olan ilişkinizi kaybedeceğinize de karar verir.
Bonuslar şu anda yalnızca düşman generallerini / lordlarını öldürebilen / devirebilen askerlere verilmektedir. Kazandığınız her komutan için maaşınıza bonus olarak 550 altın alacaksınız.


mHx-M.jpg

Emirler, Taktikler ve Emir-Komuta Zinciri
Savaşlarda dinleyeceğin iki kişi var. Bunlardan biri baş generaldir - yani lordun. İkincisi, Çavuşunuz. Genellikle doğrudan komutanınızdan 2-3 emir alırsınız - ve bu savaş boruları ile size belirtilir. Çavuşunuz ise size doğrudan emir verir ve bu emri birim türünüze özel olarak verir. Menzilli bir düzen içindeyseniz, size buna göre liderlik edecektir. Genellikle, baş generaliniz bir emir verirse, çavuşunuz size bununla ilgili bir takip emri verir. Bu emirler her zaman düşündüğünüz kadar net değil - ama anlaşılmayacak kadar garip de değiller.
Bu arada bu, oyundaki AI ile tamamen aynı düşünme şekline sahiptir - yani hiçbir şeyi değiştirmedim bu konu hakkında. Yapay zekanın akıllı davrandığını düşünüyorsanız, TW'ye teşekkür edebilirsiniz. Yapay zekanın kötü olduğunu düşünüyorsanız, TW'ye teşekkür edebilirsiniz.

Başka neler olacak?
Bu moda birkaç başka özellik eklemeyi planlıyorum.
Ordudaki diğer birkaç askerden sorumlu bir çavuş olmak.
Ünlü olmak ve nüfuz kazanmak.
Yoldaşlarınızla etkileşime girebileceğiniz sahneler oyun oynayacağınız vb.
İsyan (iç ordu isyanı) bazı askerleri alıp kaçmak vb.
Ancak tüm bunlar boş zamanıma ve bu modun popülerliğine bağlı olacak.

SSS
+ Bir Orduya katılırsam askerlerime ne olacak? O Ordunun bir parçası olacaklar mı?
- Hayır, olmayacaklar Dağıtılacaklar. Partiye katılan tek kişi sen olacaksın. Arkadaşlarınız etrafa dağılacak.

+ Bir Orduya katılırsam mevcut silahlarıma / teçhizatlarıma ne olacak?
- Ordu ile işiniz bittiğinde onları geri alacaksınız. Orduyu terk etseniz veya esir alsanız bile alacaksınız.

+ Bir şekilde soldaki menüyü göremiyorum? Partim baskın yaptığında oyun duruyor? Baskın yaparken ve devam ederken kavga ederken hiçbir şey yapamıyorum
- Baskınların bazı sorunları var. Bu yüzden oyundan çıkardım o noktayı. Ana haritadaki zaman kontrolünden Oynat / İleri'ye tıklamanız gerekir. Baskınlar, oyun zaman akışına durdurma sinyali gönderir - ancak fazla bir şey yapamazsınız, bu yüzden atlamak için tıklamanız gerekir.. Freelancer Menüsünü görmüyorsanız, haritada herhangi bir yere tıklamanız yeterlidir.

+ Birden fazla terfi aldım, neden?
- Birden fazla sırada "terfi" aldıysanız sebebi birden fazla seviye atlamanızdır (yani, 0 öldürdüğünüzü varsayalım ve savaş içinde 20 öldürdüğünüzü varsayalım), o zaman ilk seviyenizi ve ardından ikinci seviyenizi seçmelisiniz. Bu, normal birim yükseltme ağacıyla aynı yolu izler

+ Çok tecrübeliydim, şimdi tekrar acemi'den başlamamı sağlıyor mod. Neden?
- Çünkü artık "tanınmıyorsun". Orduyu ister kendi isteğinizle terk edin, ister esir alının, artık o partinin bir parçası değilsiniz ve başka bir şey yapmak istiyorsanız sıfırdan başlayacaksınız. Gelecekte, eğer ünlüysen (yani 100'den fazla düşman öldürürsen), o zaman seni efsane/bilinen bir figür yapabilirim. Ancak henüz bunun kodu yazılmadı.

+ Bir hata buldum. Sonra ne yapacağız?
- Tebrikler. İşte bir kurabiye ?
Modda çok fazla hata olabilir. Kısa sürede olabildiğince hatayı çözmeye çalıştım ama yine de birçok şeyi cilalamak için zamana ihtiyacım var. Raporlarsanız hataları, bakabilirim. Ancak spesifik olun. Belirsiz olmayın. Ayrıntı veremiyorsanız, bakmaya değmez çünkü hatalar.

+ Bu, kayıtlı oyunumu bozabilir mi?
- Teorik olarak, hayır. En kötü durum senaryosu şudur: freelancer olarak çalışıyordunuz, ekipmanınız elinizden alındı, modu devre dışı bıraktınız, sonra partinizde 1 birim ile bulunduğunuz parti ile aynı yerde olmalısınız. Ekipmanı geri alamazsınız. Bu kadar. Ancak ideal olarak modları yarı yolda kaldırmamalısınız

+ Söylediğinden daha düşük / daha yüksek sürümle oynadım. İyi çalışıyor
- Güzel. Raporlarsan benim de bilgim olmuş olur.

Hile - Kurtarma Kodu
Kötü bir nedenden ötürü, bir şeyler karışırsa, menüde hiçbir şey yapamazsanız, lütfen hileleri etkinleştirin ve aşağıdakileri yazın
campaing.freelance_reset
o zaman freelance seçeneğinin dışında kalmalı ve ekipmanınızı geri almalısınız. Böyle bir şey olursa bildirin.
 
Nefis mod cidden çok ihtiyacı var oyunun bu tarz ayrıntılara elinize sağlık başkan.
İyi eğlenceler.
A true hero! Teşekkür ederim :party:
Cheers


Bug vs bulursanız haber edin. Bazı noktalarda Bannerlord düşündüğümden çok farklı çalışıyor. Hata çıkması çok olası - daha çok başlarındayım bu modun geliştirilme kısmında. Yine de beklediğimden fazla zamanı aldı bile çoktan o yüzden yayınlayayım dedim.
 
Eline sağlık , bir Feedback vereyim kullanıcı olarak. Çoğu modun en büyük sorunu eklendiği oyunu oyunluktan gerçekçi bir olaya çevirmek yerine daha çok oyunlaştırması anlatabildim mi? ( MB özelin de konuşuyorum ). Herkesin bu oyundan beklentisi ( bence ) o ortamı olduğu kadar gerçek ve özgürce yaşatması demem o ki olabildiğince konuşma ayrıntısı ve iyi düşünülmüş etkiler eklersen bence kusursuz bir iş yapmış olursun. Sadece kişisel bir öneri.
 
RP açısından warband de oynarken çok sevdiğim bir moddu. Eline sağlık. İndirip deneyeceğim. :party:
 
Herkesin bu oyundan beklentisi ( bence ) o ortamı olduğu kadar gerçek ve özgürce yaşatması
Öneri için teşekkürler ama bu durumun böyle olmadığını diğer modlarımda gördüm ( Hem BL hem WB)
İnsanlar gerçekçilikten ziyade oynanabilirlik arıyor. Oyunun kendi içinde tutarlı olması onlar için yeterli sadece. Çeşitlilik olarak demiyorum bunu, gerçekçilik olarak diyorum. Yoksa çeşitlilik insanların hoşuna gidiyor elbette.
 
Öneri için teşekkürler ama bu durumun böyle olmadığını diğer modlarımda gördüm ( Hem BL hem WB)
İnsanlar gerçekçilikten ziyade oynanabilirlik arıyor. Oyunun kendi içinde tutarlı olması onlar için yeterli sadece. Çeşitlilik olarak demiyorum bunu, gerçekçilik olarak diyorum. Yoksa çeşitlilik insanların hoşuna gidiyor elbette.
Modlarından dolayı öyle düşünüyorsun doğrudur bilemiyorum ama ben bir kullanıcı olarak kendi görüşümü aktardım :smile:.
 
Öneri için teşekkürler ama bu durumun böyle olmadığını diğer modlarımda gördüm ( Hem BL hem WB)
İnsanlar gerçekçilikten ziyade oynanabilirlik arıyor. Oyunun kendi içinde tutarlı olması onlar için yeterli sadece. Çeşitlilik olarak demiyorum bunu, gerçekçilik olarak diyorum. Yoksa çeşitlilik insanların hoşuna gidiyor elbette.
Dediklerine katılıyorum. Bence Bannerlord gerçekçilikten ziyade çeşitlilikten de yoksun. Mesela bu mod bir opsiyondur. İsteyen bu modu kullanarak RP yaparak eğlenebilir. Native de olsaydı bu yolu seçerek veyahut bunun gibi birsürü farklı mesleği(mesela mmo daki çiftçilik gibi) yaparak ilerleyebilir. Keşke bunlar native de olsa.
 
Vizeler yaklaştıya geldikçe geliyor :grin: Ellerine sağlık bu özelliği çok istiyordum. Tam sürüm gelene kadar mod yüklemek istemiyordum ama kesinlikle bu modu yükleyeceğim. Birkaç önerim var. Eğer bunlar varsa şimdiden kusura bakma. Warbandda haftalık ekmek veriliyordu ve onunla idare etmek zorundaydık çok keyifliydi. Bu eklenebilir. Savaşlardan sonra yağma yapabiliyorduk diye hatırlıyorum ama umarım yanlış değildir. Klan seviyemizde 3-4 gibi yani yüksekse iyi bir rütbede de orduya girebiliriz. Sonuçta deneyimli savaş görmüş iyi bir asker olmuş oluruz. Warbandda sıramız geldiğinde terfi olmak zorundaydık. Burda zorunlu mu bilmiyorum ama bence olmamalı. Sonuçta terfi edilirken ağır süvari > hafif süvari oyuncu hafif süvari olmak istiyorsa veya benim gibi basit ve sıradan bir asker olmak istiyorsa kısıtlanmamış olur. Vikings Dlc sindeki gibi kamp seçeneği gelse ve sahneleri olsa çok keyifli olur umarım eklersin. Belki npcler vs. de kamp moduna geçer. Zevkli olur. Şimdiden oyuna bir ısındım. Yazdıklarım çokta gerekli değil.
 
Ana oyunda olması gereken bir özellik daha! Ellerinize sağlık. Şu ana kadar oyun bozulmasın diye mod kurmayan bana asker RP'si aşkımdan dolayı büyük ihtimalle mod kurduracaksınız :grin: !
 
Modlarından dolayı öyle düşünüyorsun doğrudur bilemiyorum ama ben bir kullanıcı olarak kendi görüşümü aktardım :smile:.
Yok seninle aynı düşünüyoruz zaten. Ama diğerleri bunu paylaşmıyor, en azından gördüğüm kadarıyla gerçekçilik her zaman tercih edilmiyor.
Warbandda haftalık ekmek veriliyordu ve onunla idare etmek zorundaydık çok keyifliydi. Bu eklenebilir. Savaşlardan sonra yağma yapabiliyorduk diye hatırlıyorum ama umarım yanlış değildir. Klan seviyemizde 3-4 gibi yani yüksekse iyi bir rütbede de orduya girebiliriz. Sonuçta deneyimli savaş görmüş iyi bir asker olmuş oluruz. Warbandda sıramız geldiğinde terfi olmak zorundaydık. Burda zorunlu mu bilmiyorum ama bence olmamalı. Sonuçta terfi edilirken ağır süvari > hafif süvari oyuncu hafif süvari olmak istiyorsa veya benim gibi basit ve sıradan bir asker olmak istiyorsa kısıtlanmamış olur.
Yemek konusunda bir şey verilmiyor ama otomatik olarak yemeğin veriliyor ordudayken. Yani canın azaldıysa falan yükseliyor vs. Yağma olayı yok bunda, Freelancer'da hatırlamıyorum açıkçası bu özelliği oynadığın Warband modu ile alakalı olabilir. Klan seviyen 3-4 olduğu zaman teknik olarak asker yönetecek yeteneğe sahip olduğun için oyunun zaten içinde olan Paralı Askerlik sistemi daha mantıklı geldiği için normal askerlik konusunda kısıtlama getirdim. Terfi otomatik oluyor ama seçim şansı tanıyor sana. Zorunlu evet, ama izlediğin yola göre değişiyor. Yani piyade kalmak istiyorsan o noktada ilerlemen yararına olur. Oyunun içinde şu an için zaten hafif süvari diye bir ayrım yok bildiğim kadarıyla( yani class olarak var ama görünürde yok bu ayrım askeri birlik ağacında )
 
Yemek konusunda bir şey verilmiyor ama otomatik olarak yemeğin veriliyor ordudayken. Yani canın azaldıysa falan yükseliyor vs. Yağma olayı yok bunda, Freelancer'da hatırlamıyorum açıkçası bu özelliği oynadığın Warband modu ile alakalı olabilir. Klan seviyen 3-4 olduğu zaman teknik olarak asker yönetecek yeteneğe sahip olduğun için oyunun zaten içinde olan Paralı Askerlik sistemi daha mantıklı geldiği için normal askerlik konusunda kısıtlama getirdim. Terfi otomatik oluyor ama seçim şansı tanıyor sana. Zorunlu evet, ama izlediğin yola göre değişiyor. Yani piyade kalmak istiyorsan o noktada ilerlemen yararına olur. Oyunun içinde şu an için zaten hafif süvari diye bir ayrım yok bildiğim kadarıyla( yani class olarak var ama görünürde yok bu ayrım askeri birlik ağacında )
Muhtemelen freelancerın üstüne eklemişlerdir. Yağma derken savaştan sonra savaş ganimetinden birkaç parça kalıyordu diye hatırlıyorum. İşte örneğin normalde bir orduyu yenip savaş ganimeti 5 kılıç aldıysak freelancer olarak 1 kılıç alıyorduk gibi. Böylece biraz para biriktirebiliyorduk. Paralı askerlik şimdi daha mantıklı geldi. Böyle daha iyi olmuş. Sanki hükümdar adı altında artık kendi ordusunu yönetme hakkı verilmiş gibi. Hafif süvariden kastım warbandda Sarranid atlıları vardı. Terfi edince Sarranid Memlüğü oluyordu. Ben atlıları daha çok severdim. Zırhları memlüğe göre bir tık daha hafif olup kullandığı silahlar kargı ve topuza göre daha seri geliyordu. Tabi Memlükler vurucu darbeyi indiriyor. Freelancerda da memlük olmak istemezdim. Ama zorunlu oluyorduk. Dediğim gibi zaten asıl özellikleri eklemişsin. Çok gereksiz basit birkaç özellik çokta gerek yok. Ama umarım kamp özelliğini getirirsin.
 
Versiyon 1.0.1'i yayınladım
  • Bazı modlar kullanıldığı zaman, terfi anında çökmeye sebep olan bir hata düzeltildi.
  • Savaşa başlarken yakındaki destek ekiplerin katılmaması durumu düzeltildi ( sanırım )
  • Orduyu terk ettiğinizde, artık ekipmanı envanterinizde tutuyorsunuz - ancak suç oranı 55'e yükseldi
  • Şimdi Seviye 5 veya üzerindeyseniz ve katıldığınız ülke ile aynı kültüre sahipseniz, Asil birliği olarak başlayacaksınız ( Bunların gelişim ağacı normal askerlerden farklı )
 
Öyle güzel bir mod ki beyim Bannerlordu tekrar indiresim geldi. Tam sürüm çıkınca kaç tane modunuz varsa hepsini yükleyeceğim :smile: Elinize emeğinize sağlık.
 
Bugün kurdum modu. İlk savaşımdan çok keyif aldım eline sağlık. Ama bir sorunla karşılaştım. Kuzaitlerden Ilatar'ın ordusunda olmama rağmen, 2. savaşta düşman tarafında başladım, geri çekildim, tekrar aynı şey oldu, savaşı atladım, yine beni kendi ordumla savaştırmaya çalıştı bu sefer mecbur girdim savaşa.
  • Oyun sürümü 1.5.8 ana sürüm.
  • Hiçbir mod kurulu değil.
  • Kayıtta modla baştan başladığım kayıt.

 
Back
Top Bottom