@war300
Bak karar ortaklığına varmaya yakınız, yarın dünya yok falan olabilir ona göre...

Küçük yerleşim yerlerinde, ya da herkesin Müslüman olduğu toplumlarla o söylenen olasıdır. Hepimiz yapmışızdır (1-2 deli ama saygı duyulası arkadaş hariç) üniversitede falan sınavdan tam ümidi kesecekken "abi bak yapma, altından kalkarız, belki DD alırsın hadi bırakma çalışmayı" diye gaz vermişizdir ya da birisi bize gaz vermiştir. Bu da onun gibi birşey. Ama orada da işte, "yok abi ben Müslüman değilim"cevabı var ki, din kültürü hocaları bundan bahsetmiyor.
Bir de Orucun en riskli yanı (tutanlara bu konuda müsamaha göstermeleri için ricada bulunuyorum) insanın sinirini yerinden oynatmasıdır. Topluluk olunan yerlerde özellikle, insanların eşikleri bayağı bir aşağıya çekiliyor. O açlık insanı çabuk sinirlenmeye falan yöneltiyor. Ben lisedeyken otobüs ile okula gidip gelirdim, oruç tutan insanların iftar öncesi otobüs içinde çok şiddet uyguladığına şahit olmuşumdur yani (İzmir üstelik, şu gavur olandan). O da işte geriyor insanları, bakalım. 11 günden 5 yıl desek, 2017 de herhalde oruç işi biraz daha katlanılır hale gelecektir gibi...