Bannerlord için Gelişmiş Custom Battle - Kurulum ve Yükleme Rehberi

Users who are viewing this thread

2Cjea.png
Herkese merhaba, sizinle bir haftadır üstünde uğraştığım bir şeyi paylaşmak istedim. Büyük ihtimalle hepiniz Custom Battle modlarını gördünüz bir yerlerde. Bu da ondan çok farklı değil ama birkaç farklı ekstra özelliği var. Sonrasında da bu versiyonu yapmaya başladım. Bu versiyon şunları içeriyor

Özellikler
  • Harita Seçimi - Haritanızı seçme şansınız var artık. Ee herhalde olsun o kadar dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef düşündüğünüz kadar kolay bir olay değil. Daha çetrefilli noktalarını aşağıda açıkladım.
  • Özel değiştirmeler, değerler vs - Bu önemli bir nokta. Önemini birinci maddenin açıklama yazısında anlayacaksınız
  • Savaş Morali- Artık askerleriniz savaşı kazanamayacaklarını düşündükleri zaman savaş alanını terk etmeye başlıyorlar. Bunu kalkanlarını ve silahlarını bırakarak yapmalarını sağladım ki daha hızlı kaçsınlar. Bazen oldukları yerde teslim de olabiliyorlar ama. Aynı durum sizin düşmanlarınız için de geçerli.
  • Savaş Borazanı - Artık askerlerinize komut verdiğiniz zaman verdiğiniz komuta göre farklı sinyal borazan sesleri duyacaksınız. Savaş atmosferi için güzel bir ekleme olduğunu düşünüyorum.
  • Savaş Ritmi - Eh savaş ritmi doğru mudur emin değilim ama askerler taaruz ederken veya hareket emri geldiği zaman hep bir ağızdan sesler çıkararak birlik halinde olduklarını gösteriyorlar. Yine savaş atmosferi için güzel bir özellik olduğunu düşünüyorum.
  • Kazanma - Yok artık bu da mı yoktu? Evet yoktu ama artık eklendi. Savaşı kazandığınız zaman kaç kişiyi öldürdüğünüz bilgisini görebileceksiniz. Eğer savaşı kazandığınızı anlamayacak kadar şevkle kaçan askerleri öldürüyorsanız üzülmeyin, askerlerinizin sevinç çığlıklarını ve hareketlerini de duyabileceksiniz.
  • Basit istatistikler - Artık TAB tuşuna basarak ne kadar askerinizin kaldığını, veya kaç kişi öldürdüğünüzü veya kaç düşmanın hala ayakta olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Tecrübeli Düşmanlar - Artık düşman generalleri daha mantıklı kararlar alıyorlar. Bulundukları konuma göre tepeyi korumayı seçebilir, ormanlık alana sizi çekebilir, süvarileri ikiye ayırıp çevrenizi sarmaya çalışabilirler. Yine de 25% şans ile tecrübesiz bir komutana denk gelme şansınız bulunmakta.
  • Haberci- Basit yeşil bir yazı ile sizin "sağ kolunuz" olan bir kişiden gelen bilgiler bu aslında. Düşmanın formasyonu, veya durumu hakkında bilgiler veriyor sadece
  • Daha fazla karakter- Singleplayer içinde bulunan biirkaç karakter daha eklendi.
  • Botları Kontrol Etme - Öldüğünüzde veya canlıyken emriniz altındaki askerleri doğrudan oynama şansınız var. Çok zorlamayın bunu ama, çünkü çökmesine sebep olabilir oyunun.
  • Ekstra Karakterler - 4 farklı karakter daha ekledim. Harika değiller, hatta kötü savaşçılar ama olsun, sizi diğer birimlerden ayırıyorlar.
  • Çevre Sesleri- Aslında müzik eklemeye çalıştım fakat bazı teknik sebeplerden buna izin verilmiyor Bannerlord içinde. Sanırım daha hazır değil. Bende onun yerine savaş atmosferine bazı yanma sesleri, rüzgar sesi vs ekledim
  • Rastgele Havadurumu- Eh bu biraz yanıltıcı aslında. Çünkü tam anlamıyla rastgele bir hava durumu eklemiştim. Kar yağması, yağmur yağması vs. Hatta bunu dinamik yapmıştım ki savaş başladığında hava kapalıysa ortasında yağmur yağsın vs diye. Bannerlord bunu beğenmedi. Performans sıkıntılarından bunu geri aldım. Şu an sadece rastgele bir şekilde oyuna sisli veya sis olmadan girebiliyorsunuz. Sis olayı da rastgele olduğu için aynı map bazen çok sisli bazen daha az sisli olabiliyor. Haritadan sıkılmamanızı hedefledim bununla.
  • Kuşatmavari Durumlar - Bu sanırım özelliklerin en komiği ve en dengesiz olanı. Kuşatma haritasında, özellikle de harita 4te, askerleriniz mancınıkları kullanmaya koşuyor ve gerçekten de kullanıyorlar. Bunu başarılı yapmıyorlar ama, kendilerini falan öldürme gibi huyları var. Çoğu zaman da kuşatma silahını kullandıkları için düşman yanlarına gelse de herhangi bir şey yapamayıp ölmeyi bekliyorlar.
  • Üst Fonksiyonlar - C ile kamera modunu değiştirebilirsiniz. Free-cam moduna geçtiğiniz zaman ortalıkta dolanabilir, botun yakınına gelip F'e basarak kontrolünü ele alabilirsiniz. Bu moddan çıkmak için tekrar Cye basın, karakterinize döneceksiniz ( ölmüşken yapmayın. ) Eğer yanlış saçma bir yer yerde doğduğunuzu düşünüyorsanız, C'ye basın, iyi bir nokta bulun ve L'ye basın. Karateriniz oraya ışınlanacaktır.
  • Temel Arayüz- Önceki versiyonda Tab'a basarak çıkın tarzı bir durum mevcut değildi. Artık bu tarz bilgi durumları mevcut.
  • Rastgele Çökmeler - Gelelim en güzel özelliğe. Sonuçta bu bir mod değil. Bir oyun da sayılmaz. O yüzden bir sürü problem içinde barındırıyor. Bitmemiş oyunun bitmemiş fonksiyonları açıp düzeltmek daha da farklı problemler çıkarıyor. Haliyle oynarken saçma sapan bir sebepten oyunun kapanması muhtemel.

Harita Seçimi ve Bilgi Paylaşımı
Harita koordinatları her zaman düzgün değil. Hatta çoğunlukla düzgün değil. Bazı haritalar için ön-değerler ekledim ama yeterli olmayabilir. Bu yüzden bazı haritalarda saçma noktalarda doğmanız çok olası. Bunu düzeltmek için C'ye basın, ortalıkta gezinip şurada doğsak fena olmaz dediğiniz yerler bulun,I'ya basarak bilgileri ekranda görün. Aradığınız şey pozisyon değerleri. Bunu not alın, TAB ile savaştan çıkın. Aynı harita için Pozisyon bilgisine o değerleri ekleyin ve tekrar başlayın. Bunu birkaç sefer denemek zorunda kalabilirsiniz. Başlangıç için askerlerin rotasyonunu da ayarlama şansınız var ama o biraz daha kompleks. Deneme yanılma ile bulmanızı öneririm. Aynı durum güneş değeri için de geçerli. Bazı haritalar aşırı karanlık veya aşırı aydınlık olabiliyor. Buradan bunu ayarlayabilirsiniz.
İşte bu harika oldu be, dediğiniz bir nokta bulabilirseniz burada paylaşın, herkes görüp faydalansın.



İndirmek İçin


Son Versiyon: 0.2.5

Son iki versiyon linklerini tutmayı planlıyorum.
Versiyon 0.2.4


Yükleme
Temelde baya basit, şu adımları izleyin
  1. Arşiv dosyasını indirin.
  2. Winrar, 7zip gibi bir program ile arşivden çıkarın.
  3. Çıkardıktan sonra bin ve Modules klasörünü göreceksiniz. İkisini de seçip kopyalayın. Sonra Bannerlord ana klasörüne gidin. Aynı klasör isimlerini orada da görmelisiniz. Ana klasör yolu şöyle bir şey olmalı C:\Program Files(x86)\Steam\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord - Beta
  4. Kopyaladığınız dosyaları oraya yapıştırın.
  5. Şimdi bin klasörüne gidin. Sonra Win64_Shipping_Client klasörüne ve BattleTest.bat dosyasını bulun. Buradaya sürekli gelemeyeceğinizi düşünüyorsanız sağ tıklayın ve masaüstüne gönderi seçin
  6. .bat dosyasına veya masaüstüne gönderdiğiniz kısayola çift tıklayın. İşlem tamam!

Video



Ekran Görüntüleri
jgPTK.jpg
gCf1j.jpg
OhDBP.jpg
-id5J.jpg
k2UHG.jpg
Gqxvt.jpg
kA3LB.jpg

FAQ
Bildiğim kadarıyla evet. Zaten Beta dosyası olmadan bir şey yapamazsınız. Beta da ücretsiz olduğuna göre...
Oyunun neredeyse tamamını decompile ettim, dosyalar arasında çok gezdim.
Bannerlord belki uzun vadede çok kötü olacak ama sadece buna bakarak oyunun kalitesini yorumlamaya çalışmayın bence
Bunu para için yapmadım elbette. Ama Bannerlord kopyası alırsanız bu ince jeste hayır demem, sevinirim.
Gönderin gelsin. Burası forum. Konuştukça daha fazlasını öğreniriz.
 
Last edited:
Pelerinimiz gelmiş harika?? Sesler tam olarak beklediğim gibi değil ama sonuçta orjinal bannerlord değil çıkınca göreceğiz. Bir diğer canımı sıkan düşman içinden atınla engel yokmuşçasına geçebilmen? Kendi ordun tarafından bloklanmamak hadi bi nebze ama oyuncak parçalarını kaydırır gibi geçmek rahatsız etti umarım modla alakalıdır sadece?
 
Dosyayı indirdim ama bat dosyası mevcut değil. Ne yapmam lazım acaba ? Sadece dll dosyası var. Onu bata çevirdim ama bir şey değişmedi sonuç olarak açmaya çalıştığımda
 
@ZamanYolcusu

Yükleme
Temelde baya basit, şu adımları izleyin
  1. Arşiv dosyasını indirin.
  2. Winrar, 7zip gibi bir program ile arşivden çıkarın.
  3. Çıkardıktan sonra bin ve Modules klasörünü göreceksiniz. İkisini de seçip kopyalayın. Sonra Bannerlord ana klasörüne gidin. Aynı klasör isimlerini orada da görmelisiniz. Ana klasör yolu şöyle bir şey olmalı C:\Program Files(x86)\Steam\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord - Beta
  4. Kopyaladığınız dosyaları oraya yapıştırın.
  5. Şimdi bin klasörüne gidin. Sonra Win64_Shipping_Client klasörüne ve BattleTest.bat dosyasını bulun. Buradaya sürekli gelemeyeceğinizi düşünüyorsanız sağ tıklayın ve masaüstüne gönderi seçin
  6. .bat dosyasına veya masaüstüne gönderdiğiniz kısayola çift tıklayın. İşlem tamam!
 
Windows 7 görmeyeli yıllar oluyor...
Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmayı dener misin? Kullandığın Windows Kullanıcısının izinleri kısıtlanmış.
 
Merhaba,
Gayet iyi bir iş çıkarmışsın, tebrik ederim.
Kodlama tarafında c# mı kullanılıyor? veya kullanıldığı dil nedir?
Evet C#. Graphics Engine tarafı C++ ama o kısım zaten eski RGL'in gelişmiş hali, üstünde modcuların oynama yapmaması gereken bir şey.
 
Back
Top Bottom