İlkbahar Lakırtısı

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Sırayla W1 ve W2 oynadım. Daha Witcher 3 girişmedim sırada oyunlarım var. Gidip serinin son oyununa atlama hıyarlığı yapmayayım dedim.
 
abi baktım bu witcher 3 falan yeni nesil oyunlar 60 80 gb. benim internet 300kb/s ile indiriyo ya la. sokayım böyle işe yaaaa. yok mu tetriste gelcek ağzınıza veriim.
 
Sırayla W1 ve W2 oynadım. Daha Witcher 3 girişmedim sırada oyunlarım var. Gidip serinin son oyununa atlama hıyarlığı yapmayayım dedim.
yani ben hıyarım ama en azından 2020 yılının sonunda witcher 3 oynamış ve deneyimlemiş bir hıyarım, sen şu senede hala witcher oynamamış bir köylüsün pu sana hemen kalk witcher oyna sistemin de var neyi bekliyosun sırada daha önemli ne olabilir

abi baktım bu witcher 3 falan yeni nesil oyunlar 60 80 gb. benim internet 300kb/s ile indiriyo ya la. sokayım böyle işe yaaaa. yok mu tetriste gelcek ağzınıza veriim.
düşünsene bilgisayarının içinde rtx3080 var ama oyunları 300kb ile indiriyorsun sadlkfhsdlgfhsd
 
Sizlerin internet kaçla indiriyor, şimdi baktım mahalle altyapısına adsl 16 mbps gösteriyor. Saniyede 2 mb indirmesi gerekmiyor mu benim internetimin şimdi? Paketimin de düşük olduğunu zannetmiyorum aslında. allah allah yav.
 
ben speedtestte hız testi yapınca 88mbps alıyorum, oyunlar da 9-10mb/s indiriyor. senin 300kb indiriyorsa hızın 2-3 falandır, 16 olsa 1.8-2mb/s indirirdin
 
neyi bekliyosun
Dedim ya oynayacak oyunlarım var önden onları bitireyim. Singleplayer ve RPG olarak baya dolu oyun W3 bir giriştim mi tam girişicem. Xbox One S kolum falan da var mis. 100+ saat oynayışı var oyunun boru değil. Bir de CDRP yeni nesil konsollar için ray tracing ve bir kaç yeni grafik özelliği ekleyecek.

Kardeşim 1060'la rahat oynuyor zaten. O yeni grafik özellikleri gelsin de öyle başlayayım diye bekliyorum zaten acelem yok.

Sizlerin internet kaçla indiriyor
Türksat'ta akıllı sınırsız tarife kullanıyorum mevcut müşteriyim diye ucuz geçtim. 00:00-19:00 arası 100 mbps, 19:00-24:00 arası 25 mbps download veriyor. Sabit 5 mbps de uploadı var. 4 sene 50 mbps 250GB kotalı kullanmıştım bunda kota olmayınca bu saat olayı çok rahatsız etmedi. 81 lira veriyorum aylık. Hız olarak da bit cinsi olduğu için 8'e bölerek kaç mb/sn ile indirir(8 mbps = 1 mb/sn) bulabilirsiniz. Ben Steam'de 10-12 arası indiriyorum.

23:56'da yaptığım test:
10359051243.png


00:00'da yaptığım test:
10359072974.png


600 mil diyor, Türk Telekom diyor onlara takılmayın salak site aman.
 
Yuh yav aksarayda mı oturuyonuz. Şimdi baktım benim evin internet paketi 16 mbps, 75 lira ödüyoruz. Diğer şirketlerin sağladığı altyapılara baktım, bundan yüksek sadece millenicom sağlıyormuş, 35 mbps. Acaba değiştirsem mi diye düşündüm yorumlara baktım herkes sövmüş. Gerçi şuan kullandığım türktelekoma da ben dahil herkes sövüyor. Bir keresinde Aski kazı yapmıştı bizim sokakta, kazı yaparken yanlışlıkla internet kablosunu kesmişler internetimiz birden gitti. Turktelekoma söyledik biz napak askiye sataşın dediler. Askiye anlatıyoruz napak diyorlar. Babam elektrik mühendisi, en son babamın firması geldi kazıp kabloları bağladı. Sonra yan komşu geldi onların internet gitmiş falan filan uğraştık bi ton. Normal zamanda da ara ara kesiliyor zaten internet. Okul bitsin direk iyi altyapılı bir yerde eve çıkacağım.
Şimdi yaptığım hız testi:
10359163536.png
 
Türkiye simülasyonunun üst bir seviyesini yaşamışsınız o ne öyle yav leş olaylar olmuş. Bir de Türk Telekom açık ara en rezalet ISS. Altyapı varsa Türksat, yoksa Türknet tercih edilebilir.
 
Benim de sosyal hayat 0'a indi, nadiren arkadaşlarla kafede nadiren de karşı cinsle buluşuyorum. Evde sıkıntıdan cuaraya sardım. Psikolojime iyi geliyor ama, yapay heyecan yaratıyor.
Üniye ilk başladığımda hazırlıktayken her gün partilerdim, param aldığım gün biterdi. Son sınıfa geldim ve sosyal hayatım zamanla tamamen öldü. Bir yandan özlüyorum eski zamanları bir yandan ne boş attık yav diyorum. Şuanda tek heyecan ve keyif veren şey cuara oldu. Üni bitince tamamen yalnız kalmaktan tırsıyorum. Evde tüm gün bilgisayar oynayıp cuara içip freelance yazılım yapan biri olacağım gibi geliyor. :C
 
Üniye ilk başladığımda hazırlıktayken her gün partilerdim, param aldığım gün biterdi. Son sınıfa geldim ve sosyal hayatım zamanla tamamen öldü.
Bu herhalde herkese oluyor.

Benim üni bitti yalnız kalmıyorsun tamamen. Bende tırsıyordum. Ama şu korona döneminde harbi yalnız gibi hissettiriyor o ayrı. Keyif çayı iç.Çay içmeyi de hiç sevmem ben. Yıllardır içmiyorum. Arkadaş bazen alıp geliyo habersiz o zaman zoraki içiyorum. Onun dışında çay sevmem.
 
Benim üniversite bitti, arada arkadaşlar geliyor benim tarafa sahilde takılıyoruz onun dışında günlük yürüyüşler dışında etkinlik sıfır. Bilgisayar başında projeye çalışıyorum bütün gün arada da oyun oynuyorum. Ulan eskiden yazın iki hafta şehir dışına gider, tamamen farklı şeyler yapardım kafamı temizlerdim, arkadaşlarla kafede orada burada otururdum, şimdi bir yıldır evin yakınları dışında hiçbir yere gitmemiş oldum bunaldım.
 
Hayır işte öyle olsaydı keşke. 2-3 tane dairem olsa kirasıyla yaşasam keşke ohh. Dışarıda ne var sanki ne güzel ev hayatı. İhtiyacın olan her şeyi internetten hallediyorsun, alıyorsun vs. zaten. Market alışverişi yapmaya çıkarsın yeter mis gibi.
 
Hayır işte öyle olsaydı keşke. 2-3 tane dairem olsa kirasıyla yaşasam keşke ohh. Dışarıda ne var sanki ne güzel ev hayatı. İhtiyacın olan her şeyi internetten hallediyorsun, alıyorsun vs. zaten. Market alışverişi yapmaya çıkarsın yeter mis gibi.
şunun altına imzamı atarım.

zaten ben karabük'te üniversite kazanıp tek başıma ev tuttuğumda da sırf dışarı çıkmak istemediğim için 2 yıl boyunca 4 dönem okuldaki eksiksiz her derste devamsızlıktan kalmıştım. elalem yalnız yaşadığın zaman her gece eve kız atar party yapar falan diye düşünüyor ama bünye asosyal olunca 1 kere bile evden çıkmadan her şeyimi internetten hallederek yaşadım 2 yıl ve 15 kilo aldım. annem baktı okul böyle bitmeyecek, tekrar aile evine döndüm burada onun zoruyla aynı lisede nasıl zorla okula gittiysem üniversiteye de giderim diye ama coronavirüs çıktı, yine evden çıkmıyorum ama bu sefer derslerimi de ilerletebiliyorum :razz:

ileride iş hayatında çok acı çekeceğim ağır asosyal biri olarak ama orası kesin. çekirdeği bile internetten sipariş ediyordum market alışverişim istanbul'dan kargoyla geliyordu :lol:
 
Vay arkadaş ya ben de dertleniyorum sosyalleşmem lazım diye, ben de asosyalimdir ortalama bir insana göre. Millet bir süre yalnız kalınca birileriyle takılma ihtiyacı duyar ben kısa bir süre birileriyle takılınca yalnız kalma ihtiyacı duyarım ama evde kalmak da insanı bunaltıyor bana göre. Çıkıp gezmek arada takılmak lazım. :grin: Covid o açıdan çok kötü oldu benim açımdan.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom