Author Topic: Hoşgeldin 11 ayın sultanı Ya Sehr-i Ramazan  (Read 12831 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cesar Borgia

• Veteran
  • *
  • Bear Force II : 82nd_Commander_Tolga
    • View Profile
  • Faction: Swadian
  • WF&SNW
Re: Hoşgeldin 11 ayın sultanı Ya Sehr-i Ramazan
« Reply #30 on: July 17, 2012, 06:36:26 PM »

Bunu Kim Yazmışşa Tebrik Ederim Kardeşim Sende Paylaştıgın İçin Çok Teşekkürler.

@Baradh
Bunları bu tarz olayları savunmak için yazmamıştım. Karşı olduğum şey böyle meselelerin İslamdan hazzetmeyen kesimlerce istismar edilmeye çalışılması. Yoksa dediğin gibi iş bilinçte bitiyor. Mesela ben ortaokuldayken din kültürü hocamız oruçla ilgili şeyler anlatırken şöyle ilginç bir örnek vermişti;
" Ramazan'da gidiyorsunuz bir yolda baktınız bir çeşme başında adam su içiyor. Eğer adam güçlü kuvvetliyse "hooop hemşerim" diye hatırlatın, yok zayıf, hasta falansa, öyle görünüyorsa ses etmeyin" gibicesinden birşeyler söylemişti. Tabi herkes oruç tutamaz. Mesele migreni olanlar oruç tutmayabiliyorlar. Tabi oruçlunun önünde bir şey yiyip içmek de işin dini boyutundan çok kişinin insaniyetine, anlayışına, saygısına bağlı bir şey.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Vaegir
  • WBNW
« Reply #31 on: July 17, 2012, 06:41:26 PM »
@war300

Bak karar ortaklığına varmaya yakınız, yarın dünya yok falan olabilir ona göre...  :lol:

Küçük yerleşim yerlerinde, ya da herkesin Müslüman olduğu toplumlarla o söylenen olasıdır. Hepimiz yapmışızdır (1-2 deli ama saygı duyulası arkadaş hariç) üniversitede falan sınavdan tam ümidi kesecekken "abi bak yapma, altından kalkarız, belki DD alırsın hadi bırakma çalışmayı" diye gaz vermişizdir ya da birisi bize gaz vermiştir. Bu da onun gibi birşey. Ama orada da işte, "yok abi ben Müslüman değilim"cevabı var ki, din kültürü hocaları bundan bahsetmiyor.

Bir de Orucun en riskli yanı (tutanlara bu konuda müsamaha göstermeleri için ricada bulunuyorum) insanın sinirini yerinden oynatmasıdır. Topluluk olunan yerlerde özellikle, insanların eşikleri bayağı bir aşağıya çekiliyor. O açlık insanı çabuk sinirlenmeye falan yöneltiyor. Ben lisedeyken otobüs ile okula gidip gelirdim, oruç tutan insanların iftar öncesi otobüs içinde çok şiddet uyguladığına şahit olmuşumdur yani (İzmir üstelik, şu gavur olandan). O da işte geriyor insanları, bakalım. 11 günden 5 yıl desek, 2017 de herhalde oruç işi biraz daha katlanılır hale gelecektir gibi...  :roll:
« Last Edit: July 17, 2012, 06:46:59 PM by Baradh »
Eğer senden alıntı yapıp birşeyler yazdıysam,
vaktimi ayırıp senin yazdığın üstünde düşünmüşüm demektir.
En azından insan olup bir cevap verebilirsin...

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • Faction: Neutral
  • MP nick: CoR_Lacuna_Goker
  • WBWF&SNW
« Reply #32 on: July 17, 2012, 06:43:22 PM »
Hmm, yazın oruç tutmak zor olsa gerek. İnanan arkadaşlarımıza Allah yardımcı olsun. Hazırlıklı olsun, sağlığınıza birşeyler olmasın. Çok susuz kalmayın. Mutlaka iftarda bol bol su için, aman diyeyim bak. Çok görüyorum öyle fenalık geçirenleri.

_Strider_

• Sergeant
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #33 on: July 17, 2012, 06:48:05 PM »
Hmm, yazın oruç tutmak zor olsa gerek. İnanan arkadaşlarımıza Allah yardımcı olsun. Hazırlıklı olsun, sağlığınıza birşeyler olmasın. Çok susuz kalmayın. Mutlaka iftarda bol bol su için, aman diyeyim bak. Çok görüyorum öyle fenalık geçirenleri.

Bir öneri de benden; Sahurda fırından şeyleri çok tercih etmeyin. Ette tavsiye etmem. Acı da. Onlar acıktırıyor ve sonradan susatıyor insanı.

war300

• Knight at Arms
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #34 on: July 17, 2012, 06:49:30 PM »
Sağol patron bakacağız artık, havalar da çok sıcak.
 @Baradh ben orucun insanları sinirlendirdiği görüşüne katılmıyorum. Sinirlenecek olan varsa da sinirlenmemeli. Orucu niçin tutuyoruz? İnsani arzularımıza gem vurup kendi irademizi sınamak, daha güçlü olmak ya da olmayanların halinden anlamak için. Bu durumda aslında bunları düşünerek daha da sabırlı olmalı oruç tutanlar. O değil de 3 sene sonra en zor zamanlar, yılın en uzun günlerinde oruç tutacağız inşAllah.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #35 on: July 17, 2012, 06:52:25 PM »
@Baradh ben orucun insanları sinirlendirdiği görüşüne katılmıyorum. Sinirlenecek olan varsa da sinirlenmemeli. Orucu niçin tutuyoruz? İnsani arzularımıza gem vurup kendi irademizi sınamak, daha güçlü olmak ya da olmayanların halinden anlamak için. Bu durumda aslında bunları düşünerek daha da sabırlı olmalı oruç tutanlar. O değil de 3 sene sonra en zor zamanlar, yılın en uzun günlerinde oruç tutacağız inşAllah.

Olmalı, katılıyorum. Ama olmayan çok. Bu da kişilik meselesi işte...

Bundan 3 sene sonra değil de, 2 ye katılırım bak. Ben Ege'liyim, İzmir'de Temmuz cehennem gibi geçer. Fitil fitil insandan ter akar yani. Ama yine de şu anda bile zor olduğu bir gerçek. Hepinize kolay gelsin için özünde....

war300

• Knight at Arms
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #36 on: July 17, 2012, 06:58:08 PM »
Öyle, eyvallah. İzmir, Aydın vs. kıyı çizgisi kentlerinde çok daha zor gerçekten. O nem var ya insan normalde bile nefes alamayıp gider yani.

Swordmaster

• Eski Toprak
  • Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
    • Jeff Buckley
  • MP nick: Swordmaster
  • WB
« Reply #37 on: July 17, 2012, 06:59:14 PM »
Oruç sinirleri bozabilir war300. Benim arkadaş bildiğin iftar vakti yemekten önce ve yemekten sonra toplam 8 sigara yakmıştı.  :lol:

Calradianın Bilgesi

• Artist
  • Moderator
  • *
    • View Profile
« Reply #38 on: July 17, 2012, 07:01:41 PM »
Gerçekten zor ya, ama şu yıla kadar Ramazan girdiğinde hep ayrı bir duygular olmuştur içimde, oruç tutmak zor olsa da, tokken hoş bir duygu hissediyor insan. Şu an durduğum yer 45 derece, 45 derecede 16 saat insanlar nasıl oruç tutacak bilmiyorum artık, çok zor yahu.
sen karisma. git GoT'un yeni bolmunu izle.

YoshimitsU_0

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
  • Benim milletime senin politikan din gelir.
    • View Profile
  • Faction: Rhodok
« Reply #39 on: July 17, 2012, 07:07:12 PM »
Geçen sene full cünüp olduğum için boş boşuna aç kalmışım..Bu sene her gün abdes alacağım.

Castiello

• Sergeant Knight
  • *
  • Grande
    • View Profile
« Reply #40 on: July 17, 2012, 07:09:07 PM »
Şu zamana kadar konunu özü ile ilgili sadece bir kaç yorum var sanırım :) Ben ramazanları her zaman çok sevmişimdir. Klasik olacak ama gerçekten tüm ailenin bir olduğu bir durum benim için. Ramazan hariçleri aile'nin bir arada yemek yemesi bizim adımıza çok zor oluyor gerçekten, herkes çalışıyor doğal olarak herkes farklı vakitlerde yemek yiyiyor.
(click to show/hide)

Dual

• Master Knight
  • *
  • Behind the sun.
    • View Profile
  • Faction: Khergit
  • WF&S
« Reply #41 on: July 17, 2012, 07:11:25 PM »
Aileme durumu açıklayamadığım için; ben de göstermelik tutacağım. Benim yaptığım çok saçma bir şey yav.

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • MP nick: CoR_Lacuna_Goker
  • WBWF&SNW
« Reply #42 on: July 17, 2012, 07:12:03 PM »
Aileme durumu açıklayamadığım için; ben de göstermelik tutacağım. Benim yaptığım çok saçma bir şey yav.
Sana da geçmiş olsun. :/

eren512

• Regular
  • *
    • View Profile
  • MP nick: IDeathMachineI
« Reply #43 on: July 17, 2012, 07:15:10 PM »
Oruç tutmak zor değil aslında.Ben uyumuyorum.PC oynarken zaman çok çabuk geçiyor zaten. :mrgreen:

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #44 on: July 17, 2012, 07:15:18 PM »

Bu nasıl oluyor ki? Anlamadım ben  :?