Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
@Memoefe Devletin üstünden kazancı yok ki, tariff alınmıyor sonucunda yazılımsal ürün sayıldığından. Türkiye'ye döviz girdisi oluyor doğru, fakat Talewords'ün yabancı eleman çalıştırıyor; müziklerini yabancı şirkete yaptırıyor kullandığı yazılımlar yabancıların. Ee iç pazarda dolaşan para yüzde kaç kalıyor Allah bilir. Üstüne kosgeb'ten hibe de veriliyor. Üstelik karşılıksızdı galiba, onlara verilen hibe. Valla şirketin elektriğine yetmiyor diyor ne kadar komik hale düşüyor o developer, acaba şirketin elektrik-internet masrafları kim tarafından karşılanıyor. :lol::lol: Benim zoruma giden bu, olan bir şeyi saklamaya çalışıyorlar. Armağan bey gibi net olsun olucaklarsa, şu kadarı bitirdik şu kadarı sonra eklenecek şu kadarı EA'da yer almıcak tarzı.
Paranın devlete gitmesine gerek yok ki. Dolar türkiye ekonomisine girdiğinde otomatik olarak tl'nin değeri artıyor. Kosgeb bu yardımları sadece taleworlds'e yapmıyor sonuçta.
 
Keşke yazdıklarımı okusaydınız, doların önemli bir kısmı zaten giriyor ve dışarıya yapılan ödemelerle çıkıyor. Peki içeride kalan miktar ne kadar el değiştiriyor, ne kadar pazarda dolaşıyor. Bunlara bakılmaksızın döviz girdisi yapıyor demek bence biraz saflık, ha verilmesin mi hibe verilsin. Vergi muafiyeti olmasın mı olsun tabii ki, fakat bunlar olurken bunların bir elektrik faturasına yetmediğini söylemek bence çok gülünç. Üstelik, CD Projekt Red de ülkesine döviz girdisi yapıyor ubisoft da; fakat bunlar devletleri tarafından ne kadar destekleniyor. Bir sonuca bağlamak gerekirse, benim verdiğim vergiler bu şirketlere yardım amaçlı hibe ediliyorsa, bunları kullanım yöntemlerini eleştirme hakkı doğrudan benim ve diğer insanların üstüne vazife oluyor. Ayrıca çıkış fiyatı da.
 
Devlet zaten sözde 'destek'i yapmalı, oyun geliştirmek için vergi alınıyor. Normal şartlarda alınmaması lazım zaten, diğer ülkeler daha az alıyor. Devletin yapması gereken az çok bu diye düşünüyorum , yoksa firma yurtdışına kaçar orada faaliyetine devam eder. Devlet firmaya muhtaç firma değil emin olun.
 
oyun oynamak lükstür alıp almamak sana kalmıştır adam isterse oyunu 500 lira yapar karışamazsınız 150 tl den çıkardıklarına dua edin sırf türk firma diye oyunu 60-90 tl ye çıkarmak zorunda değiller
 
Keşke yazdıklarımı okusaydınız, doların önemli bir kısmı zaten giriyor ve dışarıya yapılan ödemelerle çıkıyor. Peki içeride kalan miktar ne kadar el değiştiriyor, ne kadar pazarda dolaşıyor.

Eğer dediğiniz gibi adamların ülkeye soktuğu bütün döviz dışarıya yapılan ödemelerle çıkıyor olsaydı adamlar kar edemezdi. Tabi ki dışarı ödenen bir miktar para var. Ama armağan yavuzun dediği gibi birkaç milyon dolara mal olduysa oyun. Yapılan satışların da maksimum birkaç milyon doları dışarıya geri gider. Ki bundan çok daha fazlasını kazanacaklar büyük ihtimalle.

Üstelik, CD Projekt Red de ülkesine döviz girdisi yapıyor ubisoft da; fakat bunlar devletleri tarafından ne kadar destekleniyor.

Cd:pr 7 milyon dolar almış devletten, yıllık mı bilmiyorum ama, bu çok büyük bir miktar.
 
Fiyat konusu hakkında başka bir tartışma konusu açılmıştı, keşke sayfalar boyunca burada yazılmasaydı da oradan devam etseydiniz; çıkışa 3-4 gün kalmışken bir anlamı yok ne yazık ki bunların.

3-4 gün demişken, sözde modlama ile ilgili bir geliştirici günlüğü ve çıkışa yakın da EA'da nelerin eksik olacağı hakkında kesin bir açıklama gelecekti, hala ses-seda yok bunlardan.

Bir de umarım bunu yazdığım için sorun olmaz; beta dosyalarında gezinirken SP hakkında biraz fikir edinebileceğim şeyler gördüm; bunların arasında dikkatimi perkler çekti ki üzerinde biraz daha durulması gerek gibi, bazıları gereksiz olmuş gibi o perklerin; açıklaması yok tabi isimlerinden hareketle söylüyorum bunları.
 
@Memoefe
İçerde dolaşan dövizin tamamı dışarı çıkıyor demedim fakat büyük çoğunluğu çıkıyor. İç pazarda dolaşan para sirkülasyon sağlıyor fakat devlet kendini amorti edebiliyor mu asıl soru bu. Teknokent ayricaliklari vs vs. Burdan konunun ilerlemesi manasız, devlet bir karı olmadan da destekliyor benim demek istediğim. Hatta zararı da olabilir. Evet devlet bunu bu sektörün çok daha büyümesi için veriyor bu desteğı, kara kaşının kara gözünün hatrına değil. Fakat burda bu verdiği desteği görmeden, üstelik vergi almadan satış yaptırıyorsa bence burda tw nin eleştirilebilir olması gerekiyor. Kısa vadede zarar ediyor devlet yani sonuçta, bu biraz da tübitak'ın fonladığı projelere benziyor. Verilen o paranın karşılığında bilgi edinme ve eleştirme hakkımız var.

Cdpr konusu evet biraz falso olmuş ama, bannerlord gibi orta büyüklükte oyun üreticilerinin aldığı imtiyazlar çoğu ülkede yok. Ha tabii eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyeyim ama yine belirtmek isterim benim bu kadar uzatmama bazı dev.lerin gerçek dışı ve insanın aklıyla geçen yorumları neden oldu. Yani tw'nin bu başarısız süreç yönetimini sorduğumuzda üstelik desteği de belirttiğimizde; elektrik faturasına yetmiyor gibi gülünç bir ifade ile geçiştirilmesi beni tilt etti. Fakat bu konu nerden nereye geldi orası ayrı.

Ayrıca tabii ki şirket fiyatlandırma konusunda özgür ve benim haddime düşmez fakat nasıl Sütaş'ın kazık yoğurdunu ah taa nereden gelmiş ah inek ne kadar ne yorulmuş ah ne kadar maya kullanılmış gibi acıtasyonlara kanıp almayabileceğim gibi; bannerlordu da aynı şekilde türk firması yapmış, ah gelişsinler ah gururumuz ah 1000 saat oynarım gibi söylemlere kanıp fahiş fiyata almayabilirim. Bu da onların bir pazarı kaybetmelerine yol açabilir çünkü ben düşünebiliyorsam böyle, başkaları da düşünebilir. Ki 150 tl ile satmayı düşünüyorlarsa o yüzde 10 luk türk oyuncu payı yüzde 30 lara çıkabilir.
 
Şimdi merak ettiğim soru şu.
Martta çıkacak dendi 31 Mart diye açıkladılar.
Acaba 31 Mart günü geldiğinde gece saat 23.59'da erişime falan açmazlar değil mi ? ya da avrupa saatiyle 1 nisan dan 1 dakika önce?

Mart diyip 31 Martta çıkaranlardan bekliyorum bu hamleyi ?
 
Şimdi merak ettiğim soru şu.
Martta çıkacak dendi 31 Mart diye açıkladılar.
Acaba 31 Mart günü geldiğinde gece saat 23.59'da erişime falan açmazlar değil mi ? ya da avrupa saatiyle 1 nisan dan 1 dakika önce?

Mart diyip 31 Martta çıkaranlardan bekliyorum bu hamleyi ?
tabiki 23.59 da çıkaracaklar tw bu yapmazsa gece rahat uyuyamaz :grin:
 
CALLUMdan

We won't be sending any more keys out now. Everyone that wrote a mail to me up until this point requesting a key has been sent one, please check your conversation for the key.

If you missed out, I'm sorry about that. You could try one of these keys below and see if you have any luck.






R26HH-ZW5FI-AFWCP
6DYQ6-WWIFC-INYLF
TGR58-9VGMW-26KLI
AMWRN-LZRHY-DTWLQ
6XWRJ-3D5H5-MCP64
M4X5L-P6AY8-VEG7P
QADJ8-BDZT9-BJNYT
Z79LA-KCEMN-P9DD5
CYAAI-W0QD4-AH3IB
TZFT6-HR9Q4-GTBYJ
RGM8K-NNG4X-K23Z2
TCKF8-T5K6C-LHGK6
68D5H-X7RJ5-CEZNB
80PDH-3XNT7-DP7FW
DN84L-80AVB-7RC7K
X42L9-248FD-9DYFY
XW9AC-RFW8X-AM9I4
NJZVE-HPAJA-FL70Y
295C0-LR07P-WGD4T
IRA56-EN7IL-L97LX
P843H-MLEC0-78WNV
WL0X9-GQHMW-DEG62
5YMBP-W7YW4-JC2QW
7CXFL-4XT63-28FIY
WIXQM-PNXH9-BGIZ8
E93RR-4RV6R-H9WZN
05IFC-3X0R6-Y08XV
KVQFK-0GHJC-8LE2Z
NDX48-QDX40-93JDZ
RKNI2-8B8YT-TZPNF
9YBML-V9NVG-6P8WL
EHJ4D-Q3WT4-PNTRQ
80678-8ADWT-3ICEG
NCVYY-WLD49-PEKIF
XAIAP-RMJWR-X0AF6
VX5QG-QTYGH-ZNBZC
8IVFY-FV97H-3X05M
LLVKB-XD32Z-D2TTX
3HXE8-0TFPV-5AMX3
HV7IN-VZB6Y-R0BTH
HFJR3-KKC7T-KRFXL
G5DFM-QJ3HW-8TR34
7PB4K-2202B-J7P37
GPPXZ-TII5Y-P8Z8L
C8KJ4-B8YWH-3XQGA
26RTC-8FLEY-TJ0MA
M7YIG-GMXIQ-LEI8V
E09YF-50GVY-YM23N
RV69X-0W4LJ-M48KX
N556E-X3RJZ-64ACB
NM3GY-H4G9Y-X7F3P
 
Şimdi merak ettiğim soru şu.
Martta çıkacak dendi 31 Mart diye açıkladılar.
Acaba 31 Mart günü geldiğinde gece saat 23.59'da erişime falan açmazlar değil mi ? ya da avrupa saatiyle 1 nisan dan 1 dakika önce?

Mart diyip 31 Martta çıkaranlardan bekliyorum bu hamleyi ?
Bildiğim kadarıyla Steam'in resmi çıkış saati 21.00 olması lazım.
 
Herkese hayırlı olsun, %10 İndirimle karşımıza çıkıyor, detayları buradan bakabilirsiniz..

https://steamcommunity.com/games/261550/announcements/detail/2084544594680066864

Yani 135 TL büyük bir ihtimalle alınacaktır. Ve oyunun çıkış tarihini 30 Mart UTC 10.00 AM, Türkiye saatine göre 13.00 diye hesapladım.

Ayrıca bir müjde daha belirtmişler.

Bunu göz önünde bulundurarak, oyunu satışın ilk iki haftasında% 10 indirime sunmaya karar verdik. Buna ek olarak, daha önce Mount & Blade unvanına sahip olan herkes, seçili dijital mağazalarda% 10 ek indirimden yararlanabilir. Ayrıca, rahat bir nefes alabilirsin çünkü gecikme olmaz ... Aslında, tam tersi! Oyunun çıkışını 30 Mart UTC saat 10.00'a getirmeye karar verdik.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom