Poll

Kürtaj sizce cinayet midir yoksa doğru bir eylem midir?

Cinayettir.
93 (39.9%)
Doğru bir eylemdir. Kadının hakkıdır.
140 (60.1%)

Total Members Voted: 216

Author Topic: KÜRTAJ MESELESİ  (Read 15505 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kayra

• Biji azadî
  • Knight at Arms
  • *
    • View Profile
  • Faction: Khergit
Re: KÜRTAJ MESELESİ
« Reply #45 on: May 31, 2012, 09:54:40 PM »
Misti haklı zira şu an sokakta gezen gençler sigara içip hayata küsmüş atarlı ergen havalarında ise,okulunu okumuyor vatana millete hayırlı olmuyorsa önce bunun düzeltilmesi gerekir. Ayrıca 10 hafta 4 haftaya indirilecekmiş.Zaten 4 haftada anca anlaşılıyor hamile olup olunmadığı mantık bunun neresinde? Son olarak da özürlü bir çocuğum olacaksa hiç olmamasını tercih ederim. Hem ona hem bana eziyet canım.Hayatı boyunca bu acıyı çekmektense hiç yaşamasın daha iyi.

Haşhaşi

• Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Neutral
  • MP nick: Babacik
  • WBWF&S
« Reply #46 on: May 31, 2012, 09:55:01 PM »
RTE daha çok işçi ork gibi bişi istiyo sanırım.Bastıkça bas anasını satayım,bedava zaten.

Calradianın Bilgesi

• Artist
  • Moderator
  • *
    • View Profile
« Reply #47 on: May 31, 2012, 09:56:15 PM »
AOE III'te Osmanlı'da niye bedava işçi var de sonra.
sen karisma. git GoT'un yeni bolmunu izle.

Haşhaşi

• Knight
  • *
    • View Profile
  • MP nick: Babacik
  • WBWF&S
« Reply #48 on: May 31, 2012, 09:58:45 PM »

Genlerdenmiş demek ki :D Pardon RTE suç sende değil

Apox

• Guest
« Reply #49 on: May 31, 2012, 09:59:11 PM »

Oyum buna.

-Absolution-

• Guest
« Reply #50 on: May 31, 2012, 09:59:46 PM »

Yok öyle birşey bilip bilmeden konuşma.

Mosin Nagant

• Master Knight
  • *
  • Athletic Bilbao
    • View Profile
  • Faction: Nord
  • MP nick: Mosin
  • M&BWBWF&SNW
« Reply #51 on: May 31, 2012, 10:00:55 PM »
2.si , doğmamış bir nesle "vasıfsız" demek önyargılı bir yaklaşım.
Eğer aylık geliri bir kişiye dahi zor yetecek olan bir ailenin beş çocuğu olursa doğal olarak çocuklarını okutamayacak ve vasıfsız eleman olacaklar.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Vaegir
  • WBNW
« Reply #52 on: May 31, 2012, 10:02:02 PM »
@Baradh  kardeş hepsini okumadım ama üşenmemiş yazmışsın (:

Lakin şu fakülte olayına gelirsek, okutmak zorundasın çünkü "okuma, bizim iş olanağımız yok" diyemezsin. Okulu seçerken iş olanaklarını bilmesi lazım öğrencinin zaten. Ama yine de sırada bekletebilirsin.

Hepsini oku o zaman.

Okumak, iş sahibi olmak için bir seçenektir sadece. Bir zorunluluk değildir. Çekirdekten yetişme kavramını duydun mu hiç? Berberlerimiz sürekli öyle yetiştiler. Ben saçlarımı mahallemizdeki çıraklıktan ustalığa yolculuğunu tamamlamış berberimizde kestirirdim küçükken. Bunu mobilya imalatından tut tesisata, elektrikçiden tut, birçok şeye uygulayabilirsin. Yüksek öğrenim işin başka bir kısmı. Bazı şeylerin standartlaştırılması için kullanılan bir yöntem günümüzde. O standartlaştırmayı insanın önüne sunuyorsan, ona da devlette öğretmen olmak dışında çok da bir imkan sunmuyorsan o zaman hatalısındır.

Neden vergi verdiğini hiç düşündün mü? Neden doğduğunda birisinin senin adına Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı diye birşey doldurduğunu merak ettin mi? "Yahu bu devlet kavramı niye var?" dedin mi hiç? Demediysen, boşa konuşuyorum demektir. Bugün o kabinedeki her bir görevlinin, devlet dairelerinde çalışan her bir memurun maaşları ödeniyorsa, bu maaşlar da bizden çıkıyorsa eğer bir sebep olması lazım. Hükümetler bu nedenle gelir/gider. Görevini yapmadığına inanırsa halk, o hükümeti opstalar (ütopik bir demokraside tabi, bizim ülkede yeller esiyor)

Bir de pişkince "hepsini okumadım ben" diye belirtmemişsin mi, insanın içi acır ya böyle birşeyi okuduğu zaman. Saygı kavramı nesilden nesile ne kadar çok değişiyor demek ki...

"Vasıflı" kelimesini kullanırken kapitalist bir sistem içinde kullandığımızın farkındasın değil mi? Vasıf dediğin ailenden öğrenebileceğin iyi haller, ya da okulda öğreneceğin 1-2 matematik probleminden fazladır. Kaldı ki onları bile öğretemiyoruz artık. İpini koparıp buraya gelen çocuklar hakareti ağızlarından düşürmüyor, okullarda test çözmek dışında verimli dersin yüzünü kimse görmüyor. Bu ülkenin insan yetiştirebilme potansiyeli belli. Hükümetin bu konudaki politikası belli, Şöyle düşün: Elinde huni var, huniye sıvı yap döküyorsun. (kıvamlı olsun diye veriyorum yağ örneğini) elindeki yağ belli (12 litre), huninin ağzı belli (küçük ağızlı), ne yaparsan yap sürekli dökersen o huni taşacak. Bana kalkıp da "abi daha yağı dökmeden o huniye taşacak demen biraz önyargılı" demezsin. Çünkü denediğinde, o yağ çöpe gider.

Birisi yağ, bir nesil insanı çöpe atmaya razı mısın peki?

Edit:
@Baradh  kardeş hepsini okumadım
ALARM ALARM ALARM! RUN AWAY!

Boynumdan aşağıya omurgam boyunca bir ürperme hissettim okuyunca bunu zaten...  :lol:
Eğer senden alıntı yapıp birşeyler yazdıysam,
vaktimi ayırıp senin yazdığın üstünde düşünmüşüm demektir.
En azından insan olup bir cevap verebilirsin...

Kayra

• Biji azadî
  • Knight at Arms
  • *
    • View Profile
  • Faction: Khergit
« Reply #53 on: May 31, 2012, 10:04:22 PM »
Kürtaj hakkında bu kadar tartışma yapmak doğru değil bence.Zira bu da AKP'nin ucuz gündem değiştirme şeklinden biri.Başbakan her defasında bu ucuz yola baş vuruyor.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #54 on: May 31, 2012, 10:06:43 PM »
Kürtaj hakkında bu kadar tartışma yapmak doğru değil bence.Zira bu da AKP'nin ucuz gündem değiştirme şeklinden biri.Başbakan her defasında bu ucuz yola baş vuruyor.

Çoğunlukla erkeklerden oluşan bir grup insan kafalarını sallayıp "haklı haklı, kürtaj tü kaka" dediği anda olay başbakandan farklı bir boyuta geçiyor yalnız. Adam söyler, herkes omzundan geriye atar, anlarım. Adam söyler, insanlar fanatikçe savunmaya başlayıp bir cinsiyetin elinden bu kadar büyük bir hakkı almayı meşru görürse eğer, bu tartışılması gereken birşeydir.

-Absolution-

• Guest
« Reply #55 on: May 31, 2012, 10:07:34 PM »
@Baradh  kardeş hepsini okumadım ama üşenmemiş yazmışsın (:

Lakin şu fakülte olayına gelirsek, okutmak zorundasın çünkü "okuma, bizim iş olanağımız yok" diyemezsin. Okulu seçerken iş olanaklarını bilmesi lazım öğrencinin zaten. Ama yine de sırada bekletebilirsin.

Hepsini oku o zaman.

Okumak, iş sahibi olmak için bir seçenektir sadece. Bir zorunluluk değildir. Çekirdekten yetişme kavramını duydun mu hiç? Berberlerimiz sürekli öyle yetiştiler. Ben saçlarımı mahallemizdeki çıraklıktan ustalığa yolculuğunu tamamlamış berberimizde kestirirdim küçükken. Bunu mobilya imalatından tut tesisata, elektrikçiden tut, birçok şeye uygulayabilirsin. Yüksek öğrenim işin başka bir kısmı. Bazı şeylerin standartlaştırılması için kullanılan bir yöntem günümüzde. O standartlaştırmayı insanın önüne sunuyorsan, ona da devlette öğretmen olmak dışında çok da bir imkan sunmuyorsan o zaman hatalısındır.

Neden vergi verdiğini hiç düşündün mü? Neden doğduğunda birisinin senin adına Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı diye birşey doldurduğunu merak ettin mi? "Yahu bu devlet kavramı niye var?" dedin mi hiç? Demediysen, boşa konuşuyorum demektir. Bugün o kabinedeki her bir görevlinin, devlet dairelerinde çalışan her bir memurun maaşları ödeniyorsa, bu maaşlar da bizden çıkıyorsa eğer bir sebep olması lazım. Hükümetler bu nedenle gelir/gider. Görevini yapmadığına inanırsa halk, o hükümeti opstalar (ütopik bir demokraside tabi, bizim ülkede yeller esiyor)

Bir de pişkince "hepsini okumadım ben" diye belirtmemişsin mi, insanın içi acır ya böyle birşeyi okuduğu zaman. Saygı kavramı nesilden nesile ne kadar çok değişiyor demek ki...

"Vasıflı" kelimesini kullanırken kapitalist bir sistem içinde kullandığımızın farkındasın değil mi? Vasıf dediğin ailenden öğrenebileceğin iyi haller, ya da okulda öğreneceğin 1-2 matematik probleminden fazladır. Kaldı ki onları bile öğretemiyoruz artık. İpini koparıp buraya gelen çocuklar hakareti ağızlarından düşürmüyor, okullarda test çözmek dışında verimli dersin yüzünü kimse görmüyor. Bu ülkenin insan yetiştirebilme potansiyeli belli. Hükümetin bu konudaki politikası belli, Şöyle düşün: Elinde huni var, huniye sıvı yap döküyorsun. (kıvamlı olsun diye veriyorum yağ örneğini) elindeki yağ belli (12 litre), huninin ağzı belli (küçük ağızlı), ne yaparsan yap sürekli dökersen o huni taşacak. Bana kalkıp da "abi daha yağı dökmeden o huniye taşacak demen biraz önyargılı" demezsin. Çünkü denediğinde, o yağ çöpe gider.

Birisi yağ, bir nesil insanı çöpe atmaya razı mısın peki?

Edit:
@Baradh  kardeş hepsini okumadım
ALARM ALARM ALARM! RUN AWAY!

Boynumdan aşağıya omurgam boyunca bir ürperme hissettim okuyunca bunu zaten...  :lol:

Çok aydınlattın (:
Yalnız ne yazarsan yaz, ortada bir düzen var ve bu düzen belli bir zamana kadar işleyecek. Ve ben bu düzeni çok iyi tanıyorum ama siz bu düzeni es-geçmiş olayın fenotipine bakıyorsunuz.

Ben de başbakanın casusuyum, forumun gündemini değiştirmek için özel bir talimatla gönderildim.
Ve okurken yarıldım D:

Calradianın Bilgesi

• Artist
  • Moderator
  • *
    • View Profile
« Reply #56 on: May 31, 2012, 10:12:02 PM »

Yok öyle birşey bilip bilmeden konuşma.
:lol:
sen karisma. git GoT'un yeni bolmunu izle.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #57 on: May 31, 2012, 10:13:04 PM »
Çok aydınlattın (:
Yalnız ne yazarsan yaz, ortada bir düzen var ve bu düzen belli bir zamana kadar işleyecek. Ve ben bu düzeni çok iyi tanıyorum ama siz bu düzeni es-geçmiş olayın fenotipine bakıyorsunuz.

Değiştirmek için çaba harcamadığın takdirde, böyle sürüp gitmeye devam edecektir. Önüne konan şeyleri olduğu gibi kabul etmek yerine sorguladığın sürece, hakkını da koruyabilirsin. Senin dışında olanların haklarını koruduğun zaman, senin hakkını da onlar birgün korur. Birlik/beraberlik sadece dış güçleri ülke toprağını işgal ettiğinde olan şeyler değildir. Doğalgaz apartmanından para kopartmaya çalışır, apartman sakinleri olarak birlik olursun. Lisede eğlenip okul gezisinde 2 shot tekila içmişsinizdir, sınıfça birlik olur kimsenin adını vermezsin. Bugün kadınların yaşamdaki büyük hakkına el atmaya çalışan bir densiz çıkar, kadınlarla yan yana durur birlik olursun. Bu kadar basit.

Amacım aydınlatma değil. Sen dalganı geçiyorsun kendince anlaşılan, ben de burada "yazdıklarımın tümünü okumayan" birisine hala dert anlatıyorum. Gel bir de buradan yak. Neyse, sana iyi gülmeler artık, ne diyeyim...

-Absolution-

• Guest
« Reply #58 on: May 31, 2012, 10:17:42 PM »
Çok aydınlattın (:

Değiştirmek için çaba harcamadığın takdirde, böyle sürüp gitmeye devam edecektir. Önüne konan şeyleri olduğu gibi kabul etmek yerine sorguladığın sürece, hakkını da koruyabilirsin. Senin dışında olanların haklarını koruduğun zaman, senin hakkını da onlar birgün korur. Birlik/beraberlik sadece dış güçleri ülke toprağını işgal ettiğinde olan şeyler değildir. Doğalgaz apartmanından para kopartmaya çalışır, apartman sakinleri olarak birlik olursun. Lisede eğlenip okul gezisinde 2 shot tekila içmişsinizdir, sınıfça birlik olur kimsenin adını vermezsin. Bugün kadınların yaşamdaki büyük hakkına el atmaya çalışan bir densiz çıkar, kadınlarla yan yana durur birlik olursun. Bu kadar basit.

Amacım aydınlatma değil. Sen dalganı geçiyorsun kendince anlaşılan, ben de burada "yazdıklarımın tümünü okumayan" birisine hala dert anlatıyorum. Gel bir de buradan yak. Neyse, sana iyi gülmeler artık, ne diyeyim...

Yok gerçekten okudum da o işler o kadar kolay değil. Çünkü burada kürtajın veya işsizliğin davasını vermiyorsunuz. Hükümeti de bakanları da çok iyi tanıyorum, belediye başkanlarından tut kaymakamlara kadar çoğu paraya çalışan ve ülkesinden ziyade kendisini ve ailesinin itibarını önplanda tutan insanlar. Babam sayesinde çoğu ile görüşme imkanı buldum ve o gün bu gündür hepsinin ne olduğunu biliyorum.

Ama dünyanın dörtbir yanında bu iş böyle. Düzenin nesliyiz ama düzen kendi kendini yer elbet ve en sonunda son darbeyi vururuz.
Dediğimden birşey anlamanı beklemiyorum da :S Ama bence çok manalı

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #59 on: May 31, 2012, 10:22:35 PM »

Yok gerçekten okudum da o işler o kadar kolay değil. Çünkü burada kürtajın veya işsizliğin davasını vermiyorsunuz. Hükümeti de bakanları da çok iyi tanıyorum, belediye başkanlarından tut kaymakamlara kadar çoğu paraya çalışan ve ülkesinden ziyade kendisini ve ailesinin itibarını önplanda tutan insanlar. Babam sayesinde çoğu ile görüşme imkanı buldum ve o gün bu gündür hepsinin ne olduğunu biliyorum.

Ama dünyanın dörtbir yanında bu iş böyle. Düzenin nesliyiz ama düzen kendi kendini yer elbet ve en sonunda son darbeyi vururuz.
Dediğimden birşey anlamanı beklemiyorum da :S Ama bence çok manalı

Nedenini sorsam? Çok mu aptal geldim senin ölçeklerine göre? Nedir yani birşey anlayamamın sebebi?

Endüstriyel tasarımcıyım ben, insanların almak için çırpınacağı ürünler yapmak benim mesleğim. Kültür ve Turizm Bakanlığındaki çalışanların da incelemek istemediği verileri hoşlarına gidecek çekicilikte tasarlayıp dikkatlerini çekmek de benim işim. Şimdi benim hakkımda çok çok çok az da olsa bir bilgin var. Belki şimdi daha tutarlı bir öngörü geliştirirsin. Sistemin nasıl olduğunu anlıyorum (aman tanrım, şoke oldun herhalde!!!! Ambulansı ara çabuk!!!) ama bu sistemi kabul edeceğim anlamına gelmez. Sistemi kabul etmeyen birisini de anlattıklarını anlayamayacak kadar küçük görmenin pek ılımlı bir tavır olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca bu konu senden, benden ya da başkalarından daha büyük birşey. Densiz başbakan çıkıp ileri geri konuşur. Daha önce de yaptı, yine yapacak. Her ülkenin başındaki insan bunu 1-2 kere yaptı. Yeni birşey değil. Fanatikçe bunu destekleyip kadınların elinden hakkın alınması konu burada. Senin kimleri tanıyıp, kimlerle içli dışlı olduğun değil.