Oyun Dünyası Genel Sohbet

Users who are viewing this thread

GTA Online'ın yeni heist çok güzel olmuş. Baya fazla noktada kararı oyuncuya bırakıyorlar, yani planın her ayrıntısı oyuncunun kontrolünde. Spoiler vermeyeyim ama biz arkadaşla kendimize fazla güvenip hazırlıkların çoğunu atlayıp pat küt girdik, paket ettiler bizi. Zar zor çıktık ama para kazanmayı bırak ekipmanlara yatırdığımız parayı bile kurtaramadık. :neutral:
 
Mass Effect Andromeda'yı bitirdim. Oyun grafiksel anlamda oldukça güzeldi. Özellikle zırh tasarımları çok hoşuma gitti, çevre ve ışıklandırma da gayet hoştu. Hareketli bir combat yapısı var, bu tarz oyunlar pek oynamam ancak yine de oynarken ve mekanikleri kullanırken gayet zevk aldım.

Oyunun hikayesi öyle çok ahım şahım değildi, ancak özellikle ilk sahneler ve Habitat 7'de yaşananlar, bir gizeme ilk defa tanık oluyor oluşumuz benim için ilginç bir deneyimdi, oyunun evreni ve hikayesi hakkında pek çok soru işaretinin oluşmasına katkı sağlamıştı. Yoldaşlarımızın birbiriyle devamlı etkileşime geçmesi, görevlerde yorum yapıyor olmaları da mükemmel bir detaydı. Yanıma aldığım insanların çevreye tepki vermesi ve konuşuyor olmaları çok hoşuma gidiyor. Mesela Fallout 4'ü de bu kadar seviyor olmamın önemli nedenlerinden biridir.

Ana hikaye kısaymış, onu farkettim. Oyunda rushlamadım, bazı yoldaşların görevlerini yaptım ve 30 saat kadar bir süre içerisinde oyunu bitirdim. Bazı görevler zevkliyken bazen ortaya çıkan puzzlelar insanın gerçekten sinirlerini bozuyordu.

Sonuç itibariyle epeydir sci-fi temalı bir oyun oynamamış birisi olarak hem sci-fi hem de rp elementlerini taşıyan bir oyunu oynamış olmak gerçekten zevkli bir deneyimdi. An itibariyle Mass Effect serisine olan ilgim yükselmiş durumda ancak ilk oyunu oynamaktan biraz korkuyorum. The Witcher'ın ilk oyunlarını oynadığımda mekaniklerin hantallığı bana sinir krizi geçirmişti, grafikleri belki göz ardı edebilirim ama mekanikler beni caydıran en önemli unsur.

Mass Effect oyunlarını oynamış olanlardan bu konuda birkaç tavsiye alsam mükemmel olur. İlk oyun için olmazsa olmaz modlar neler? Mass Effect Andromeda hakkında seriye göre ve başka RP türlere göre ne düşünüyorsunuz?

Bu arada birkaç ekran görüntüsü;
Mass_Effect_Andromeda_Screenshot_2020.04.24_-_01.47.22.51.png

Mass_Effect_Andromeda_Screenshot_2020.04.24_-_00.21.17.48.png
 
Üçlemeyi oynamadan Andromeda oynamak da ne bileyim bayağı garipmiş. Ben kendim oynamadım ama ilk oyunlarla alakası yok diyorlar MEA için. Mutlaka oynanılması lazım üçlemenin. Tonla mod var grafikleri, oynayışları falan bir nebze güzelleştiren.

Bazıları 3 oyun için de uyumlu üstelik. İlk oyun bayağı outdated yalnız. Ne kadar mod yüklenirse yüklensin kurtarmaz. Ama hikayesi için oynanır. Zaten sonraki oyunlar için de önemli yeri var. Mass Effect 2'de oynanılabilir bir şey var ortada ama yine de görüntü kalitesi de oynayış yapısı da eski. ME1'den daha iyi ama yine de eski. ME3 ise 2'nin biraz daha iyileştirilmiş hali. Hepsi her şekilde Andromeda'ya kıyasla kötü ve eski gözükecek, Frostbite motoruyla yapıldı o boru değil. Ama üçleme olarak Mass Effect mutlaka oynanılması gereken bir RPG.
 
Oynarken neredeyse hiçbir yerde boşlukta kalmadım, eski oyunları oynamadığım için yüzde yüz kesin bir şey demem mümkün değil ama bana tamamen bağımsız bir oyunmuş gibi geldi. Bilmediğim şeyler vardı tabi, mesela oradaki farklı türleri ya da oluşumları bilmiyorum. Ama hikaye %90 oranda Andromeda çevresinde gelişen olaylarlar üzerinden ilerliyor, geçmişle pek bir bağlantısı yok gibi.

Bende öyle bir huy var, Witcher'da da aynısını yaptım, adını şu an hatırlayamadığım birkaç oyuna da aynı şekilde dalmıştım. Geçmişte oynamadığım oyunları şu an oynarsam sıkılır hiç oynamam diye son oyunlarına giriyorum, beğenirsem geçmişe gidiyorum.

İlk oyuna bir şans vereceğim, Reddit'te bazıları kolayda açıp hikaye oynayıp bırakın uzun sürmüyor diyor, onların tavsiyesine uyacağım bakalım nasıl gidecek.
 
İlk oyun için benim yüklediğim modları atayım. ALOT ve ALOV 3 oyun için de önemli grafik modları. Her oyunda kur ama seride ilerledikçe daha çeşitli modlar da var onlara bakarsın.

Bu modun 2.0 versiyonu çıkacak. Daha da güzelleşiyor cutsceneler. 4k yapıyorlar. Videosu var kısadan.

Bunlar gıcık bekleyişleri kaldırıyor.

Bunlar dışında kendin de bakabilirsin bazı güzel modlar var. Ama min bunları kurman lazım.

tenor.gif
 
Çok sevilmeme sebebi oyunun bozuk çıkması ve
tamamen bağımsız bir oyun
olması zaten. Mass Effect 4 değil kesinlikle. Ama en son çıkan, Frostbite motoruyla yapılmış oyunu oynadıktan sonra eski oyunlara ısınabilecek misin sana kalmış. Normalde ben kesinlikle tersini tavsiye ederim. Witcher oyunlarında da dümdüz girip Witcher 3 oynayanlar oluyor pek iyi gözle bakmıyorum sadece W3 oynayıp harika oyunmuş falan falan diyenlere. :grin:

Jet edit: Aslında teknik olarak bağımsız falan değil. Hatta üçlemedeki falanca karakterin yolladığı mesaj falan da varmış Andromeda'da. Shephard'ın bahsi de geçiyormuş diye duydum. Yapan stüdyo zaten ilk oyunları olduğu için muhtemelen daha özgür hareket edebilmek için öbür oyundan oldukça uzak durmaya çalışmış.

-Keelah se'lai-
Ah be. Gerçek aşk gibiydin. ?
 
İlk oyun için benim yüklediğim modları atayım. ALOT ve ALOV 3 oyun için de önemli grafik modları. Her oyunda kur ama seride ilerledikçe daha çeşitli modlar da var onlara bakarsın.
Bunlar dışında kendin de bakabilirsin bazı güzel modlar var. Ama min bunları kurman lazım.
Teşekkür ederim zahmet edip paylaştığın için, şu an Origin'den oyunu indiriyorum. Sonra modları da indirip oynamaya başlayacağım.

Cioss ilk oyunları oynamadığım için ve MEA'yı da çok geç oynadığım için bir anlamda büyük tepki doğuran şeylerin her birine uzak düşmüş oldum. Bende bir defa bug yaşandı. Bakalım seriyi bitirdikten tamamen bağımsız olmasından ben de rahatsızlık duyacak mıyım.

İlk oyunlar mekaniksel anlamda kanser. (Witcher'dan bahsediyorum) O oyunlar ilk çıktığında bende düzgün bir bilgisayar olmadığından ve pek de ilgi duymamış olmamdan serilerin ilk oyunlarına baya uzak kaldım. Şimdi de çok vakit ayıramadığımdan ayırdığım vakitte de kanser olmak istemiyorum ama malum salgın olduğundan artık daha fazla vakit var.
 
Daha dün bir arkadaş daha denemişti Andromeda. İlk oynadığımdan çok farklı diyordu. Şansına ilk halini oynuyor olsan zaten bırakırdın galiba. :razz:
 
ALOT grafik modlarını yükledim ve oynanışla alakalı bir kaç modu da hallettim ve şu an oynanmaya hazır halde. Oyunun Türkçe yaması da varmış, şaşırdım. Grafik modlarıyla çalışmıyor diyorlardı, denedim çalıştı. En azından bilmediğim kelime çıkınca alta indirmek zorunda kalmayacağım.

Bana her ne kadar dediğin gibi gelmese de önyargıyı bir kenara bırakıp şimdi oynama safhasına geçiyorum. Bakalım yolun sonunda neler olacak. :d
 
Bu arada kısa dedikleri oyunun ana hikayesi 17 saat sürüyor aşağı yukarı haberin olsun. Ben ek görev falan bırakmıyordum haliyle 25 falan oluyordu benim.
 
İlk oyunu bitirdim, hikaye olarak çok özgün olmasa da karakter gelişimleri ve yoldaş diyalogları mükemmeldi. Joker'in her diyalog sonunda Alright, cya deme biçmi herhalde bir oyunda duyduğum en doğal şeydi. :grin: Oyunu yalnızca ana görevleri oynayarak bitirdim. Bundaki temel sebep mekaniklerin ilkel olmasıydı. Oyun sonlara doğru daha zevkli hale geldi zira seviyem yükseldi ve düşmanları öldürmek, bu mekaniklere rağmen daha kolay bir hale geldi.

Anlaşılacağı üzere beğenmediğim şeyin mekanikleri olduğu ortada. Grafikler konusunda bir şikayetim olmadı. Ben daha çok yaşattığı tecrübeye değer veriyorum. Grafiklerin güzel olması mükemmel bir şey ama seriyi oynamaya başlamamdaki motif oyunun konseptinin ilginç olması. Bunu yaparak da doğru bir şey yaptığımı farkettim çünkü genel olarak Mass Effect Andromeda'da oldukça düz olarak bildiğim şeylerin bir derinliği olduğunu anladım. O zamanlar anlamadığım şeyler Mass Effect 1'deki diyaloglarla birlikte çok daha belirgin hale geldi.

Nükleer bombayla bir bölgeyi havaya uçurduğumuz görev aklımdan çıkmıyor. Wrex'i severdim, sırf becerim yetmiyor diye onu kaybetmek üzücüydü. Ashley Williams ile Alenko arasında tercih yapmak en vurucu noktaydı. Alenko'yu ölüme terketmek beni derinden yaraladı. Ne yazık ki bu tercihi yapmak zorunda kaldım.

Olumsuz olarak gördüğüm bir şeyi daha belirteyim. O da diyalog tercihlerinden bazen bir şeyi seçtiğinde düşündüğünün çok dışında bir diyalog çıkıyor olması. Atıyorum ben bir cevabı "alaycı" olarak algılayıp seçtiğimde karşımda bir anda öfkeli bir diyalog beliriyor. Bu pek hoş bir durum değil. Ana karakter bana biraz fazla sert geliyor, Andromeda'daki karaktere kıyasla ama ikisini ayrı yerlere koyuyorum.

Şu an Mass Effect 2'yi oynuyorum. Seri anlaşılacaksa bütün oyunların baştan oynanması gerektiği gayet aşikar, eğer benim gibi oynamayı düşünenler varsa dişini sıkıp Mass Effect 1'i oynamalarını öneririm.
 
Ah ah, daha ME1'deki seçimlerinin etkilerinin ME2 ve ME3'te çığ gibi birikerek büyüdüğünü göreceksin. Bu işi çok güzel beceriyor Mass Effect üçlemesi. Son oyunun sonu hariç ama orayı kendin görmen daha doğru olur.
 
Ah ah, daha ME1'deki seçimlerinin etkilerinin ME2 ve ME3'te çığ gibi birikerek büyüdüğünü göreceksin. Bu işi çok güzel beceriyor Mass Effect üçlemesi. Son oyunun sonu hariç ama orayı kendin görmen daha doğru olur.
Bunu söylediğin çok iyi oldu çünkü ben eski kaydı kullanmayarak yeni oyuna başlamıştım. Fazla ilerlemedim en azından. Mass Effect 1 karakteriyle devam etmek isteyip istemediğimi soruyordu ama kaydı görmüyordu, ufak bir ayarla görmesini sağladım şimdi baştan o şekilde oynayacağım bakalım.
 
Back
Top Bottom