Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Birkaç kişinin toplanıp warband üzerinde nasıl devasa boyutlarda modlar yaptığına hepimiz şahidiz. Hatta Viking Conquest'e bile baksak bunun cevabını alırız. 8 yılda bir firmanın yapabildiği bu kadar olamaz. Fakat umarım önümüzdeki zamanlarda gerçekten düzeltebilirler ve adam gibi oynayabiliriz. Çok düşük bir ihtimal ama olsun.

O adamların mod yapabilmesinin nedeni yine TW nin oyunu ona göre tasarlamış olması. Ve o insanlar baştan bir oyun motoru yapmıyorlar lütfen şunu bir anlayın .

1 2 aya stabil olacağını hiç zannetmiyorum gamescom 2019 da biraz daha zorlayıp çıkarabilirdik neredeyse tam oyun gibi diyen armağan beyin sözlerine güvenerek aldım oyunu tabi ki bug olacak eksiklikler olacak. Ama benim takıldığım konu optimizasyonun kötü olması değil hiç olmaması diyalogların yok denecek kadar az olması evliliğin çocuk yapmanın içinin bomboş olması. Ben haksızlık mı ediyorum diye sordum kendime ve warband modlarını oynamaya başladım cidden daha fazla keyif aldım çok daha fazla özellik vardı. 8 yıl oyun geliştirmek için yeterli bir süredir 3 4 sonra erken erişime açarsın anlarım ama 2012 de duyurduğun oyunu da 2020 de erken erişime sunmazsın

Peşpeşe Oyun çıkaran ubisoft u da gördük acde nası optimizasyon yaptıgını . Bir çok oyun stüdyosunun başına gelmiş bir olay bu sıkıntı . Warband i en baştan oynadıysan onda da vardı bu sıkıntı. Çözdüler mi? Çözdüler . Şu 8 Yıl oldu bu mu ya mantığı o kadar at gözlüğü bakışı ki . Oyun iyi çıkmamış olabilir bende çekiyorum şuan ülkeler peşpeşe yıkılıyor arada donmalar oluyor nadirde olsa ancak güveniyorum ben düzeltilecek. Oyuncu dinlenirse düzeltilecek. Şuana kadarda dinlediklerini gördük patch notlarında . Lütfen vicdanen neler yaşandı acabada 8 yılda bu çıktı diye bir sorun kendinize.
 
Ben bir sorun yaşamadım tam olarak neresi buglı?
3 tane bayrak parçası topladığımız göre Arzagosla konuşup sığınağın yerini alıyorsun sığanığı tamamladıktan sonra parça gelmesi gerekiyor ama gelmiyor üstüne de sığınak yok oluyor ortada kalıyosun öyle. Baya bi insan da bu sorunu yaşıyor.
 
Normal şartlarda 8 yıllık bir oyunun 1 yılda düzelmesini bekleyemezsiniz daha önce de dedim hayalperestlik bu. Ama atladığım istisnai bir durum var bu yüzden söylemek istiyorum.

Oyunun alt yapısı , çok iyi dizayn edilmiş. Bunu muhtemelen bir çok kişi fark etmiştir, sınırda kalmış gibi hissettiriyor.

Şimdi hali hazırda ellerinde fazlasıyla imkan mevcut. Basit bir oyun stüdyosu değil. Motorda kendilerine ait olduğu için yapabileceklerinin sınırı da yok. Bana kalırsa zaten zor olan şeylerin üstesinden gelmişler gibi.

Eğer gerekli azmi ve çabayı, doğru yol haritalarını uygularlar ise bence 1 yıl içinde oyun istediğimiz kıvama gelebilir.

Oyunun hatalarını ve olması gerekenleri bildirmeleri için ellerinde devasa bir tester kitlesi var. Bu kitle çıkan her hatayı bildirecektir.

Öncelikle kritik sorunlar ve optimizasyon problemlerini düzeltmek için yoğun bir çaba gösterilecektir.
Akabinde oyunda mevcut özelliklerin düzgün işleyişinden emin olacaklar
Oyun biraz nefes almaya başladığında ellerindeki özellikleri aktifleştirmeye, oyunculardan gelen oyun içerisinde olmasını istedikleri şeyleri oyunun alt yapısı imkanları dahilinde eklemeye başlayacaklardır.
Bu görev çeşitliliği, çeşitli olası senaryoların ve sahnelerin arttırılması, diplomasinin daha fazla geliştirilmesi gibi şeyler olabilir.
Daha çok içeriği zenginleştirmeye ve genişletmeye yönelik şeyler olur.

Motorun izin vermediği durumlarda motora müdahale ederler, ama izin vermemesinin nedeni daha büyük problemlerse yeterince zamanları olmadığı için girişmeyeceklerdir.

Ben oyunun şuan ki haline potansiyeli var diyebiliyorum bu potansiyeli açığa çıkarmaları içinde ellerinde devasa tester kitlesi,oyun motoru,iyi hazırlanmış oyun alt yapısı ve kaynakları mevcut.

TW'ye güvenmek mi istiyorum bilmiyorum ama altından kalkabileceklerine inanıyorum.


Bende bu şekilde düşünüyorum. Esas temel atılmış, ilk etapta temel sağlamlaştırılacak daha sonra binaya kat çıkılır istenildiği gibi. Muhtemelen erken erişimin de amaçlarından biri buydu.
 
O adamların mod yapabilmesinin nedeni yine TW nin oyunu ona göre tasarlamış olması. Ve o insanlar baştan bir oyun motoru yapmıyorlar lütfen şunu bir anlayın .



Peşpeşe Oyun çıkaran ubisoft u da gördük acde nası optimizasyon yaptıgını . Bir çok oyun stüdyosunun başına gelmiş bir olay bu sıkıntı . Warband i en baştan oynadıysan onda da vardı bu sıkıntı. Çözdüler mi? Çözdüler . Şu 8 Yıl oldu bu mu ya mantığı o kadar at gözlüğü bakışı ki . Oyun iyi çıkmamış olabilir bende çekiyorum şuan ülkeler peşpeşe yıkılıyor arada donmalar oluyor nadirde olsa ancak güveniyorum ben düzeltilecek. Oyuncu dinlenirse düzeltilecek. Şuana kadarda dinlediklerini gördük patch notlarında . Lütfen vicdanen neler yaşandı acabada 8 yılda bu çıktı diye bir sorun kendinize.

O zaman taleworlds motoru verseydi de gönüllü ekipler yapsaydı oyunu. İşte bu Bethesda mantığı oluyor. Adamlar malzemeyi veriyor ve gerisi oyuncu kitlesinden modçular hallediyor. Bunun en büyük örneği: Enderal Forgotten Stories: Skyrim'e bedava çıkmış bir DLC paketidir. Fakat tam bir oyundan farkı yok. Bu paketi gönüllü biri ya da bir kaç kişiden oluşan ekip yaptı diye hatırlıyorum. Açıp bakın Skyrim'in Creation Kit üzerinden yapılmış ama 100 saat süren çok daha derin ve detaylı bir rol oyunu ortaya çıkarmışlar sıfırdan uğraşarak. Bırak adamlar gönüllü bir ekip ve koskoca bir firmadan daha fazla seslendirme, diyolog ile etkileşim eklemişler karakterlere ve dünyasına. İstenildiği taktirde yapılmayacak hiçbir şey yok. Ayrıca Warband ile Bannerlord nasıl kıyaslarsın onu anlamıyorum. Dönemleri arasında koskoca 10 yıl var ve unutmuşsun sanırım.
 
Last edited:
O zaman taleworlds motoru verseydi de gönüllü ekipler yapsaydı oyunu. İşte bu Bethesda mantığı oluyor. Adamlar malzemeyi veriyor ve gerisi oyuncu kitlesinden modçular hallediyor. Bunun en büyük örneği: Enderal Forgotten Stories Skyrim'e bedava çıkmış DLC paketidir. Bu paketi gönüllü biri ya da bir kaç kişiden oluşan bir ekip yaptı diye hatırlıyorum. Açıp bakın Skyrim'in Creation Kit üzerinden yapılmış ama 100 saat süren çok daha derin ve detaylı bir rol oyunu ortaya çıkarmışlar sıfırdan. Bırak adamlar gönüllü bir ekip ve koskoca bir firmadan daha fazla seslendirme ile etkileşim eklemişler karakterlere ve dünyasına. İstenildiği taktirde yapılmayacak hiçbir şey yok. Ayrıca Warband ile Bannerlord nasıl kıyaslarsın onu anlamıyorum. Dönemleri arasında koskoca 10 yıl var ve unutmuşsun sanırım.

Warband ile bannerlord aynı firmanın iki oyunu Bethesda ve Taleworlds? burda kıyaslama olayı ile savunduğunu vurmussun sanırsam. Gidip çalışma şartları , ekipmanları , o psikolojiyi felan gördün mü? Tamam diyorsunki modcular daha düşük şartlarda mükemmel modlar yapıyor. Fakat anlatmaya çalıştığım o modculara yaptıkları sistem ve malzemeyle işi veren yine oyun firmasıdır keza skyrim en güzel örneklerden biri kodlarının komplike olmaması ve modcular sayesinde daha çok tool üretilmesi ile bu kadar çok modu oldu o oyunun.Bana o zamanları unutmussun demişsin ama yazdığım her yazıda warbandinde bu devirden geçtiğini söyledim. Şuan çoğu insan tamamlanmış hataları giderilmiş modlar üstüne modlar almış warband ile tazecik belkide sistemlerini yeni oturtup hadi şimdi söz verdiğimiz şeyleri yapalım diye planlar geliştirilen oyun ile karşılaştırılıyor .Optimizasyondan yakınanlara lafım yok oynayamıyorlar haklılar.Tüm eleştirilerin hiç düzeltilmeyecek tamamen vasatlıkla oluştulmuş gibi olması tamamen saçmalık geliyor bana.Oyunun dönemleri değişebilir.Ama ülkemizde çoğu şeyin geç geliştiğinide unutmamak gerek.Dönemsel fark olsa bile koskoca valve oyun motorunu 6 yılda çıkartıyorsa TW nin 8 yılda geliştirmesi hiç şaşıldık bişey değildir zannımca.

Edit : Benim TW hakkında söylediğim çalışma ortamı vb.fikirlerin hepsi okuduğum vloglar ve takip ettiğim gerek türkçe gerek yabancı kaynaklı süreçler ile bağlantılıdır. Gerçekten ne yaşadılar bilmiyorum orada bildirilenlerden çıkardığım sonuçtur.
 
2010 dönemindeki kitlenin bir oyundan beklentisi ile 2020'deki kitlenin aynı mı? Ya da o dönemde Warband hakkında bu kadar tantana yapılıp yıllarca millet mi bekletildi? Valve örnek hiç verme. Adamların oyun yaptığı yok. Zaten milyarca dolar kazanıyorlar ve ihtiyaçları yok bunu yapmaya. Kendi tembelliklerinden öyle. Warband zaten yeni bir oyun bile sayılamaz. İlk oyunun biraz geliştirilmiş hali ama burada insanlar yeni bir oyun bekliyordu. Grafikleri güncellenmiş arızalı bir kopya değil. Ayrıca finansal sorunları olduğuna asla inanmıyorum. Warband milyonlarca sattı. Süreci zaten çok yayarak uzattılar.
 
Çok şeyden bahsetmek istiyordum ama zaten çok güzel bir şekilde bazı problemler anlatılmış.Duygularıma tercüman bir çok yazı gördüm.O yüzden daha minimal şeylerden bahsetmek istiyorum.Mesela oyunda mevsimlerin görünüş hariç hiçbir etkisini görmedim,VC de bile askerler soğuktan ilerleyemiyor,hatta ölüyordu.Kış mevsiminde çok yolculuk yapamıyor topraklarınızı geliştirmeye çalışıyor,ziyafet veriyor ve turnuvalara girip leydilere şiirler okuyordunuz.Sonra ilkbahar gelince geminize atlayıp gidip yağma yapıyordunuz.Muhteşem bir RP imkanı sunuyordu.Ama bannerlord da leydilerle olan iletişim güzel potansiyel barındırsada oldu bittiye getirilmiş.Politika entrika olayları yine büyük potansiyel barındırıyor ama npc lerin umrunda bile değil sadece savaşıyorlar.Yani hiç durmuyor ülkeler sürekli bir ülke haritanın tamamını ele geçiriyor 1-2 yıl içinde daha siz yeni gelişmeye başlamış tam oyuna dahil olayım derken oyun bitiyor. Ziyafet desen yok turnuvalar aynı turnuva.Ve hiç kimse kalesinde veya şehrinde değil herkes sadece savaşıyor kalesi kuşatma atında olan adam başka kaleyi kuşatmakla meşgul,hiç kendi toprağını savunan bir lord görmedim.Ve leydilerin hepsi mi savaşçı olur,warband daki gibi olsa ama savaşçı leydiler de olsa daha iyi olurdu.Resmen oyunda herkes ordu toplayıp bir oraya bir buraya koşturup bir yerleri alıyor oyun kendi kendini bitiriyor,sizde oyuncu olarak uzaktan öylece izliyorsunuz,umarım denge problemi bir an önce halledilir ve süre güncellemelerle toparlar.
 
Gencler her bir modül değişikliğinde yeni güncellemeye uygun olması için yeni kayıt mı açacağız ? Kayıt modüle uygun değil diyor ne demek bu
 
2010 dönemindeki kitlenin bir oyundan beklentisi ile 2020'deki kitlenin aynı mı? Ya da o dönemde Warband hakkında bu kadar tantana yapılıp yıllarca millet mi bekletildi? Valve örnek hiç verme. Adamların oyun yaptığı yok. Zaten milyarca dolar kazanıyorlar ve ihtiyaçları yok bunu yapmaya. Kendi tembelliklerinden öyle. Warband zaten yeni bir oyun bile sayılamaz. İlk oyunun biraz geliştirilmiş hali ama burada insanlar yeni bir oyun bekliyordu. Grafikleri güncellenmiş arızalı bir kopya değil. Ayrıca finansal sorunları olduğuna asla inanmıyorum. Warband milyonlarca sattı. Süreci zaten çok yayarak uzattılar.

Firmaların kendi sözlerini dinlerseniz ve okursanız . Valve ve Tw için cevapları alıcağınıza eminim.

Valve Half Life : Alyx çıkardı ve resmen oyun motoru şovu yaptılar . Half life 3 ünde geleceğinin ipuçlarını verip mikrofonu bıraktılar. Azıcık inceleme ve detaylı bakarsan motorun ne kadar muazzam olduğunu anlarsın. Hiçte yan gelip yatmışlar gibi durmuyor . Üstelik epic game vb firmalar çıktığı için paraya sınırsız gözüyle baktıklarını hiç düşünmüyorum.

TW açısından warband de benzer bir konum para sınırsız değil ctrl x i yok stüdyonun. Bir raportajda keşke o an duyurmasaydık çok büyük hataydı dediklerini hatırlıyorum tamamiyle pişmanlar zaten.Elde fikir varken "geliyor ya bannerlord" diye havaya girmişler sanırım bu yüzden büyük hype yaptılar ve söndükçe söndü . AAA oyunların çoğu zaten 3 4 yılda geliştirilmiyor emin ol bizde 1 2 yıl kala duyuruyorlar o kadar . Millet bekletildiden çok millet bekledi diyelim. Hata TW de ve bunun bilincindeler tüm ekip olarak. Oyunu gerçekten iyi incelersen özelliklerdeki tamamlanmamışlığı hissedebilirsin .Gelicek sabır sadece sabır .Tamam Last of Us 2 tarzı görsel şölenler yapılırken azıcık çağın gerisinde gibi ancak kesinlikle ve kesinlikle sandbox bir oyun için oldukça yüksek potansiyel bir ürün var elimizde . TW nin değerlendirmesini işlemesini umarak bu cevheri süreci Feedback ve Önerilerle takip edip bizimde çalışmalara katılmak bu oyunu gerçekten tamamlayacak en büyük etkendir.
 
Bir raportajda keşke o an duyurmasaydık çok büyük hataydı dediklerini hatırlıyorum tamamiyle pişmanlar zaten.Elde fikir varken "geliyor ya bannerlord" diye havaya girmişler sanırım bu yüzden büyük hype yaptılar ve söndükçe söndü .
Yanlış hatırlamıyorsam TaleWorlds'te çalışan bir geliştirici,röpörtaj verdiği kanalda yeni bir oyun üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. TaleWorlds'te geliştiricinin bunu ağzından kaçırması nedeniyle oyunun duyurusunu yaptı diye hatırlıyorum. Bilgi amaçlı söyleyeyim dedim :grin:
 
Aslında oyunun ben şimdiki halinden çok daha ileride bir safhada olduklarını düşünüyorum bence oyunun temel sorunlarını çözünce(fps drop,optimizasyon vb.) asıl ana oyunu büyük bir güncelleme ile getirecekler hatta bu 13 nisandan hemen sonra bile olabilir indirim bitince bekliyorum yani büyük çaplı bir güncelleme.Yani ben gerçekten şuan inanmıyorum 8 senedir üzerindeki çalıştıkları şeyin bu olduğuna :grin:
 
Steam oyun yorumlarına bakıyorum herkes olumsuz verebilir beğenmemiştir ama buglardan dolayı olumsuz yorum yapanlar var. Yani adamlar direk belirtiyor bugların errorların bulunacağını hangi akla hizmet adamların işaretlediği bir şeyden olumsuz yorum yapabilirsin ki? Tamam 8 yılın ardından beklentilerini elde edememiş olabilirsin, grafikleri, özellikleri yeterli bulamayabilirsin bunlardan olumsuz yorum yapabilirsin de özellikle bugların hataların olucağı net bir şekilde belirtilmişken "BuGgeRLorD len mq" yorumları neden?

Ki işin acayip kısmı ben bu pc ile tek aldığım hata bazen şehre,savaşa girerken oyunun çökmesi optimizasyon olarak da en sıkıntı çektiğim kuşatmalarda kuşatma silahları kullanılınca 10 fps e kadar düşmesi. SP de bu pc den beklediğimden fazlasını aldım.
 
buglardan dolayı olumsuz yorum yapanlar var.
Ya neyden yapacaktı? Ben de ilk positive verdiydim. Save bugundan sonra negative verdim. Hakediyorlar negative reviewları şuan. Oyun oynanamıyor. Patch diye sundukları şeyi denememişler bile. Hiçbir işe yaramaz bir şey yayınladır aceleyle. Siegelerde fps dropları bile umursamıyordum. Ama şu çıkan save bugu acayip sinir bozucu bir şey. Keşke mostly negative olsa.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom