M&B Thorgrims Map Editor Harita Sorunu

Users who are viewing this thread

Turko__

Recruit
Selam beyler,yaklaşık 2 haftadır bir Mod üzerinde uğraşıyorum,amacım mod yapmayı öğrenmek ve ilerde daha güzel şeyler yapabilmektir.Fakat tabi mod öğrenirken ufak tefek zorlandığım,sormam gereken şeyler çıkıyor tabiki.Bunun üzerine bende başlıkta gördüğünüz ''Harita Sorunu'' mu burada size anlatıp ne yapmam gerektiğini sormak istiyorum.

Şimdi benim yapmak istediğim mod, Hindistandan başlayıp Amerika kıtasına kadar uzanan bir mod olucak aynı zamanda Afrika kıtasının tamamıda olucak içerisinde.Fakat bu Thorgrims te fark ettiğim yalnızca biryere kadar haritayı çizebiliyorsunuz,kısacası harita çizimi için verilen alan küçük buda büyük ve geniş haritalar çizmemize engel oluyor,benim isteğim ise ''harita genişliğini istediğim kadar büyütmek''.Bu mümkünmüdür ? :grin: diye sormucam çünkü birkaç sene önce M&B Warband için '' 16 Century Mod'' unu yapan kişiler ''Tüm dünya haritasını'' çizdiler,hatta abartmıyorum adamlar Güney ve Kuzey kutuplarını bile koydular modlarına ,Avustralya,Japonya,Çin,Avrupa,Amerika,Afrika bütün heryer vardı.

Evet arkadaşlar anlayacağınız,bende bu haritayı çizen kişiler gibi büyük bir alana yayılan harita yapmak istiyorum,istiyorum istemesine fakat büyük bir harita çizmek için ''öncelikle haritanın genişliğini'' ayarlamayı bilmiyorum ve size sorum ''Böyle büyük bir harita çizmek için ne yapmalı ? Haritanın genişliği nasıl arttırılmalı ?'' bir programmı var ? yüklememiz gereken birşeymi var nedir ? Harita yapımı konusunda uzman bir arkadaş konuya bakarsa sevinirim.

Bu arada bahsettiğim modun resimleride burada.

M6pob9.png


gk82Mb.png


N5AlvP.png


Harita çok büyük tamamını koyamadım :grin: kb.
 
İlgin için saol,şimdi dediğin gibi settings.cfg yi notepad ile açtım,fakat ondan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.Nereye ne yazıcam haritayı büyütmek için ? :grin:
 
Aynen dediklerini yaptım,haritam Thorgrims üzerinden genişliyor seninde dediğin gibi.Sonra tekrar oyuna girdim olmuşmu diye bakmak için... olmamış yani harita geniş ama haritanın ''tamamını'' kullanamıyorum,haritanın her tarafına gidemiyorum.Benim istediğim haritayı genişletmek ve haritanın heryerini kullanabilmek eğer haritanın heryerini kullanamassam benim için bir özelliği yok açıkçası  :mrgreen:


Ondan sonra BorderSize(harita sınırları) denen bişi var onuda bi elliyim dedim, öncelikle şu alttakilere bu rakamları verdiğim için

MapWidth = 500
MapHeight = 500 

BorderSize ında aynı olması gerektiğini düşünerek onada

BorderSize = 500 verdim

Tekrar thorgrimse girdiğimde,evet bordersize da genişlemişti gene bi oyuna girip deniyim dedim fakat hala aynı :grin: nekadar genişletsemde,nekadar değer versemde şu lanet olası haritanın tamamını kullanamıyorum arkadaş :grin: Yokmu bu işi bilen ya ? Ben yaptım oluyo diyen yokmu ? :grin: Bizede yardım edin şu harita sorununu bitirsem gerisini daha rahat yapıyorum zaten.
 
Sana bir sır vereyim haritanı istediğin kadar oynanıp hatta tüm dünyayı yapmak istiyorsan module.ini dosyasına gir ve oradaki map_size dosyalarını biraz kurcala :wink:
 
Sana bir sır vereyim haritanı istediğin kadar oynanıp hatta tüm dünyayı yapmak istiyorsan module.ini dosyasına gir ve oradaki map_size dosyalarını biraz kurcala :wink:
bunu Biraz açabilirmisin bende aynı sorunu yaşıyorum ve 3 gündür soluksuz uğraştım ama bir türlü olmadı sınırları genişletsemde
oyunda aynı yerde takılıyo istediğim yere gidemiyorum
 
Back
Top Bottom